Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимВчера се увлякох. Ама така се увлякох, че днес съм “на трупчета”. Минах 15 километра пеша, краката ми са целите в мазоли. Първо бях на разходка с малкия и там праснах 10тина километра. Вечерта трябваше да почивам, но излязох по магазините да помагам на кумата ми с покупки за 3542826539 детски рожденни дни и някакви други неща, които трябваше да направи и от задача на задача сме праснали още 5 км. Сега, хората бягат маратони, но го правят с удобни обувки и подходящи чорапи, а аз съм всеизвестна, че пред удобството предпочитам красотата на обувките. В моя защита ще кажа, че поне бях на равни обувки :) . И не, все още не съм намерила обувки (сравнявам трекинг обувки, маратонки за тичане, кецове с гел в подметката и ортопедични обувки) с които да мина повече от 10 километра без да ми направят мазолчета по краката. И да- тренирах вчера сутринта. Днес почивам, имам нужда от възстановяване.
Храна 6.02.
З - палачинка от 1 яйце, 2 супени лъжици овесени трици, 1 чаена лъжица кокосово масло, 50 гр.сирене и 1/2 краставица
Междинно - 1 оризовка
О - свинска пържола и салата - айсберг, авокадо, морков и пресен лук
В - салата халуми барбекю в кете, 1 чаша червено вино, няколко хапки паста и 2 лъжички сладолед.
Вода - 2.5 литра
Добавки - мултивитамини, метилкобаламин, рибено масло, вигантол и магнезий
Тренировка:
3 х 10 лицеви опори на колянна опора + 40 джъмпинг джакс
3 х 10 кофички + 15 планински катерач
3 х 5 ренегатско гребане с 2 кг. (голям зор видях, а едно време правех 15 броя с 10 кг. гири :( ) + 5 “червейчета”
3 х 10 бавни бърпита + 20 полукрънчове
3 х 10 повдигане на крака от лег + 15 гръбни преси
3 х 30 секунди планк
Днес и за разходка не става, защото ми трябва лодка :)
За днес толкова. :)
Вчера - нетренировъчен. И разходка нямаше, заради дъжда и мини езерцата от киша.
Храна 7.02
З - овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини
О - печен батат на фурна с млечен сос (к.мляко с чесън и копър) и 70 гр.сирене
В - купичка доматена супа с 1 ч.лъжичка заквасена сметана, 40 гр.сирене и кротони ( около 1 филийка хляб вита), 10тина тънки парчета филе Елена, 1 ябълка
Вода - 2 литра
Добавки - мултивитамини, рибено масло, вигантол, метилкобаламин, магнезий
Когато направиш многозначителен подарък на дебелия си мъж и той вземе, че ти върне жеста :D .
Откакто се захванах да тренирам вкъщи, се опитвам да конструирам тренировки, които да работят ефективно и да ми помогнат да постигна целите - намаляване на процента телесни мазнини до около 20% (наясно съм, че тук хрананта има главната роля), възстановяване на силата, издържливостта, събиране на таза и оформяне на мускулите на седалището, които са в плачевно състояние. Пробвах да правя различни комбинации, но не съм доволна и не смятам, че успявам да постигна оптималното натоварване. Днес, обаче, направих тренировка за горна част и за първи път си казах - това може и да проработи. Описвам я по-надолу. Сега трябва да направя същото и за тренировката за долна част. За мускулните групи на седалището и краката ми е много по-трудно да измисля тренировка, защото бях свикнала да тренирам основно на машини, а и ме е страх да правя суперсерии, за да не претоваря коленете и да не ги прецакам отново (преди да забременея дълго време имах болки в коленете). На първо време смятам да правя клековете без тежест (стандартен клек и сумо клек), суингове с дъмбел, тяга с прави крака, глутеус мост и глутеус ритници, но това са упражненията, за които се сещам и с тях се изчерпвам. Третия тип тренировка смятам да включва многоставни упражнения почти изцло със собствено тегло и да поставя сериозен акцент върху коремните мускули. Ако можете да отделите малко време и да дадете съвети и насоки, ще съм изключително благодарна :) !
Тренировката от днес:
3х50 джъмпинг джакс
Суперсерии:
3x 10 гребане с дъмбел@8кг.
3х10 pull over на йога топка с общо 4кг.
3х10 чест преса на йога топка@4 кг.
3х15 гръбни преси
3 х 10 раменна преса @4кг.
3х12латерално раменно повдигане @2кг.
3х12 трицепс кикбек@2кг.
3х12 бицепс кърл @2кг.
3 х15 страничен динамичен планк
3 х 20 крънчове
3 х 30 сек. Планк
казано от BP на 08.02.17, 15:48:
Ако можете да отделите малко време и да дадете съвети и насоки, ще съм изключително благодарна :) !
Здравей, BP! Аз също тренирам вкъщи от известно време. Ако искаш, може да погледнеш упражненията, които правя. Разполагам само с дъмбел от 10 кг и две гирички от 2 кг, но натоварването се получава прилично. Тренировката за гръб ми е най-трудна в домашни условия, откъм измисляне на упражнения, но останалите две- за гърди и трицепс и за крака и корем, мисля, че са добре.
Поздрави и дано намериш варианта, който е най-подходящ за теб!
Aко си вземеш тренировъчни ластици с различно съпротивление можеш да постигнеш също добро натоварване и акцент в долната част. Особено ако имаш от двата типа - късите непрекъснати, които най-често се слагат на средата на бедрата и от дългите, които се използват за асистирани набирания и друг вид спомагателни движения. Първите можеш да използваш като допълнително натоварване при глутеус мост, клек, за отваряне на бедрата (абдукция) и т.н., а вторият вид за махове, бедрено сгъване, също биха намерили приложение и при тренировки за горната част.
Отделно можеш да добавиш и тяга на един крак, която е страхотно унилатерално упражнение. Глутеус мост на един крак също добавя по-голяма трудност, а с единият крак на високо пък още повече. Дори при самият глутеус мост с поставяне краката на високо се увеличава натоварването.
:)
казано от Sanya на 08.02.17, 16:06:
Aко си вземеш тренировъчни ластици с различно съпротивление можеш да постигнеш също добро натоварване и акцент в долната част. Особено ако имаш от двата типа - късите непрекъснати, които най-често се слагат на средата на бедрата и от дългите, които се използват за асистирани набирания и друг вид спомагателни движения. Първите можеш да използваш като допълнително натоварване при глутеус мост, клек, за отваряне на бедрата (абдукция) и т.н., а вторият вид за махове, бедрено сгъване, също биха намерили приложение и при тренировки за горната част.
Отделно можеш да добавиш и тяга на един крак, която е страхотно унилатерално упражнение. Глутеус мост на един крак също добавя по-голяма трудност, а с единият крак на високо пък още повече. Дори при самият глутеус мост с поставяне краката на високо се увеличава натоварването.
:)
Sanya, и аз мисля за ластици, но бях решила ги взема малко по-нататък. Тренирала съм преди с ластици, под ръководството на треньор и имам доста ясни спомени какво да правя с тях, а и винаги мога да изкарам един “опреснителен” курс в youtube :p . Като си купувах дъмбелите реших, че съм много зле и ластиците само ще събират прах. Сега се чудя, дали беше правилно решение, но поне е лесно поправимо :) .
Вчера - тренировъчен, горна част. Тренировката е описана в по-горните постове.
Храна 9.02.2017:
З - палачинка (1 яйце, 2 супени лъжици овесени трици, 2 чаена лъжичка кокосово масло), 1/2 краставица, 4 маслини
Обяд - омлет от 2 яйца, 60 гр. сирене, малко масло, салата айсберг, морков, селери и авокадо.
СЗ - 2 оризовки
В - доматена крем супа с лъжичка заквасена сметана, 40 гр. сирене и 1 препечена филийка хляб вита.
Вода - 3 литра (страхотно много се зарадвах, че ги изпих с кеф, последните две седмици само се напъвам да пия вода и едвам добутвам до 2 литра). Това е една малка победа :)
Добавки - рибено масло, мултивитамини и вигантол
Вчера си поръчах ластици :) . Благодарности към Sanya, че ме подбутна :) ! Чакам ги с огромно нетърпение да дойдат! Дано съм уцелила съпротивлението :)
Мнението беше редактирано от BP на 09.02.17 12:28.
Здравейте!
Вчера беше тренировъчен ден - долна част.
Тренировка:
3 х 50 джъмпинг джакс
Суперсерии:
3 х 10 клек до паралел СТ
3 х 30 (общо) планински катерач
3 х 15 суинг с дъмбел @10 кг.
3 х 40 джъмпинг джакс
3 х 10 напади
3 х 50 бягане на място с високо коляно
3 х 10 сумо клек
3 х 20 глутеус мост
3 х 20 глутеус ритници, 3 разновидности
3 х 20 кръчнчове
3 х 10 leg dips
Забравих да включа тяга. Мой пропуск.
Храна
З- овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини
О - омлет от 2 яйца, 50 гр. сирене, 1 голям домат (трябваше да е риба, но ми се провалиха плановете за пазаруване)
СЗ - 1 оризовка
В - супа от червена леща, 1 чаша червено вино, няколко парчета бри и синьо сирене (общо около 100 гр.)
Добавки - не съм пила
Вода - 2,750 л.
Доволна съм от тренировката вчера. Успях да я изпълня с прилична интензивност. Реших да засека с фитнес гривната как долу горе се натоварвам и останах доволна от видяното (прилагам снимка). Вече нямам мускулна треска от това натоварване. Мисля да задържа още няколко тренировки борят на повторенията и сериите, за да стабилизирам още по-добре някои проблемни стави (като коленете и кръста, които не ме болят, но ги усещам някак уязвими, не знам как да го опиша по-добре от това), след което малко да увелича натоварването.
Мнението беше редактирано от BP на 10.02.17 11:08.
Вчера - тренировъчен.
Тренировка:
3x50 jumping jacks
Суперсерии:
3 х 10 лицеви опори
3 х 40 бягане на място с високо коляно
3 х 10 кофички
3 х 30 планински катерач
3 х 7 ренегатско гребане с 2 кг.
3 х 5 червейче
3 х 10 бавни бърпита
3 х 10 кучета
3 х 10 leg dips
3 x 15 гръбни преси
3 х 30 секунди планк
Храна:
О - супа от червена леща, 1 домат, 1 авокадо и 100 гр. сирене
СЗ - 2 оризовки
В - ципура и печен батат на фурна
Вода - 2.5 л.
Добавки - метилкобаламин, вигантол, рибено масло, мултивитамини
Вчера бях решила да не тренирам, защото сутринта бях на дроп от недоспиване. Малкият е със запушен нос, никнат му кътници, спи при нас и е изключително неспокоен - мята се на сън, плаче, рита и хапе :( . Следобед легнах с него, релаксирах няколко часа, докато той спа и ми дойдоха силици, та тренирах :) .
Тренировките с малък човек имат особености. Примерно, “надъхващата” музика е малко по-различна.
Малко храна :)
ПП: А, да! Имам си и ластици. :) Много добре съм преценила с какво съпротивление да ги взема :) ! Доволна съм! Благодарности на екипа на сайта за страхотната работа ;) !
Вчера - нетренировъчен.
Храна
О - супа от червена леща и млечна салата
СЗ - 2 оризовки с кашкавал
В - телешко задушено и зелена салата
Добавки - мултивитамини
Вода - 2.250л.
Направих кратка разходка, но беше страшен студ. Духаше леден вятър. Вечерта много рано ми се доспа (още към 8:30), пих един нурофен стоп колд и легнах, а в 4:30 се събудих с кошмарни болки в гърлото :( . Или съм настинала вчера или съм прихванала от малкия. Изобщо не ми се боледува (то на кой ли му се боледува), ще се опитам днес да се закрепя, за да не става по-зле.
Храната от вчера. Не са най-красивите снимки! Завиждам благородно на хората, които имат търпение и време да си подреждат красиво порциите. Аз едвам намирам време да се храня редовно :)
Здравейте,
Вчера - нетренировъчен, по принуда. Прихванала съм вируса на детето. Вчера цял ден бях като парцал, спах много, нямах никакви сили, нямах апетит, боляха ме ставите :( . Някакво такова - мееех! Днес се чувствам по-добре, но ме боли главата и пак ще пропусна тренирането :( . Предпочитам да се оправя по-бързо, вместо да си давам излишно зор.
Храната
З - палачинка от 1 яйце, 2 супени лъжици овесени трици, 1 домат и 100 гр. сирене
О - не успях да се насиля да ям. Пробвах поне
СЗ - 2 оризовки с крема сирене
В - малко домашна пица.
Не мисля, че за вчера съм събрала1000 калории общо :( . Надявам се с това да се свърши липсата на апетит за това боледуване.
Вода - 1 литър
Чай с мед - 2 литра
Добавки - вит.Ц, вит.Д, мултивитамини, пих и лекарства за настинката.
Парадоксът на боледуването е, че колкото по-зле се чувствам, толкова по-голям мерак имам да върша всякакви неща. Като оздравея ме наляга перманентният мързел :) . Обикновено така решавам кога съм оздравяла напълно - минат ли ми мераците да съм крайно дейна и бъдат заменени от обичайния мързел, значи всичко е наред :) .
Отчет за 2 дни.
13.02.2017
Главоболие, предвестник на МЦ :( ! Не тренирах, защото хипервентилацията само усложнява проблема. Храненето с мигрена, съпътствана от гадене, е труден процес, така че и храната не е ОК.
З - овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини, кафе
О - две бъркани яйца, 1 домат с пресен босилек, 8 маслини и 80 гр.сирене
СЗ - 2 оризовки с крема сирене
В - 2 препечени филийки вита с малко масло, 1 кофичка к.мляко
14.02.2014 - ден, в който поливам обилно любовта си към виното :)
Луд ден! ПМС, болки в тялото, липса на сила. Чистене, илизане през деня, 1284934 задачи, но свърших всичко! Аз съм свръх човек, честно :) . Или поне на моменти.
Храна:
Закуска - пропуснах я
Обяд - 3 бъркани яйца, 100 гр. сирене, 2 домата с пресен босилек
Вечеря - суши на корем, половин бутилка бяло вино и 4 бонбона рафаело.
Тренировка:
3 х 50 джъмпинг джакс
3 х 10 тяга с прави крака @ 16 кг.(два дъмбела по 8кг.)
3 х 10 клек до паралел
3 х 30 планински катерач
3 х 15 суинг с дъмбел @ 10 кг.
3 х 40 джъмпинг джакс
3 х 10 напади
3 х 20 повдигане на бедро от страничен лег
Тук спрях, защото болките в ставите, които имам преди всеки МЦ, се усилиха и реших да не си подритвам здравната книжка.
Не е истина, колко много ми се спи! Искам една нощ да спя, без да ме ритат, хапят и скачат върху мен!
Вчера - МЦ, ден 1. Без тренировка. Избутах някак с половин доза фламексин.
О - две яйца в масло под капак, 1 домат, 1 краставица, 50 гр. Сирене
В - зелена салата с риба тон, домат, лук, царевица, синьо сирене
Добавки - мултивитамини и рибено масло
Вода - 2 литра
Днес вече съм по-добре, идвам на себе си.
Вчера, пореден нетренировъчен ден
Храна:
З - палачинка от 1 яйце, 1 суп.лъжица овесени трици в кокосово масло, 1/2 краставица, 40 гр. кашкавал
О - омлет от 2 яйца, 50 гр.сирене, малко масло, салата от 1/2 краставица и 1 домат
В - 1 ципура на фурна, малко картофена салата
Вода - 2.5 литра
Добавки - мултивитамини, рибено масло, вигантол
Движение - разходка 8 км.
Скоро ще трябва да ходя на изследвания и преглед. Ендокринологът ще ми се кара, че още пуша и ям глутен. В момента ми се струва по-лесно да спра цигарите, отколкото да извадя изцяло глутена от храненето. Настройвам се психически да направя и двете неща.
Редакция: и за килограмите ще ми се кара, че не съм влязла в препоръките му още. Изобщо, голямо конско ме чака.
Мнението беше редактирано от BP на 17.02.17 08:30.
Днес - тренировъчен (най-сетне!!!! :) )
О - 2 бъркани яйца с масло, малко сирене, 1 авокадо, 1 настърган морков.
В - кашкавал на фурна с таратор
Вода - 2.5 л.
Добавки - магнезий, мултивитамини, рибено масло
Правих тренировка за горна част. Все още кървя много и като се опитах да си вдигна пулса до някакво прилично, работно ниво ме сряза черният дроб, поради което се наложи да тренирам на ниски обороти. Спретнах си хубав трисет за трицепс, че там положението е трагично. Тегаво беше, но го направих с много инат. Бях предвидила едно кръгче за корем, но шефчето огладня и трябваше да го храня. След това излизахме на разходка, праснах едни 7.5 км.
Тренировка:
2х30 джъмпинг джакс
Суперсерии:
3 х 10 едностранно гребане с дъмбел@8 кг.
3 х 10 пул овър на йога топка 1 серия с 4 кг. и две серии с 6 кг.
3 х 12 чест преса на йога топка @ 4 кг.
3 х 20 гръбни преси
3 х 12 раменна преса @ 4 кг.
3 х 12 латерално раменно повдигане @ 2 кг.
3 х 12 хеликоптер @ 4 кг.
3х12 бицепс кърл @ 2 кг.
3 х 12 scull crushers @ 2 кг.
3 х 12 френски кърла @ 2 кг.
3 х 10 едностранен трицепс кикбек @ 2 kg.
Не знам как станаха толкова много крачки, но съм скапана. Всъщност знам, но си мислех, че няма да се съберат чак толкова много :) .
За кървенето, проверила ли си как е прогестерона? Видях че и ти си с Хашимото, ще те следя :)
казано от rallito на 17.02.17, 22:36:
За кървенето, проверила ли си как е прогестерона? Видях че и ти си с Хашимото, ще те следя :)
Много отдавна не съм изследвала прогестерон. Това ми е първия “нормален” МЦ след раждането (такъв, какъвто беше преди да забременея). Има още място малко да се оптимизира, при мен се повлиява добре от определен тип хранене и някои хранителни добавки. Сега, освен а ендокринолог, трябва да ходя и на АГ и смятам да пусна и полови хормони, само трябва да проверя в коя точно фаза на цикъла се изследват, защото не помня :) .
Днес беше дъъълъг ден. Но и много интересен, забавен, весел и изпълнен с щастие :) !
От известно време обмислям да включа йога веднъж в седмицата по ред причини. Имам крещяща нужда да обърна внимание на гъвкавостта на тялото ми и на намаляващата мобилност на някои стави. Гърбът ми, като на почти всяка майка на малко дете, е в състояние на тотална щета. От друга страна, никога не съм се занимавала с такова нещо и винаги съм го смятала за скучно и бявно, далеч от моя темперамент. След дълго обмисляне реших, че докато не пробвам, няма как да знам дали ще ми допадне или не. Днес отидох на занимание за начинаещи и ми допадна много :) . Определено мога да извлека ползи и реших, че ще го включа в програмата си. Чувствам се повече от чудесно, всъщност от много време не съм усещала тялото си толкова облекчено, без вдървявания, схващания, блокажи, които да пречат. :)
Храна:
О - кашкавал на фурна, салата от айсберг, морков и малко червен лук, кафе
Следобед - еспресо
В - салата от бейби спанак, айсберг, домат, пресен лук, риба тон и синьо сирене
Вода - 2.5 литра
Добавки - метилкобаламин, мултивитамини, рибено масло, магнезий
Движение - пеша по 3.5 км. в посока до и от студиото по йога. После ходих по задачи, обиколих 5675436788643345 магазина, за да купя 5! неща и пак навъртях километраж.
Днес - тренировъчен ден, долна част
Реших, че днес е денят Х, в който ще започна постепенно да вкарвам тежестите и при тренировките за крака. Имам лоши спомени свързани с болки в коленете и исках първо да стабилизирам малко мускулите и движенията със СТ, вместо да се мятам на тежести в началото и да си докарам травма. Та, след като се почувствах достатъчно уверена, направих план за тренировката днес, записах го и..... успях до половината и то с модификации :) . Изцедих се много от едното нищо. Нищо, Рим не е бил построен за 1 ден :) . Проблем в коленете се появи при нападите със собствено тегло и намалих драстично планираният брой.
Другото хубаво от днес е че мъжът ми гледаше малкия мушмул, докато тренирах и можех спокойно да си слушам AC/DC :)
3х50 джъмпинг джакс
Суперсерии:
3х15 суинг с дъмбел @ 10 кг.
3х40 (общо)планински катерач
3х10 гоблет клек @ 8кг. (Единично, дойде ми точно)
3 х 10 тяга с прави крака @ 16 кг.
3 х 10 напади ( леко ме заболяха коленете)
3 х 15 глутеус мост на 1 крак
2 х 15 leg dips
2 x 25 крънчове
След това изгладнях зверски. По план трябваше да обядваме навън, но се прецаках с избора на храна и си останах гладна, чак ми стана зле по едно време и се спасявах с капучино. На вечеря компенсирах :)
Храна
О - някаква мизерна салата с пушена сьомга, фета сирене, айсберг и червена чушка + още по-мизерно бурито с авокадо, крема сирене и айсберг + 1 голямо капучино, за “дояждане”.
В - месото от два свински котлета, маслини, салата от цвекло моркови, селери, сусам и мноооого зехтин
Редакция:
Вода - 2 литра
Добавки - магнезий, метилкобаламин, метилфолат, рибено масло, мултивитамини
Мнението беше редактирано от BP на 19.02.17 22:38.
Днес - нетренировъчен, време за почивка
Храна
З - овесени ядки сварени с прясно мляко, малко кокосово масло и поръсени с кокосови стърготини. Исках да пробвам сварени овесени ядки, но не са моето нещо. Нещо като сутлаж стана :) . Дойде ми тежко и ми развали обяда.
О - салата от айсберг, бейби спанак, домат малко ементал и маслини
СЗ - 2 оризовки, малко ементал, 1 шепа сурови ядки (кашу и бадеми)
В - пилешко филе и салата от морков и краставица
Вода - литра
Добавки - мултивитамини, рибено масло, вигантол
Днес съм в подозрително добро настроение, което нито ремонтът на горния етаж, нито растящите кътници на сина ми не успяха да помрачат. Подозирам, че мъжът ми ми е сипал нещо в кафето :)
Вчера - тренировъчен.
Бях запланувала тренировка със собствено тегло. Тъй като нямах много време, реших, че ще тренирам на гладно ииии... Причерня ми в средата на тренировката, при едно изправяне. Не знам дали беше заради паднала кр.захар или кръвно, но не е приятно :( . Полежах на пода, замъкнах се до кухнята, закусих. Но ми се провали тренировката :( . Повече никакви такива експерименти с трениране на гладно - колкото пъти съм пробвала, толкова пъти резултатът е бил този. После ходих на разходка, след това излизах пак.
Тренировката
3х50 джъмпинг джакс
3 х 10 лицеви
3 х 10 кофички
3 х 40 пл. катерач
1х7 ренегатско @ 2 кг.
1 х 7 червейче
Храна
О - месото от 1 св.котлет, няколко маслини, 1 домат, 1 краставица
СЗ - няколко сурови ядки ( толкова бяха останали вкъщи)
В - пилешко филе, зелена салата и 1 резен печен картоф с розмарин и морска сол ( толкова много ги обичам така картофите, взех си един от чинията на мъжа ми :) )
Движение за деня - общо 10 км.пеша
Вода - 2.750
Реших да спирам цигарите. Пак! Аз съм ги спирала повече пъти и от Марк Твен. Сега очаквам следващите няколко дни да бъда силно избухлива. Трябва да се контролирам, за да не стресирам детето.
Днес - тренировъчен, горна част.
О - пилешко филе, няколко маслини и салата от айсберг, морков и селери
СЗ - малко сурови ядки
В - две яйца в малко масло, снежанка с нискомаслено цедено к.мляко(и такова животно имало), малко салата от спанак, домат и айсберг.
Имам чувството, че прекалих с храната днес на вечеря. Май компенсирах, защото мъжът ми само лееееко ме изнерви. А цял ден бях спокойна :( !
Вода - 2.5 литра
Добавки - мултивитанини и рибено масло.
Тренировка
3х50 джъмпинг джакс
Суперсерии
3х10 едностранно гребане с дъмбел @8кг.
3х12 пул овър @6кг.
3 х 12 чест преса на йога топка@4кг.
3 х 20 гръбни преси
3 х 12 раменна преса @ 4 кг.
3 х 12 латерално раменно повдигане @ 2 кг.
3 х 12 scull crushers @2kg.
3 x 12 french curls @ 2 kg.
3 x 12 on side triceps kickback @ 2 kg.
3 х 15 страничен динамичен планк
3 х 20 крънчове.
Разходка около 6 км.
Малко снимки. Изобщо не съм доволна как не свалям от задника, краката и ръцете. Има си доста работа по тях и доста калориен дефицит, докато станат. Иначе коремът се показа, но той винаги излиза първи при мен и не го смятам за някакъв сериозен milestone. Струва ми се, че и мускулите на гърба са започнали по малко да излизат, но сама не мога да ги снимам.
Мнението беше редактирано от BP на 22.02.17 22:34.
Днес беше един от онези дни, в които всичко върви наопаки и колкото повече се стараеш да въведеш ред, толкова повече се увеличава хаоса! Ако трябва да го опиша цензурирано, ще се получи нещо като реч на R2D2 пред сената на Републиката (swear) . Толкова неприятен ден не съм имала откакто ходих на работа. (tmi)
Принципно днес трябваше да е тренировъчен ден, долна част. Три пъти започвах тренровка и три пъти бях грубо прекъсвана от позвънявания на вратата, тип “покрива ви гори”. Нали съм домоуправител по принуда, всички при мен идват да реват :@ . Е, долу, на таблото, вече има разпечатан график с приемно време, а звънецът на вратата ми е изключен в останалите часове. С което искам да кажа, че не успях да тренирам днес, а имах огромно желание и нужда от една хубава тренировка. Най-накрая бях заредила един дъмбел до вратата с който да “почерпя” по главата следващия човек, потропал на вратата ми с поредната малоумна “молба” (punch). Явно са усетили смущенията в силата, защото никой не дойде повече. (dull)
Храна
О - 2 бъркани яйца с масло, 4 маслини, 1 домат, 1 краставица, 70 гр.сирене
СЗ - две оризовки и няколко бадема
В - пъстърва, малко печен батат и 2 филийки хляб вита с масло и мед за обиране на стреса. А за инсулина ми не ми е ясно кой ще мисли. Намирам известна утеха във факта, че поне се въздържах и не налазих някоя от бутилките с концетрат.
Вода - не знам
Добавки - мултивитамини и рибено масло.
ПП: Хванала съм се да чета поредицата на Тимъти Зан за Междузвездни войни, затова и сравненията ми са тематични. Това е от онези истории, които са като наркотик - не могат да ми омръзнат :) и искам още, когато свършат.
Днес - тренировъчен, долна част
Оцапах пак храненето с една малка бутилка червено вино :D . Но пък имах нужда, егати! Днес домоуправителските ми саги продължават. Имам желание да ремонтирам общите части и да сложа видеонаблюдение, преди да предам щафетата (вече успях да ремонтирам покрив и улуци), но ако продължават така нещата, ще им тегля една. Стига толкова!
Тренировка - увеличих броя на сериите. Вкарах и сумо клек с дъмбел. Имам желание по-бързо да увелича и тежестите, но все още успявам да се въздържа. По-добре по-бавно, отколкото пак болки в коленете!
4х10 гоблет клек с 10 кг.
Суперсерии
4x12тяга с прави крака с 20кг.(два дъмбела по 10)
4х40планински катерач
4х12сумо клек с 8 кг.
4х50 бягане на място с високо повдигане на коляното
4х12 суинг с дъмбел с 12 кг.
4х7червейчета
3х20 напади със СТ
3х15 странични ритници от лег с ластик
3х15 глутеус мост на един крак
3 х 40 секунди планк
Краката ми омекнаха и станаха кашкавалени. Мъжът ми каза, че ако продължавам така скоро ще трябва да ми купува още тежести и щял с кеф да го направи :) .
Храна
О - омлет от две яйца и 1 белтък, малко сирене, няколко маслини, салата от 1 домат, 1 краставица
В - сирене по шопски, домат, малко хляб ( буквално 1 шепичка от 1 питка) и малка бутилка червено вино ( май бяха 375 мл.)
Вода - 2.5 литра, но мисля да изпия поне още литър преди да легна, заради алкохола.
Разгеле! Научих детето да слуша AC/DC и Iron Maiden и сега тренирам на правилната музика. Малкия куфее и се кефи! :) Време му беше да се ориентира! Откакто е заченат го облъчвам :) !
Вчера - ден за йога и ден с главоболие, поради второто и храната не е такава, каквато би трябвало.
Храна
О - 3 варени яйца, малко кашкавал, 1 авокадо, 1 домат и няколко маслини
СЗ - 1 бонбон линдор, 1 редбул, малко сурови ядки
В - салата от домат, авокадo, чушки, лук, зелена салата и кротони и 1 малка пърленка с кашкавал.
Сутринта бях на йога - отидох и се върнах пеша. Малко е трудно с главоболие, но не е невъзможно :).
Следобед поспах, после ходих на маникюр и педикюр. В общи линии, ако се абстрахираме от главоболието и гадната храна, вчера имах един чудесен ден. :)
Минавам с бърз отчет, че утре трябва да излизам рано :( Днес май успях да си докарам интеркостална невралгия - след тренировката постоях малко на течение, докато се усетя и сега ме боли. Шибаничко! Намазах се, дано не ме мъчи дълго (преди години се подредих по същия начин и страдах едни 3 седмици :( ).
Тренировъчен ден, горна част
З - паланчинка от яйце и овесени трици, изпечена в кокосово масло, 1/2 краставица, 1/2 кутийка котидж.
О - няколко хапки паста (мъжът ми готви и се изложи яко, по-гадно нещо скоро не бях опитвала), салата от рукола, бейби спанак, 1 домат и останалата 1/2 кутийка котидж.
СЗ - средно капучино от коста
В - две варени яйца, сирене, няколко маслини, салата от рукола, бейби спанак, краставица и червен лук
Вода - 2 литра
Добавки - мултивитамини
Тренирах за горна част - гръб, гърди, трицепс, рамо и бицепс +малко корем
Тренировката:
3х50джъмпинг джакс
3 х 12 scull crushers @ 2 kg.
3 x 12 french curls @ 2 кг.
3 х 12едностранен трицепс кикбек @ 2 кг.
3 х 10 едностранно гребане с дъмбел @ 8кг.
3 х 10 pull over на йога топка @ 8 кг.
3 х 12 раменна преса @ 4 kg.
3 x 12 латерално раменно повдигане @ 2 кг.
3 х 10 dumbell rear deltoid fly @ 2 kg.
3 х 12 хеликоптери @ 4 kg.
3 x 10 бицепс кърл @ 4 кг.
2 х 15 leg dips
3 x 10 странични крънчове
Движение -обиколка по магазините. Намерих си сладурски пролетни балеринки за разходки :)
Вчера - нетренировъчен.
Сутринта се измерих и претеглих - за месец няма напредък, нищо не съм направила :( . Назначих понеделниците за ден за ПГ. Вчера бяха първите 24 часа. Добре ми понесе.
В - морковена крем супа и зелена салата
Течности - 4 литра
Добавки - мултивитамини
Вчера - тренировъчен ден
Тренировка - долна част
3х10 гоблет клек с 10 кг.
Суперсерии
3x12тяга с прави крака с 20кг.(два дъмбела по 10)
3х40планински катерач
3х12сумо клек с 8 кг.
3х50 бягане на място с високо повдигане на коляното
3х12 суинг с дъмбел с 12 кг.
3х7червейчета
3х20 напади с дъмбели (два по 4кг.)
3х15 странични ритници от лег с ластик
3х15 глутеус мост на един крак
Храна
Вчера реших, че поне 1-2 седмици ще смятам калории, за да се ориентирам по-добре. Не обичам да го правя, но при липсата на напредък искам обективно да следя калорийния дефицит. Вчера целта беше да бъда в зоната 1300-1400 калории. Оформя се изводът, че не съм правила достатъчно голлям дефицит, за да свалям с приемливо темпо.
З - 30гр. Овесени ядки, 10 гр.кокосови стърготини, 200 гр.к.мляко, чисто кафе
О - 2 варени яйца, 1 кутийка котидж, 1 домат с малко спанак и рукола, 1 супена лъжица зехтин
СЗ - 2 оризовки и 30 гр.кашкавал
В - морковена крем супа и зелена салата с краставици и репички, зехтин.
Иначе - разходка, учене, училище за бебета. Свърших доста неща, доволна съм :) .
Днес - тренировъчен, горна част.
Вдигнах малко тежестта на упражненията за трицепс. Ама то, като нямаш трицепс, а висящи сланини и кожа, в трицепс кикбека май само люлеех дъмбела.
Тренировката:
3х50джъмпинг джакс
3 х 12 scull crushers @ 4 kg.
3 x 12 french curls @ 4 кг.
3 х 12едностранен трицепс кикбек @ 4 кг.
3 х 12 раменна преса @ 4 kg.
3 х 12 хеликоптери @ 4 kg.
2 х 10 leg dips
2 x 10 странични крънчове
Храна:
Изкопах гугъл, за да намеря стойностите за ципурата. Попаднах на риби, за които дори не бях чувала. Намерих там нещо, но дали е вярно, кой знае.
30 гр.овесени ядки 110к
200 гр.кмляко - 142 к
100 гр.бяло.сирене Маджаров 253к
350 гр. Домат 64 к.
5 гр.зехтин - 42к.
112 гр. 2 бр. варени яйца - 190к.
20 гр. (2 бр.) оризовки 75к.
30 гр.Кашкавал 103 к.
200гр.салата (морков, краставица, зехтин) 100к.
180гр.ципура, обезкостена, без кожа 225k.
Аз ги изкарвам 1304к. за деня.
Добавки - мултивитамини
Вода - 2.5 литра
01.03.17
22:30
За стойности на Ципура
https://www.eatthismuch.com/food/view/whole-sea-bream,153366/
казано от Марин Димитров на 01.03.17, 22:30:
За стойности на Ципура
https://www.eatthismuch.com/food/view/whole-sea-bream,153366/
Благодарско :) !
Днес - нетренировъчен ден
По план трябваше да тренирам, но се събудих изключително трудно, почти, но не напълно, отлепих едва след второто кафе. Не се чувствах в кондиция, посвърших малко домакински неща, разходихме се с малкия, прибрах се и той заспа, а аз 3 часа блях :( . Нещо се чувствам счупена днес, много ми е тъпо и нищо не ми се прави. Имам такива моменти. Изключително емоционална съм и от време на време просто прегарям. В такива моменти предпочитам да не се напъвам излишно, защото това само удължава периода.
Хубавото от днес е че мама изненадващо дойде на гости :) . Сега няколко дни ще имам баба и се надявам поне 1 вечер да успеем да излезем само двамата с мъжа ми някъде. :). Имам нужда :) . Не успях да преброя калориите на вечерята - реших да не я стряскам с теглене на храна и записване на калории от първата вечер. Много ще й дойде :) .
10 гр.кокосови стърготини -70к
20 гр. Овесени ядки - 73к
220 гр.к.мляко - 150к
300 гр.домат - 54к.
100 гр.сирене 253к
120 гр.яйца 204к
5гр.зехтин -42к.
10 гр. (1бр.) Оризовка-37к.
100 гр.пилешко филе със сметана
200 гр.краставица 24к.
20 гр.ориз басмати сварен
Вода - 2 литра
Добавки - мултивитамини и вигантол
Здравейте :)
За изминалите няколко дни мога да кажа и много и малко. Почивни дни, гости, нетрениране, хаотично хранене.
На 3.03 ходихме на гости на вилата на чичо ми и леля ми. Тренировка нямаше. Чудесно време, изкарахме следобеда навън. Взех си домашно прясно мялко, вечерта си го направих на извара и имам още :) . Мнооого обичам. Обаче малкият е започнал да плаче от други хора и нови места и много да се срамува, поради което ми се изпилиха нервите да го успокоявам.Пътуването беше тегаво. Една от причините да недолюбвам дългите уикенди е тежкият трафик. Вечерта оставихме малкия на майка ми и излязохме на вечеря само двамата с мъжа ми. Бяхме прекъснати по средата, защото детето тръгнало да ни търси и като не ни намерило последвал кански рев. Дояждахме вкъщи.
О - Пилешко филе на скара, зелена салта и 2 хапки маслен кекс.
В - свински ролца от бонфиле с гъби, сушени домати и сметана с гарнитура от ризото с моркови и куркума. Няколко хапки от десерт с бял шоколад.
4.03. - Йога
Малкия стана, отиде в хола, видя баба си и се разрева. Аз ходих на йога, после разбрах, че е ревал през цялото време. На майка ми не й издържаха нервите и си тръгна. Следобеда излизахме с приятели, от които също рева. Вечерта нямах нери и исках да се напия и наям с боклуци. Направих го.
З - весени ядки с к. мляко и кокосови стърготини
О- 2 варени яйца, извара, домат и краставица, 4 маслини
СЗ - капучино и лимонов пай
В - чипс, 2 бири, млечна салата
5.03- нетренировъчен
Заради ужасната храна предната вечер ми беше лошо. Имах чувството, че някой ми е изгорил вътрешностите. Успях да хапна някакви препечени филийки към 3. Другия път като ме налегнат желания да се тъпча, ще търся по-читави алтернативи. По план имах тренировка, но се чувствах ужасно и пропуснах. Имаше към 6 км. разходка следобед и това е.
О - 3 препечени филийки с масло и извара
СЗ - 1 ябълка и 1 оризовка
В - постен гювеч и сирене.
казано от Диляна на 06.03.17, 14:27:
Много стилна!
Благодаря, Диляна! Старая се! Много е лесно да се отпуснеш и занемариш, когато си стоиш вкъщи и гледаш дете и се опитвам всеки ден да противодействам на инерцията, колкото и да е трудно.
Вчера - воден ден, без тренировка
Не усетих глад цял ден. За първи път ми се случва подобно нещо при ПГ. Чувствах се съвсем нормално, мислех да изведа детето на разходка, но в краткия прозорец с наистина хубаво време той спа. Вечерта имахме гости и си позволих чаша бяло вино. Социалният живот определено пречи на строгия режим, или поне аз не съм в състояние да го задържа. Много ме дразнят въпросите ” Защо не пиеш?”, “Защо не ядеш еди какво си?” , ” Каква е тази диета?” и т.н. От такива въпроси се чувствам така, сякаш карам хората на сила да диетуват с мен, егати!
В - пъстърва във фолио, картофена салата с горчица,сметана и кисели краставички, 1 чаша бяло вино.
В - 3 литра
Добавки - мултивитамини
Днес - тренировъчен
Не успях да довърша тренировката, защото дойдоха хора да ме занимават с някакви глупости. :(
Тренировка - долна част
3х10 гоблет клек с 10 кг.
Суперсерии
3x12 тяга с прави крака с 20кг.(два дъмбела по 10)
3х40 планински катерач
3х12 сумо клек с 8 кг.
3х50 бягане на място с високо повдигане на коляното
3х12 суинг с дъмбел с 12 кг.
3х7 червейчета
1х20 напади с дъмбели (два по 4кг.)
1х15 странични ритници от лег с ластик
1х15 глутеус мост на един крак
Храна:
10гр.кокосови стърготини 70к
20гр.овесени ядки 73к
200 гр.к.мляко 142к
372 гр.домат 67к
130 гр.извара 229к
120 гр.варени яйца 204к
5 гр.зехтин 42к
Супа от червена леща, 1 домат, 5 гр.зехтин, стрък червен лук и няколко парчета филе Елена.
Нямах нерви да се занимавам да смятам калории в супата. Колкото-толкова :) .
Здравейте :)
Вчера бях рожденичка :) . Станах по-хубава и умна с една година повече :) . Иначе - съвсем нормален ден - тренировъчен. По стар обичай пропуснах излизането и празнуването с приятели, тъй като 8ми март не е най-подходящият ден за такива мероприятия.
Вчера се мерих и теглих
От 2.02.2017 до сега към вчерашна дата (мерките са свалени вчера):
Ръст 175 см.
Тегло: 67.4 кг., -1.7 кг.
Бюст 88 см. - 2 см.
Долна гръдна 74см. - 2 см.
Талия 67см - 1 см
Ханш 96 см, -2 см.
Бедро (горе) 56 см. - 2 см.
Ръка 27 см , -3 см.
Бавно и славно се движа надолу. За една година съм свалила 7.6 кг., махнала съм 12 см. от талията, 10 от ханша, по 5 от бедрата. Понякога се чудя защо не си давам повече зор, но в момента, в който се замисля за това какъв би бил смисъла от едни допълнителни услия не успявам да намеря разумни причини, за да го направя.
Тренировка
3 х 12 scull crushers @ 4 kg.
3 x 12 french curls @ 4 кг.
3 х 12едностранен трицепс кикбек @ 4 кг.
3 х 12 раменна преса @ 6 kg.
3 х 12 хеликоптери @ 6 kg.
2 х 10 leg dips
2 x 10 крънчове
Храна
О - 2 варени яйца, извара, домат
В - пица 4 сирена, салата с авокадо, айсберг, рукола и сушени домати, 375 мл. червено вино.
Я гледай на каква хубава дата се е родила една хубава мацка! Честитка от мен, много здраве ти желая, бъди обичана и винаги влюбена, слънчева, усмихната, разцъфтяла като пролетно дръвче и нежна като южния вятър.... (F)
След уникалното пожелание на Ади, моето ще бледнее :D
Честит рожден ден! Най-сърдечно ти желая да си здрава, винаги усмихната и удовлетворена от живота, много радости и споделени красиви мигове! :)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече