Болки в кръста през зимата

15.10.15
13:17

Здравейте.
На 17 години съм и спортувам почти всичко което може да ви дойде на ум. Преди 3 години на фитнес правих мъртва тяга и сложих малко повече килограми от колкото трябваше. Не знам какво съм си направил тогава но го усетих едва когато тялото ми истина, прибрах се с големи болки до нас и на следващия ден бях при лекаря, каза ми, че просто съм се претоварил и ми изписа мехлем с който да се мажа, от него обаче получих алергична реакция и спрях да го използвам. Взех си месец почивка и след това постепенно започнах отново да си тренирам. Проблема е в това, че всяка зима имах ужасяващи болки в кръста при физически и след физически натоварвания, болката също така се появяваше когато се разхождах. През летните месеци минава но вече 3 зими не ме оставя на мира. Преди около месец се събудих със същата болка в дясната плешка, ходих при лекар и ми изписа мехлем и болкоуспокояващи. За 2 седмици обаче болката вместо да спре се разпространи към дясното рамо, чуствах го така все едно ще падне. Отидох на чакръкчия който ми каза че имам плексид, за 5 минутки “масаж” ме оправи и болката постепенно спря, болки в рамото не съм усещал, нито тази постоянна болка под плешката. Проблема е там, че по време на или след физически натоварвания изпитвам огромна болка под плешката. За момента не изпитвам никаква болка в кръста но очаквам в най-скоро време тя също да се появи тъй като вече 3 зими не иска да се махне тая гадост. Приемам всякакви съвети стига тия гадости да ме оставят, болката е потресаваща и постоянна около 3 часа след тренировка.
Благодаря предварително.

Съжалявам ако има подобна тема във форума, прегледах всичко което можах, но не можах да намеря нищо сходно с моето състояние.

Темата беше редактирана от Miroslav Denkov на 15.10.15 13:18.

казано от Miroslav Denkov на 15.10.15, 13:17:

Проблема е там, че по време на или след физически натоварвания изпитвам огромна болка под плешката. За момента не изпитвам никаква болка в кръста но очаквам в най-скоро време тя също да се появи тъй като вече 3 зими не иска да се махне тая гадост. Приемам всякакви съвети стига тия гадости да ме оставят, болката е потресаваща и постоянна около 3 часа след тренировка.

Започва по време на тренировка и продължава 3 часа след това ли?
Явно има нещо В тренировката ти (или липса на нещо), което го провокира. Звучи, като да имаш нужда от постепенно натоварване и раздвижване. Някои го наричат “засилване на мускулите на гърба”, но това е неправилно - няма много общо със силата, а “гърба” е прекалено мъгляво.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1