Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимтренировка
- тръстър с 2х10кг - 30х1 през 10 секунди
- набиране неутрален широк хват - 15х1 през 10 секунди
Лекичко днес, подозорим че, съвсем скоро ще се наложи да се натиска.
храната
- три такива от снимката
Тренировките добре вървят, но с килограмите нещо не се получава, та обмислям една войнска диета.
06.01.25
11:20
Не, че нещо, ама с франзели, чабати и брускети ще свалиш по-трудно, веднъж че те разяждат, второ са кухи калории, защо не изчистиш и намалиш храната още и не вкараш някакво кардио? Или да си наложиш по-прост за спазване хранителен режим без фенси ястия, без гастрономически уау-чудеса, например само риба на вечеря и яйца на закуска, а на обяд докъдето ти стигне волята.
казано от Brown Bomber на 06.01.25, 11:20:
Не, че нещо, ама с франзели, чабати и брускети ще свалиш по-трудно, веднъж че те разяждат, второ са кухи калории, защо не изчистиш и намалиш храната още и не вкараш някакво кардио? Или да си наложиш по-прост за спазване хранителен режим без фенси ястия, без гастрономически уау-чудеса, например само риба на вечеря и яйца на закуска, а на обяд докъдето ти стигне волята.
Основно, защото не се е налагало до сега. Воля има, аз съм инат, но искам с минимум рестрикции и промяна в начина на живот да свалям и подържам форма. За съжаление, в момента не ми се получава и ще трябват промени, горе долу в посоката която предлагаш. Кардио правя всеки следобед, около 2-3км бързо ходене по пясъка на 120 пулс.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.01.25 12:54.
06.01.25
13:03
Ако искаш промяна и сваляне без рестрикции ,трябва по-различен подход.
Ходенето по пясъка няма да ти помогне,освен ако не е по три четири часа.
Аз също не съм по рестрикциите и мета сраното с тренировки.
Преди позвах бягане,но не ми се тича.
Като цяло се стремя към обем ,отначало леко и лежерно.
После натискам да запазя обема за ограничено време.
Въпреки, че ме мързи и се скатавам успявам да запазя прилична форма въпреки нещата които поглъщам.
казано от doni dimitrov на 06.01.25, 13:03:
Ако искаш промяна и сваляне без рестрикции ,трябва по-различен подход.
Ходенето по пясъка няма да ти помогне,освен ако не е по три четири часа.
Аз също не съм по рестрикциите и мета сраното с тренировки.
Преди позвах бягане,но не ми се тича.
Като цяло се стремя към обем ,отначало леко и лежерно.
После натискам да запазя обема за ограничено време.
Въпреки, че ме мързи и се скатавам успявам да запазя прилична форма въпреки нещата които поглъщам.
Е аз и тренирам де, всеки ден съм в залата :) А ходенето ми е за след работа, хем отмятам крачките, хем малко въздух, хем стабилно темпо и съм готов за 20-30 минути. Много го обичам морето по това време.
С тези 20-30 повторения на тренировка не гориш много калории. Също 20-30 мин. ходене е смешно да се брои за кардио, аз дори в момента ходя 2-3 пъти повече на ден с подобен пулс и не смятам, че правя кардио.
Ако не искаш рестрикции на храната като вид, трябва да я ограничиш сериозно от към количества и калории и да си супер стриктен в това отношение. Но така или иначе няма как да намалиш сериозно калориите, без да ограничиш определени храни, тъй като не трябва да падаш под определено количество протеин.
Сплаш, и теб гледам те емнаха, че нищо не тренираш, не правиш никакво кардио и не знаеш как да се храниш за целите🤣
Петко, има и LISS кардио, т.е. пак си е кардио. А ходенето в пясък 30 мин. даже е по-трудно от типичния LISS за 20 мин. примерно.
Аз не си спомням да е споменал,че основното в тренировките му е сваляне обаче...
казано от D_M на 06.01.25, 19:11:
Сплаш, и теб гледам те емнаха, че нищо не тренираш, не правиш никакво кардио и не знаеш как да се храниш за целите🤣
Петко, има и LISS кардио, т.е. пак си е кардио. А ходенето в пясък 30 мин. даже е по-трудно от типичния LISS за 20 мин. примерно.
Не съм го емнал, констатирам факти, споделям опит и давам съвети.
Знам отлично какво е ниско интензивно кардио.
казано от nervak на 06.01.25, 19:15:
Аз не си спомням да е споменал,че основното в тренировките му е сваляне обаче...
На тренировките не им е целта това, а да пази мускулите.
Трябва да си ограничи храната и да увеличи цялостната активност, ако иска да сваля.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.01.25 20:18.
Никой от нас не знае,каква е целта на тренировките му,щот най малкото никой не е имал такива.
06.01.25
21:42
Е беше споменал ,че иска да сваля.
Даже заглавието на дневника е такова .
Смисъла на форума е да споделяш опит.
Обаче това се приема за сипване.
То и затова пишат вече няколко човека само.
Жалко..
Не бе Дони,аз лично изобщо не схващам тренировките му...то е тичане,тяга...един път повече,един път по малко...
Това коментирах,не смятам,че някой тук смята за сипване два, три коментара.
А форума позатихна...щот не всички виждат смисъл от писанията...аз поне така смятам .
06.01.25
22:58
За да живне форума трябва нещо, което да провокира интерес. Например дневници на горещи, натренирани жени и нацепени и надрани батки. Някой да обяснява, да дава акъл на невежите, да го рекламира, развива, да се организират форумни срещи и спортни лагери, но без финансов интерес и на самотек няма как да се случи.
Сега във форума е тихо и спокойно, защото всички са натурални и чисти, като мурсалски чай в Родопите и темата ААС е строго забранена,табу.
Отделно и никой не коментира какви здравословни добавки пие,как се възстановя?! Просто тайна.
Просто се вписват някакви килограми на щанги, които растат със скоростта на райграс и приемаме, че хората са свръх генетично надарени.
Никой няма да ви санкционира ако си пишете за стероиди. Няма модератори, няма админи, никой не влиза вече, форума си е на самотек. И като цяло, форумите отдавна не са на мода.
И не виждам някой да качва стабилно тежести, няколкото останали тук всъщност са върнали назад или си стоят на място, в сравнение с преди години, с 1-2 изключения.
П.П. На снимката виждате вчерашното ми прибиране от работа.
Имам поне 2 такива ходения през деня, и поне още 2-3 по-кратки, и както казах, не го смятам това за кардио. Да, гори някакви калории, но трябва да се ходи по много, за да се натрупа някакъв приличен енергоразход. Лятото, като свалях, имах дни с 20 000 крачки дневно, отделно тренировките в залата, и бях на силно ограничени калории, за да почна да свалям стабилно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.01.25 09:46.
казано от Петко К на 07.01.25, 09:34:
И не виждам някой да качва стабилно тежести, няколкото останали тук всъщност са върнали назад или си стоят на място, в сравнение с преди години, с 1-2 изключения.
Ами те повечето останали са дългогодишни членове, които са напъвали щангата. Нормално е за толкова време да са достигнали в един момент някакъв пик, който трудно да преминат. Държат си тези постижения, борят се, обаче същевременно някои и остаряват, което води до неизбежното и спад в силата....... с едно две изключения както каза, че някои ще вземат да подскочат :-)
Ако след дългогодишни тренировки, на 35 г. си лежал за 180, клек 220 и тяга 260 и почти безрезултатно си се борил да биеш тези числа, как да повишаваш тежестите на 45-50 г. Както веднъж някой каза: за стария човек (който не започва тепърва да тренира или е все още слаб и има аванс още да повишавна силата) всяко задържане на настоящото тегло колкото се може по-дълго си е PR.
Мнението беше редактирано от D_M на 07.01.25 10:49.
Хубаво раздвижване в дневника, благодаря на всички за съветите. Не приемам нищо от написаното за сипване. Малко по-късно ще прочета подробно. Но на кратко, имах здравословни проблеми за извесно време, съответно и изляох от форма тотално, както и ми беше почти невъзможно да тренирам нормално. Целите са съвсем скромни и ги изпълнявам поетапно - да мога да тренирам и да натискам, както преди. Да сваля 20-тина излишни килограми с което да подобря качеството си на живот, ако е възможно по най-ниското съпротивление. Иначе и аз не разбирам кое, как и защо правя - доверил съм се на треньор и просто изпълнявам. Не взимам стероиди.
Мнението беше редактирано от Splash на 07.01.25 10:58.
07.01.25
11:23
казано от Splash на 07.01.25, 10:55:
...Не взимам стероиди.
Преди повече от 20 години в една от залите, където ходех като ученик, имаше един бай Серж, който така отговаряше
“А трябва !” :D
Дидо, почти на всяка възраст можеш да подобряваш силата / издръжливостта, стига да ти е приоритет / цел. Със сигурност има един момент, в който можеш да бъдеш най-силен / издръжлив като максимален пик за цел живот, но то е така по принцип - силата и издръжливостта имат пикове и спадове. Ако се сравняваш все с този пик, ще се депресираш; ако се сравняваш с вчерашното си Аз, почти винаги може да си малко по-силен / издръжлив. Натурално.
казано от Alexander Krastev на 07.01.25, 11:23:
Ако се сравняваш все с този пик, ще се депресираш; ако се сравняваш с вчерашното си Аз, почти винаги може да си малко по-силен / издръжлив. Натурално.
Буквално с вчерашното си АЗ, си прав. Но за жалост ще изглежда така: онзи ден-200, вчера 170, днес 180…..еха, по-добър съм от вчера. Не спираш да напъваш, но неизбежно следва: онзи ден 190, вчера 160, днес 170, онзи ден 180, вчера 150, днес 160.
Но за мен не е драма де, имам опит в поддържането на един и същи, та и спад в килата на движенията години наред :-)
Спирам да мажа повече, че на Сплаш заминаха описанията с треновете и ранъта.
Мнението беше редактирано от D_M на 07.01.25 11:39.
Ейййй,не можеш да се изакаш....вчера двеста,днес Толкова....
Като видя пораженческитен ти съждения и откачам.
07.01.25
12:10
Е нали тва написах отгоре - ако се сравняваш с някакъв избран момент, когато си бил абсолютно най-силен, ще се депресираш ... Дай да си седиме дебели и разплути тогава, с това пораженческо мислене. То е ясно, че всички ше омрем един ден, дай поне да е в битка.
казано от nervak на 07.01.25, 12:08:
Ейййй,не можеш да се изакаш....вчера двеста,днес Толкова....
Като видя пораженческитен ти съждения и откачам.
Е, обратното съм. Аз ако съм пораженец с толкова години тъпчейки на едно място (то не съм и напъвал де), отдавна да съм се отказал.
07.01.25
12:36
И коя битка спечели, Дидо? С цигарите/вейпването? С алкохола? С наднорменото тегло? С 200 клек ? Засега печелиш само с оправданията :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.01.25 12:37.
казано от Alexander Krastev на 07.01.25, 12:36:
И коя битка спечели, Дидо? С цигарите/вейпването? С алкохола? С наднорменото тегло? С 200 клек ? Засега печелиш само с оправданията :D
Цигари не пуша вече над 2.5 години, което пак е някаква победа. Да, вейпвам ама не е като цигарите, от които вечер започвах да се будя с кашлици. То и не съм се настройвал, че водя битка за каквото и да е. Няма го тоя хъс както преди години-явно не ми пука толкова, че съм дебел, че стоя на едни и същи тежести и т.н. Ако ми пукаше щях по-осезаемо или целенасочено да правя нещо по въпроса.
Сплаш, пак извинявай. Докладвай на мод/админ (дето ги няма) да трият :-)
07.01.25
14:20
Сериозни съмнения, че някой взима химия възникват, когато подмине тежести непосилни за 99,99% от трениращите, но има и хора с брутален ген. На визия също ясно личи, въпреки че сульо и пульо взима без да му личи, че тренира. 😉
Димо (Менса), къде се изгуби?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.01.25 14:22.
тренировка
работа/почивка
5/5; 5/5; 10/10; 10/10; 15/15; 20/20; 20/20 - румънска тяга, високо изтегляне с 2х10кг
5/5; 5/5; 10/10; 10/10; 15/15; 20/20; 20/20 - кофи на пейка с вдигнати крака
@ айляк
храната
- четири яйца в масло, два моркова
- две вратни, зелена салата
- две вратни, зелена салата
тренировка
Трябваше да клякам тежко днес, но много срещи снощи късно и ядове от сутринта. Не стигнах до залата. Ще видя следобед дали ще направя бягане или все пак ще пробвам да кляка.
храната
- четири яйца, две люти чушки, два моркова, малко зелена салата
- три вратни пържоли, червено зеле, магданоз
тренировка
- зерчер 1х40/50/60/70/80/90/100 кг
- набиране 1хСТ/5/10/15/20 кг
- лег 1х60/70/80/90/100/110/110 кг
след пет минути
- зерчер 1х90кг, набиране 1х10кг, лег6х100кг
след пет минути
- зерчер 1х90кг, набиране 1х10кг, лег4х100кг
Много умора и недоспиване, тренирах де, но не съм доволен.
храната
- 150 гр ориз, три яйца, половин вратна, кокосово масло
- 150 гр ориз, три яйца, половин вратна, кокосово масло, зелева салата
- 300 гр контра филе, печени картофи и моркови
Мнението беше редактирано от Splash на 09.01.25 11:43.
тренировка
- тяга 1х60/80/90/100/110/120/130/140 кг
- пенделй гребане 1х60/70/80/90 кг
- раменна 1х20/30/40/50/60/70 0х80кг
след пет минути
- тяга 2х120кг, пендлей 3х80кг, раменна 3х60кг
след пет минути
- тяга 2х120кг, пендлей 3х80кг, раменна 3х60кг
след пет минути
- тяга 1х120кг, пендлей 3х80кг, раменна 4х60кг
На раменната, на 80 щях да се н@акам от зор, рано ми е още, и то много. Останалото добре.
храната
- 150 гр спагети, три яйца, чесън, люти чушки
- 150 гр спагети, три яйца, чесън, люти чушки
- 600 гр телешко, зелена салата, два малки бърбъна
Мнението беше редактирано от Splash на 11.01.25 08:49.
тренировка
- обръщане от вис 5х20/30/40; 1х50/60/65/70/75
- обръщане от земя 1х60/65/70
- кофи 1х5/10/15/20/25кг
след пет минути
- обръщане от вис 3х65кг, кофи 3х15кг, обръщане от земя 2х65кг, кофи 2х15кг
храната
- 300 гр врат, 200 гр печени картофи, салата зеле
- 300 гр врат, 200 гр печени картофи, салата зеле
тренировка
- тръстър 5х20/30/40; 1х50/60/65/70/75
- набиране 1х5/10/15/20; половинка на 25кг
след пет минути
- тръстър 2х65кг, набиране 3х15кг
след пет минути
- тръстър 3х65кг, набиране 3х15кг
храната
- пет яйца, зелена салата, 50 гр кашу
- пет яйца, зелена салата, 50 гр кашу
- 300 гр пуешко, червени чушки, моркови, 100 гр ориз сс
#gladen
тренировка
- тяга 4х60/80 1х100/110/120/130/135 кг
- лег 1х5/20/60/80кг 1х90/100/105/110кг
- борческо въртене до 1х27.5 на дъмбел
след пет минути
- тяга 1х125, лег 4х100, борческо 8х17,5 на ръка
след пет минути
- тяга 1х125, лег 4х100, борческо 8х17,5 на ръка
Натрупа се умора, последна от тежките и минавам на леки. Края на седмицата, активна почивка и от следващото завъртане, трябва да вдигна навсякъде тежестите. Да видим де, това са технически моментни максове, рядко стигам до ду ор дай моменти.
храната
- 300 гр пуешко, печено цвекло и моркови, 100 гр ориз сс
- пет яйца, зелена салата
- пет яйца, зелена салата, две чаши бяло вино
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече