Всичко се случва с причина и ни учи на нещо!
Набелязаните цели и решения са страхотни ! Действай по тях!
И си позволявай от време на време да бъдеш по-снизходителна към себе си..все пак си човек :)
29.07.16
21:17
ЕЕЕ браво ... радвам се, че стигна до този извод и не беше нужно да ти пиша остри думи по фейса! :D
30/07/събота/ сън: 8 часа
Три дни до МЦ и днес се събудих пъфи, като онези пилета, дето ги инжектират със солена вода. На всичкото отгоре се успах и бях на косъм да се откажа да ходя до залата,щото имах само 33 мин на разположение. :D
Обаче нали съм казала, че влизам в бийст моуд, та няма тън-мън.
Отидох и си уплътних времето с комбинация от интервали и монотонно кардио, хем да смъкна малко от водата, хем за настроение.
Иначе... краката и дупарата са много зле. :ад
Връщам се на работа и дано да има бачкане, че да мине бързо денят.
Хубав ден от мен! :)
Мнението беше редактирано от Juls на 30.07.16 10:52.
казано от Juls на 30.07.16, 10:50:
Три дни до МЦ и днес се събудих пъфи, като онези пилета, дето ги инжектират със солена вода.
Да де, ама тях не ги инжектират приживе. ;)
казано от Boby_ на 30.07.16, 19:08:
казано от Juls на 30.07.16, 10:50:
Три дни до МЦ и днес се събудих пъфи, като онези пилета, дето ги инжектират със солена вода.
Да де, ама тях не ги инжектират приживе. ;)
Засега. ^^ :D
31/07/неделя/ сън: 7 часа
Тренировката:
* 10 мин въже
* 7 кръга без почивка: клек х5 / обръщане от вис х5
* 5 кръга без почивка: клек х5 / гребане с щанга х8
* 3 кръга без почивка: клек х5 / раменна преса х5
* 5 кръга без почивка: клек х5 / лицеви х5
* 30 мин пътека: бягане , интервали на наклон, бързо ходене
Храната:
* за в офиса: риба тон, извара, тиквички, краставички, чушка
* за вечеря: още не съм измислила, май ми се ядят гювечета ?
Сигурна съм, че правих още нещо в тренировката/ пак в комбинация с клек/ , но не мога да си спомня какво. (dull)
Да си допиша за днес:
Не успях да си изям храната/много странно/, върнах една кутийка риба тон и една цяла краставица. Утре пак ще си ги занеса... :Д
Хапнах един презрял банан преди малко.
За вечеря ще си направя гювече със свинско,домат, чушка и яйце, може и малко салата.
Майка ми има рожден ден днес и с ЕГ ще си цепим една бира, за нейно здраве.
Имам и семки...:D
Много са ми вдървени краката и задника. Ще им тегля един студен душ сега и ще ги вдигам нависоко.
01/08/понеделник/ сън: 6 часа
Призори:
* бягане 5км + 5 спринта х50м
После в залата:
* клек 3х2х100, 3х2х90, 3х5х60
* обръщане и тласкане пудовка 2х10 на ръка в сс
* суинг до вертикала 2х15
* горен скрипец 3х8 в СС с пулоувър на скрипец 3х8
Храната:
* за офиса: хляб, риба тон, яйца, кашкавал, овес, кисело мляко, краставици, доматки,чушка
* за вечеря не съм решила още
Днес съм много гладна. Други коментари нямам. (blush)
казано от Juls на 01.08.16, 14:55:
Днес съм много гладна. (blush)
И аз, ако това те успокоява. :)
казано от Boby_ на 01.08.16, 19:23:
казано от Juls на 01.08.16, 14:55:
Днес съм много гладна. (blush)
И аз, ако това те успокоява. :)
Аз дори се радвам ,че апетитът ми се завръща. :)
Като стана дума, решила съм да си взема храносмилателни ензими. Досега никога не съм пила. Прочетох темите във форума, както и коментарите под определени продукти и засега съм се спряла на Нау Фуудс .
01.08.16
19:46
На нау са добре, няма да сбъркаш с тях :)
01.08.16
19:53
казано от Juls на 01.08.16, 19:30:
Като стана дума, решила съм да си взема храносмилателни ензими.
Опитвала ли си кефир? Не знам за състоянието ти дали ще е удачно, но на мен ми повлия доста благотворно на храносмилането, докато го взимах. Малко е играчка да го пазиш и захранваш, но си заслужава.
казано от Теди Илиева на 01.08.16, 19:53:
Опитвала ли си кефир? Не знам за състоянието ти дали ще е удачно, но на мен ми повлия доста благотворно на храносмилането, докато го взимах. Малко е играчка да го пазиш и захранваш, но си заслужава.
Не ми се занимава с такива неща.:)
казано от Juls на 01.08.16, 19:57:
казано от Теди Илиева на 01.08.16, 19:53:
Не ми се занимава с такива неща.:)
В Березка-та има не-лош руски кефир. :)
Аз лично предпочитам лактобацилите. Те и без това действат по-добре на храносмилането на хората по нашите географски ширини. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.08.16 20:08.
Влизам да се изповядам. :D
Кривнах от правия път. Бе направо в другото платно!
Снощи бях до 22 на работа и ЕГ дойде да си ме прибере, та по пътя решихме,че ще вечеряме дюнери. :Д
Вкъщи нямаше нищо готово за ядене, затова и не му отказах. И опуках един хл дюнер с допълнително месо. .. :Д
И понеже човекът мисли за мен, съвсем тактично ми сподели,че понеже знае,че ще ми идва, ми е взел два шоколада /Как да не го обичам,баси/ :Д. . Еми... изядох и тях. :Д И като ядях и си пеех “Сбогом,преса, тръгни си и не се обръщай!” :Д...
И така малкото мече се наплюска , най-накрая, и заспа сладко зимен сън.:D
Много здравословна и диетична вечеря, особено на фона на 400те грама хляб,които изядох през деня! (sun)
Мнението беше редактирано от Juls на 02.08.16 07:50.
казано от Sanya на 02.08.16, 08:24:
:D
Ми да, едно към едно! :D Само в лигавника е разликата! :D
02/08/вторник/сън: 7 часа
* пътека
- 15мин с 10км/час
- 10 мин с 12 км/час
- 15 мин интервали 40/40
- 10 мин с 12,5км/час
- 10 мин након
* клек 10х10 лек мазохизъм, с минимални почивки
Мисля, че донякъде си изкупих греховете от снощи. Много ми е тежко и некомфортно,щото пириъд из къмин, но няма как.
Храната после, че още ми е тъмна индия какво ще ям днес. Пак съм до 22, но пък утре съм почивка.
Клякането тези дни май ми дойде в повече..... краката са ми все корави и болят. На осмата серия клек чак трепереха. А гърбът ми, там където ляга щангата, е като смазан. Болката е все едно съм спала на течение цяла седмица.
Реших да направя още един фаст. Идва ми отвътре и ще послушам инстинкта си.Колко дни- не знам.
Евлоги е предупреден,че може би няма да съм най-приятната компания в следващите дни,но ме подкрепя.
Фаста го броя от 13,30 днес, защото около два часа преди това ядох.
Добро утро.
Вчерашният ден мина сравнително добре. Глад никакъв на работа.Бяхме заринати и нямах и време да се сетя за храна.
После ходихме да пазаруваме, готвих за ЕГ и това ме изтормози сериозно. Не седнах да му правя компания на вечеря, ами се хванах да чистя по никое време,за да се разсея и да не мисля за храна.
Заспах доста бързо, за броени минути и спах непробудно 8 часа... голям кеф.
Днес съм почивка. Ще трябва да си уплътня времето, да го планирам по някакъв начин, за да имам минимално свободно. Ще прекарам колкото се може повече време в залата, после ще дооправя вкъщи каквото не успях снощи. Мисля да прескоча и до солариума и може би да легна за следобедна дрямка.
И може би вече е крайно време да се науча да играя на PS. За Коледа подарих на ЕГ ПС4, а дори не знам как се пуска. Бих могла с него да убивам време.
Времето в момента е уникално за тичане навън, обаче по женски причини се чувствам като слон и усещам,че няма да ми се получи, та ще пропусна.
03/08/сряда/ сън: 8 часа
Ден 1 МЦ
Тренировката:
* 20 мин въже
* 40 мин пътека / 20 мин с постоянна скорост, 10 мин интервали 40/40 , 10 мин наклон/
- 10 мин почивка
* широка тяга 3х8 в СС с хай-пул 3х12
* гребане с щанга 3х10 в СС с гребане с дъмбели от лицев полулег 3х12
* горен скрипец 4х12 в СС с долен скрипец 4х12
- 10 мин почивка
* клек 5х5 в СС с лицеви 5х12
* тпк с щанга 5х12 в СС с абдуктор 5х20-25
* тпк с дъмбели 6х20 в СС с бът-кикс 6х20 на крак
- 10 мин почивка
* пътека 20 мин интервали 60/60
Сутринта не ми беше до бягане и не излязох навън, но след въжето се почувствах доста лека и енергична и реших да скоча на пътеката. И съм доста доволна, почти всичката вода, задържана покрай МЦ, се изля от мен.
За щангирането няма какво да отбелязвам. Имам желание да се напъна, но все още се чувствам сякаш за сефте хващам гири, сякаш започвам от нулата. :/
Гладуването. Прескочих първите 24 часа, ОК съм. Щом ей сега правих палачинки и яхния и не ми се пощя, значи нещата са наред.
В момента,докато пиша, една муха ме тероризира, и то много нагло. Това е първото нещо,което ме изнервя от началото на фаста. Ама просто мухата си е отвратителна.
Сега ще полегна, после ще изляза за малко.
03.08.16
17:39
Чудно ми е как след 24 часа а и повече глад имаш сила за 3 часова интензивна тренировка. Просто ми е непонятно. Аз бих лежала като труп цял ден с главоболие и очаквайки да умра, най-вероятно :)
казано от Queen Cobra на 03.08.16, 17:39:
Чудно ми е как след 24 часа а и повече глад имаш сила за 3 часова интензивна тренировка. Просто ми е непонятно. Аз бих лежала като труп цял ден с главоболие и очаквайки да умра, най-вероятно :)
24 часа е нищо. Нужмо е да мине много повече време, за да изпита организма истински глад, от който да се налага да се лежи и да пести енергия. Прекалено разглезени сме.
Първото гладуване го направих с двуразово трениране и през трите дни. Нито съм умряла, нито съм припадала, и опит нямах да каже човек,че съм свикнала да не ям. Чувствах си се съвсем добре.
Щом ще го правя за трети път,значи не е страшно. :)
Има хора,които гладуват за много по-големи периоди. Значи човек може.
Мое лично мнение от скромния ми опит досега е,че първият ден е критичен, не защото изпитвам някакъв глад, а защото живеем в такъв свят,че накъдето и да се обърнеш,виждаш храна, опаковките и рекламите се създават по такъв начин,че да привличат вниманието и да е трудно да устоиш.
После става по-лесно. Става ми леко, по-уверена съм в себе си.
Не съм гладувала повече от три дни и не знам какво се случва по-нататък. Та споделям само за моят опит и наблюдения.
Мнението беше редактирано от Juls на 03.08.16 18:35.
04/08/четвъртък/ сън: 8,5 часа
Ден 2 МЦ
Тренировката:
* 15 мин въже
* пътека 7 мин бързо ходене + 13 мин интервали 40/40
* клек 3х5х90
Почти се изнизаха 48 часа фаст. Засега всичко е ток и жица.
Снощи по едно време ми стана студено и се завих с родопско одеало. :Д. Заспала съм и се събудих през нощта да се отвия, вече не ми беше студено. Това ми е единственото събуждане, спах си дълбоко и спокойно.
От тази сутрин жаждата ми е по-осезаема, досега съм на малко над 2 литра вода.
Днес се събудих с леко главоболие, но отмина бързо.
Това е засега. :)
Отбелязвам мускулна треска на цялата задна верига, която прогресира с пълна сила.
Сега ми е ясно защо сутринта клекът ми тежеше така зверски.
Жаждата като че ли се успокои малко.
Прочетох поста на Рони и че е яла скумрия на скара,която и аз много обичам и червата ми се разбунтуваха.
Прескочих 48 часа успешно. Много ми се пие кафенце, но държа фронта. Засега.
04.08.16
16:30
Извинявай, Юле! Тя всъщност беше една гадна скумрия, стара, миришеща лошо, недопечена, малка, ууууууужасна скумрия. :D :*
казано от Вероника Налбатска на 04.08.16, 16:30:
Извинявай, Юле! Тя всъщност беше една гадна скумрия, стара, миришеща лошо, недопечена, малка, ууууууужасна скумрия. :D :*
Рони, хич не можеш да ме излъжеш! :D
И само още веднъж да се оплача... В офиса някакви колеги са си пукали пуканки и така приятно ухае. Слюноотделям от един час...(dull)
Записвам си, за да не забравя-
* малко ми е студено, пак се завих с родопското
* в банята ми се зави свят, та се къпах се седнала. Последно съм се къпала седнала преди мнооого години, след зверско напиване с текила и мастика. :Д
* с две чаши вода ми се оправи замайването
* рано ми се доспа и сега ще си лягам да наням
* тая скумрия още не ми излиза от акъла...
05/08/петък/сън: 8часа
Ден 3 МЦ
Тренировката:
* 10 мин въже
* клек 4х8 в СС с раменна преса дъмбели 4х8
* 3 кръга: бедрено сгъване х12/ абдуктор х20 / шолдър шокър
* глутеус мост 3х20 в СС с корем 3х20
* 15 мин пътека, вървене, умерено
Още малко и прескачам 72-рия час.
* За разлика от предната нощ, тази не станах, за да се отвивам. Цяла нощ с родопското. Като се поразсъних се стоплих.
* За разлика от предната сутрин, тази нямах главоболие, нито особена жажда.
* Чувствам се малко бавна, мудна, във всяко движение.
* И тая пустата скумрия още не ми излиза от главата...
05.08.16
10:31
Яж скумрия. Не си ти, когато си гладна :D
казано от Херцог Трън на 05.08.16, 10:31:
Яж скумрия. Не си ти, когато си гладна :D
Реално, засега не се чувствам гладна в истинския смисъл на думата. Просто искам да сложа скумрия в устата си, за да усетя вкуса, защото го обичам. Не знам колко добре се изразих. :Д
05.08.16
10:50
Да ближеш скумрия? Абе, яж, бе! :D
казано от Херцог Трън на 05.08.16, 10:50:
Кажи на какво си, че и аз да си взема... :D
05.08.16
11:05
казано от Juls на 05.08.16, 10:52:
казано от Херцог Трън на 05.08.16, 10:50:
Кажи на какво си, че и аз да си взема... :D
Такива неща не се обсъждат във форума, че Кольо бие през клавиатурата после... (tmi)
05.08.16
12:46
Не си ти, когато си гладна
Това да се самоцитирам е висша форма на нарцисизъм, ама... :D
казано от Херцог Трън на 05.08.16, 12:46:
Не си ти, когато си гладна
Това да се самоцитирам е висша форма на нарцисизъм, ама... :D
Като ти знам зодията, не ме изненадваш ... (hug)
Тъй, аз продължавам с фаста, прескочих 72рия час преди 4 часа...
Четенето на форума ми помага ,особено храната на Рони,Боби и Саня...(dull)
Обаче имам нужда да споделя, че ми стана зверски лошо и ми се доповръща, защото влязох да пишкам и обвиъсли някоя колежка ,дето е посетила вецето преди мен , не си е мила сливата от поне три дена и вътре всичко смърди на мандра. Във потрес съм как може да има такива нечистоплътни същества. (puke)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече