Помощ тренировки/почивка?

01.08.15
14:43

Здравейте приятели!

Така ще бъда кратък в това което ще кажа, искам да ви попитам как би трябвало да подходя тъй като много хора налагат своето мнение върху мен.
Започнах да тренирам преди горе-долу 3 месеца , така тук идва следното за тези месеци в които съм тренирал , не съм почивал нито ден ,и като казвам нито ден точно това имам впредвит.
Нямам някаква определена програма , хващам лоста , правя набирания с широк захват , тесен захват , лицеви опори по 250 и коремни преси , и това е всеки ден от 3 месеца насам.
Допитах се до доста информирани хора , всеки казва да , трябва да почиваш така растат мусколите , искам да се добера и до вашето мнение и ще съм благодарен ако има хора които имат сходна тренировка с моята , не не правя силови упражнения , или нещо от сорта мисля че тренировката ми е предимно за издържливост и тонус на тялото.
Как мислите че трябва да се изготви програма с почивка след следните упражнения:
5 серии по 10 набирания на лост с широк захват.
5 серии по 10 набирания на лост с тесен захват.
5-7 серии лицеви опори до 250 на брой в рамките на 1 час.
10 серии по 30 коремни преси.

Благодаря ви за отделеното време ,
вашето мнение и опит ще бъде полезно за мен ;)

Успех на всички.

03.08.15
16:57

Здравей Pier Godumov
Доволен ли си от резултата, който си постигнал за тези 3 месеца? Има ли нещо което те притеснява? Какви цели преследваш с тренировките си?
Не трябва да те притеснява че нямаш конкретна програма и търсиш разнообразие, напротив, това е чудесно. Основните дърпащи и бутащи мускули участват във всички хватове, а разнообразието ти гарантира развитие на по-малките спомагателни мускули. Няма универсален хват. Трябва само да се стремиш да имаш дърпащи и бутащи движения във всички възможни равнини - най-общо, над главата, пред гърдите и покрай тялото. Можеш да подаваш движенията като серии, като супер-серии дърпане с бутане или като кръгове от няколко упражнения - всяка тренировка може да ти е различна. Възможностите ти ще се променят през няколко тренировки, а работната ти тежест почти не (тялото), от там, промените ще са в нещата които правиш или начина по който ги правиш. Затова стриктно придържане към някаква програма е по-скоро негатив на лостовете, освен ако тренировката не е подчинена на конкретна цел - например усвояване на някакво конкретно упражнение.
Няма лошо да се допитваш до хора, но се допитвай до хора които наистина са постигнали нещо и могат да ти отговорят на въпроса ЗАЩО. Принципно издръжливост се прави по-бързо от силата и се губи по-бързо от нея. За мен тренировки с по-агресивно наблягане на издръжливост служат за кондициониране - подготовка за нещо и са временни, примерно 2-3 месеца преди нещото. Ако ги превърнеш в основни, ежедневни тренировки, очаквай след някоя друга година редица ставни проблеми - китки, лакти и рамене основно. Не зная какви са ти целите, казвам ти мнението си принципно. Тялото ти също ти говори - показва ти неща в огледалото, дава ти усещания след или по време на тренировка и да го “слушаш” с приоритет е много важно.
Това което си посочил, по мои изчисления, средно, набиранията ти отнемат около 15 минути, коремните около 30 и 1 час за лицевите, общо час и 45 минути - твърде много е! От друга страна си в началото и щом нямаш някакви конкретни проблеми от този тормоз :) , може да го използваш буквално за това, което казах - първоначално кондициониране. Ако тренираш всеки ден тренировката ти трябва е по-кратка - 20-40 мин. и основното за сила. Можеш да си направиш цикъл от няколко такива тренировки, примерно от понеделник до четвъртък, последвани от петъчна за издръжливост и 2 дена почивка. Експериментирай и слушай тялото си.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1