05.06.15
15:02
Здравейте :)
Както става ясно от заглавието - нямам наяждане :( Превърнала съм се в ламята Спаска! На 28 години съм, 160 см, 61 кг. Спортувам от няколко години (поне 2-3 пъти седмично), основно аеробни тренировки (спининг, тае бо, пилатес). От 3 седмици съм на нов спортен и хранителен режим. Целта ми е цялостно намаляване на подкожните мазнини, оформяне на горна част на тялото (основно ръце и корема, които са пухкави и мекички :() и намаляване целулита по задната част на бедрата.
За спорта: В седмицата ходя 2 (minimum!) или 3 пъти на фитнес, като всяка тренировка е съсредоточена само върху долна или горна част на тялото (тренирам с инструктор, защото хич ме няма със силовите упражненията) + 2 пъти спининг с много висока интензивност.
За хранителния режим: Спазвам НВД от bb-team.
Ще ви дам примерно меню:
06:30h: 5-6 бр. ягоди
07:00h 1/2 кофичка кисело мляко 3.6% с 3 с.л. овесени ядки и 1 с.л. мед
09:30h варено яйце
11:30h сандвич от 1 филия (разделена на две) протеинов хляб с пуешко филе, нискомаслена извара, резънче домат и листо марула
13:30h скумрия на скара с гарнитура салата зеле с моркови
16:00h салата марули и краставица + 50 грама сурови ядки
19:00h или 21:00h (зависи кога тренирам) салата + нискомаслена извара + няколко маслини + пуешко филе
Значи най-големият проблем е, че ужасно ми се яде сладко и го ям почти всеки ден, обикновено по няколко шоколадови бонбона (гледам да е най-късно до 16:00h). Опитах да заместя шоколада с мед (истински мед) - буквално омотах 1/4 буркан на едно ядене и след няколко часа пак ми се ядеше шоколад ... ?! :x Ако се опитам да се въздържа страшно много се изнервям :(
Вторият голям проблем е, че едвам изтрайвам до всяко следващо хранене защото като се нахраня - 15 минути след това пак съм гладна! Смятала съм минимума на калориите, които трябва да приемам (май така се казваше, простете за невежеството) и определено си ги правя.
Какво мислите ?
05.06.15
20:29
Правиш две много популярни грешки:
1. Мислиш си че има значение кога ядеш сладкото. Няма. Калориите са си калории.
2. Ядеш много пъти на ден.
Когато ядеш много пъти по малко, не си сита в нито един момент. Ползата от разпределяне на храната по този начин е минимална, а недостатъците - значителни.
Не само че е по-добре да ядеш по три пъти, но дори много хора екпериментират успешно с две големи яденета на ден.
Дърьжат те сита дълго време, а и е лесно за следене какво ядеш, защото не похапваш по нещо на всеки два часа.
05.06.15
21:24
След три седмици на недостиг на въглехидрат, е нормално да се чувстваш така. Това е. Хранителния режим за сваляне на кг не може да е постоянно на минус и то доста. Мозъка ще ти праща постоянно сигнали, че си гладна. Изхода е - минимално количество въглехидрат, когато се почувстваш така. Трябва да има план. Колко време да си на определено хранене в съчетание с тренировките.
Благодаря ви, взимам си бележка! Определено ще променя стратегията, особено що се касае за въглехидрата! (за да не изям света :))
09.06.15
11:28
Ето ти още два начина да се справиш с глада при НВД:
-По-голяма салата с 1-2 сл зехтин. Вместо краставица и марула, пробвай с моркови.
-Протеинов шейк от време на време
От ядките като че ли бадемите най-засищат.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 09.06.15 11:28.
Здравейте отново !
Ще споделя, че ви послушах и ефект ИМА ! Ура :) Ям по 3 или 4 пъти на ден, малко “по-обилно” и 1. Вече не съм постоянно гладна и 2. Отслабнах :)))
Мисля си да си взема добавка, като се чудя между Pure Nutrition Herbal Burn или L карнитин. Не ми става ясно, кое ще е по-благоприятното за мен като се има предвид, че целта ми е да чистя мазнините, които са доста. Много държа продуктът, който взимам да е безвреден, натуратен и за това ме тегли повече към Pure Nutrition Herbal Burn. Вие какво мислите ?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече