21.09.15
13:13
Какво мислите по въпроса, мисля да намаля малко тежестта и да пробвам да правя серия без да докосвам земята?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
21.09.15
15:24
Мъртвата тяга се прави задължително със спиране на земята, иначе е съвсем друго движения.
казано от Иван Благов на 21.09.15, 15:24:
Мъртвата тяга се прави задължително със спиране на земята, иначе е съвсем друго движения.
Под спиране имаш предвид да направиш 1 сек пауза на земята и пак да вдигнеш ?
21.09.15
18:09
Да, правилно си ме разбрал. Няма смисъл да се правят тъч енд го.
21.09.15
19:29
Всичко зависи от това, какви цели гониш за момента...може и така и обратно ;)
Никакви, провал съм за Фитнес Маниаците, бях 70кг исках да стана 100, станах сега нямам цели, тренирам си колкото да не влизам в депресия
21.09.15
20:01
казано от Hektorcho на 21.09.15, 19:59:
Никакви, провал съм за Фитнес Маниаците, бях 70кг исках да стана 100, станах сега нямам цели, тренирам си колкото да не влизам в депресия
не искаш ли да пробваш да правиш лични рекорди в някои движения, като клек, лег, тяга, набиране и т.н.)
казано от Carbohydrate на 21.09.15, 20:01:
не искаш ли да пробваш да правиш лични рекорди в някои движения, като клек, лег, тяга, набиране и т.н.)
Може да прозвучи смешно, но сигурно съм болен вътрешно то нещо, аз нямам никаква сила, на клек макса ми е 110кг на тяга 120, на лег 100, човек който, трагедия съм
21.09.15
20:10
казано от Hektorcho на 21.09.15, 20:02:
Може да прозвучи смешно, но сигурно съм болен вътрешно то нещо, аз нямам никаква сила, на клек макса ми е 110кг на тяга 120, на лег 100, човек който, трагедия съм
това е супер)))сега можеш да промениш нещата, ако искаш...да натрупаш сила и истинска маса;)
казано от Carbohydrate на 21.09.15, 20:10:
казано от Hektorcho на 21.09.15, 20:02:
това е супер)))сега можеш да промениш нещата, ако искаш...да натрупаш сила и истинска маса;)
Как ?
21.09.15
20:47
като правиш основно тези движения...например, 5 по 5 програма....за 2,3 мес.
казано от Carbohydrate на 21.09.15, 20:47:
Откази
21.09.15
21:47
казано от Hektorcho на 21.09.15, 21:04:
Откази
на края на програмата само!!!
казано от Carbohydrate на 21.09.15, 21:47:
казано от Hektorcho на 21.09.15, 21:04:
Откази
на края на програмата само!!!
Най странното нещо в живота ми е че, когато съм на работа в 12:00 на обяд имам най много сила, но съм на работа, винаги следобед тренирам имам чувството на 50% от капацитета си, защото днес не бях на работа и тренирах в 12:00 супер здрава тренировка направих
22.09.15
00:17
Аз съм против почукването на земята....
22.09.15
00:18
казано от Иван Благов на 21.09.15, 18:09:
Да, правилно си ме разбрал. Няма смисъл да се правят тъч енд го.
Защо няма смисъл?
22.09.15
07:29
Защото само първото повторение ще е направено както трябва. За останалите ще се е разчита на инерцията и почти сигурно ще се развали техниката. Но все пак това си е мое мнение, никой не е длъжен да го споделя.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 22.09.15 07:33.
22.09.15
08:12
Ако целта е движението, то е напълно вярно това, което си писал, но ако целта е друга, например: профилактика, хипертрофия на мускулите, “напомпване” и т.н., то е по благодарно да правиш без да пускаш на земята....Разбира се, тежестта не трябва да превишава 70-80% от ПМ....така правено движението спомага за развитието на кръвеносната система...развиват се много нови капиляри, увеличава се притока на кръв, което води до нарастване на притока на хранителни вещества към мускулите и т.н.;)
Повечето хора, които гледам, изпълнявайки тяга без да я пускат до земята, я правят със супер лоша техника.
След второто- третото повторение, поради някакви причини, започват да си извиват кръста като на стресната котка. Поради това, че щангата не се пуска до земята, започва пък да им отслабва и хвата, при което повечето използват и фитили.
След месец- два същите тези хора започват да се оплакват от болки в кръста и никакъв напредък. Вместо да се научат да правят класическата тяга, те тотално се отказват от упражнението.
Явно и тягата, която виси постоянно във въздуха има полза, но не и за повечето трениращи.
22.09.15
09:00
казано от avitohol на 22.09.15, 08:48:
Повечето хора, които гледам, изпълнявайки тяга без да я пускат до земята, я правят със супер лоша техника.
След второто- третото повторение, поради някакви причини, започват да си извиват кръста като на стресната котка. Поради това, че щангата не се пуска до земята, започва пък да им отслабва и хвата, при което повечето използват и фитили.
След месец- два същите тези хора започват да се оплакват от болки в кръста и никакъв напредък. Вместо да се научат да правят класическата тяга, те тотално се отказват от упражнението.
Явно и тягата, която виси постоянно във въздуха има полза, но не и за повечето трениращи.
НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ СТРЕМЯТ БЪРЗО “ДА ПРОГРЕСИРАТ”, ...повлияни от батковците, самочувствието, хормоните, младостта, глупостта си, те правят нещо, което нанася непоправими неща в повечето случаи, които пишеш....слагат големи тежести...какви 3 повторения говориш, кото ББ предполага 8-10 повторения с тежест, с която да изпълниш правилно упражнението - това е “АБ-то” на културизъма....ще се повторя за найсти път....младите не търсят инфо, а копират батковците, които са натрупали мускули без познания и собствен тестостерон, а всичко е анаболи ;)
казано от Carbohydrate на 22.09.15, 09:00:
Явно и тягата, която виси постоянно във въздуха има полза, но не и за повечето трениращи.НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ СТРЕМЯТ БЪРЗО “ДА ПРОГРЕСИРАТ”, ...повлияни от батковците, самочувствието, хормоните, младостта, глупостта си, те правят нещо, което нанася непоправими неща в повечето случаи, които пишеш....слагат големи тежести...какви 3 повторения говориш, кото ББ предполага 8-10 повторения с тежест, с която да изпълниш правилно упражнението - това е “АБ-то” на културизъма....ще се повторя за найсти път....младите не търсят инфо, а копират батковците, които са натрупали мускули без познания и собствен тестостерон, а всичко е анаболи ;)
По добро от чисто трениране няма!
По-добре си я дърпай от земя всеки път, иначе губиш най-важното от движението- старта.
Ако не искаш да пускаш щангата на земята по-добре си я сложи на раменете и прави “Добро утро”.
При тягата тежестта не трябва да позволява да я спускаш без да докосва пода без да си докараш проблеми с кръста.
Мнението беше редактирано от Гената на 22.09.15 20:20.
казано от Carbohydrate на 22.09.15, 09:00:
Явно и тягата, която виси постоянно във въздуха има полза, но не и за повечето трениращи.НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ СТРЕМЯТ БЪРЗО “ДА ПРОГРЕСИРАТ”, ...повлияни от батковците, самочувствието, хормоните, младостта, глупостта си, те правят нещо, което нанася непоправими неща в повечето случаи, които пишеш....слагат големи тежести...какви 3 повторения говориш, кото ББ предполага 8-10 повторения с тежест, с която да изпълниш правилно упражнението - това е “АБ-то” на културизъма....ще се повторя за найсти път....младите не търсят инфо, а копират батковците, които са натрупали мускули без познания и собствен тестостерон, а всичко е анаболи ;)
Така е, прав си. Това се опитвах да кажа. Те на такъв тип тяга, тежки килограми не се и слагат, едно, че начинаещите не могат да дръпнат много, друго е, че самият тип упражнения, някакси не “предлага” много килограми.
Те по принцип повечето хора на такъв тип тяга, изпълняват по 8- 10 повторения, но ги забелязвам, че вече от третото започва да им куца техниката.
А начинаещите не знам защо търсят напомпването, при положение, че не са научили главните- базови неща, от които зависят силата, кондицията и тн.
Така че моят съвет към човека написал темата, е да набляга на класическата тяга, редовна практика му е майката. Проблема трябва да се решава, а не да се заобикаля. Като иска да издърпва/ избутва повече, да се фокусира върху базовите движения.
22.09.15
19:51
казано от Гената на 22.09.15, 13:41:
Ако не искаш да пускаш щангата на земята по-добре си я сложи на раменете и прави “Добро утро”.
При тягата тежестта не трябва да позволява да я спускаш без да докосва пода без да си докараш проблеми с кръстта.
няма такова нещо, даже е наобратно......при движението надолу( даже така се почва да се заучава движението, от горе на долу), кръста вече е стегнат, всички мускули са гърба са застанали в изправено положение, без прегърбване....и се поддържа по лесно гърба, отколкото като се тръгва от земятя направо, това е факт....друг е въпроса, че слагат не съобразена тежест ;)
Днес опънах 5 серии по 8 повторения, мъртва тяга без да докосвам пода, да ви кажа, лично на мен ми хареса повече, някак си по чисто е правя и сложих и повече килограми, спускам бавно лоста близо до подбедриците, доволен съм
25.09.15
17:57
То ако не дърпаш от “мъртва” точка, не е мъртва тяга, а някаква друга тяга. Примерно римска/ромънска или такава с прави крака.
Аз правя римска тяга, като асистиращо упражнение, без да докосвам пода, с по-малки килограми с цел заякване на лумбалната област на кръста и разтягане на задните бедра. Основното движение, обаче е с рестартиране при всяко повторение.
А с “удряне” в пода ( т.нар. touch and go ), е по-лесно, заради елементарните закони на физиката :) Твърдо, недеформируемо тяло с маса и скорост се удря в друго твърдо тяло ( неподвижно ) - тая кинетична енергия вся някъде трябва да отиде :)
25.09.15
19:09
Зависи от това къде е най-трудната фаза на движението. Аз например не мисля, че има някакъв смисъл да правя тъч енд гоу, щото старта ми е най-труден, а с отскок на щангата тези няколко сантиметра “не се тренират”. Стигне ли щангата до средата на пищялите съм я дръпнал 100%, докато някой на който заключването или около коляното му е най-трудно, то може да включи тъч енд гоу. Зависи и от целите.
Джордж Лийман например дърпа от земята супер експлозивно а заключването му е “sticking point”-а, затова има смисъл да прави тъч енд гоу.
https://youtu.be/vZnLRqD4M-I?t=353
По този клип дето показвам, е изпълнявам по същият начин, захват и спускане, и се чувствам по уверен и вдигам повече. Даже на 110кг слагам фитили, дори да е смешно за много фитнес маниаци, но като съм бил на работа 8 часа, аз съм масажист и ме болият ръцете и не искам да ги претоварвам
Мнението беше редактирано от thezeus на 25.09.15 19:26.
25.09.15
19:56
Безсмислено спорене по темата с тягата...всеки тренира за определени различни цели и всяко едно горе изброено дърпане си носи свой смисъл...така, че не виждам “кой предложи Пеевски”)))
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече