Въпрос относно прасците

04.05.15
18:11

Как се случи това ми е интересно, преди години не тренирах крака, правех горна част + 10 серии прасец само това, преди зимата Декември месец се загледах и видях че прасеца и бедрата са ми смешни, прасец 34см Бедро 52см, бицепс 44см врат 41см...
Започнах да правя, Понеделник 4 серии клек 4 серии Тяга, Сряда горна част, Петък 4 серии клек 4 серии тяга, в момента прасеца ми е 39см бедрото 64см, как се случва това, смисъл нито бягам нито съм направил 1 упражнение за прасеца? а преди като го смачквах само него си стоеше на 34см

По същия начин и хора, които не правят изолирано бицепс и трицепс, но залагат на тежки многоставни движения, се сдобиват с по-големи ръце. :)

Много хора си мислят, че тренирайки изолирано изоставащи мускулни групи, това ще им донесе най-голям успех. А се оказва, че по-ползотворно е да се набляга на движения, които стимулират големите мускулни групи и покрай това растат и малките.

04.05.15
18:38

Аз  правя два пъти седмично клек, преден клек и тяга, ама от година изобщо не бях тренирал прасеца изолирано. Бедрата са си стабиларка, там ми е силата, ама прасеца ми увяхна. Вярно че ако искаш да си масивен и силен ти трябват базови движения, но поне при мен ако говорим за прасците, не е точно така.

При всеки е различно - за някои хора работи това, което авторът е видял от личен опит, а при други - и целенасочено мачкане на прасците. :)

04.05.15
19:23

Благодаря ви за отговорите, вие в какъв диапазон на повторения влизате че се зачетох тук, явно аз съм слаб аз повече от 5-6 повторения не правя 5 серии по 5-6 повторения много бавни и 4 дни ходя с мускулна треска, не мога да си представя да направя като повечето тук 4-5 серии с 20 повторения това как става просто аз не мога да го проумея

Зависи от тежестта.
Естествено е, че ако правиш 5 повторения с тежест, на която 6-тото повторение ти е до отказ, няма как да направиш 20 повторения със същата тежест.
Ще се наложи да намалиш килограмите за сметка на увеличените повторения.

Иначе аз в момента тренирам всички мускулни групи по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/4403_hipertrofiya-i-sila-s-tezhko-sredno-leko
Имам си както тежки, така и по-леки серии, но тъй като ги правя заедно, всичко е ТЕЖКО :D :D :D

04.05.15
19:37

И това е така, е смисъл гледам много Билдери, че правят за маса 15-12 повторения, то може и да е по добре от 5-6, ама на мен след 6 тото ми става гадно

04.05.15
22:05

Има два вида хипертрофия- миофибрилна и саркоплазмена.
На кратко миофибрилната се получава при вдигането на тежки килограми и съответно малко повторения (диапазона 1- 5 горе/долу).
Саркоплазмената е напомпването и насищането на мускула с кръв, което е приоритет за културистите.
За културистите, които са на зоб, разните там 10- 15- 20 повторения на серия може да им влияят добре, но не е така и при натурално трениращите.
Ако си натурален и искаш да растеж, то е добре да се целиш към силова прогресия. Това важи най- вече за базовите упражнения.
Примерно 20 повторения на мъртва тяга биха били излишни за един натурален. От друга страна пък ако редовно правиш 1- ци, 3- ки или 5-тици с голяма тежест, тогава упражнението би ти било от полза.

05.05.15
10:05

Съгласен, много младеж се подвежда по клипове в YouTube на известни културисти..

Мнението беше редактирано от ХЕКТОР на 05.05.15 10:13.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1