Сила навън и идеи за тренировъчни програми

Пускаме тази тема като продължение на статията ни за тренировки за сила навън. Нарочно е в раздел “общи теми”, за да не конкретизираме пол и специфики в методиките покрай него.

Моля, ако желаете да участвате в допитването, да го направите преди всичко в анкетата към тази тема. Коментари и предложения са добре дошли, но гласове извън анкетата няма да се броят.

Важно: прочетете посочената статия, за да се запознаете с целите на анкетата и за да не разводняваме с вече споменати неща.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.02.15 11:48.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.03.15
16:53

Дефинирайте и какво се има предвид под термините “напреднал” и “начинаещ”.

09.03.15
15:47

Напреднал - 15+ тръстъра с две двупудовки, 10+ изхвърляния с тях, 10+ БГ клека на крак с двупудовките в рак позиция, 10+ раменни преси от рак позция с двете двупудовки, 30+ набирания, 50 + кофички, 100 + лицеви.
Начинаещ - не можеш горните неща с двупудовките.
Средно напреднал - можещ няколко бройки от движенията с тях.
Напреднал тяга >2,5 СТ, клек > 2 СТ, лег > 1,5 СТ, раменна > СТ
Средно напреднал съответно 2 СТ, 1,5 СТ, 1,25 СТ, 0,8 СТ
Начинаещ - непокриващ поне 3 от тези за средно напреднал.

09.03.15
16:10

Сега да се обадят и поименно окачествилите се като “напреднал”. :D

На мен би ми било интересно да има опция “лост за набиране, успоредка, пудовки” без лост и дъмбели. Това смятам, че е най-реалистичен вариант за група момчета, които тренират на открито. Да съберат няколко човека пари за две/четири пудовки и да си ги носят с тях в раници ми се вижда като по-вероятно, отколкото да имат и лост и дъмбели.

Чисто теоретични са ми мислите.

09.03.15
16:14

А бе единия съм аз, за да видя резултата от анкетата трябваше да гласувам :D

Опцията за общи пудовки е ясна, ще бъде в включена в програмите, стига да се съберат достатъчно напреднали ;)

09.03.15
16:21

казано от James Hinks на 09.03.15, 16:14:

А бе единия съм аз, за да видя резултата от анкетата трябваше да гласувам :D

Общо 9! Значи седем са с е**си егото :D (Лординов, разбира се, е по дефолт в групата)

Мнението беше редактирано от Петър на 09.03.15 16:22.

09.03.15
16:22

Много добра дефиниция, но дай такава за жени. Определено не всички са приложими. :)

И аз цъкнах “напреднал”, за да следя резултатите от анкетата, но мен спокойно ме отпишете от общия сбор ***** си егото. :D

Чудесни критерии, Сашо! Така всеки ще може да прецени възможностите си и дори и да се мисли за напреднал в тренировките, които прави СЕГА, да се наложи да мине в графа “средно-напреднал”, когато започне да прави тренировките ОТ ТЕБ. :D

Аз се писах средно напреднал и май съм уцелил според критериите на Сашо :)

казано от CarnalK на 09.03.15, 16:10:

Сега да се обадят и поименно окачествилите се като “напреднал”. :D

Аз се записах като “напреднал” и имах горе-долу представа за очакванията в случая, макар от написаното от Сашо представата да ми е строго “долу”. :)

Изключвайки движенията нагоре, които са ми традиционно слаби, другите почти ги докарвам. Разбира се, ако нямам краткосрочни планове за движение след тренировката. :)

09.03.15
18:00

Тъй като “гласове извън анкетата няма да се броят” да се разпиша и аз ,че съм гласувал!
Ниво средно напреднал ,още с пускане на темата ... до сега смятах по концепцията на Сашо и ако не се търси перфектна техника съм се нацелил :D
Две нива от категория са ,но мисля вариантите в комбинация с ЛТ и свободни тежести са по-удачни за развиване.Все пак не е проблем всеки да метне по един дъмбел или пудовка в багажника на колата ,дори е по-ефективния вариант - къде да търся лостове и успоредки по язовирите ,в планината или на морето.Това е от моята камбанария.

Ivaylo Stefanov

09.03.15
21:49

С его и без его,се отбелязах в напреднал :) За сега покривам всички  изисквания и остава Сашо да пусне някоя програма ;)

Carbohydrate

09.03.15
22:38

казано от James Hinks на 09.03.15, 15:47:

.

Според това съм напреднал, за сегашното си състояние, без клек само, но за лостове съм факир)))( за възрастта си):
23 набирания надхват, кофички над 40 ( трябва да видя колко точно)силово( с различни хватове), бавно силово, флаг, сглобка, замок, гръбно, коремно без докосване на лоста, задна везна, и още други, силово на халки, самолет и т.н. силово на успоредка, сглопка на успоредка...

Теди Илиева

10.03.15
01:32

Аз съм се писала “средно-напреднал”, но след уточнението горе май съм си начинаещ. Ей, няма отлепяне от това начално ниво. Нямам търпение да видя новите програми!

10.03.15
17:13

казано от James Hinks на 09.03.15, 15:47:

Начинаещ - непокриващ поне 3 от тези за средно напреднал.

Брей, аз съм бил як :О Ако можех да бутна СТ на военна, щях да съм в напреднали

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1