08.10.15
22:40
Здравейте! Имам проблем, аз съм мъж..... момче.... мекотело... планктон.... абе като цяло не мога да направя повече от 3 лицеви. Навсякъде пише, че за да ги увелича трябва да натискам на тях всеки ден и с всеки следващ (ден) да се старая да ги увелича с 1 отгоре. Та въпроса ми е всеки ден ли да ги правя и на тренировка (защото аз ги правя на 1 път, а не ги разделям по 500 серии в различни части на деня) да правя ли серии от по 2 , които да продължат дотогава , когато вече не мога.
Моля, да отговаряте възможно най - точно, кратко и ясно.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.10.15 22:43.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
казано от Ивайло Генов на 08.10.15, 22:40:
Здравейте! Имам проблем, аз съм мъж..... момче.... мекотело... планктон....
Първо не се самоунижавай с такива изказвания. Дори да не можеш да направиш повече от 3 лицеви опори, това не е причина да не опитваш.
абе като цяло не мога да направя повече от 3 лицеви. Навсякъде пише, че за да ги увелича трябва да натискам на тях всеки ден и с всеки следващ (ден) да се старая да ги увелича с 1 отгоре. Та въпроса ми е всеки ден ли да ги правя и на тренировка (защото аз ги правя на 1 път, а не ги разделям по 500 серии в различни части на деня) да правя серии от по 2 , които да продължат дотогава , когато вече не мога.
Ще цитирам Сашо Захариев - “Каквото тренираш, това можеш. Колкото го тренираш, толкова го можеш.”. Очевидно е, но доста хора го забравят.
В твоя случай с 3-4-5 лицеви в серия не виждам как ще се претовариш особено, затова бих ти препоръчал да ги правиш колкото можеш по-често и по повече в серия.Просто и ясно.
08.10.15
23:14
Тоест напъвам серии до отказ или почти до отказ с почивка от 2 мин между тях? И го тренирам докато вече не мога да правя нито една повече в тренировката? А и всеки ден ли да ги права? Нали мускулите растат докато почивам? А логиката ми е, че ми трябват по - нараснали и издръжливи мускули?
Мнението беше редактирано от Ивайло Генов на 08.10.15 23:17.
Напиши 100 лицеви оопори на английски или руски в Гугъл. Ще намериш една много популярна методика.
Освен това в началото може да ги правиш, като поставяш ръцете си малко по-високо от краката, докато заякнеш малко.
На практика мускулите растат, когато отделяш растежен хормон, а това става най-вече докато спиш. Това е доста опростено - играят роля и други хормони, както и много фактори извън това, но е основа на този лаф за растежа на мускулите, докато почиват.
При положение, че не можеш да направиш повече от 2-3 лицеви опори в серия, явно на теб ти липсват както абсолютна сила и мускулна маса, така и силова издържливост. За голяма бройка лицеви опори второто е основно, но абсолютната сила също има много добър пренос докъм 30-40 лицеви в серия, затов трябва да работиш и върху двете.
Според мен преди да започнеш да натискаш на конкретно упражнение, ти трябва цялостно изграждане на скелетно-мускулната система и работа върху централната и периферната нервна система с подходящи тежести. Затова ти препоръчвам да започнеш да посещаваш зала, като наблягаш на комплексни упражнения (клек, мъртва тяга, лег, военна преса, набирания или заместител, ако не можеш да се набираш) с пределни тежести за 3-5 повторения, без да търсиш отказа във всяка тренировка. Съчетай това с подходящо и достатъчно хранене и с достатъчно почивка и сън (виж с какво започнахме) и ще се изненадаш колко лицеви ще можеш да направиш след 4-5 месеца, без през това време да си направил дори една.
Иначе ако държиш да правиш само лицеви, виж горното мнение на ЛюбенК.
09.10.15
08:46
Здравейте! Имам проблем, аз съм мъж..... момче.... мекотело... планктон.... абе като цяло не мога да направя повече от 3 лицеви. Навсякъде пише, че за да ги увелича трябва да натискам на тях всеки ден и с всеки следващ (ден) да се старая да ги увелича с 1 отгоре. Та въпроса ми е всеки ден ли да ги правя и на тренировка (защото аз ги правя на 1 път, а не ги разделям по 500 серии в различни части на деня) да правя ли серии от по 2 , които да продължат дотогава , когато вече не мога.
Ето ти един начин:
Винаги, като се сетиш и си в къщи, прави лицеви. Например, като минаваш през коридора и до отказ. Можеш да направиш през деня доста, по този начин. Не се напрягай с програма, просто ги прави, като се сетиш, всеки ден. Така се учат и набирания и кофички...
09.10.15
14:03
Щом можеш 3лицеви ще се оправиш, щом аз някога от начални 0 започнах безпроблемно да минавам 100 :D (е сега съм до 20 (swear) ) Прави ги по 2-4 пъти на ден не се стреми да увеличаваш бройката в началото, сам ще почувстваш кога е дошъл момента без да го мислиш, предполагам след около 7-10дни в най-тежкия случай. Е.. и да не го караш на вегетация все пак....
Мнението беше редактирано от soul search на 09.10.15 14:03.
казано от soul search на 09.10.15, 14:03:
Щом можеш 3лицеви ще се оправиш, щом аз някога от начални 0 започнах безпроблемно да минавам 100 :D (е сега съм до 20 (swear) ) Прави ги по 2-4 пъти на ден не се стреми да увеличаваш бройката в началото, сам ще почувстваш кога е дошъл момента без да го мислиш, предполагам след около 7-10дни в най-тежкия случай. Е.. и да не го караш на вегетация все пак....
Ти последно от какъв пол си? имаше женски дневник и качваше женски снимки, а си правил/а над 100 лицеви.
При мен проблема с лицевите се реши с вдигането на тежко- тренировки във фитнес, правейки главно базови упражнения, вдигане на свободни тежести и стремейки се към силова прогресия.
Искам да кажа, че не трябва да разчиташ само на лицевите опори за да подобриш бройката им.
Трябва да изградиш силно и стабилно ядро- коремни мускули и пояс, силни крака, гръб и рамене.
Научи се да правиш клек, лег, тяга и военна преса. Постепенно се опитвай да правиш набирания и кофички. Ще видиш, че с времето бройката на лицевите ще се подобри, без дори да се стремиш да я подобряваш.
Поне при мен беше така. Едвам изпълнявах 1 лицева опора, след няколко месеца в залата, просто ей така реших да легна на земята и направих без проблем 10- 15 лицеви. След време бройката нарастваше, без дори да полагах усилия в самото упражнения. Просто в залата правих каквото трябваше и нещата се получаваха.
Мнението беше редактирано от avitohol на 09.10.15 15:21.
09.10.15
21:54
За това едно време имаше час по физическо в училищата. Момчетата ги караха да правят лицеви и коремни преси, а момичетата да правят коремни преси и да ходят по греда. И не само. Минало свършено.
Въпреки, че тук всички говорим наизуст по отношение на твоя конкретен случай, аз бих направил първо една програмка за тренировка със собствено тегло, с която да влезеш във форма и да развиеш някакви скоростно-силови умения, координация и други. Тази програмка бих я изпълнявал 3 пъти седмично и лицевите опори биха били част от нея. С дадената информация до тук със съветите. Нито се знае на колко си години, нито се знае теглото ти, нито се знае имаш ли някакви заболявания, които обуславят слабостта ти. Без да звуча неуважително аз не съм виждал до сега здраво момче/нце, което да не може да направи 3 лицеи опори. Едно време в училище само едно свръхдебело момче не можеше да прави повече от 7-8. Може пък аз да съм бил в такива класове. Пак казвам нито грам подигравка или ирония.
С постоянство се постига много. Успех!
казано от Камен Илиев на 09.10.15, 21:54:
За това едно време имаше час по физическо в училищата. Момчетата ги караха да правят лицеви и коремни преси, а момичетата да правят коремни преси и да ходят по греда. И не само. Минало свършено.
Въпреки, че тук всички говорим наизуст по отношение на твоя конкретен случай, аз бих направил първо една програмка за тренировка със собствено тегло, с която да влезеш във форма и да развиеш някакви скоростно-силови умения, координация и други. Тази програмка бих я изпълнявал 3 пъти седмично и лицевите опори биха били част от нея. С дадената информация до тук със съветите. Нито се знае на колко си години, нито се знае теглото ти, нито се знае имаш ли някакви заболявания, които обуславят слабостта ти. Без да звуча неуважително аз не съм виждал до сега здраво момче/нце, което да не може да направи 3 лицеи опори. Едно време в училище само едно свръхдебело момче не можеше да прави повече от 7-8. Може пък аз да съм бил в такива класове. Пак казвам нито грам подигравка или ирония.
С постоянство се постига много. Успех!
Все още си ги имаме тези нормативи , но във всеки случай не е същото и не се гледа на нещата по същия начин,както е било при теб .
05.11.15
11:13
Лицеви + набирания задължително. По едно време правих само това в доста бройки и беше приятен резултата. Е, не станах културист.
И да, не ги правих до отказ, за да може да правя повече бройки за деня. До отказ има смисъл да се правят, ако не искаш да губиш много време.
Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 05.11.15 11:15.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече