Примане на въглехидрати вечер - при сваляне на кг?

07.02.15
13:07

Здравейте! Инструктора ми който ми направи режима по който се храня в момента ми каза ,че вечерно време трябва да ям само месо и салата а в това видео казват ,че няма проблем да се яде ориз преди лягане >>

истина ли е това ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.02.15 13:09.

Ако непосредствено преди лягане си провел тренировка въглехидратите са задължителни.Ако денят ти е почивен, или си провел тренировката в първата половина на деня наистина би било редно да ограничиш и дори изключиш и въглехидратите в последните хранения за деня.

07.02.15
18:25

От личен опит мога да кажа, че всичко си е до калорийният баланс.
Бил съм на фастинг, хранел съм се с въглехидрати късно вечер- отслабвал съм.
Имаше един друг период от време в който се връщах от зала около 22 часа вечерта, хапвах белтъчини и въглехидрати, но бях на лек калориен дефицит и изобщо не качвах мазно.
Поне аз лично за себе си установих, че свалянето/ качването зависят преди всичко от калорийния дефицит/ излишък.... Е ся’ ако се готвиш за Олимпията и си професионален бодибилдер можеби ще трябва да си по стриктен от към разпределението на храненията, знам ли.
Според мен доста инструктори в България не са баш за тая професия. Заучили са някакви стари таблици, режими и прочие от тримесечният курс за “инструктори” и го прилагат по еднакъв начин на всички клиенти.
Няма да се очудя ако хранителният ти режим е copy/paste и се пласира и на другите клиенти.

07.02.15
18:44

Това е добре значи информацията от клипа е ок. Сценариста си знае работата

Мнението беше редактирано от Iordan Ivanov на 07.02.15 18:45.

07.02.15
19:25

Аз ги следя от самото начало.Като цяло първото он-лайн предаване в което не се говорят пълни простотии като супер сериите и да ми обяснява някой като гурото който е на шопар дебел как да свалям кг .Тук има доста добре замислена информация и ми е интересно кой е собственика - режисьора на това предаване доста интересни теми подбира да предостави на хората безплатно. Само ,че водещия определено е най-лошият избор за тази позиция първо ,че целия в пъпки и е супер анти на физиономия и 2-ро няма си и идея за какво говори личи си ,че е научил всичко на изуст особено в края на видеото като качват лапсуси там си проличава ,че не знае нищо.Браво за ентусязма ще продължа да ги следя защото виждам ,че поднасят информация която е сносна .... Примерно в този епизод с митовете е мн добре аз всичко знам от това което казаха но има 80% от хората който тренират и ги спазват тези неща което е лошо дано повече хора им видят видеото и се събудят от дълбокия сън в който са.

казано от Master Admin на 07.02.15, 19:25:

Като цяло първото он-лайн предаване в което не се говорят пълни простотии като супер сериите и да ми обяснява някой като гурото който е на шопар дебел как да свалям кг .

Стана ми идол :D :D :D

07.02.15
22:20

казано от Master Admin на 07.02.15, 19:25:

Аз ги следя от самото начало.Като цяло първото он-лайн предаване в което не се говорят пълни простотии като супер сериите и да ми обяснява някой като гурото който е на шопар дебел как да свалям кг .Тук има доста добре замислена информация и ми е интересно кой е собственика - режисьора на това предаване доста интересни теми подбира да предостави на хората безплатно. Само ,че водещия определено е най-лошият избор за тази позиция първо ,че целия в пъпки и е супер анти на физиономия и 2-ро няма си и идея за какво говори личи си ,че е научил всичко на изуст особено в края на видеото като качват лапсуси там си проличава ,че не знае нищо.Браво за ентусязма ще продължа да ги следя защото виждам ,че поднасят информация която е сносна .... Примерно в този епизод с митовете е мн добре аз всичко знам от това което казаха но има 80% от хората който тренират и ги спазват тези неща което е лошо дано повече хора им видят видеото и се събудят от дълбокия сън в който са.

Наистина момчето малко заучено говори, някакси наизустено... но да не търсим кусури :D .
Айде от тука старите кучета с по 20+ години опит да направят едно предаване! Ще разбият всякаквите там “Супер серии” и подобни.
Ако имах пари щях да спонсорирам една такава дейност.

08.02.15
12:42

С това непрекъснато повтаряне на излишък/дефицит и обяснението му върху всичко, метаболизъм, килограми и т.н. ми дойде в повече да го слушам!
Зависимостта на вечерното хранене към въглехидратите зависи от качеството/вида на въглехидратите и момента на тренировката. Мога да съм в калориен излишък и да се храня допълнително с въглехидрати непосредствено преди лягане и пак да свалям. Въпросът е какви са въглехидратите, с какво ги съчетавам и кога тренирам.

Едит: да уточня, че това важи за здрави хора. При тези с диабет и сериозно затлъстяване нещата стоят по малко по-различен начин.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 08.02.15 12:45.

08.02.15
13:03

казано от Ivan Vasilev на 08.02.15, 12:42:

С това непрекъснато повтаряне на излишък/дефицит и обяснението му върху всичко, метаболизъм, килограми и т.н. ми дойде в повече да го слушам!
Зависимостта на вечерното хранене към въглехидратите зависи от качеството/вида на въглехидратите и момента на тренировката. Мога да съм в калориен излишък и да се храня допълнително с въглехидрати непосредствено преди лягане и пак да свалям. Въпросът е какви са въглехидратите, с какво ги съчетавам и кога тренирам.

Едит: да уточня, че това важи за здрави хора. При тези с диабет и сериозно затлъстяване нещата стоят по малко по-различен начин.

Ти си извънземен, даже гласувах за теб, макар и погрешно.

08.02.15
13:25

Няма нищо извънземно - просто знам какво, колко и кога да ям.

Мнението беше редактирано от Ivan Vasilev на 08.02.15 13:25.

08.02.15
16:10

Доста простотии на куп :)

08.02.15
18:23

И как ще стане това хем да си в калориен излишак ,хем да сваляш .. :D

08.02.15
23:20

казано от Master Admin на 08.02.15, 16:10:

Доста простотии на куп :)

Това беше най-голямата дотук!

казано от Sotkataa 98 на 08.02.15, 18:23:

И как ще стане това хем да си в калориен излишак ,хем да сваляш .. :D

С магия...

08.02.15
23:38

Да, с магия може. Ама в реалния свят магии не стават.

08.02.15
23:53

Баси филмите :D

09.02.15
06:57

казано от Петко К на 08.02.15, 23:38:

Да, с магия може. Ама в реалния свят магии не стават.

Аз съм фокусник. ;)

Carbohydrate

09.02.15
07:06

Интересно ми е тогава, къде отива този излишък от калории щом не се изгаря, може ли да обясниш? Самата дума “излишък” означава, че калориите са в повече отколкото ти трябват за функциониране на организма.

09.02.15
13:00

Към автора на темата:
Принципно не е проблем да се приемат въглехидрати във вечерното хранене. Даже някои сме на мнение, че точно там им е мястото и то независимо дали си тренирал сутрин или вечер, но това е друга бира.
Друг е и въпросът дали инструкторът ти ти е направил цялостен хранителен режим, в който съветът за месо и зеленчуци е съобразен с останалата част от дневния прием и би се оказал абсолютно верен (демек човекът си разбира и подходът му в случая е такъв), или просто ти го е казал като съвет между сериите, защото си го спомня като златно правило от списанията, издавани през 90-те (демек и да разбира не го интересуват твоите цели и ти е отговорил по инерция)  ;)

09.02.15
14:05

Ivan отдавна не бе писал глупости

10.02.15
22:08

Иван в момента доказва твърденията си, пък който ще да вярва!

Carbohydrate

10.02.15
22:16

казано от Ivan Vasilev на 10.02.15, 22:08:

Иван в момента доказва твърденията си, пък който ще да вярва!

Е, значи си уникАлен! Поздравления за ЕдиНствЕниЯ )))

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1