06.05.15
00:19
какво мислите за фитнес моделите като lazar angelov ,simeon panda ,ulisses jr, jeff seid ,alon gabbay използвали ли са стероиди и как са постигнали такива тела ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.05.15 09:32.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
06.05.15
00:36
Ползват си, то няма как да не ползваш след като си вадиш хляба с тялото си.
Така е. Това че не са масивни като Рони Колман, не значи, че не зобят.
На мене ми е все тая дали приемат нещо или не. Проблема е там, че повечето от тези модели лъжат, че са натурални. Можеби нямаше да лъжат за това, ако техните спонсори и прочие не ги притискаха.
За индустрията за хранителни добавки е по на оферта да рекламира как Лазар Ангелов е станал толкова нацепен чрез новият им фет- бърнър, отколкото с този и този медикамент.
06.05.15
09:17
В този форум и забранено обсъждането на забранени медикаменти и ще ви помоля да не задълбаваме въпроса.
Все пак смятам, че ще е полезно за младите момчета, които подражават на въпросните модели и искат по всякакъв начин да приличат на тях, но не знаят (или може би не искат да приемат за истина), че този модел на подражание е далеч от здравословното.
Дали са използвали стероиди? - Да. Но за мое огромно съжаление няма как да докажа. Дали някои от тях лъжат или прикриват истината как са постигнали телата си? - Да. Със сигурност. :) Все пак всичко е бизнес при тях, каквото и да говорят.
Ще оставя темата отворена на този етап, но ще я следим внимателно. :)
06.05.15
09:34
казано от aestethicsdedication на 06.05.15, 00:19:
какво мислите за фитнес моделите като lazar angelov ,simeon panda ,ulisses jr, jeff seid ,alon gabbay
Изглеждат страхотно. :)
Какво от това, че използват стероиди? Това е тяхна професия, налага се.
06.05.15
09:53
Въпросът не е в това, че взимат.
Техен избор.
Въпросът е, че почти никъде няма да срещнеш истината. Нещо повече - упорито отказват да я разкрият.
Налагат модел, зад постигането на който стоят забранени медикаменти, но публично рекламират хранителни добавки, които често изобщо дори не са приемали.
И всичко за пари, пари, пари, пари.
Мания за пари, която е добре прикрита зад думи като “това всичко го правя за вас, фенове. Вие сте моята мотивация”. Дрън-дрън.
Нямам против тези фитнес модели. Имам против премълчаването на истината и заблудата, в която се намират доста хора (това ми виждане се отнася и до всички състезателни спортове, защото последните години просто прекаляват).
Не веднъж съм изпадала в безмислени спорове по темата и заслепените им фенове (често и големи мъже с достатъчно стаж и опит) упорито твърдят, че въпросните модели са чисти като сълза на сърна.
“Само ген, много труд в залата и чисто хранене”.
Мда, бе. Не, че не го правят - напротив, трудят се много обаче хайде да ги видим само с гена им, труда в залата и чистото хранене. :)Ще ги видим как ще поддържат тази форма целогодишно, че и все по-добре стават с течение на времето.
Те си знаят, де. Здравето си е тяхно и това е личен избор.
Аз не харесвам начина, по който е представен “светлия” образ на повечето от тях. Ноооо, както се вика - правилата на играта. :)
06.05.15
12:49
Буквално без изключение: всеки, заминаващ се професионално с какъвто и да е спорт използва забранени медикаменти, било то фитнес модели, културисти, футболисти, шахматисти или плувци. Не разбирам защо масово хората смятат, че когато работата ти е да си най-добрия (или в случая на темата: да изглеждаш по определен начин), няма да направиш всичко възможно това да е така. Единственото, което ме дразни е факта, че лъжейки дават фалшиви надежди на по-неопитните в спорта за това какво могат да постигнат натурално.
Когато от нещо, в случая - тялото , ти зависи прехраната и издръжката на семейството, трябва да си глупак, за да не използваш всяка “добавка”, за да получиш предимство и възможности. По същия начин по който автомобилните състезатели използват най-добрите двигатели, горива и т.н. Лекарите използват най-новите медикаменти и апарати и т.н. и т.н.
Проблемът не идва от там, а когато такъв човек започне да ръси съвети и знание и да лъже хората в очите. Създаването на фалшиви очаквания вреди на начинаещите и на фитнес индустрията като цяло. Тя обаче, както много други бизнеси, цели бързата и моментна печалба. Това е отражение на манталитета на населението, което се възхищава на супергерои и се влюбва във всичко, което не изисква и/или спестява усилия.
Само не знам какво разбирате под натурално, то храна натурална няма всичко е зоб, просто едната е по качествена от другата
Натурално - без използване на тестостерон, инсулин, хормон на растежа, всякакъв вид стероиди и стимуланти.
И не, храната не е зоб.
06.05.15
14:22
Аз мога да кажа за мен.
Имаше време (до скоро), в което се занимавах с моделство, трениране на хора и т.н. За да имаш клиенти и съответно паричен поток трябва да си в страхотна форма ВИНАГИ иначе кур. Но като разбрах какво ме очаква, ако продължа, просто разбрах, че това не е моето нещо, и спрях. Тази страхотна форма се поддържа само с къртовски труд, стриктна диета и допинг.
Моят треньор ми обясни много сериозно за какво става въпрос (примерни целогодишни дози и седмичното им разпределение). Затова и се махнах от там и вече помагам на хора без пари.
Модерация: Тедо, трябваше да махна конкретните дози и вид препарати. Останалото е ОК.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.05.15 14:29.
06.05.15
20:38
казано от Тедо Димитров на 06.05.15, 14:22:
Аз мога да кажа за мен.
Имаше време (до скоро), в което се занимавах с моделство, трениране на хора и т.н. За да имаш клиенти и съответно паричен поток трябва да си в страхотна форма ВИНАГИ иначе кур. Но като разбрах какво ме очаква, ако продължа, просто разбрах, че това не е моето нещо, и спрях. Тази страхотна форма се поддържа само с къртовски труд, стриктна диета и допинг.
Моят треньор ми обясни много сериозно за какво става въпрос (примерни целогодишни дози и седмичното им разпределение). Затова и се махнах от там и вече помагам на хора без пари.Модерация: Тедо, трябваше да махна конкретните дози и вид препарати. Останалото е ОК.
И ето нагледна демонстрация на казаното от мен по-горе.
06.05.15
21:16
Ще изглежда добре, ще е сравнително силен, ще прави някакви неща. Но да е на високо ниво или впечатляваш - забрави!
казано от aestethicsdedication на 06.05.15, 21:13:
а според вас колко може да постигне един натурално трениращ ?
Виж тия канали:
https://www.youtube.com/user/twinmuscleworkout/videos
https://www.youtube.com/user/JDCav24/videos
https://www.youtube.com/user/strengthcamp/videos
https://www.youtube.com/user/PhysiquesOfGreatness/videos
https://www.youtube.com/user/ScottHermanFitness/videos
Всичките са натурални. Или поне така казват.
А тука Нodgetwins имат клип конкретно за Л. Aнгелов
казано от Pavel D на 06.05.15, 22:05:
Всичките са натурални.
Не, не са. Нали точно затова говорим горе.
Следя ги тези канали в youtube и особено физиката на Крис Джонс и на Елиът Хълс най-много ми допада .Много мускулна маса и не толкова релеф .
казано от Петко К на 06.05.15, 22:09:
Всичките са натурални.
Не, не са. Нали точно затова говорим горе.
Възможно е, не съм се задълбочавал толкова. Иначе кой имаш предвид, и какво?
Имам предвид всичките, т.е., сред изброените от теб няма натурални, поне според дефиницията, която дадох по-горе.
И че такива твърдения (че са натурални) създават лъжливи очаквания в трениращите, че подобни резултати се постигат само с тренировки, хранене и добавки.
казано от aestethicsdedication на 06.05.15, 21:13:
а според вас колко може да постигне един натурално трениращ ?
Виж тия канали:
https://www.youtube.com/user/twinmuscleworkout/videos
https://www.youtube.com/user/JDCav24/videos
https://www.youtube.com/user/strengthcamp/videos
https://www.youtube.com/user/PhysiquesOfGreatness/videos
https://www.youtube.com/user/ScottHermanFitness/videosВсичките са натурални. Или поне така казват.
А тука Нodgetwins имат клип конкретно за Л. Aнгелов
От изброените линкове можеби всички са на зоб. От всичките тези поне Илиат Хълс (Strenght camp) си признава, че е бил на стероиди. По едно време ходеше на състезания и заради това прибягваше към забранените медикаменти.
За близнаците Hodgetwins… Не може да си на 40+ години, да тренираш само на машини и кабели с по 15 повторения (за да нямало snapcity) и да изглеждаш по тоя начин. Може, но не и натурално.
А втория и последния? И физиката им не е нещо особено, че да има съмнения, поне според мене. Не че съм им някакъв фен, просто гледам от време на време, да закача по някой съвет оттук оттам
Дори момчето от последния линк ли? Физиката му изглежда поне според мен постижима без стероиди, дори познавам момчета, които изглеждат по-добре.
https://www.youtube.com/user/ScottHermanFitness/videos
Мнението беше редактирано от ivang на 06.05.15 23:57.
казано от Pavel D на 06.05.15, 23:17:
А втория и последния? И физиката им не е нещо особено, че да има съмнения, поне според мене.
Ето, че и ти вече си попаднал в капана на фалшивите очаквания.
Физиката им уж не била нищо особено (да, по стандартите на мр. Олимпия), само дето над 90% от трениращите си умират за подобна физика ;) А и дори ако такава физика може да се постигне натурално, това не значи, че те специално никога не са взимали нищо.
Специално си направих труда да прочета за тия двамата, дето се чудиш.
Jeff Cavaliere - не намерих точните му размери, но съдейки по физиката му, която е “нещо особено” и от това, че е професионален треньор, модел и т.н. - най-вероятно взима разни неща.
Последния (Scott Herman) може да мине (и да е) натурален (77 кг@ 178 см. при 5% мазнини) но имай предвид, че той, както и останалите от списъка, има финансова изгода от визията си. Ако това ти е основното препитание, и съответно трябва да си целогодишно във форма (т.е, да поддържаш нисък % мазнини при прилично количество мускулна маса), няма ли да прибегнеш до нещо, поне от време на време? Препарати не се взимат само с цел да си масивен.
http://nattyornot.com/is-scott-herman-natural-or-on-steroids/
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.05.15 01:06.
07.05.15
09:39
Малко разсъждения от една блондинка :)
Според мен изпадаме в самозаблуда, сравнявайки познатите и себе си с професионални модели. Собственото его е склонно да подценява качествата и усилията на по-добрите (в случая -по-добре изглеждащите). Да, всички имаме познати в залата с дълбока преса и прилични гърди и рамена, но си мисля, че разликата с професионални модели или състезатели физика ще се проличи брутално , ако ги сложим на една сцена.
Тук идват и сравнения от сорта -”Виж му краката, той не кляка и със 100”, “Да, но аз имам 220 тяга без фитили” или “Каква п’далска прическа/усмивка и пр.”
Е, мога да ви кажа, че за повечето жени (и за още повече хомосексуални мъже) - тези момчета с СТРАХОТНИ...мда, повечето са хомоеротични модели :) Те са обожавани (особено от втория тип в скобите) И така трябва, защото това им е работата- да изглеждат секси, красиви, потентни, здрави, благополучни. Никой извън фитнес маниаците не се интересува как става това, какво вземат, какви травми имат, какви странични ефекти, как тренират...
Макар да подкрепям искрено Вероника в коментара й, смятам, че генът, храненето и мотивацията са далеч по-важни от простото блъскане с инжекции. За съжаление огромната част от ползващите стероиди в залата не се и доближават до тази атлетична визия. Да не кажа, че повечето вземащи нямат никаква атлетична визия. Може би защото нито знаят как да ги използват, нито каква храна и тренировки да прибавят към тях . Освен това тия пичове се съдират от кардио, а много малко фитнес маниаци се престрашават да се качат на пътеката, за да не загубят безценните 2.5 кг вода и мазнина , които са качили
Дали тези момчета създават фалшиви очаквания? Според мен това зависи от интелектуалните способности на феновете им :) Колко хора познавате, които поддържат 5-6% телесни мазнини постоянно и да поддържат класически пропорции? (изобщо познавате ли някой в залата , не състезател, с 5-6 % мазнини и класически пропорции? ) Колко добре познавате човешката, а и собствената си физиология, за да очаквате, че с 4 дневен сплит в залата след работа/училище, протеин и креатин след тренировка и няколко дюнера на ден се прави такова тяло?
Скот Херман е пффф, жега!
Джеф Сейд, хмм, лигава физиономия, но къде на живо се вижда такова тяло? http://4.bp.blogspot.com/-FXwTiZG4t7E/UvOi9O2A47I/AAAAAAAAbaE/EY_QrUDzxX8/s1600/Jeff+Seid+(1).jpg
07.05.15
09:53
Това, че са красиви и желани някъде, не променя факта, че са назобани типове. :)
Нали това обсъждаме?
Естествено, че генът и храненето и т.н. имат значение - не отричам, но без разни медикаменти не могат да поддържат целогодишно такава визия (въпреки всичките им дадености, постоянство и прецизност в режимите).
07.05.15
10:28
Ми назобани са, разбира се :) И Памела Андерсен беше пълна със силикон и пластики и неестествена, но милиарди мъже умираха за нея.
казано от Петко К на 07.05.15, 01:03:
Ето, че и ти вече си попаднал в капана на фалшивите очаквания.
По-точната дума е “представи”, очаквания такива нямам, защото не тренирам толкова тежко като тях, а това си е важна част от уравенението. За Jeff Cavaliere не ми се вярва да лъже, защото по някои теми казва неща, с които дори рискува спад на продажбите на собствените си добавки. А и е бил треньор във някакъв известен бейзболен отбор, интернет не му е първото или единствено препитание.
Няма значение в крайна сметка. Нямам опит със стероиди и няма как да споря :)
Мнението беше редактирано от Pavel D на 07.05.15 11:30.
Да не забравяме, че освен медикаментите има и нещо друго. Майсторството на фотографа, заигравката с осветлението, играчката на фотошопа и тн. Да не забравяме също, че и преди самите снимки, моделите се дехидратират, напомпват и тн.
Всичко това също играе голяма роля за този перфектен вид. Колкото й да е перфектен и нацепен един модел, то чрез една кратка обработка изглежда още по перфектно. Всичко това създава грешни впечатления у хората, че такъв вид (говоря за снимките) е постижим в реалния живот.
Доста хора от по- младите се прихласват по този вид тела. Примерно разни 16- 17 годишни момчета (фенчета на Zyzz) започват да слабеят и да изкарват някакви преси, без дори да имат изградена мускулатура върху себе си. Направят пресата и малко бицепсче и си мислят, че имат “естетична” визия. Но пресата сама по себе си не прави естетиката. Всичко е до пропорции, може и да нямате всички наредени плочки и да имате малко повечко мазнинка, но може да изглеждате много по естетично от някои лапета с преса (тук изобщо не визирам фитнес моделите).
В последния абзац май ме включи и мене :) Въпреки че съм точно два пъти по дърт от тях. Остави ме мене. Аз имам някакви плочки, защото тренирам корема доста, не защото съм на някакъв неразумен дефицит, който да ми спъне евентуалното качване на мускул. Около калорийния баланс се движа, пък колкото кача - толкова. Като се има предвид каква мазна свиня бях, сега всичко ме устройва
Аз да изкажа едно може би непопулярно мнение. За мен е по- добре че, лъжат и не казват че взимат стероиди. Нали ако кажат: “Пичове, никога няма да имате тела като нашите, освен ако не вземате стероиди”, ще бъдат честни, но и ще нанесат много вреди на много от тези, които искат да са като тях. Според мен в случая е по- етично да излъжат. Освен нали всички финансови ползи за тях (моят креатин/фетбърнър е супер).
А иначе Авитохол е прав за представянето и извънземното изглеждане. Ама то важи за всички, които вадят пари с това как изглеждат, не само фитнес моделите. Аз самият съм снимал някои популярни личности и знам каква разлика правят светлина, стойка, ракурс, композиция, грим, фотошоп, етц.
Мнението беше редактирано от Димо на 08.05.15 10:17.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече