23.08.15
16:49
Преди 40 дни се изтърсих само върху длани от колелото и след 1седмица започнаха да ме болят връзките на гривните стави. Болките от натъртеното, от няколко дни вече отминаха.
Иначе след инцидента, спрях работата за 3дни. След 5дни на работа се видя, че няма да стане тоя номер... връзките на гривните стави ме заболяха седмица след травмата (предполагам от работата) - има остри болки при натоварване, повече на едната ( а тази която повече ме боля първия ден и слагах лед предимно на нея, почти ми размина). Даже и клавиатурата ми прави проблеми.
Вече 30дни не съм на работа, а там ползвам ръцете често.
Взех си ластични накитници, както ми препоръча кинезитерапевтката още след първата седмица, каза ми, че им трябва покой, мазило и евентуално физиотерапия, за да ускори лечението. Бях и на физиотерапията /15дни- почти нямам подобрение/, смених и няколко мазила /арника, алгасан, дийп рилийф, мобилат/.
От 10дни пия диклак 75мг един ден 1т.; втори ден - 2табл (сутрин и вечер)-60кг съм
От 2седмици пия Animal Flex, рибено масло, вземам по 5мл/ден.
След 1 седмица ще ми пристигне колаген+вит С и Бромелайн 500мг капсули.
Преди 1седмица бях на ортопед /заради болничен/ нищо не ми препоръча, само да ги “раздвижвам” и нямало защо да пия диклак, понеже нямало възпаление (ами болката?!)?!?
На рентгена няма нищо :)
Сега смятам да си купя диклак 5% или фастум гел и да пия вече по 2табл/75мг/ на ден от диклак със забавено освоб-не. Колко дни е лимита на прием?
Чудя се да се консултирам ли на частен ортопед този път или да следвам сегашния план?
Има ли по-изолиращи накитници от тези с които съм от един месец /през деня/-рано или късно ще тръгна и на работа, макар и с по-лек режим на работа.
Harbinger Pro 20”
http://prikachi.com/images/408/8316408A.jpg
P.s.
Така и така пия тези добавки - мислех си за някакви упражнения вкъщи /имам топка, ластици, скоро и фоумролер.../, но и едното коляно се обади от падането отново и не знам какво ще тренирам, освен пояса - планк/+ страничен/, маршируване по гръб на пейка, полукоремни преси, поза супермен...т.е. упр-та за дисковата херния; най-много и нещо за крака, но без да участват китките?!
Темата беше редактирана от hakama на 23.08.15 21:44.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим13.09.15
22:43
казано от hakama на 23.08.15, 16:49:
Така и така пия тези добавки - мислех си за някакви упражнения вкъщи /имам топка, ластици, скоро и фоумролер.../, но и едното коляно се обади от падането отново и не знам какво ще тренирам, освен пояса - планк/+ страничен/, маршируване по гръб на пейка, полукоремни преси, поза супермен...т.е. упр-та за дисковата херния; най-много и нещо за крака, но без да участват китките?!
Здравей.
Позволявам си да пиша в тази сравнително стара тема, защото имам някакво предположение, че не ти е минало. Дано да греша и единствено на следващите със същия проблем да съм полезен. Китките минават пословично бавно.
За АнималФлекс не мисля, че има полза в такъв случай - излшен разход.
Бил си на лекар, той не смята, че трябва да пиеш противовъзпалителни. По-добре го послушай и не си назначавай самолечение. Първо, защото няма смисъл и второ, защото има странични ефекти. Ако не си доволен от лекуващия те лекар - потърси друг. Едва ли ще получиш различно мнение.
В послеписа ти не ми стана ясно какъв е и дали имаш въпрос.
казано от Цветан Василев на 13.09.15, 22:43:
казано от hakama на 23.08.15, 16:49:
Здравей.
Позволявам си да пиша в тази сравнително стара тема, защото имам някакво предположение, че не ти е минало. Дано да греша и единствено на следващите със същия проблем да съм полезен. Китките минават пословично бавно.За АнималФлекс не мисля, че има полза в такъв случай - излшен разход.
Бил си на лекар, той не смята, че трябва да пиеш противовъзпалителни. По-добре го послушай и не си назначавай самолечение. Първо, защото няма смисъл и второ, защото има странични ефекти. Ако не си доволен от лекуващия те лекар - потърси друг. Едва ли ще получиш различно мнение.ЯМР-а на по-травмираната китка показа: ”костномозъчен едем в структурата на трапецовидната кост от палмарната страна, като същата е с норм. форма.”
В закл-то пише, че може да се дължи на стрес фрактура.С какво може да се ускори оздравителния процес и какво може да го удължи /още не смея да тръгна на работа/
Te не ми забраняват да ходя на работа?! :dunno:Към края на 10дни курс физиотерапия /магнит+ултразвук, този път доста по-дълги сесии - на частно/ има леко подобрение. Пия и противо-възпалително + Ca_Mg_Zn.
В послеписа ти не ми стана ясно какъв е и дали имаш въпрос.
Правят ми се упр-я за тялото, но то почти във всичко се напрягат китките/лактите и мисля да не се натоварвам.
Мнението беше редактирано от hakama на 08.10.15 17:38.
26.10.15
17:38
казано от hakama на 08.10.15, 17:30:
ЯМР-а на по-травмираната китка показа: ”костномозъчен едем в структурата на трапецовидната кост от палмарната страна, като същата е с норм. форма.”
В закл-то пише, че може да се дължи на стрес фрактура.С какво може да се ускори оздравителния процес и какво може да го удължи /още не смея да тръгна на работа/
Te не ми забраняват да ходя на работа?! :dunno:Към края на 10дни курс физиотерапия /магнит+ултразвук, този път доста по-дълги сесии - на частно/ има леко подобрение. Пия и противо-възпалително + Ca_Mg_Zn.
Правят ми се упр-я за тялото, но то почти във всичко се напрягат китките/лактите и мисля да не се натоварвам.
Т.е. си имал някакво нараняване/стрес на китката. Доста полезно.
Подходящо натоварване може да ускори оздравителния процес, въпреки че не мисля, че става върпос за оздравяване на този етап. Каквото е имало да оздравява (ако въобще е имало) е оздравяло.
Бих се радвал магнит и ултразвук да ти помогнат, но като цяло не би бил първия ми избор. Най-вече, защото на повечето хора не им помагат. Противовъзпалителни ми е трудно да обоснова защо да пиеш, но не е и моя работа.
Kaкви упражнения биха били удачни, едната ръка я шинирах за месец и сега без шината е по-слаба и не на 100% мобилна.
То няма много мускули там, та не смея да правя нищо.
Иначе дясната е почти възстановена.
PS: Ще ми се по-скоро да започна заниманията с елек. пиано (полу-тежка клавиатура) - но дали ще е добра идеята?
Мнението беше редактирано от hakama на 20.12.15 16:01.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече