Упражнение за яко напомпване на бицепс

05.01.15
20:36

Уважаеми читатели, публикувам упражнение, което не съм виждал описано по форумите (извинявам се ако е описано и не съм го намерил), но ме кара винаги да получавам максимална наслада от изпълнението му.
Атлетът изпълнява упражнението от стоеж, като държи две гири с неутрален хват от по 7,5 кг. - 10кг.
Повдига гирите до ниво ръцете да бъдат перпендикулярни на тялото и паралелни на пода. Така задържа 30 секунди. След това доубива бицепсите с 10 сгъвания. И така няколко серии. Пробвайте го. Усещането е невероятно горене в бицепса.
За атлети, които не тренират отделно бицепс и трицепс - предлагам съчетание на това упражнение в супер сет с кофички на пейка!

Успехи!

Темата беше редактирана от Mehmet Aslan на 06.01.15 23:02.

Ееее, как можа да разкриеш публично тайната на големите бицаги, сега всеки 2ри джимрат ще е с по 50 ръка ;(

06.01.15
16:31

Те сега са в час по химия, няма да прочетат поста ;) .

07.01.15
13:26

Пробвай това, 4 серии 12 ки тежки с чийт след 8 мото повторение, + 4 серии 21, аз лично никога не бях хващал мускулна треска на Бицепс-а но вече минава месеци половина и аз още ловя треска, а тренирам от доста години.

Това е една от техниките, която използвам доста често. От както я прилагам ми излязоха стрии на бицепсите от растеж, сега се чудя как да се оттърва от тях...

16.01.15
23:00

Яко напомпване се получава и с много повторения - 14+

15.02.15
20:59

казано от GloCK на 07.01.15, 13:26:

Пробвай това, 4 серии 12 ки тежки с чийт след 8 мото повторение, + 4 серии 21, аз лично никога не бях хващал мускулна треска на Бицепс-а но вече минава месеци половина и аз още ловя треска, а тренирам от доста години.

Аз работя по същия начин,  мога да кажа че съм доста доволен, обаче аз при спускането в най долната част задържам 2 секунди и после вдигам 8-9 чисти и 3-4 с леко чийт

Опитайте следния вариант : Лягате на пейка с наклон от 70-75 градуса с не много тежки дъмбели и правите бавно и контролирано бицепсово сгъване като разтягате бицепсите максимално ... Това е упражнението от което напомпването е НЕреално и горещо препоръчвам :)

16.02.15
12:09

Интересно видео, което вчера ми попадна

Казва че напомпването, въпреки че изглежда яко, само по себе си не е достатъчно. Хипертрофия няма да има с 10кг (логично, така и предполагах)
Аз правя няколко загряващи серии с 10-15кг, колкото се напомпа, толкова. След тях 4-5 работни серии с 22-23кг по 8повт

16.02.15
17:59

казано от Pavel D на 16.02.15, 12:09:

Интересно видео, което вчера ми попадна

Казва че напомпването, въпреки че изглежда яко, само по себе си не е достатъчно. Хипертрофия няма да има с 10кг (логично, така и предполагах)
Аз правя няколко загряващи серии с 10-15кг, колкото се напомпа, толкова. След тях 4-5 работни серии с 22-23кг по 8повт

Някой да е написал 10 кг, аз правя бицепсово сгъване с 54кг 5-6 чисти бавни, и 5-6 с леко леко чийт, хем тежко хем напомпващо хем хипертрофиращо!

16.02.15
19:40

казано от Viktor Ivanov на 16.02.15, 17:59:

Някой да е написал 10 кг,

Да, автора на темата. Някой по-начинаещ може да го пробва, да си каже “баси големите ръки” и да мине на друго упражнение.
За моя случай имах предвид сгъване с дъмбел; освен това не го казах с цел съревнование, тоя елемент хич не го харесвам. И във фитнеса, и по принцип :)

Мнението беше редактирано от Pavel D на 16.02.15 19:41.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1