28.07.15
23:04
Преди 2 седмици се изтърсих само на китките от колело и след 1седмица започнаха да ме болят връзките при сгъвката на китката? Спрях работата за известно време, не съм тренирал от 1-2г, но искам по-скоро да се оправя за да започна.
Взех си ластични накитници, както ми препоръча кинезитерапевтката, каза ми, че им трябва покой, мазило и евентуално физиотерапия, за да ускори лечението. Започнах физиотерапията, мажа се с арника, също и с Алгасан от както ми се случи.
Понеже са на привърване - какъв гел да си взема според вас (незагряващ)?
Алгасан мобил гел интензив
Deep Relief (Ибупрофен / Левоментол)
Мобилат gel(Мукополизахарид полисулфат, Надбъбречен екстракт, Салицилова киселина)
Кройтерхоф - екстракт от Дяволски нокът+евкалипт
http://www.bb-team.org/articles/3425_gelove-pri-kontuzii
Също мисля да си взема и нещо за пиене, засега се сещам за Animal Flex, но като не тренирам няма ли да е много силно, а те някои от хаповете трудно могат да се разделят (60кг съм).
Имам рибено масло, вземам по 5мл/ден, някъде имам и магнезий+калции - той ще ме подпомогне ли?
Алтеративи на Анимал-а на прима виста открих тези:
Primaforce elastamin (30дни, 29лв)
Advanced AllFlex (45лв/60капс/30дни) - без хондроитин/глюкозамин
CORE Flex (42лв/112капс/дози)
Анимал Флекс (44дози/64лв)
ADLiquid™ Arthro Complex 237мл / 45лв
ПП: Не съм поствал линкове, поради нарушаване на правилата.
Темата беше редактирана от hakama на 29.07.15 19:17.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим30.07.15
16:46
Повечето добавки, които си изброил са специализирани продукти за стави и най-много да ти помогнат противовъзпалителните съставки, които са в доста ниски дози.
При теб случаят е свързан със сухожилие, ако приемем, че самодиагностиката е улучила от първия път.
За противовъзпалителен ефект може да разгледаш протеолетични ензими, като най-ефективните варианти са Bromelain и Serrapeptase. Приемате се на гладно и работят безотказно. Може да пробваш и с Boswellia, която пък регулира отоците, но има слаб противовъзпалителен ефект.
Специално за възстановяване на самото сухожилие ти трябват съставки, които да стимулират колагеновия синтез. Практиката досега показва, че най-обикновен желатин или аминокиселината L-Proline са учудващо ефективни в тази насока.
Подкрепям с две ръце. Бромелаинът върши чудеса и аз го открих наскоро но определено помага, а постоянно съм се тъпкал с някакви ставно възстановяващи.
Добре, Bromelain и Serrapeptase.
Bromelain го има в комбинация с куарцетин?! По-добре ли е?
В допълнение мисля да вземам Куркумин или куркума (натюр) + джинджифил/
Може би ще започна и Анимал флекса. Рибеното също го пия.
Относно мазилото - кое е с най-силен противовъзпалителен ефект? Вече 10дни с Алгасан (от 5дни с Интензив) + физиотерапия (магнит, лампа, ултразвук) и нямам напредък. Днес го натиснах и е доста болезнено. В началото като че ли по-малко ме болеше... Травмата е на 3 седмици.
Яд ме е, че подцених удара, и си дадох само 3дни болничен, после 1седмица работа (не е тежка) и почнаха да ме болят вече и връзките (освен натъртеното).
Ще продължа с физиотерапията на друго място. Службата също се отлага за още 1-2седмици. Подобна травма - колко време отнема?
Мнението беше редактирано от hakama на 03.08.15 21:33.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече