18.03.15
19:01
Имам един “сложничък” въпрос. Кое/какво брашно е с най-нисък ГИ? И мога да си го ползвам в направа на десерти, палачинки или пици примерно.
До сега ползвах овесени ядки, но някои неща не се получават и за това ми е интересно, дали има брашно с нисък ГИ, с което да ми е спокойно.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.03.15 19:02.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимПробвал ли си да смелиш овесените ядки? Аз ги слагам в чопъра и за 30сек стават на едро брашно, после ги накисвам в яйца през нощта и на следващия ден сместа е готова.
Втората част от тоя пост е въпрос към по-компетентните: колко се променя ГИ на овеса след горната процедура? Предполагам, че така смлени ядките ще се усвоят по-бързо от полу-сдъвканата ядка, но колко по-бързо? Обезсмисля ли се цялата работа? Защото е добра комбинация, вкусно е и мога да го включвам всеки ден за покриване на въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 18.03.15 20:41.
18.03.15
22:41
#2
Не знам кое брашно има най-нисък гликемичен индекс, но сред ниските е брашното от нахут.
Като показател мога да дам гликемичното му зареждане - 29 на 100 г брашно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече