Мнение за Pure Nutrition Lean Mass

29.12.14
05:47

Здравейте, реших да си купя този продукт Pure Nutrition Lean Mass и ме интересува вашето мнение за него, защото до сега не съм ползвал добавки и не разбирам. Бюджета е до 70лв., може и да препоръчате нещо по добро ако мислите ,че има. Целта ми е да кача малко маса. Благодаря.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.12.14 07:22.

29.12.14
08:13

2кг. мръвка + килограм захар + килограм овес съдържат повече въглехидрати и протеин  от вълшебния продукт на Pure. За 70лв., можеш да си набавиш 4-6 пъти повече въглехидрат и протеин, от храна или храна и протеинова пудра.

Към автора - горното се отнася за общо взето всеки гейнър на пазара ;) Гейнърите са добавки, които са безсмислени, освен за 2 типа хора :

1. Професионални билдъри, които ги ползват, защото им се налага да приемат огромни количества храна и понякога трябва да заместят хранене или да допълнят, за да стигнат калорийният си баланс.
2. Хора с метаболизъм от типа “право черво”. Тук обаче трябва да се отбележи, че трябва да са направили усилието да ядат колкото е възможно повече и чак тогава да прибегнат до гейнър ;)

Успех! :)

за 70 лв има един гейнер на Biotech, който е 4 кг и според мен си заслужава много повече парите. Иначе хубавото на гейнерите е че са зверски вкусни (:

29.12.14
22:53

Първо искам да благодаря за мненията. Така, ясно ми е че с храна е наи-добре и излиза доста по-евтино,но работата е там ,че нито знам какво да ям, нито как да го ям,а и лошото е, че нямам много свободно време, за да си готвя специално за мен. Иначе гледам да ям доста извара, месо като цяло, ориз ям доста често и така, но знам че не е достатъчно. Ще помоля и за по едно мнение дали става или не.

Гейнърът няма да ти компенсира компромисното хранене.

30.12.14
11:10

Принципно, продуктите на pure nutrition са много добри (лично мнение). Но нека хвърлим 1 поглед, какво ти дава една доза от 100 грама:

- 15 грама протеин - твърде малко, поне според мен
- 66 грама въглехидрат, от които 34 са захари. Доста вероятно е да омазниш, според мен
- 4 грама мазнини - това е ок

По-добре си вземи протеинова пудра, а въглехидратите можеш да си ги набавиш от още десетки места (картофи, ориз, мед, вафли (тъпо, ама пак е вариант), шоколад, булгур, всякакви подобни).

Със 70 лева бюджет можеш да си вземеш повече храна + креатин монохидрат, ако държиш да вкарваш някакви добавки.
Събери повечко пари (говорим за 100-140 лева, приблизително) и си стакни протеин + креатин - класика в жанра :D

Вчера получих заявката си за стак MEX American Standard Whey (2.2kg) + MEX Creatine Monohydrate (550 грама, даже се оказа, че е Creapure®) за 102 лева, промоция.

30.12.14
13:58

Благодаря SK0RP10N. Днес ми препоръчаха Optimum Nutrition Serious mass ,бил добър ама не нзнам. Дайте мнение.
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-serious-mass
Само тоя Креатин Монохидрат ме притеснява леко щото не чувам мн добри неща за креатина. И да питам за по колко време ще ми стигнат(приблизително) двата ако ходя 4 пъти седмично на фитнес. Мисля да го вземам след тренировка ,а през другите дни сутрин.

Мнението беше редактирано от GDB на 30.12.14 14:00.

30.12.14
14:40

Креатина е една от малкото, наистина работещи добавки, от друга страна гейнъра си остава на върха на класациите като  една от най-безмислените.

казано от georgi dobrev на 30.12.14, 13:58:

Само тоя Креатин Монохидрат ме притеснява леко щото не чувам мн добри неща за креатина.

30.12.14
16:39

Хахахха изумявате ме какви работи говорите :D Все пак,моето мнение е да не си даваш парите за гейнър,по-добре си вземи един чист протеин и добави едно витарго,така хем ще приемаш най-качествентие въглехидрати на пазара,хем ти ще си определяш дозата.

30.12.14
18:42

Serious mass на optimum nutrition ?
- 50 грама протеин - ок, не е зле, особено в сравнение с 15-те на Lean mass
до тук беше хубавото...

- дозата е 334 грама, което с моите бегли математически познания прави 294 грама съставки, различни от протеин
- 254 грама въглехидрат... трябва да блъскаш наистина много, много, ама много здраво, за да можеш да ги използваш добре тези въглехидрати, а не да ги складираш като мазнини. В общия случай - скапана работа.
- 1 грам креатин - мижи да те лажем, дето се вика

По-скоро, бих ти препоръчал ето това:
http://shop.bb-team.org/syntrax-whey-shake?sku=816

Имаш 76 дози, като всяка една доза ти доставя:
- 23 грама протеин
- 3 грама въглехидрат
1.5 грама мазнини

Ако го пиеш в двойни дози, с по 4 тренировки в седмицата (т.е. да приемем, че ще го пиеш само в тренировъчни дни):

76 : (2 х 4) = 76 : 8 = 9 седмици + 2 тренировъчни дни = малко над 2 месеца. Как ти звучи на самия теб :) ?

казано от SK0RP10N на 30.12.14, 18:42:

Serious mass на optimum nutrition ?
- 50 грама протеин - ок, не е зле, особено в сравнение с 15-те на Lean mass
до тук беше хубавото...

- дозата е 334 грама, което с моите бегли математически познания прави 294 грама съставки, различни от протеин
- 254 грама въглехидрат... трябва да блъскаш наистина много, много, ама много здраво, за да можеш да ги използваш добре тези въглехидрати, а не да ги складираш като мазнини. В общия случай - скапана работа.
- 1 грам креатин - мижи да те лажем, дето се вика

По-скоро, бих ти препоръчал ето това:
http://shop.bb-team.org/syntrax-whey-shake?sku=816

Имаш 76 дози, като всяка една доза ти доставя:
- 23 грама протеин
- 3 грама въглехидрат
1.5 грама мазнини

Ако го пиеш в двойни дози, с по 4 тренировки в седмицата (т.е. да приемем, че ще го пиеш само в тренировъчни дни):

76 : (2 х 4) = 76 : 8 = 9 седмици + 2 тренировъчни дни = малко над 2 месеца. Как ти звучи на самия теб :) ?

ти имаш ли изобщо представа какво говориш ? Даваш “съвети” на поразия без да имаш елементарни познания. Първо сравняваш количеството протеин в две коренно различни дози - едната 100 гр другата 334 и заключаваш че в Serious mass протеина е мнооого повече! Ще се гръмна! Мисля че математическите ти познания наистина са скромни, така че те съветвам да не си даваш парите за хр. добавки, а за сборник по математика

14.01.15
20:24

Дори да приравним дозите, количеството протеин излиза същото, а това не е особено изгодно. И не правя заключение, че е много повече, а просто казвам за това, което получаваш от 1 прпоръчана от производителя доза. Ок ?
И аз мога да се държа като абсолютен селяк и да плюя чуждите изказвания, на които намирам кусури, ама ще пропусна ;)

п.п. гръмни се, ще си ми полезен. Студент съм по медицина и са ни нужни кадаври, както за аутопсиионните упражнения по патология, така и за колегите-първокурсници - за дисекционния курс по анатомия. Поздрави ^^

15.01.15
13:16

казано от SK0RP10N на 14.01.15, 20:24:

Дори да приравним дозите, количеството протеин излиза същото, а това не е особено изгодно. И не правя заключение, че е много повече, а просто казвам за това, което получаваш от 1 прпоръчана от производителя доза. Ок ?
И аз мога да се държа като абсолютен селяк и да плюя чуждите изказвания, на които намирам кусури, ама ще пропусна ;)

п.п. гръмни се, ще си ми полезен. Студент съм по медицина и са ни нужни кадаври, както за аутопсиионните упражнения по патология, така и за колегите-първокурсници - за дисекционния курс по анатомия. Поздрави ^^

Едното е гейнър,другото протеин,не мисля че е удачно да приравняваш двата продукта и да смяташ,кое има повече протеин ... това е напълно безмисленно.

15.01.15
15:42

Говорех за приравняване между Pure Nutrition Lean Mass и ON Serious Mass.
Напълно наясно съм, че това са гейнъри, а това, което съм дал в последствие е протеинова пудра.

Кажи в коя болница ще практикуваш, да знам да не стъпвам там.
Не плюя мнението ти защото имам нещо лично спрямо теб, а защото е важно хората, които четат темата да останат с правилни впечатления.
И протеина, които предлагаш е пълна боза.

15.01.15
19:55

Човекът е написал, че търси нещо до 70 лева, а това беше най-близкото до неговия лимит. Ясно е, че има и по-хубави продукти, но говорим и за други цени.

15.01.15
22:14

Когато чуя нещо от сорта на “препоръчаха ми seriouss mass” издивявам ! Lean mass е тъпкан със захар, а и от към цена е пръчка. Забелязвам, че е модерно хората имащи ограничени финансови възможности да си купуват/избират възможно най-неподходящите и ненужни неща :(

Напълно съм съгласен с Just do it. Вземи си една суроватка + витарго и си ти човека, но ще ти излезе с някой лев отгоре :(

16.01.15
15:31

казано от AgBOKATA на 15.01.15, 22:14:

Когато чуя нещо от сорта на “препоръчаха ми seriouss mass” издивявам ! Lean mass е тъпкан със захар, а и от към цена е пръчка. Забелязвам, че е модерно хората имащи ограничени финансови възможности да си купуват/избират възможно най-неподходящите и ненужни неща :(

Напълно съм съгласен с Just do it. Вземи си една суроватка + витарго и си ти човека, но ще ти излезе с някой лев отгоре :(

Така ги учат модерните и лъскави списания и издания :D

истината е че каквото и да вземе няма да има значение, защото като изхарчи бюджета от 70 лв, ще са му нужни още няколко месеца да събере пак. Предлагам да ги инвестира в храна, вместо в добавки.

Откъм цена качество продукта е супер, мой приятел го ползва и остана много доволен в комбинация с креатин на същата марка и ВВ диета. Каквото и да си вземеш то трябва да е ДОБАВКА към храната а не да я замества! Хората са го казали: Храната прави борбата!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1