22.01.15
21:03
Здравейте колеги бодибилдъри :)
Ходя на фитнес от известно време и имам добри резултати, обаче сега през зимата малко прекалих с яденето и си отпуснах един корем с добро количество мазнинки около него. Правя коремни преси. Искам да се изчистя за 10 дни, смятам да го направя през пролетта като се постопли малко и почна да тичам всеки ден навън до момент, който не е точно пълно изтощение, но е близо. Това в комбинация с ниско-въглехидратно хранене.
Смятате ли, че този подход ще проработи или трябва по друг начин?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.03.15 15:35.
22.01.15
21:23
Здравей:)
А след тези 10 дни какво ще следва? Ново качване на килограми и после ново “турбо премахване”? :)
Бързите резултати не са трайни и могат дори да влошат положението.
Съветът ми е да намериш баланс между хранене и тренировки, които да помагат за премахване на излишните мазнини, но които и да оставят трайни резултати.
Иначе, не казваш нищо повече за себе си - години, тегло, ръст, спортен опит (как точно тренираш във фитнеса), как се храниш сега... Не можем да гадаем :)
На 28 години съм, висок съм 184 см. Тежа 80 килограма. От два месеца ходя на фитнес, преди това съм се набирал на лостове навън, комбинирано с доста тичане. Храня се нормално - яйца, меса, сирене, кисело мляко, пълнозърнест хляб, разнообразни манджи и супи с месце, отвреме на време плодове - ябълки, портокали, банани, през топлите месеци доста зеленчуци. Няма определена схема на хранене, ям каквото ми се яде и както го усетя. След тренировка гледам да си хапна протеини - яйца, сирене, месо. Не съм предразположен към натрупване на мазнини, релефен съм, но сега нещо схемата се обърка. На тренировка тренирам по 2 мускулни групи, следващата тренировка- други 2 мускулни групи и така всеки път увеличавам с малко тежестите.
А ако увелича срока на 20 дни? Идеята ми е да се изчистя бързо, а после да правя каквото трябва, за да не се върнат мазнините.
23.01.15
10:59
10-20 дни за промяна звучат несериозно като срок...то все едно да попитам как за една година да направя тяло на фитнес модел, ако беше така бързо и лесно
казано от Dale Cooper на 23.01.15, 10:59:
10-20 дни за промяна звучат несериозно като срок...то все едно да попитам как за една година да направя тяло на фитнес модел, ако беше така бързо и лесно
Да знам, че трябва повече време, но става въпрос за неголяма промяна. Сваляне на, може би, 3-4-5 килограма мазнини, колко му е. Аз съм много мотивирам и имам и време. Искам да пробвам пък, ако не стане, здраве да е, ще карам по бавната процедура. :)
23.01.15
14:04
Здрасти, ще ти дам ориентир. Поне аз ползвам този.
На този линк като попълниш години, ръст, тегло, пол ти дава горе долу какъв ти е BMR-a (това са калориите, които тялото ти гори ежедневно само за да живееш). Ако допълнително тренираш от 3-5 пъти седмично умножаваш получения BMR с коефициент 1,55.
Та, за теб получавам: 1891.6 х 1,55= 2932Kcal
Сега от тази цифра вадиш 20%. Става 2932-587=2345.
Това разшифровано означава, че на дневна база трябва да се стремиш към тази цифра като калориен прием, за да сваляш с нормално и здравословно темпо. Под тази цифра рискуваш да си докараш някаква скапана болест (допълвам: или да влезеш в “икономичен” режим на пестене на енергия, като мечките през зимата). Имай предвид, че тези сметки са ориентировъчни, няма нищо точно на тоя свят.
Сега, 1 кг мазнина е грубо 9000 kcal. За да свалиш 1кг мазнина с горното темпо ти трябват 9000/587=15,3 дни.
Edit: 1 кг мазнина в човешкото тяло е 7709 kcal. За да свалиш 1кг мазнина с горното темпо ти трябват 7709/587=13,1 дни. Повече за калоричността на мазнината можеш да прочетеш тук
Само с кардио тренировки нищо няма да стане, защото така ще започнеш да сваляш от мускулите, а не от мазнините на корема. Трябва ти трениране с тежести, за да сметне тялото ти, че му трябват тези мускули. Аз като абсолютен начинаещ започнах с 4 тренировки седмично – силова, кардио, силова, кардио. Варианти има колкото искаш. Примерни тренировки и обяснения в сайта също има.
Също така храната трябва да ти е здравословна и балансирана. Да има достатъчно полезни мазнини, протеини, зеленчук…. и такива ми ти работи. Виждам, че си избрал НВД. Действай!
Ако нещо не е ясно., питай или най-добре, ползвай търсачката в сайта :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.02.15 13:35.
23.01.15
21:06
казано от Denis на 22.01.15, 21:03:
Здравейте колеги бодибилдъри :)
Ходя на фитнес от известно време и имам добри резултати, обаче сега през зимата малко прекалих с яденето и си отпуснах един корем с добро количество мазнинки около него. Правя коремни преси. Искам да се изчистя за 10 дни, смятам да го направя през пролетта като се постопли малко и почна да тичам всеки ден навън до момент, който не е точно пълно изтощение, но е близо. Това в комбинация с ниско-въглехидратно хранене.
Смятате ли, че този подход ще проработи или трябва по друг начин?
Предлагам ти колело 50 км за има няма 2-3 часа. Ако изкараш така поне 2 пъти в седмицата, то ти гарантирам, че след 8 тренировки няма да се познаеш. Върви обаче с диета, без нея не става.
Предлагам ти колело 50 км за има няма 2-3 часа. Ако изкараш така поне 2 пъти в седмицата, то ти гарантирам, че след 8 тренировки няма да се познаеш. Върви обаче с диета, без нея не става.
Благодаря за съвета, ще го пробвам :)
20.02.15
19:07
10 дни тренировки до “почти пълно изтощение” в комбинация с ниско-въглехидратна диета .........
Не знам какъв би бил финалния резултат от това самоунищожение. :)
27.03.15
19:54
Интересно как си вярваш да 10 дни ако се сваляха 3-4 кг. мазнини. Целта е да продължиш и след това, за 10 дни няма почти нищо да направиш ...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече