Пиене на вода без тренировки и всякакви сериозни натоварвания и има ли повод да се притеснявам?

Светльо

12.07.15
01:14

Привет ! Днес , след като се събудих , събрах багажа и се стегнах за работа започна и моето препиване с вода..Не ходя на фитнес , но правя лицеви , коремни и останалите упражнения за домашни условия.След като отказах цигарите , започна едно рязко покачване на килограмите , докато не станах 108кг.На 22 съм и започнах все повече и повече да се задъхвам , затова реших да направя нещо по въпроса със свалянето на тези килограми.Започнах от Май месец с  “ниско въглехидратна диета (уж се опитвам да я спазвам)” благодарение на, която успях да сваля 12 кг. за два месеца.В менюто ми отпаднаха много храни , но те бяха заместени с по-полезни ( зеленчуци , плодове и т.н.).Правя кардио , когато мога , но упражненията си ги правя всеки ден.Играя по над 2часа тенис на маса , поне 3-4 ( понякога и по 2 пъти ) пъти в седмицата, в зависимост от това  дали спаринг партньора ми е в града.Но да се върна на приема на вода ! Днес 11.07.2015г. за целия ден  изпих над 10 литра вода и не знам на какво се дължеше това .И в други дни съм пил вода , но това днеска би всякакви рекорди. Температурата беше между 28 и 30 градуса , но не беше някакво усилно , напротив беше си доста приятно време.Преди да тръгна на работа хапнах една шепа орехи , колкото да не тръгвам гладен(както правех преди), пих едно кафе и се започна с водопоя.До 10 сутринта бях с около 2-2.5 литра напред.Това не беше краят до 12 на обед още толкова, докато не дойде обядът (шунка,краставица и кашкавал), който малко разсея приема на вода.Но после пак се повтори същият сценарии и така до 17 , когато започнах по-често да приемам вода до 19ч. , когато ми свърши смяната.Като се прибрах вечерях със супа от тиквички и изпих само 1 чаша вода.Вече е почти 1 вечерта , а аз не съм пил вода повече от 1-2 глътки от 21:30 , но не спирам да ходя по малка нужда и се чудя това нормално ли е или е повод за притеснение ? Четох ,че прекомерната употреба на вода може да доведе до негативни ефекти и затова питам дали да се притеснявам и да намаля ли водата на около 4 литра на ден.
Благодаря предварително!!!

Иван

12.07.15
08:43

Водата си е твоя работа. Супа от тиквички....това ми звучи ужасно :D

Светльо

12.07.15
18:04

казано от Иван на 12.07.15, 08:43:

Водата си е твоя работа. Супа от тиквички....това ми звучи ужасно :D

Защо ? Супичката си е доста вкусничка , зависи кой как си  я прави :  )

Здравей!

Можеш ли да посочиш нещо, което се е променило около теб и съвпада с рязкото увеличение на приема на вода?
Другото, което ми прави на пръв поглед впечатление, е че ядеш много малко. Дали пък не пиеш вода именно за това - не успяваш да различиш глад от жажда и пиеш вода поради тази причина?

Усещаш ли нещо смущаващо заради тези литри вода или няма промяна в състоянието ти?

Аз съм 76-77 кг и пия по 5 л на ден без да се насилвам (свързано е и с активното ми ежедневие).

Светльо

13.07.15
16:07

Здравей, Вероника ! Доста работи се  промениха около мен , в смисъл ,че по наблюдения от роднините ми съм започнал да ям по-малко от както съм започнал тази НВД(ако мога да я нарека така , защото те ми казват ,че чисто си гладувам)Снощи за вечеря ядох две яйца много малко кашкавал (по принцип ям много от млечните продукти) , малко салам  и една краставичка.Това го ядох на два пъти в смисъл на интервал от два часа.Като цяло това ми беше вечерята за нощната ми смяна .В менюто ми отпаднаха всички бавноусвоими въглехидрати , хляб не съм вкусвал от както я започнах(даже и пълнозърнест), изключих всички напитки освен вода,кафе и чай,  салатите си ги правя със зехтин и оцет от нар,захар избягвам (сладко приемам от плодове),но веднъж в седмицата приемам захар ( под формата на сладолед). Днес хапнах малко мусака, а и братовчед ми ми донесе от тия сусамки , така че днес ми е приема на сладко.Явно много се вманиачих по тази диета и гледам да избягвам всичко , което ми вреди.Когато приема въглехидрат (от бавните), гледам веднага да го изгоря с упражнения(все си мисля ,че качвам),а и менюто ми е от скромните и беше еднакво(салати ,плодове, месо и вода ) до преди 2 седмици, от както започнах да ям по малко от манджите и приемам по малко ядки (нямат 100 гр.) . Но както казваш явно се дължи на глада.По въпроса , дали усещам нещо смущаващо заради тези литри , отговорът ми е не.По предишните дни приемах по-малко количество вода и тогава усещах леко щипане в областта на десния бъбрек , но мина(явно е ефект от невралгията ми). Нямам промяна в цвета на урината и т.н.

По думите ти изглежда сякаш си започнал да усещаш страх от храната.
Разбира се - аз нито съм специалист, нито пък е редно да се поставят някакви диагнози по интернет, без да се познава човека. Просто това ми прави впечатление - ядеш въглехидрат и веднага тренираш, защото те е страх да не качиш тегло.

Всъщност, нито един макронутриент сам по себе си не е виновен да се качва тегло. Можеш да ядеш въглехидрати и да сваляш тегло, ако си в отрицателен калориен баланс. Може въглехидратите ти да са на минимум, но да качваш тегло - ако си в положителен калориен баланс.

Роднините ти са прави - наистина храната ти е малко.

За 11.07 - закусил си с шепа орехи (колко да са били - 50 г?)
обядвал си с шунка, кашкавал и краставица (краставицата не броим, а шунката и кашкавалът едва ли общо са надвишавали 60-70 г - ти ще кажеш)
вечерял си супа от тиквички, която има доста ниска хранителна стойност - повече фибри и вода (ако е била направена само от зеленчуци)

За целия ден това, което е било хранително са орехите, шунката и кашкавалът. И подозирам, че те едва ли надвишават 600-700 калории пряко сили (ако уточниш теглото им, може би ще имаме представа), което е крайно недостатъчно.
Да, имаш да сваляш излишно тегло, но гладуването не е начинът в случая. Защото усещам, че ти ден след ден намаляваш все повече храната от страх. Но какво ще правиш, ако хипотетично останеш само на 10те литра вода и 1-2 супички дневно???

Не знам защо пиеш толкова вода - казах вече предположенията си. Мисля си обаче, че при теб нуждата от оправяне на храната е по-голяма.

За да сме сигурни - защо не си направиш дневник във форума или пък в тази тема да описваш храната си и тренировките си тази седмица?
Всичко, което си изял и изпил - ден по ден, в приблизителни количества. :)
Така ще имаме черно на бяло менюто ти и ще можем да коментираме евентуални промени, стига да си съгласен.

Светльо

13.07.15
23:43

Съгласен съм с теб Вероника !Всеки съвет е добре дошъл за мен ! Сега започнах да си описвам приема на храни и в края на седмицата, ще го публикувам в тази страница.
Благодаря за вниманието , което отделяш по моите проблеми !!!

Светльо

15.07.15
11:50

Пиша по-рано ,по въпросната диета и приема ми на вода.Тази сутрин ,след като се събудих за работа , си направих закуска от овесени трици и кисело мляко(овеса беше 2.5 лъжички ,а киселото мляко 4-5), изпих една чаша вода и тръгнах на работа.Като стигнах на работа , реших да се претегля .И к’во да видя 92кг.със закуска.Вече започвам да се плаша ,че за два месеца свалям почти 20 кг , и че йо-йо ефекта ми е неизбежен. Майка ми ми казва от няколко дена насам,че дъхът ми мирише на ацетон и ми каза да започвам да се храня ,както трябва  , и че явно съм изчерпал въглехидратните запаси.Какво да направя ,че да избегна ацетоновия дъх  и йойо ефекта?

Мнението беше редактирано от Светльо на 15.07.15 11:52.

Ацетон, много вода, минавало ли ти е през акъла, че трябва да се изследваш за диабет ?

Светльо

15.07.15
12:56

казано от Момчил Ганев на 15.07.15, 12:36:

Ацетон, много вода, минавало ли ти е през акъла, че трябва да се изследваш за диабет ?

Имам апарат за измерване на кръвната захар!Преди два дни си я измерих и показваше 5.4 на гладно. Родителите ми са диабетици и ме следят постоянно.А и диабета се проявява със силни сърбежи в слабинната област,както и прием на доста голямо количество вода.

Мнението беше редактирано от Светльо на 15.07.15 12:58.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1