22.05.15
15:53
Дайте съвет пичове, днес трябваше да си направя тренировката за крака, обаче стана ФАЛ и до сега бях в Пирогов, загрях всичко точно и при 2 рата серия пълен клек ми блокира коляното и паднах на земята болката е уникално гадна, аз клякам буквално докато дупето ми не стигне прасеца, вкараха ме в болницата щото не можех да ходя, и ми го наместиха страшна болка, сега съм по добре доктора каза да забравя за клек, но аз не искам да го забравям въпроса е, че имам слаби връзки и дори без килограми пак може да ми се случи ако направя дълбок клек....
22.05.15
16:39
Ето съвет:
(1) възстановяваш се правилно от контузията
(2) под ръководството на кинезитерапевт се връщаш към тренировъчен режим
Много те моля да проявяваш повече уважение към българския език.
22.05.15
20:43
това не е от клека с коленете....коленете ги движиш при ставатето или навътре в повечето случаи или навън, тогава връзките може да се скъсат даже....движението трябва да е строго фиксирано, без мърдане на колената!!!
Контузил си се не от клека,а от това,което си правил. Движения, изпълнени с коректна техника и адекватни килограми не контузват.
Относно въпроса ти, какво да правиш - следвай съвета на Кольо.
22.05.15
21:39
казано от aleks на 22.05.15, 21:20:
Как се прави клек без да се движат колената? Много се забавлявам понякога :D
кажи го на ония горе, че ти е забавно ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.05.15 21:43.
Мен най-ми е забавно, когато видя треньор да бута коленете на клиента си назад докато кляка, за да им задава “правилното” положение. ;) При което за да не падне назад бедния човек е принуден да накланя торса си напред. Виждала съм и на деца (10-14 години) да се показва същата техника, от квалифицирани треньори, което е пълна трагедия.
24.05.15
07:20
ето от това най-често стават травми...това имах предвид за движението на коленете
^ И аз същото си помислих. Ако е това, виждал съм го на видео и е шокиращо дори само за гледане (tmi)
Хектор, дай още инфо, с колко кг беше, накъде падна щангата, бързо ли ти се притекоха на помощ, в какво положение ти беше крака докато дойдат лекарите. Не злорадствам, естествено. Бързо оздравяване.
П.П. Ако не се кляка до долу, а само до паралел, се предотвратяват такива измятания на колената настрани, така ли?
24.05.15
14:11
Не, при пълен клек, връзките повече се разтягат, но няма изследвания за това, че стават по “хлабави”. Даже, наобратно, стават по стабилни. Травмите са от усукването повечето, но може да има и без да се усуква коляното, ако се прави бързо движението, например, техниката веднага се изкривява...клека е едно от най-трудните движения....
02.06.15
20:22
Питай Марк Риптоу бе, аматьорче:)))
казано от Pavel D на 24.05.15, 09:13:
^ И аз същото си помислих. Ако е това, виждал съм го на видео и е шокиращо дори само за гледане (tmi)
Хектор, дай още инфо, с колко кг беше, накъде падна щангата, бързо ли ти се притекоха на помощ, в какво положение ти беше крака докато дойдат лекарите. Не злорадствам, естествено. Бързо оздравяване.
П.П. Ако не се кляка до долу, а само до паралел, се предотвратяват такива измятания на колената настрани, така ли?
Здравей, значи случи се следното загрях си качествено както винаги 10 години насам загрявам никога не ми се бе случвало при клек с килограми, направих една серия с 80кг след това на втората серия при 100кг опитах да достигна най дълбок клек и коляното ми блокира след което, леко и бавно пуснах щангата да падне зад мен и аз леко паднах нищо ми няма само че коляното ми беше направо леш, един пич до мен извика бърза помощ те ме взеха и един ортопед в болницата го намести болките са уникални, неговите думи бяха че имам слаби връзки и разлепен минискус, но този минисус аз го бях оперирал преди и пак ми беше блокирало коляното без тежест но се разблокираше само обаче сега не се получи, той с триста зора го намести и ми каза като те гледам си запален щангист и няма да спреш, операцията за да ти помогне в България трудно ще ти направят, най вероятно да те отворят 2 ри път и парите само да ти вземат, и ми даде съвет вземи си бинтове стягай здраво и клякай пълен клек но не дълбок. Да чукна на дърво вече 1 седмица със 150 160 си правя 6 ци нямам проблем правя както той ми каза, не ме боли грам след като го намести, ама въпроса е да не падам в дълбок клек че пак ще излезе, той ми гарантира че ако съм бил с БИНТОВЕ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА МИ Е ИЗЛЕЗЛО аз бях без бинтове тогава не знаех че така би станало
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.15 15:35.
03.06.15
12:32
Ако си извъртял леко при движението надолу може да излезе и с леко. Бинотовете в този случай може да спасят положението, а може и да не го спасят. Те просто не дават на колянната става да сгъне максимално възможно, а ако са трибойски бинтове правят и изключително дълбока компресия на всички меки тъкани на коляното.
То е много интересно, смисъл искам да ви го обясня перфектно, блокира само когато се спускам надолу и пробвам в най долната част да направя прожиниране, ако се сещате за какво говоря, ако се спускам бавно без да прожинирам в най долната част няма да ми блокира никога, но с тежест не знам и затова слагам бинтове
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече