11.09.15
15:23
Има ли начин да направя хубаво тяло без фитнес и вдигане на тежести? Нямам нищо против фитнеса, но просто не е нещо, което ме влече, а и не знам как да тренирам правилно. Повечето упражнения ги правя грешно, не знам колко дни и в кой ден какво да правя и т.н. Пробвал съм различни неща, но не получавам резултати. А като цяло имам нужда от повече мускулна маса и да сваля излишните килограми не само за да изглеждам по-добре, но и за да се чувствам по-добре, защото в момента се чувствам много слаб физически, а и от всичкото нагоре имам доста лоша стойка, най-вече раменете ми са много “увиснали”. Замислях се да се запиша да плувам, но пък живея в село и няма как да стане. Засега съм решил да започна да тичам 5 пъти в седмицата и да намаля стоенето пред компютъра до минимум, но не се сещам как мога да направя мускули без да ходя на фитнес. Знам, че това е доста трудно нещо, но ако някой даде някоя друга идея ще съм му благодарен.
11.09.15
15:42
За да имаш мускули трябва да осигуриш стимул на тялото да ги изгражда и поддържа (има и други задължителни условия, разбира се). Дали ще осигуриш този стимул чрез тренировки в залата за фитнес или чрез друга физическа активност - това няма значение. Силата на стимула има значение, т.е. колко тежки натоварвания правиш и колко често ги правиш.
Избери спорт по твой вкус, фитнесът не е единствения такъв (до колкото е спорт изобщо).
11.09.15
16:55
Можеш да пробваш упражнения със собствена тежест: набирания, кофички, сгъване и обтягане на ръцете в опора и тн.
Като цяло всяко нещо, което предизвиква мускулна хипертрофия, би увеличило мускулната маса до известна степен.
Както ти казаха, фитнеса не е единствената алтернатива. Може и на лостове да ходиш, а и щом си от село, все ще си измайсториш нещо чрез което да тренираш, или все трябва да ти се намира някаква физическа работа.
Преди 4- 5 години бачках като носач на бали. Цял ден местиш балите, хващайки сезалите и го подреждаш. Пробвай нещо такова, хем ще отслабнеш, хем ще станеш по- издръжлив а и ще натрупаш някой друг мускул.
Всичко останало е редовно хранене.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече