Добре ли е оформена програмата

Програма :
l ден-Гърди и трицепс
1 лег-4х12-12-10-8         1+2 суперсерия
2 полулег-4х12-12-10-8
3 кофички-3х мах
4 затваряне на ръцете от лег-2х12
5 френско-3х10           5+6 суперсерия
6 скрипец с една ръка-2х12

ll ден- Гръб и бицепс
1 набирания-3х мах      2+3 суперсерия 
2 гребане-4х12-10-10-12
3 гребане с една ръка-2х12
4 мъртва тяга-3х12-10-10
5 -горен скрипец с В хват3х12
6 сгъване с ЕЗ щанга-4х10   6+7 суперсерия
7 лари скот-3х12

lll ден-рамо и трапец
1 военна преса с дъмбели-3х12-10-8
2 разтваряне на ръце встрани-2х12     2+3 суперсерия
3 вдигане на ръцете напред с диск-3х10
4 разтваряне на ръце встрани от наклонен седеж-2х15
5 трапецовидно вдигане с щанга-2х12     5+6 суперсерия
6 задно вдигане -2х12  

lV ден-крака и корем
1 бедрено разгъване-3х12   1+2 суперсерия
2 бедрено сгъване-3х12
3 клек-4х6
4 прасец
5 корем

Здравейте на всички. Искам да знам добре ли съм оформил програмата.... Какво в нея става и какво не ако има такова...Тези от които могат ОК с тези неща може да ми отговорят... Благодаря предварително.. :D
години: 15
тегло: 62 кг.
ръст: 1.73
стаж: 9 месеца

09.06.15
20:13

1. Твърде много упражнения и повторения- твърде голям обем.
2. Нямаш нужда от 4 упражнения за гърди, 4 за гръб и тн. и то с някакви дроп серии и подобни.
3. Сплитът като тренировъчна програма и то така направен изобщо няма да ти е полезен.
4. Тяга като последно (или предпоследно ли беше) упражнение изобщо не е оптимално.
5. Същото въжи и за бедреното сгъване преди клека.

09.06.15
22:34

От де тая сила е човек, аз за гърди събирам едвам едвам сила за 4 серии по 6 повторения за полулег и 3 серии по 6 повторения за лег, относно комбинацията аз тренирах 1 година по метода Гърди/Трицепс - Гръб/Бицепс за мен лично това е грешка....

10.06.15
13:11

може спокойно да я ползваш тази програма, дори и резултати ще има, стига да си  културист на тежка химия, къпеш се в добавки  и ежедневието ти минава в ядене, спане и фитнес

ХЕКТОР- аз сила имам в изобилие,когато започнах да се занимавам с фитнес стоях по 2 часа правех 10х10 на упражнение по едно за мускулна група... Въпроса е за правилната програма с която ще качвам.. Като добавка взимам само рибено масло... ся тренирам по системата 5х5 вече почвам 4-5 седмица нз точно много е ефективна въпроса ми е за подходяща програма след това. Разглеждах тези които са поснтнати тук и ми хареса тази:  “Масирай социално!”  мисля даже нея да почна според вас тя добър избор ли е ? :D

10.06.15
15:18

За твоите години и опит в залата- само и единствено базови упражнения, нищо друго не ти трябва.
Подобряваш техниките на базовите упражнения, прогресираш силово и се храниш в изобилие с каквото трябва. Това е.
Просто си продължи с тренировките за цяло тяло. Просто от 5х5 може да преминеш на 3х5 или 4х5 или нещо подобно.

Благодаря.. Полезен съвет ! Истината е че откакто зарязах сплитовете и почнах с базови дръпнах навсякъде само в ръцете несъм релефни са ам не са дръпнали... Силата ми се овеличи доста почнах да правя с по голями кила, техниката също ми е много прецизна. Ще продължавам в същия дух... Пък дано да имам и почевече успехи завбъдеще .... ;)

За програмата вече се изказаха, ама чуй “ся”:
На 15 години още не твърде късно да започнеш да пишеш правилно. Има голяма вероятност да ти е полезно по-натам в живота. Ей го на, то не че моето мнение или съвет са толкова важни, ама ако беше писал грамотно щях и аз да се включа с мнение. Като видя “несъм”, “овеличи”, “голями”, “завбъдеще”, “ся”, направо ми се къса сърцетоооооо. Тук даже не говорим за пропуснатите запетайки и точки. А пък с изречението “Тези от които могат ОК с тези неща може да ми отговорят” разбиваш тотално ентусиазма ми да отговоря на въпроса ти от темата и бързам да ти дам горния съвет за правописа, тъй като мисля, че програми много и все ще откриеш подходящата, но правописа е един и той е нещо като визитка на персоната, която пише.
Не приемай критиката ми като обидна, защото ти и така си си анонимен с това Крика 06, а може и да го смениш след време, но в CV-то ти за работа ще си с името по паспорт (лична карта) и тогава всичко лъсва като котле на месечина, като циганче с бял гъз...

11.06.15
22:45

казано от Камен Илиев на 11.06.15, 22:21:

За програмата вече се изказаха, ама чуй “ся”:
На 15 години още не твърде късно да започнеш да пишеш правилно. Има голяма вероятност да ти е полезно по-натам в живота. Ей го на, то не че моето мнение или съвет са толкова важни, ама ако беше писал грамотно щях и аз да се включа с мнение. Като видя “несъм”, “овеличи”, “голями”, “завбъдеще”, “ся”, направо ми се къса сърцетоооооо. Тук даже не говорим за пропуснатите запетайки и точки. А пък с изречението “Тези от които могат ОК с тези неща може да ми отговорят” разбиваш тотално ентусиазма ми да отговоря на въпроса ти от темата и бързам да ти дам горния съвет за правописа, тъй като мисля, че програми много и все ще откриеш подходящата, но правописа е един и той е нещо като визитка на персоната, която пише.
Не приемай критиката ми като обидна, защото ти и така си си анонимен с това Крика 06, а може и да го смениш след време, но в CV-то ти за работа ще си с името по паспорт (лична карта) и тогава всичко лъсва като котле на месечина, като циганче с бял гъз...

Аз лично не харесвам българския език, но просто защото в форумите е наложено това правило затова пиша, иначе на латиница ми е по удобно и по приятно.

11.06.15
23:12

В училище нa лaтиницa ли пишеш?!lol

Аз съм българин и искам или не този език ми се е запечатил в мозъка още по времето на импринтинга в много ранното ми детство. С времето научих още три езика и много пъти съм смятал, мислил и сънувал на чужд език, но все още намирам българския език като езика, на който мозъка ми работи най-леко. С времето осъзнах, че е изключително богат език с много голям запас от думи, които дават свобода на изказа в различни ситуации, като именно това богатство прави възможно избирането на подходящи думи за всякакви ситуации, което прави запазването и изразяването на уникалността на събитието много лесно. Избягват се двусмислици, може да се градира важността на ситуацията и т.н. да не се отнасям. Има и нещо друго - както някой бе казал - на който и език да говориш, никога не може да кажеш нещо повече от това, което си. Някой от българите от ромски произход от безбройните квартали и села в татковината и на френски да го научиш, пак няма да проговори с думите на Ален Делон, Жерар Депардийо и т.н.
Младите англичани също не знаят как да пишат и говорят, въпреки, че пишат на латиница. И момчето от горе, дори на английски да пишеше, дори да беше англичанин от Кокни на пъпа на Лондон, пак щеше да прави същите грешки, защото правописа не е нищо друго освен отношение. Отношение към езика ти, отношение към правилата, отношение към околните, отношение към родителите ти, които са те учили на него и на първо място отношение към себе си.  За тези, които ще се хванат за смисъла да зачекваме тук тази тема - прочетете предните две изречения. Това е форум за здравословен начин на живот. Воденето на такъв е част от отношението ти към теб самия. Човек, който няма волята и отношението към себе си да се напъне да бъде пример в боравенето със собствения си език, със сигурност не би имал волята да спазва здравословен начин на живот.
Ей, Богу, как го извъртях само и само да има връзка с форума и изданието. Всичко това, обаче е истина.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 11.06.15 23:24.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1