03.03.15
12:22
Здравейте, искам да тренирам бойно изкуство за самозащита - да няма (или много рядко) граплинг, а блок-удар и т.н. (като за пример - винг чун, киокушин карате). С ръцете съм по-умел, ама в краката малко сакат не съм много трениран - малко на фитнес съм ходил и след това спрях, заради ученето. Висок съм 1,69, 85кг. На бокса и кик-бокса не съм толкова фен. Ако може да ми препоръчате нещо.. Не ми е проблем да е и с крака. И да може да се преподава във Варна. :)
Чувал съм за киокушин каратето, а и ми е много на удобно до вкъщи, ама не знам дали става като за мен?
03.03.15
14:19
казано от Paco на 03.03.15, 13:55:
Krav Maga
Къде във Варна има ако може да ме насочиш? :)
03.03.15
15:22
Не се занимавай с глупости, а отивай при Скипа.
03.03.15
15:29
казано от James Hinks на 03.03.15, 15:22:
Не се занимавай с глупости, а отивай при Скипа.
Не разбирам/знам какво е това.
На български - не се занимавай с измислени секретни стилове, които обещават чудеса.
Ефективно да се защитаваш на улицата става след години упорити занимания със сериозен бой.
Можеше да питаш и Гугъл. Скипа е прякор на Николай Скипарнов. СК Аргус. Човека се доказал.
Не ги слушай форумните нинджи, които предлагат вушу, шушу-мушу, крав мага, самозащита в двумесечен курс и други подобни клоунщини.
Ако ти излязат с нож, бойното изкуство излита през прозореца, най-добре се научи да бягаш бързо ако искаш да се защитиш.
Но да се върнем на темата, има много видове бойни изкуства, обаче не си фен на страйкинг (бокс, кикбокс, вероятно и муай-тай?), но пък не искаш и граплинг? Моя съвет е да посетиш различни клубове с различни видове изкуства и да си избереш едно от тях, във варна има муай тай, кик бокс, жиу житсу, карате, винг чун, борба и т.н., избора изобщо не е скромен.
Мнението беше редактирано от Orthodox на 04.07.15 11:16.
BJJ (бразилско жиу-жицу) . Забавно и ефективно. Факт - няма нито 1 ММА боец без поне малки познания по BJJ.
Не съм от Бургас, но потърсих в сайта на общината и извадих това - СК ” Бойни спортове- Бургас Самбо и бойно самбо 0876 053 322 Яна Пенкова
Няма нищо за жиу житсу.
03.08.18
10:58
Здравейте, аз тренирам Бразилско Джу Джиуц (Граплинг) и съм много доволен. Това е борчески спорт смеска между борба. джудо и самбо. Тренира се както с кимона така и без (тениска/шорти). Няма удари, което го прави по-безопасен и забавен. Можеш да се хвърлиш да играеш на макс без да се притенсяваш, че някой ще пострада. Прилича ми повече на игра от колкото на боен спорт. Изключително ефективна система за самозащита е, доказателство за това е зората на MMA боевете. Там именно всеки си представлява своя бое спорт срещу останалите. Там точно бразилското джу джицу доминира изключително срещу всички други стилове и така набира своята популярност.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.08.18 11:03.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече