04.06.15
14:08
Здравейте, хора! На 16 години съм, 196см висок и тежа 99кг. Започнах да “чистя” преди около месец и половина и свалих няколко килограма, но сега съм в застой. Не знам дали това е плато или просто бъркам в сметките. BMR-a ми е 2293кал. Мисля че съм активен, защото след училище отивам на фитнес (преди и след силова тренировка - кардио), след това почивам малко у нас и отивам да играя баскетбол, а като се прибера - почивам, за това умножавам 2293 по 1.75 и става 4012кал. Избирам 20% дефицит, което е 802кал. И като го закръгля разбирам че 3200кал са ми нужни на ден, за да отслабвам. Мисля че сметките са ми правилни и ако някой може да ми каже на какво се дължи този застой и как да продължа да отслабвам - да пише. Благодаря ви!
P.S. Какво мислите за IIFYM диетата, защото това сладко го мисля постоянно?! :P
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
04.06.15
19:44
Също така искам да знам вашето мнение за въглехидратната ротация, защото мисля да я пробвам. Схемата ще е 1-2-3-1-2-2-1 понеже съм доста “чувствителен” към инсулина. 1- без въглехидрати, 2- с 100-120гр. въглехидрати, 3- 300-400гр. въглехидрати.
05.06.15
02:51
Да, сметките ти не са верни.
Тези съветеи и калкулатори при които умножаваш по някакъв множител за да получиш нужните калории са меко казано нелогични.
Най-лесния, логичен, а и коректен начин е:
КАЛОРИИ НА ДЕН ПРИ МИНИМАЛНА АКТИВНОСТ + КАЛОРИИ ОТ КОНКРЕТНА АКТИВНОСТ ЗА ДЕНЯ = КАЛОРИИ ЗА БАЛАНС
Така зададена формулата, имаш базови 2300кк, при ден с баскетбол добавяш 500-600кк за час игра, кардио ако е тичане пак някъде толкова, фитнес - макс 200-300 кк за цялата тренировка (не се горят много калории, защото тялото прекарва по-голямата част от времето в почивка).
Тоест, за теб, в ден в който играеш баскет един час, тичаш половин час на пътека и правиш пълна тренировка с тежести, сметките излизат около 2300 + 1200 = 3500 ккалории.
А в ден в който почиваш, си само на 2300.
От това разбира се изваждаш някакви калории за да си на минус. На мен ми харесва 500 кк защото излиза точно по килограм свален на две седмици.
Супер простичка, логична и корекна формула. Не виждам ситуация в която калории умножени по конкретен множител да не води до заблуждаващ резултат.
Като си в застой, а преди си свалял на 3200, ги намали с още 200-300 и виж какво става, недей веднага да се хвърляш на 2300.
05.06.15
08:47
Сигурен ли си, че коефициентът ти на активност трябва да е 1.75?
05.06.15
12:41
казано от Вероника Налбатска на 05.06.15, 08:47:
Сигурен ли си, че коефициентът ти на активност трябва да е 1.75?
Ами така мисля. Ходя на фитнес 6 пъти в седмицата, а неделя играя само баскетбол.
05.06.15
12:53
казано от Boris Yankov на 05.06.15, 02:51:
Да, сметките ти не са верни.
Тези съветеи и калкулатори при които умножаваш по някакъв множител за да получиш нужните калории са меко казано нелогични.
Най-лесния, логичен, а и коректен начин е:
КАЛОРИИ НА ДЕН ПРИ МИНИМАЛНА АКТИВНОСТ + КАЛОРИИ ОТ КОНКРЕТНА АКТИВНОСТ ЗА ДЕНЯ = КАЛОРИИ ЗА БАЛАНС
Така зададена формулата, имаш базови 2300кк, при ден с баскетбол добавяш 500-600кк за час игра, кардио ако е тичане пак някъде толкова, фитнес - макс 200-300 кк за цялата тренировка (не се горят много калории, защото тялото прекарва по-голямата част от времето в почивка).
Тоест, за теб, в ден в който играеш баскет един час, тичаш половин час на пътека и правиш пълна тренировка с тежести, сметките излизат около 2300 + 1200 = 3500 ккалории.
А в ден в който почиваш, си само на 2300.
От това разбира се изваждаш някакви калории за да си на минус. На мен ми харесва 500 кк защото излиза точно по килограм свален на две седмици.
Супер простичка, логична и корекна формула. Не виждам ситуация в която калории умножени по конкретен множител да не води до заблуждаващ резултат.
Взех си поука. Благодаря ти, но не мисля че горя 500-600кал от баскетбола. Може би са максимум 300-400, от кардио 300 и от силова тренировка още 200. Ще смъкна калориите на 2800, но да се надявам, че няма да изгубя мускулна маса.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече