дневникът на госпожица van der Woodsen

Темата е заключена.
Прескочи до:

Бях самоуверена, обичаща, позитивна, вечнотърсеща и безобразно щастлива. Все ми беше на душата. Голям философ съм и имам способността да намирам красивото и положителното и в най - лошите, гадни и идиотски (е, да де!) ситуации. Абе, как да ви кажа - щастлив човек си бях! До преди 3 години, когато Бог знае защо се превърнах в най - неувереното, тъжно и уплашено същество на планетата. Онова качество, наречено “повъ̀рхностност” се разви в мен до такава степен, че започна да ме плаши. Ден след ден виждах себе си все по - ужасна, грозна, отвратителна, гнусна. Никога не съм била с наднормено тегло -  висока съм 167см. , а най - много съм тежала 64кг.  Но незнайно защо, незнайно как и точно кога, всичко което започнах да виждам бяха мазнини, мазнини и още мазнини. Постоянно бях в депресия, ревях без да спирам дни наред, излизах все по - малко, спрях да ходя на лекции дори, започнах да отблъсквам хората, да се затварям в черупката си, да се крия от света. Всичко, което виждах у себе си бяха недостатъците ми.  Спрях да пиша (а го правя от 6 годишна) .  Имаше моменти, в които мечтаех да се разболея, да се разболея от нещо страшно, което да ме убие. Бавно и мъчително. Защото мислех, че го заслужавам. Грешно е, знам. Вероятно ще горя в ада заради тези си желания. Но на моменти се чувствах толкова изгубена, съсипана, че наистина го исках.
Освен всичко останало, което спрях да правя, защото според собствените ми представи имаха право да го правят “само слабите”, спрях и половия живот. Чувствах се прекалено отвратителна, за да ме докосне някой, имах чувството, че съм ужасна, като някой плужек или червей, който като погледнеш и ти призлява..  така имах чувството, че ако някой види мен без дрехи и ще се отврати. Полудявах, когато някой ме докоснеше. Страх ме беше от всичко - от това някой да ме прегърне през кръста и да усети излишните мазнинки, от това да отида на плаж и на хората да им призлее, виждайки ме по бански.. От всичко. Беше ме страх от всичко!
Имах наистина сериозен проблем и го знаех. Но, по дяволите, не знаех как да се справя с него. Осъзнавах, че е поправимо, че в крайна сметка не е толкова важно, че не е толкова зле.. Но мисълта, че съм отвратителна беше по - силна от всичко. През тези 3 години сама сринах нервната си система - рев, глад, после пък тъпчене до пръсване.. Все неправилни пътища. Карах дни наред само на кафе и цигари, едвам ходеща. После пък няколко дни се опитвах да “изям” болката си под формата основно на шоколад и сладолед. Имаше и периоди, в които се хранех наистина правилно, тренирах добре, нещата започваха да вървят правилната посока, но тогава аз незнайно защо решавах, че трябва да се самосаботирам и започвах да се притеснявам, че не правя нещата правилно, че ям повече, че тренирам прекалено малко.. и с заради всичките си притеснения, падах и се изтъркулвах няколко метра назад по склона към целта.

И до къде ме доведе всичко това днес? Направих милион грешки, стигнах донякъде с такта две напред, една назад. Още съм далече от целта си, но от всичките си грешки научих много. Няма как в няколко реда да разкажа всичко пикове и спадове, през които минах за тези 3 години, няма как в няколко реда да опиша ужасната депресия, която изживях и която до ден днешен не съм преодолява съвсем. Но се боря. Боря се със зъби и нокти. Опитвам се всеки следващ ден да правя по още една положителна промяна, да израстна още малко, да науча още нещо. Извървях дълъг път, но най - стръмната част тепърва предстои.

Е, това съм аз! :)

Даниела Сидерова

27.07.15
17:51

Здравей и честит дневник,
мисля, че нещата ще станат по-хубави, след като си признала толкова много пред себе си :)
Всичко, което си описала ми е  познато до болка, например: аз и сега не давам на никого да ме прегърне през кръста, но досега си мислех, че само моят мозък може да роди нещо подобно, не съм била толкова уникална :D

Добре дошла!!!

Желая ти само хубави неща и повече да не те сполетяват подобни ужасни мисли!
Надявам се, че обществото тук ще ти помогне - воденето на дневник може да бъде много полезно. Аз лично ще те следя с интерес, защото не са ми чужди някои твои реплики.

И също така се надявам, че си подновила писането. Определено има защо! ;)

Добре заварили, прекрасни :):* Благодаря за позитивното посрещане. Случайно стана така, че днес, когато реших да започна да си водя дневник, е понеделник, хаха. Ето как започна моята седмица:
Станах около 9:30, а около 10 закусих - бъркани яйца с масло (3 белтъка, 1 жълтък) и 1 домат. Около 13:30 беше обядът ми: 100гр. телешко филе, 100гр. сладки картофи (печени) и няколко кисели краставички От няколко дни насам съм изключила напълно лактозата от менюто си, опитвам се да сведа и плодовете до минимум, но днес просто не издържах и около 16 часа хапнах няколко парчета диня. Към 17:30 пак огладнях и хапнах около 100гр. печена скумрия и 1/2 краставица.  Около 19ч. хапнах още няколко парчета диня, a сега мисля да завърша деня с 50гр. сурови бадеми.

За жалост миналата сряда, докато тичах в гората стъпих накриво, усетих остра болка в десния глезен, но понеже тя бързо премина, инатът и желанието ми по - бързо да стигна до мечтаната цел, ми дадоха глупавата идея да тичам още 3км. Резултата беше разтегнати връзки. И сега вече 5 ден съм наказана да почивам с лед върху подутия глезен. Да си призная хич не ми се отдава почивката и по няколко пъти на ден скачам да правя лицеви опори, вчера пък направих доста добра тренировка за корем вкъщи.. но е гадно. Чувствам се някак виновна за всяка хапка, която изяждам, докато ми се налага да почивам. Гадна работа!

Даниела Сидерова

28.07.15
13:08

Дааа, и при мен имаше период, в който не можех да тренирам (изкълчен глезен), и упорито исках да ходя на аеробика, естествено това нямаше как да стане, чувствах се виновна за всяка хапка, но все пак гладът надделяваше и се хранех, след 12 дни лежане и сравнително качествено хранене резултатът не се беше променил-бях си в същата форма (не е страшно )и когато пак възстанових тренировките бях много по-нахъса :) Пък и “почивката прави шампиона” ;)

I feel like a prisoner с този контузен крак. Движението ми е такава съществена част от живота, че сега като ми се налага да лежа и почивам направо се побърквам - чувствам се сякаш водя супер посредствено съществуване. Поне тези ледени компреси са идеални за тази жега навън.. (nhappy2)

Днес пропуснах закуската, замених я само с доза BCAA и кафе. Първото ми хранене беше в 10:30 -  зеленчуци на фурна (тиквички и моркови), около 100гр. телешка кайма и заливка от 2 яйца и няколко лъжици кисело мляко. Около 12:30 изядох  1 парче диня с още едно кафе. Около 13:30 лошата диня пак ме изкуши, хапнах още няколко парчета, а обяда ми беше в 14 часа ( около 100гр. пилешко на скара и 1 домат). Не издържах и излязох на кратка разходка (умница - на най - голямата жега хаха). Около 16 часа хапнах  малко зеле, а в 17:30 -  60гр. сурово кашу, предварително накиснато във вода. Обииичам кашу, но с корема ми май не се разбират много добре..
Около 18 часа направих 15-20 минутна тренировка за корем вкъщи, а след нея хапнах още  3-4 парчета диня. Около 30мин. по - късно беше вечерята ми:  2 яйца на очи, 1/2 краставица и 1 домат.

Така като гледам днес май малко безразборно ми идва храненето, но.. цял ден вкъщи направо откачам и мине, не мине малко време, “чувам” как добрата ми приятелка динята да ме вика от хладилника. Ох.. Как ще се разбираме до края на лятото с нея направо не знам! :D

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 28.07.15 19:38.

28.07.15
20:37

Аз си мисля, че най-лесно ще се спогодиш с динята, ако изобщо не си купуваш. Динята предразполага към голеееми количества, и макар да е много полезна, 1 кг си е 80 гр. фруктоза. Бих предпочела да си хапна такова количество въглехидрат от по-засищащо ядене.

Yep, напълно си права Queen Cobra, ама като тези, с които съжителстваш също я обичат и постоянно я купуват изкушението си остава... (nlove9) (nhappy2) (nfun)

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 29.07.15 13:23.

Hello, gorgeous people (nlove9)
Отчет за вчера: 
10:30 - кафе и 1/4 грейпфрут
11:00 - шепа пълнозърнести макарони, 2-3гр. масло, 1 рендосано твърдо сварено яйце, парче пуешко (~20гр.), 30тина гр. броколи
13:30 - 1 кисела краставичка в бързината преди излизане, хаха
15:30 - пилешка пържола от бут (около 150гр.), 1/2 домат,  ~100гр. тиквички
16:30 - малко диня
18:45 - 100-120гр,. калмари на тиган, 1 рендосано твърдо сварено яйце, 1/2 краставица, 1/2 домат, магданоз, сусам, зехтин
20:30 - 30гр. сурови бадеми

Shape of the day :)
..че да има после с какво да правим сравнение, хахах

30.07.15
19:42

Уоу, много секси! Дори бих ти казала да не променяш нищо, но винаги може още маааалко мускул тук там. ;) Успех в начинанието и в здравословния живот, чакаме тренировки като се оправи крачето.

Thank u :*

Иии, менюто от днес:
- на закуска нещо не бях гладна и само боднах 2 пъти от банановите палачинки, които правих за брат ми (само от банан и яйце ги правя)
14:00 - салата от зеле с морков, печена сьомга (около 150гр.) и 2 стафидки за десерт, хаха
малко след 15 часа - 15-20гр. бадеми
17:30 - пилешка пържола от бут (100-120гр.), половината на не особено голям сладък картоф, може би към 30-40гр., 1/2 домат, 1/2 краставица
20:15 - салата от зеле с морков, парче пуешко (20гр.)
22:00 - няколко парчета диня

P.S.:  Днес тренирах. Така де - не беше типична тренировка, по - скоро 20-минутно раздвижване, за да проверя как ми е глезенът, че в понеделник планирам да отлетя към морето на crossfit лагер, където ме чакат по 3 тренировки на ден.. Та, малко лицеви, напади, бърпита, отскоци - абе от всичко по малко, та да видим дали да стягам багажа или глезенът ми е наистина разглезен.. Общо взето добре беше - понаболява на някой упражнение, но нищо страшно. Само за отскоците май трябва да изчакам още малко..
Пффф, но толкова готино се почувствах да съм активна отново, след цяла седмица лежане.. йеееей, няма такъв кеф!

31.07.15
00:24

Виж сега, мацка... Като човек минал през не една депресия и не едно паническо разтройство (включително пристъпи на паника, че се задушаваш продължили с месеци), ще си позволя да ти кажа, че някой трябва да ти шибне два приятелски шамара :)))

Стягай се и... говори! Тези дневници помагат. Ти си знаеш дали обкръжението ти е достатъчно “грамотно”, за да реагира адекватно на проблема, който е в главата ти.

Много тесен кръгозор имаш. И аз бях така. Искам да ти кажа, че секса не идва от най-перфектната визия. Идва, защото знаеш, че си дЪ бест, и че можеш да подлудиш и себе си и партньора. As simple as that.

Прочети една хубава статия (вярна), усмихни се и ако още нещо ти липсва, си купу един билет за самолет до Лондон, вземи си пари за метро и ми ела на гости да ти покажа как едни от най-секси и спиращите дъха жени могат да очароват и Кралят, само защото се обичат самите те и си вярват. Няма кой, ако ти се се научиш как да си влюбена в себе си. Давай напред!

Ето ти статията. Между другото не се шегувам. Ако искаш, взимай билет и идвай, живота е кратък, а аз обичам гости ;)

ОБИЧАЙ ме ;)

Gogo

31.07.15
11:24

Проблемът на интелигентните хора е, че трудно могат да се самозалъгват с разни чужди изказани мисли, за да се чувстват по-добре. Не приемат приятелските съвети за чиста монета. Нужно е повече време, за да осъзнаят и осмислят нещата, реално. Разбира се, някои притежават здрав дух. Имат вътрешна дисциплина. При тях решението не е самозалъгване, а начин на живот. Осъзнават негативите от нелесното си решение и живеят с него.
Не е и случайно, че когато човек има сериозни душевни проблеми, наказва тялото си. И това често е изходът от депресията. А и ненапразно е казано “Mens sana in corpore sano.”

Размисли и страсти.. Преди време ходих на психолог, заради тези ми състояния, в които за щастие напоследък по - рядко изпадам.. та тя ми каза следното: “Само като гледам как ти шари погледа из стаята, как се движи и ми става ясно, че не приемаш това, което ти казвам за чиста монета, че не ми вярваш съвсем, че си го “въртиш” из главата, обмисля го и сама искаш да разбереш дали е истина.” Та така.. говедо съм си по рождение, докато не се изгоря сама не става. (nrespect)

А днес.. тренирах като вчера - основно за раздвижване и да се уверя, че крака е добре. Ще стане номера, ще се лее пот на морето. (nsleep) (nlove4)
А храната днес:
10:00 - бъркани яйца (3 белтъка и 1 жълтък), 5гр. масло, 20гр. пуешко
12:30 - 150гр. свинско, 100тина гр. тиквички на тиган
около 14 часа - парче диня (ама наистина само едно, хахах)
15:00 - 1 малка нектарина
16:45 - 150гр. свинско, 1 краставица
20:00 - диня (доста повечко от 1 парче, все забранявам да я купуват и пак все си я има в хладилника.. тцък!) и 70-80гр. сирене котидж


P.S.:  За поканата за Лондон.. не се изненадвай, ако ти изскоча на прага скоро :D :D :D Животът е кратък, обичам да пътувам, ОООООБИЧАМ Париж, а там ще ми е на ръка разстояние, пък най - много обичам да правя ‘необмислени, импулсивни, на пръв поглед глупави, но в крайна сметка отказващи се най - ценните спомени’ неща! (nlove10

и още един P.S.: ужасно гадно ми стана от тази диня.. официално я намразих, бляя (а дано!)

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 31.07.15 20:57.

01.08.15
15:11

Това не е глупаво. Животът нистина е кратък. . Попринцип, за да изезнеш от такова състояние ти трябват 2 неща (според моя опит, който не е беден, повярвай)... Първо,  някакво време насаме, след това е сериозна провокация. Времето мисля, че вече си си го взела, провокацията мога да ти я осигуря. ЖИВЕЙ!

Гого хубаво е филосовствал и е отчасти прав. Грешкатa идва от товa, че умните хора твърде много разчитат на това, че са умни и забравят, че простичките методи работят изнендващо добре за всички ако си дадеш шанс. Been there, done that… ;)

when you let a damaged soul speaks..

Красотата е най – големият враг на човека! Можем да прекараме целия си живот, борейки се с чувството, че не сме красиви. Можем да пропуснем толкова хубави моменти само защото не се харесваме в нито една от дрехите си и поради това отказваме да излезем от вкъщи.
За някой красотата няма значение, за някой тя няма материална страна и е изцяло в душата, в същността на човека. В онова, което е отвътре, в неговите действия и постъпки. Но не можете да си представите на какво прилича душата на човека, за който красотата на тялото е не по – малко важна от красота на душата и ума: разкъсана, смачкана, изморена. И съзнанието е уморено - от броене на всяка една калория, от страх, че няколко питиета или парче шоколад ще се отразят драстично, от чувство за вина, че тренировката днес не е била  достатъчна…
Просто спираш да мислиш трезво – в ума ти не остава място за любов, за планове за бъдещето, за нищичко положително. Сякаш спираш да живееш.. Затваряш се между четирите стени на стаята си, затваряш се в себе си. Чувстваш се луд – сякаш никой не те разбира, сякаш иска да се засмее, когато му споделиш какво те мъчи.
Страшно е, като нелечима болест! Желанието умира в теб – желанието да правиш каквото и да било. Мисълта да се превърнеш в идеала, който живее в главата ти те обсебва напълно.

- из “Мемоарите на госпожица van der Woodsen”

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 01.08.15 20:23.

Today:
10:00 - палачинка (3 белтъка, 1 жълтък, 1с.л. ленено семе, 1с.л. овесени ядки), 1/3 нектарина
13:30 - 4 пилешки кюфтета, 1 малка краставица, домат
18:00 - ребърца (250гр.), 1 малка краставица

Bad mood today. Не знам каква е причината, но още със събуждането се чувствах страшно напрегната, изнервена, като в някаква дупка. Днес е ден без тренировка, но с часове тичахме по магазините, напече ни слънцето, багаж се стяга.. Чувствам се емоционално гладна и колкото и неправилно да е, туко що си хапнах половин нектаринка и до края на вечерта смятам да си угаждам с каквито и плодове да ми се приядат! Btw, още мразя динята след вчера, хаха. Вече сме врагове и не мога да скрия, че това ме радва, защото въпреки че е полезна, аз просто не знам кога да спра с нея.

Insomnia all night. И все така. Cheat day today. Рано, рано в 6 сутринта, след цяла нощ будуване, поради някакво странно напрежение вътре в мен, скромна 12км. разходка. Може и да са ми потънали гемиите, ама поне глезена е 6! Чака ме път. Морето ме чака, hard тренировки ме чакат.. а и колко глупости ме чакат. Ох, леле. Хайде да се маха тая тежка топка нерви от гърдите ми, че останалия багаж дето съм помъкнала само за седмица ми стига! Сладки целувчици, че следващите вече ще са солени, много солени. Казват, че каквото стане на плажа си оставало на плажа.. Хмм..

Hello from Lozenetz, Sport Generacion camp. Хмм, готини хора, ама яденето супер им куца и общо-взето не ям в стола. Обачеее нямам и къде да си готвя сама. А с тези тежки crossfit тренировки 2 пъти на ден не става без ядене. Вчера съм яла 2 праскови в 4:30 сутринта, fitspo 50% протеин в 8:30, пил. бутче без кожата + 1 зелена ябълка около 14, около 16 часа - 1 нектарина и 30гр. микс от сурови ядки и сушени плодове, 19:30 - две парченца карначе, малко краставица и морков, а по-късно пак около 15-20гр. от nuts микса. Зле, зле, зле..

За жалост нямам възможност да ям по 3 пъти на ден на ресторант, а както няма къде да си готвя направо откачам.. давайте съвети как да спасим положението, че наистина не знам как да си подържам хранителния режим при такива условия. Наистина не очаквах на спортен лагер да е толкова отвратително зле храната..

Поддържай запаси от храна с много енергия, но по-малко взискателна към условията за съхранение - сурови ядки и тахан, кашкавал и зрели сирена (бри, синьо). Това са неща, които се продават и в малки (вакуумирани) разфасовки, лесно се носят и съхраняват, хапват се и в движение... а носят солидно количество енергия. Сушените плодове не ме радват заради солидните количества захар в тях, свежите са по-добра идея. Ябълки и банани се пренасят и хапват лесно навсякъде.

Today:
7:30 - 15-20гр. сурови ядки
9:30 - нектарина, 100гр. пушено пилешко филе
10:00 - оризовка
11:00 - първа тренировка за деня: обръщахме лостове, изтласквахме ги, скачахме на въже, правихме преден клек, коремни преси, клек с лост над главата, за десерт по 1мин. планински катерач, от лакти колена встрани и планк.
13:15 - 100гр. краставици, 30-40гр. домат, 1 оризовка
15:15 - свинска пържола (100гр.)
16:30 - 2 оризовки
17:00 - втора тренировка: като за загрявка се учим да се набираме, защото не можеем хаха
Тренировката: 4 комплекса от по 3 упр, всеки комплек изпълнен по 4 пъти на принципа 20-16-12-8. Първи комплекс - набирания на TRX, суинг, усукване с диск от седеж. Втори комплекс - бърпи, скачащи напади, от лакти колянк встрани. Трети комплекс - бутане ба шейна, удари с бухалка, V-образни коремни преси.Четвърти комплекс - анаконда въже (100-80-60-40), клек, лицеви опори.
19:15 - 100гр. краставици, 50гр. домат, 100гр. руло “Стефани” (бляяя :( )
21:30 - зелена ябълка

Хмм.. мъка, мъка ми е храненето като нямам кухня. Хич не обичам друг да ми готви хаха.. Ама каквото-такова. Ще търси добри алтернативи и това е. Благодаря за съвета - ще го използвам!

#следтренировачноеднотакова

Hello, fit people (nlove10)
Какви ги свършихме днес.. Значи:
8:00 - 3 сурови ядки кашу, 3 бадема, 2 стафиди
8:30 - 1 много малка филийка (тъничко крайче, хах, може би 15-20гр.) пълнозърнест хляб, 2-3гр. масло, 10тина гр. сирене, 50гр. домат, 50гр. краставица
10:00 - 15-20гр. сурови ядки и стафиди
11:00 - първа тренировка: загрявка - 15тина мин. скачане на въже
Тренировката: 40 суинга(16кг.), 50 коремни с мед.топка, 40 бърпита, 8 дължни шейна, 6 дължини напади с 10кг. диск над глава, удари с бухалка по 40 на страна, усукване с bulgarian bag(5кг.) - 40/страна, 300 подскока ба въже, 250 удара с въже анаконда
12:45 - пилешко със зеле (около 100гр. пилешко и 100-150гр. зеле), 50гр. краставица
13:30 - 5-6 ядки, 2-3 стафиди
15:00 - още 15-20 гр. микс ядки и стафиди
16:00 - втора тренировка
Първа част: загрявка с клекове с отскок, jumping jack-ове, въже и още 1 упр. - всякО по 30сек, скоци напред и назад от полуклек(5б.) и още 3 упражнения, изпълнени в зависимост по 5 или 10бр., на които просто нз как да обясня, а нз имената им, хах - всичко това повторени 2 пъти;
10 пъти обръщане на щанга(25кг.) + 10 опита за набиране (х2)
8 избутвания на щанга над глава (25кг.) + 10 предни клека (х2)
Опит за клак с лост на глава - 2 успешни повторения с много мрънкане. Миналия ден се учихме с метлата - друго си е, хаха
Втора част: комплекс от 17 упражнения, всяко по 30сек., целият комплекс изпълнен 3 пъти
Упражненията: суинг, набиране на TRX, клекове с лост, лицеви опори, бърпи, гребане с лост, изтласкване на лост, удари с бухалка, V-образни коремни преси, russian twist, отскоци, удари с въже анаконда, усукване с bulgarian bag, коремни преси с мед. топка, напади с диск над глава, бутане на шейна, лицева опора + прескачане на препятствие + спринт
19:00 - 50гр. краставица, 100гр. зеле с моркови, 5-6 стафиди
20:15 - 4 пил. крилца (бяха мазни и гадни, но алтернативата беше въглехидрат, а хич не ми се искаше да приемам друг, освен стафидите)

Ами, това е за днес.. Ако хапна нещо преди лягане, то ще е още някоя и друга ядка или стафида. Целувки, прекрасни хора :)

06.08.15
13:26

Гледай на нещата от добрата страна и мисли позитивно! Вярвай в себе си и ще успееш!

Hey, gorgeous people (nok)(nlick)
Четириразовотрениране, damn. По-добре не съм се чувствала никога. Щастливо изморена съм до толкова, че дори не мога да си спомня всички упражнения, които направих в тенировките днес. Ще пробваме, пък от утре ги записвам непосредсвено след всяка тренировка, хаха.

7:00 - 3км. крос (28мин), по неравен терен
11:00 - Първа тренировка: (*абсурд да ск спомня реда и вскчки повтоения, но бяха разпледвлени на няколко комплекса, всеки комплекс изпълнен по 2 пъти): бутане и дърпане на шейна с 20кг. тежест, бърпита(по 10), отскоци върху 3 платформи, коремни от висеж(по 10), суинг(по 10), коремни с цяло тяло(по 15), коремни лакът към коляно(по 20/страна), набиране на TRX(по 10), 100 подскока на въже 
16:00 - Втора тренировка: *упражненията пак са на няколко комплекса, всеки изпълнен по 2 пъти. Тази тренировка е по-скоро загрявка за следващата. Всяко упражнение трае по 1 мин, почива се по 30 сек, пак толкова между отделните кръгове: скачане на въже, бързи клекове, бърпи с опора, скачане върху опора, планински катерач, ножица, кофички, усукване с диск(10кг.), коремни цяло тяло, сумо отскоци
-15-20мин. почивка
17:00 - Трета тренировка: (времетраене - 46мин)
100 удара с въже анаконда + 10 бърпита + 4 дължини бутане на шейна (х4)
10 мъртва тяга(40кг) + 15 отскока(3 платформи) + 20 лицеви, които заради умората бяха от коленца (х4)
20 суинга(16кг.) + 100 подскока на въже + 2 дължини напади (х4)


Толкова трениране за днес. Храната:
9:00 - малка филийка пълнозърнест хляб(15тина гр.), 2-3гр. масло, половин резенче шпеков салам, 2 кубчета кашкавал(20-30гр.), 50гр. краставица
10:00 - 1 оризовка, 2-3 стафиди, 5-6 сурови ядки
13:00 - 50гр. телешко, 20-30гр. варен картоф, 50гр. морков, 50гр. краставица, парче домат, 1/2 оризовка, малко парче диня
14:30 - 5-6 сурови ядки, 3-4 стафиди
15:00 - зелена ябълка(не много голяма), 10тина сурови ядки, 3-4 стафиди
18:45 - паниран пангасиус - хапнах точно в хапки и го ракарах от масата, ужас! Сменихме го с 50гр. телешко, 50гр. моркоя, 100гр. зеле, 2 оризовки, 50гр. краставица
20:30 - 6 стафидки, 12 сурови ядки

Е, сладки сънища от мен - щастлива, изтощена, преродена..

Добро утроо (nlove9)
Какви ги свършихме вчера..:
7:30 - 2 стафиди, 3 сурови ядки, 1,5км. крос
8:45 - 2 крайни тънички филийки пълнозърнест хляб(25-30гр.), 3-4гр. масло, 15-20гр. сирене, парче домат, 50гр. краставица, половин резен телешки салам
9:15 - малка нектарина(90-100гр.)
10:20 - 3-4 сурови ядки
12:45 - 100-120гр. пилешко, 40-50гр. картофи, 100гр. краставица, 50гр. моркови
13:30 - 25-30гр. сурови ядки + стафиди
14:20 - 1 оризовка
19:30 - 100гр. пъпеш, 100-120гр. пилешко, 20-20гр. картофи
22:00 - мляко с нес
23:30 15-20гр. сурови ядки + стафиди

Тренировките:
11:00 - 18упражнения, всяко по 40 секунди - 2кръга + 3 кръг от същите упражнения, всяко по 30 секунди (реда не е запазен): бутане на шейна, лицеви опори, клекове с отскок, бърпи с прескачане на степ, отскоци върху степ, коремни лакът-коляно, коремни цяло тяло, подакоци върху степ с редуване на краката, TRX набирания, напади, от лакти колена встрани, въже анаконда, ножица с отскок, усукване с диск, коремнк с мед. топка, суинг, раменна преса, спринтове

16:00 - Корем:
10 цяло тяло + 20/страна лакти-колене + 20/страна от планк усукване на таза (х3)
кормни TRX свити крака(10/12/14)+  пл. катерач TRX(10/12/14) + коремни - коляно, коляно, напред (3х15)
коремни TRX прави крака(10/12/14) + 20 пл.катерач + 10/крак от лакти колене встрано + 10сек планк (х3)

17:00 - 30 суинга (16кг./10кг./10кг.) + 15 коремни цяло тяло (х3)
2 дължини напади с 10кг. диск над глава + 10 коремни от висеж (х3)
20 избутвания на лост над глава + 10 клека с лост (х3)
20 отскока в/у 2 степа + 10 лицеви опори (х3)
Финал - 35 бърпита

Тренировка днес:
1. pre-crossfit:
100 подскока на въже + 10 обръщания на лост + 10 предни клека с лост + по 10бр. от 2 разл. вида коремни преси (х3)
10 бърпита +10 изтласквания на лост + 10бр. от друг вид коремни преси (х3)
+ от лакти колена встрани - 30/крак

2. Crossfit (62min):
- 50 бърпита
- удари с бухалка по 50/страна
- планински катерач по 200/крак
- 12 дължини бутане на шейна
- 250 удара с въже анаконда
- усуквания с bulgarian bag по 60/страна
- 200 клека
- 100 лицеви опори(от колена)
- 50 суинга (10кг.)
- 100 набирания на TRX

Храна:
7:00 - 2 стафиди
10:30 - 1/2 оризовка, овчарска салата
14:00 - бяло фрапе без захар
15:15 - 40-50гр. сурови ядки + стафиди
19:30 - опит да ям пилешка супа, ама беше гадна и след третата лъжица я зарязях. Хапнах сама малко зеле с моркови, около 50гр. краставица и 3 парченца картоф + 5-6 сурови ядки
00:30 - 1 цял черен шоколад + 10гр. сурови ядки

Този гаден шоколад, дето ми се прияде по нощите и не ми се беше прияждал от наистина много отдавна ме ядоса много. Угодих си, защото се уча да слушам тялото си, а то наистина го искаше. Но и за да предотвратя ппдобни грешни желания търся причината.. може би заради слабата храна днес организмът ми си търсеше алтернативен източник на калории.. не знам, но не искам да допускам такива спънки повече. Няма време за крачки назад!!!

09.08.15
08:15

Страшни тренировки, момиче, как издържаш?! Такова скачане не мога и да си представя, сигурно ще се върна 15 кг по-лека от такъв лагер- ако оживея изобщо.
С  триразово трениране трябва да ядеш поне два пъти повече. Оризовките си хапвай на пакет, поне 1 цял на ден(100гр.), а спокойно можеш и 2 (200гр), не по 1, тя една е 10 гр., а ти хапваш половинки. Ще се изтощиш тотално. Мисля си, не е ли твърде “кардио” този тип тренировка. Аз като радетел за трупането на маса, а не за изгарянето й :) съм объркана- такава тренировка доста гори от мускула.Засега няма силови комплекси с набиране, тяга, лежанка и пр. Какъв е целият замисъл?
п.п. Като пишеш лост, имаш предвид стандартния 20 кг, нали?

Да, стандартен е лоста :) А храната ми е зле, защото тук не мога да си готвя сама.. Днес ми беше cheat day и сега само следващите дни трябва да удржим нещата в правилната посока, докато съм из пътищата на България. От сряда, когато вече ще съм в моята си кухня, вдигаме нивото!

Днес тренировките бяха малко на по-ниско ниво, защото съм супер отпаднала, напечена от слънцето и пред цикъл - абе не във форма!

11:00 - 3 комплекса, всеки по 3 пъти
1: по 2 дължини бутане и дърпане на шейна + 15 коремни с мед. топка + 50 скока на въже
2: 10 клека с изтласкване на лост + 15 коремни с цяло тяло + 5 бърпита
3: 10 отскока в/у 3 степа + 1 дължина напади с 10кг. диск над глава + 50 удара с въже анаконда


17:00 - скачане на въже - 100/80/60/40/20
Бърпита с мед. топка - 15/13/11/9/7
Суинг(16кг) - 21/18/15/12/9/6
Коремни цяло тяло - 35/30/25/20/15/10
TRX набирания - 21/18/15/12/9/21
Скачане върху степ с редуване на краката - 50/45/40/35/30/50
Финал: 1мин планински катерач + 1 мин от лакти колена встрани + 1 мин планк

Здравейтееее (nlove9)(nok) Какво се случи последните дни.. 10 и 11 ми бяха общо взето дни за път. Мноооого път. Храната ми беше основно плодове и протеинови или оризови десертчета. Накратко - не на ниво, но се стараехме и да не съсипваме много нещата. На 10 преди да тръгна на път направих последна тренировка в лагера в Лозенец, а 11 ми беше почивен ден.

Тренировка (10.08):  3 комплекса, всеки по 3 пъти (същата тренировка от предишния ден, но този път успях да скъся времето си с цели 12 минути и направих тренировката за 30мин32сек.)
1: по 2 дължини бутане и дърпане на шейна + 15 коремни с мед. топка + 50 скока на въже
2: 10 клека с изтласкване на лост + 15 коремни с цяло тяло + 5 бърпита
3: 10 отскока в/у 3 степа + 1 дължина напади с 10кг. диск над глава + 50 удара с въже анаконда

Тренировките от вчера (12.08):
11:30 - Първа тренировка; на двора, без тежести: 18упр. в 3 кръга. Първите 2 кръга по 40сек на упражнение, последният - по 30.
- бърпи
- скачане на въже
- коремни преси лакът-коляно
- планински катерач
- отскоци
- коремни преси с цяло тяло
- клекове с отскок
- лицеви опори
- спринтове
- планк
- подскоци върху платформа с редуване на краката
- от лакти колена встрани
- напади
- коремни преси (с футболна топка, хаха)
- ножица с отскок
- кофички (пейка)
- клек с повдигане на крак
- бърпи с прескачане на платформа

16:30 - Втора тренировка: 3 комплекса, всеки изпълнен по 3 пъти. Общо време: 25мин09сек.
1. 10 обръщания на лост (20кг/25кг/25кг) + 10 предни клека (20кг./25кг./25кг.) + 15 коремни преси с диск(10кг.)
2. 10 мъртва тяга (25кг.) + 10 гребане (25кг.) + 15 повдигания на краката от лег
3. 20 суинга с диск (15кг.) + 10 лежанка (20кг./25кг./20кг.) 15/страна усуквания с диск (5кг)

Храната вчера:
10:30 - овесена палачинка (10гр. ленено семе, 30гр. овесени ядки, 1 жълтък, 3 белтъка), 100-150гр. пъпеш
13:45 - голяяяяма свинска пържола с малко салата айсберг с краставица
15:00 - 200-300гр. пъпеш
18:00 - 100гр. пилешки дроб и салата (100гр. задушени зеленчуци, 1/4 домат, 1/2 краставица, 30-40гр. сирене, малко айсберг, зехтин)
20:00 - 1/4 грейпфрут
20:45 - 50гр. сурови бадеми
22:30 - бяло фрапе без захар

Нещо имам страшен спад в енергията тези 2 дни. Чувствам се страшно отпаднала, пия разни разтворими прахчета и витамини.. Уф.. Вчера към цял ден не успях да се насиля да тренирам, наистина ми беше много зле. Но към 10 вечерта ми дойде за кратко някаква  и направих малка тренировка за корем - 8 упражнения (в зависимост по 10, 15 или 20 повторения), всяко по 2 пъти. Храната вчера беше:
9:00 - 3-4 сурови бадема, бъркани яйца (3 белтъка, 1 жълтък) с чиа, 1/2 краставица
10:15 - 2 мънички смокини
14:45 - 1 зелена ябълка; пил.бутче
15:45 - 6-7 бадема
16:30 - малка нектарина
17:30 - 1 краставица
18:45 -  салата тип “Овчарска” (40-50гр. сирене, 50гр. гъби, 30-40гр. шунка, 1 яйце, 50гр. домат, 50-60гр. краставица, 80гр. кашкавал, зехтин)
19:45 - 3-4 бадема
21:00 - малка зелена ябълка, 20-30гр. бадеми

Днешната тренировка беше основно за гръб и бицепс:
- комплекса “Death by Deadlift” с 40кг. (11 цели минути + 10 повторения от 12-тата; общо 76 повторения)
- гребане с дъмбели (10х5кг.) + сгъване с дъмбели (15х4кг.) за бицепс (х3)
- вертикален скрипец широк хват отпред (10х30кг.) + сгъване за бицепс на същата машина (10х15кг.) (х3)
- хоризонтален скрипец (10х30кг.) + бицепсово сгъване на скрипеца (15х7.5кг.) (х3)
- вертикален скрипец тесен хват отпред (10х25кг.) + широк хват отзад (10х25кг.) + бицепсово сгъване с крив лост (7+7+7) (х3)
- странични хиперекстензии за косите мускули (4х15/страна)

Храната днес:
9:00 - 1/4 грейпфрут, 100гр. пълнозърнести макарони, 3-4гр. масло, 10-15гр. шунка, 30-40гр. гъби
12:30 - скумрия на скара (около 150-200гр.), салата от зеле с лимон и зехтин
14:00 - 1/2 грейпфрут, 20-25гр. сурови бадеми
17:00 - малка нектарина
19:30 - пилешко бутче, 1 домат, 5-6 сурови бадема

Е, това трябва да е за днес. Като съм болна и отпаднала апетита ми винаги скача и вчера и днес изпитвам ужасяващ глад за плодове. Затова най - вероятно до края на вечерта ще хапна още една малка нектарина или смокиня. Чувствам се супер виновна след тези плодове, но толкова ги обичам и тооолко ми плаче за тях организма. :(

..няма начин просто.

P.S.: See ya soon :*

Изглеждаш много добре :) Успех с целите

Здравейтееее :*
С тези почивки станах малко несериозна, относно дневника си тук. Но ето ни, връщаме се! Ето и как минава седмицата ми дотук. Първо храната:

Понеделник
(07:45 часа)  - половин грейпфрут
(09:00 часа) - 2 яйца на очи, 3-4гр. масло, малко краставица, 20гр. сирене, половин малък домат
(12:00 часа) - около 150гр. скумрия, 50гр. сладки картофи, половин краставица
(16:15 часа) - 200-250гр. пъпеш, 1 орех   
(18:20 часа) - 150гр. броколо, 50-60гр. пилешко, 30-40гр. сирене
(19:00 часа) - 150-200гр. диня

Вторник
успахме се, хаха (12:00 часа) - 150-200гр. пъпеш, 100гр. сьомга, 2 кисели краставички
(13:15 часа) - половин зелена ябълка 
(15:30 часа) - 2 и 1/2 кебапчета, 1 домат, малко краставица
(18:15 часа) - 30тина гр. бадеми 
(19:45 часа) - телешки кюфтета (около 150гр.), малка салата от домат, краставица и зелена чушка; диня за финал на деня, хах

Сряда
(08:15 часа) - половин грейпфрут
(09:30 часа) - бъркани яйца (3 белтъка, 1 жълтък) с чиа (20гр.) и няколко зрънца годжи бери, 10-15гр. сирене, 3-4 бадема
(12:30 часа) - пилешка пържола от бут (120гр.), 60-70гр. сладки картофи, 1 краставица
(15:50 часа) - 80-100гр. диня, 100-120гр. телешки кюфтета, половин краставица
(17:00 часа) - парче пъпеш
(19:00 часа) - 20-30гр. домат, половин краставица, 200гр. броколи, 30-40гр. сирене, 5-6 бадема
(20:00 часа) - диня

А относно тренировките.. Кардио - вторник една разходка от 6км, а сряда сутрин 3км. пътека.
Monday workout; общо време - 47,27мин.
100 подскока на въже + 10 clean and jerk (20kg/25kg/25kg) + 10 предни клека (20кг./25кг/25кг.) + 10 коремни цяло тяло [x3]
10 мъртва тяга (40кг.) + 10 отскока + 10 бърпита + 20/страна russian twist (5kg.) [x3]
10/крак напади с 6кг. лост над глава + 15 римска тяга (25кг.) + 10 лицеви опори + 10 римски уред прави крака [x3]

Tuesday workout; 4 rounds, total time: 32min
100 подскока на въже
15 предни клека (30кг./ 30кг/ 20кг./20кг)
15 push press (30кг./30кг/20кг/20кг)
15 мъртва тяга (50кг/30кг/30кг/30кг)

Wednesday workout; crossfit комплекса “Хан Аспарух” със стандартен лост от 20кг. за време 24,23мин.; много бавно нещо, но тези дни ще го пробвам пак и ще опитам значително да подобря резултата.

Е, това е за сега. See ya tonight. Kisses <3

Rest day today, ама rest само от тренировка.. много учене, много нещо. Чакат ме изпити, а как мразя да седя у дома, на едно място и да уча.. ама няма как! Сега отивам на дъъъъълга разходка, че ще екслодирам, хаха
Храната днес:
9:30 - 2 яйца на очи, 3 печени червени чушки, 10тина гр. сирене; половината на малка зелена ябълка
11:00 - резен пъпеш
12:30 - 50гр. броколи, 2 червени чушки, 100гр. пилешко, 60гр. киноа, 1/2 краставица, 30-40гр. сирене
15:10 - 1 нектарина
18:30 - 1 морков, 1/2 краставица, 100-120гр. сьомга
преди малко хапнах диня и няколко ореха, и смятам това да е финалът за днес :)
Желая ви прекрасна вечер. Целувки <3

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 27.08.15 19:31.

Днешната тренировка - 60/90, общо време 46,58мин.
60 отскока върху лежанка
90 подскока на въже
60 мъртва тяга (30кг.)
90 клека (20кг.)
60/страна наклони настрани от стоеж (5кг.)
90 коремни цяло тяло
60 лицеви опори
90 гребане с лост (20кг.)
60сек. планк
90сек. седеж с гръб опрян в стената

Храната:
10:00 - половин грейпфрут
10:30 - кюфтета с киноа (80-100гр. киноа, 10гр. сирене, малко лук, 3-4 маслини, 1 яйце, 3-4гр. масло)
11:45 - половин нектарина
12:20 - 2 ореха
15:00 - телешки кюфтета (150гр.), 1 домат, половин краставица
16:20 - половин нектарина и малко орехи
17:40 - диня
19:50 - няколко печени червени чушки, 2-3 ореха
от 8 до 1 през нощта бяхме на маса, не съм яла кой знае колко, ей така за мезе на водата, хаха; за тези 5 часа общо 3-4 парчета кашкавал, малко сирене, 2 кебапчета, 2-3 парчета шпеков салам (ужассс), малко орехи и 2 нектарини

Днес общо взето беше лош, даже ужасен следобед относно храната. Плодовете супер много ги обичам, но и супер зле ми влияят на корема, с който за жалост имам много проблеми. От утре стартирам период без фруктоза (само грейпфрута на гладно остава) и с възможно най - малко лактоза. Ще видим до къде ще ми стигне волята, защото мнооооого обичам сирене! А всъщност ми се иска да чуя малко мнения относно лактозата и мястото й в хранителния режим? Някой? Моля... :)
Целувки и прекрасна петъчна вечер ви желая!

Хееей <3

Мисля да пробвам тази въглехидратна ротация на Айсето - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/3860
Бихте ли ми дали мнения, съвети, препоръки?
Благодарско, предварително :)

Защо?

-темата е от 2005 година, а публикуваният текст (като извадка от списанието) е от 2004 година;
-дори и информацията вътре да е актуална (до голяма степен е, макар да не успях да изчета всичко), то тя е приложима при състезатели;
-това е специфичен подход преди излизане на сцена в културизма - формата, която се постига, се запазва точно за ден-два.

-не е приложимо за любители;
-не е ОК в дългосрочен план - не се постигат трайни резултати;
-приложимо е само за състезатели или хора, които искат в конкретен ден и час да имат фотосесия;
-не е ОК да се прави от човек, който не е имал опит с това или няма някой с опит до себе си, който да го наблюдава.

А за въпроса ти за лактозата - тя има място в режима на човек, стига този човек да няма проблеми с нея. :)

Дали някой може да ме насочи към зала за Crossfit в Пловдив? ММА Арена ли е най - подходящият избор? Или е единственият?

Мнението беше редактирано от Romina van der Woodsen на 03.09.15 12:55.

Gogo

03.09.15
13:40

Кросфит залата на авангарда върши работа. Но ако ти трябват групови занимания, вече божа работа.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1