вдигане на тежести

Темата е заключена.

26.06.05
19:19

даите някои линк или нешто за вдигането на тежести.начини на треннировка ,састезания и прочие 10х предварително

Не пиши с 4-ки и 6-ци!!Спазвай правилата на форума!!
art_of_pain

largozol

26.06.05
20:45

http://bb-team.org не знам дали си го чувал :P :x :P [/url]

27.06.05
01:01

явно сам формулирал грешно въпроса.нямам предвид фитнес или боди билдинг а самият спорт вдигане на тежестии-исхвърлянето и истласкването[това е жокер за неразбралите]

27.06.05
10:16

Пич,напиши IWF в google и ще получиш адреса на международната федерация,от него има връзки към доста адреси по тази тема.Или пък просто пиши weightlifting или пък olympic weightlifting,за да видиш американски сайтове по темата.Успех!

27.06.05
13:15

Meрси пич. A имаш ли представа от каде мога да получа инфо за сустезания начини на трениране и т.н.

27.06.05
16:52

За всичко това има страшно малко литереатура,най-добре да се консултираш със щангисти или треньори по щанги.

27.06.05
17:39

Вдигането на тежести е един отличен спорт, но....... ако се възнамерява чрез него да се прави bb, струва ми се че не е особенно разумно. На пръв поглед натоварванията са както при bb, но при вдигането на тежестти, самото фиксиране на щангата над главата и при изхвърлянето и при изтласкването, води до контузии. :x
Предполагам, че сте гледали по TV състезания по вдигане на тежести и там в много случаи, сте виждали как се “гони” щангата по подиума за да бъде фиксирана над главата на състезателя за регламентираното време на изпънати ръце. Почти във всички случаи това е тежест максимална за състезателя. Освен това , мое мнение - в което не със съвсем сигурен, но тренировките при вдигане на тежести са много по динамични, отколкото тренировката при bb.

28.06.05
09:30

Според мен упражненията по вдигане на тежести да отличен избор за тренировка (за каквото и да е). Много е важна обаче перфектната техника, защото иначе могат да се получат нежелани ефекти.. Лошото е, че почти няма информация по въпроса. А упражненията са добри, защото са супер базови. Товарят много всички мускули. Абе приказка... :D

28.06.05
11:18

[quote author=“Martin”]Според мен упражненията по вдигане на тежести да отличен избор за тренировка (за каквото и да е). Много е важна обаче перфектната техника, защото иначе могат да се получат нежелани ефекти.. Лошото е, че почти няма информация по въпроса. А упражненията са добри, защото са супер базови. Товарят много всички мускули. Абе приказка... :D

Приказка  :arrow: Няма почти зала в която да има специализирани тежести за вдигане на тежести. Трябва да почнеш да тренираш вдигане на тежести едвали не на детска възраст за да свикнеш с техниката и да я усъваршенстваш за себе си. И т.н. Аз не смятам, че за кундиционно трениране в фитнесите в Б-г е правилно да вдигаш тежести.
по-здрави

28.06.05
11:27

Всеки си има мнение... Съгласен съм единствено, че няма зали за това, и както споменах трудно ще се намери кой да ти покаже правилната техника. Ако искаш ще те уредя  :lol:

28.06.05
11:32

[quote author=“Martin”]Всеки си има мнение... Съгласен съм единствено, че няма зали за това, и както споменах трудно ще се намери кой да ти покаже правилната техника. Ако искаш ще те уредя  :lol:

Е то аз ако исках щех да си се уредя в НСА да трениръм вдигане на тежести. Но не ми се тренира тоя спорт, а ми е далече да ходя 3 дни с камили до другият край на София.
по-здрави

28.06.05
11:33

Аз имах предвид за техниката да ти покаже някой. Иначе за зала....незнам. Не мен и моята ми стига. Аз не съм мутант :lol:

28.06.05
11:39

[quote author=“Martin”]Аз имах предвид за техниката да ти покаже някой. Иначе за зала....незнам. Не мен и моята ми стига. Аз не съм мутант :lol:

Стига ти, но вашите тежести са по-скоро за трибой. Само дето щангата ви е щангистка, но също не става. Просто неможе да се прави във вашата залата вдигане на тежести. Сигорно си гледал с какви олимпийски тежести тренират щангистите. Нищо общо просто. Иначе аз ти показах на лега как се прави задно бедро, то същото братле :)
по-здрави

28.06.05
20:05

тоя спорт е готин. но няма никаде инфо за него бази за трениране,състезания, постижения и прочие.Беше ми кеф да се занимавам с тоя с спорт но като видях в немската школа ко правят и се отказах направо един пич 86 набор истласква 204 а изхфърля 170 .
тия пичове немат стигане: :roll:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1