Хранителен режим - Б. Йотовска

Julia K

09.11.15
13:32

Здравейте!
Чета доста редовно форума и следя дневниците на някои от трениращите :) затова се обръщам към вас за съвет.
Вече имам известен опит, макар и малък в залата. В началото планирах да тренирам с инструктор от залата и той да ми изготви режим, но в момента нямам такава финансова възможност и предпочитам тези пари да се инвестират в храна.
Въпреки това, когато не ми е написан режим, изпадам в крайности - или не се храня достатъчно, или храната е еднообразна.
В момента се чудя дали да си поръчам режим при Биляна Йотовска, тъй като клиентите са доволни, а резултатите им изглеждат доста добре. Въпросът ми е - заслужава ли си според Вас?
Благодаря на всички, които ще обърнат внимание на темата :)

Темата беше редактирана от Julia K на 09.11.15 14:01.

09.11.15
13:37

Не мисля, че си заслужава. Всичко което ще видиш в режима, който ще си закупиш можеш да си го съставиш АБСОЛЮТНО сама стига да се поинтересуваш и да почетеш малко.

(лично мнение)

Julia K

09.11.15
13:44

Опитах, но за съжаление не постигам желаните резултати, а във фитнеса май правя все едно и също или се разпилявам. Все мисля да седна и да си планирам графика за тренировки и като се почнат работа, лекции и кормуване...и отиде конят в реката (giggle)

Тук има предостатъчно програми които може да ползваш, просто си избери една и давай смело + воденето на дневник ще ти е в пъти по-полезно и безплатно.

казано от Julia K на 09.11.15, 13:44:

Все мисля да седна и да си планирам графика за тренировки и като се почнат работа, лекции и кормуване...и отиде конят в реката (giggle)

Ако това е проблем - няма значение кой ще ти направи режим.
С риск да те разочаровам - изготвянето на режим е процес, а не събитие.

Все си мисля, че с малко “побутване” от bb-team ще можеш да направиш едно много прилично хранене и с парите за Биляна да си купиш нещо смислено.

Julia K

09.11.15
13:58

И аз така мисля, а парите за режима не са малко и биха могли да се инвестират доста по-смислено. Но пък има и доста доволни от нея...

казано от Julia K на 09.11.15, 13:32:

Здравейте!
Чета доста редовно форума е следя дневниците на някои от трениращите :) затова се обръщам към вас за съвет.
Вече имам известен опит, макар и малък в залата. В началото планирах да тренирам с инструктор от залата и той да ми изготви режим, но в момента нямам такава финансова възможност и предпочитам тези пари да се инвестират в храна.
Въпреки това, когато не ми е написан режим, изпадам в крайности - или не се храня достатъчно, или храната е еднообразна.
В момента се чудя дали да си поръчам режим при Биляна Йотовска, тъй като клиентите са доволни, а резултатите им изглеждат доста добре. Въпросът ми е - заслужава ли си според Вас?
Благодаря на всички, които ще обърнат внимание на темата :)

Здрасти! :)

След като следиш някои дневници, то вероятно си добре запозната с полезната страна на това да си водиш дневните отчети тук.
Не знам какво представляват режимите на Биляна, нито пък каква е била предисторията на клиентите й, за да са доволни.

Знам само, че ако нямаш вътрешната мотивация да правиш нещо добро за себе си всеки ден, то режимите на който и да било треньор рано или късно ще се провалят.
За мен е по-продуктивно да се научиш сама да подреждаш менюто си, да знаеш кои храни е добре да са в основата на храната ти, да си направиш анализи на сегашното хранене и на база това стъпка по стъпка да нанасяш промени.

Можеш да направиш следното:

1. Създай си дневник тук
2. Напиши повече информация за себе си, за спортния ти опит, за храненето ти в момента
3. Задай си ясни цели и дефинирай ясни въпроси, на които не можеш да намериш отговори

Ще получаваш мнения и съвети, сама ще нанасяш промени и ако си търпелива, може да се изненадаш, че всъщност нещата не са толкова трудни.
Ако видиш, че и това не работи при теб, може да си поръчаш режим при когото пожелаеш. :)

Не малко хора обаче са постигнали успехи именно само със създаването на дневник - ти сама наблюдаваш. Отнема повече време, отнема и усилия от твоя страна да четеш и мислиш, но хубавото е, че не ти дават “рибата” наготово, а се научаваш сама да я ловиш. Това е полезно в дългосрочен план, защото не можеш цял живот да си поръчваш режими. :)

09.11.15
14:12

Изключително много уважавам работата на такива хора, защото са постигнали повече от мен и най-важното - постигнали са целите си. Обаче се отвращавам от “знанията” им. Само като погледна някой коментар на човек свързан с bodyconstructor(примерно) и ми се повръща. Държа да отбележа, че няма грам завист, злоба и т.н. в коментара ми - просто наистина знаещите и можещи хора обикновено тренират, а не се снимат как дърпат горен скрипец ;)

Имам добро мнение за Любомир Иванов, както и за Лазар Радков(той дори посещава форума). Хора като Белчо Христов и разни други индивиди, безспорно с знания в областта, ме отващават, заради начина, по който се държат, но това е друга тема.

Искам да ти кажа, че ако искаш нещо наистина добро - може да го получиш чрез интернет, но шансът да попаднеш на хора с голямо самочувствие, но без покритие - е огромен ;) Много добре прецени какви са целите ти и ако наистина мислиш, че е много трудно да ги постигнеш, пък и ако имаш финансова възможност - твой е изборът дали да се довериш на такъв човек :)

Тренирай, опознай тялото си, избери си програма оттук, започни да приемаш разлчини добавки, за да видиш коя ще ти действа най-добре. Всички тези онлайн персонални треньори, които изготвят режими и тренировки са ми толкова пошли и смешни.... Злоупотреба с доверието на хората.

Даниел Иванов

09.11.15
16:24

Нека да споделя и аз малко размисли по темата.
Самостоятелното изготвяне на хранителен и тренировъчен режим, изисква след това, прекалено много воля за спазването им. Друг фактор е, че често, изготвяйки си собствен план, съзнателно или подсъзнателно включваме неща, които ни харесват, без значение , че няма да имат особен принос към целите ни. Трети фактор е, че тъй като сами сме си изготвили режима или програмата, често започваме да внасяме ненужни корекции, които често ни отклоняват от правият път към целта.
Затова, въпреки знанията и опита ни, понякога е по добре, да се обърнем към някой друг (разбира се знаещ и можеш човек), който да ни направи хранителен режим, тренировъчна програма, или и двете, и по възможност да следи резултатите ни, и да ни дава напътствия, по пътя към заветната цел. Ясно е, че трябва да има и цел, а не просто да гоним вятъра.
Когато някой друг свърши тази работа вместо нас, ние се освобождаваме от цялата тази отговорност и мислене, и не изчерпваме скромният си запас от свободна воля.
А свободната воля е нещо, което изчерпваме всекидневно, с избора, който трябва да направим - “Дали да си взема 1 бонбон от колегата, който черпи в офиса, или ще ми се лепне на талията?”, “Дали да изпия 5 бири с вечерята, или това ще попречи на възстановяването ми?”. “Днеска краката с рамо ли да ги комбинирам, или да ги пропусна въобще?”, “Телешко ли да ям днес или пилешко?”
Много (да не кажа всички) известни спортисти и филмови звезди, въпреки големият си опит и знания в сферата, използват тренъори при подготовката си за дадено състезание, филм или друго събитие. Защо? Защото така се освобождават от отговорност и мислят единствено за това, което е казал тренера. Дори хора, които се подвизават като тренъори, използват свои колеги, когато решат да гонят конкретна цел - състезание, снимки или просто по-добра форма.

- Защо правиш 5 серии тяга по 2 повторения?
- Защото тренера каза така!

- Защо няма да пиеш 5 бири с вечерята?
- Защото тренера каза, че ще попречат на възстановяването ми.

- Защо ядеш телешко за вечеря, а не пилешко?
- Защото тренера каза така!

Така пестим свободната си воля за не толкова сложни опции, от които да избираме - дали да сложа 180 на тягата или 182.5? Тренера е писал 6-8 повторения клек - дали да се помъча днес да направя 7 или да напъна за 8 повторения?
  Въпреки опита и знанията си, добре е 1-2 пъти в годината, човек да се обърне към доказан професионалист. Естествено, ако може да си го позволи.Най-малкото така се придобиват някакви допълнителни знания и опит, вижда се друга гледна точка, откриваме нещо ново за себе си, което работи или не работи.
С това не искам да рекламирам никой и не искам да кажа, че трябва да си даваме парите за режими и програми, и да не обогатяваме собствените си знания и опит. Напротив, това трябва да е основна цел. Но е добре в редки случай да опитваме и просто да следваме план, изготвен от някой друг, конкретно за нас и нашите цели. Аз лично го правя - 1 - 2 пъти в годината, и всеки път научавам по нещо ново, което продължавам да използвам в последствие.

Julia K

10.11.15
12:13

Май ще опитам за начало с вашите съвети и препоръки. В крайна сметка, вълшебен режим няма. Нещата опират до воля, постоянство и правилна мотивация :)

Важно е да си постоянна, всичко останало е мит :)

11.11.15
06:35

През лятото Биляна Йотовска беше гост на мол Сердика, имаха Green зона през месец юни като там представи полезни упражнения и втората част беше за здравословното хранене, направи две смутита като не пропусна да спомене, че рецептата я има в книгата и. Очаквах, че ще е пълно с хора, но главно имаше майки с деца, същност и това са основните и клиентки. Не бях впечатлена,очакванията ми бяха различни.Аз лично я харесвам като състезател,визия,готин човек изглежда, но не чух нещо,което не можеш да намериш тук в сайта или интернет. В сайта има доста полезна и най-вече достъпна,на разбираем език и безплатна информация. Важна е волята в случая, без да пробваш, няма как да постигнеш желанията си ;) Успех!

Аз се извинявам, но ако това на аватара ти си ти, май няма много смисъл да променяш каквото и да е в храненето си.

17.11.15
10:30

Поствам ти примерен режим на Б Й прецени сама дали ти е необходим този разход.Успех ! (Режима е от нета не съм го поръчвала аз )

ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2:1

Препоръчвам ви на гладно да правите коремни преси поне 3 пъти в седмицата х 100броя без значение от кой вид!
*на гладно - 1 капс. “XENADRINE”
Закуска 8/9ч
1 кисело мляко 1,5% масленост, в което разтваряте 50гр. овесени ядки
или
1 плод, кисело мляко 1,5% масленост /помео или греипфрут/
или
палачинка от 3 белтъка + 1 жълтък, 50гр. Овесени ядки и малко извара
или 3 варени яйца, от които махате 2-та жълтъка
*30 мин Cлед закуска се приемат 2 капсули витамини “Opti Woman”

—-1л. вода—

*на гладно - 1 капс. “XENADRINE”
Обяд 12.00ч.
150гр. Телешко филе /може и телешки или пилешки кюфтета/
салата по избор или задушени зеленчуци

—-1/2л. вода—-

16.00ч. Следобедно хранене
Местна супа, салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
или
150гр Пилешко/пуешко филе
салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
   
—-1\2л. вода—-

20:30ч. Вечеря
150гр. Риба или морски дарове
салата по избор или задушени зеленчуци
50гр. Ядки /бадеми, лешници, кашу/

23:30ч. Последно хранене
50гр.Protein, разтворен с обезмаслено кисело или прясно мляко
Преди лягане – 2 капс. ОМЕГА 3,6,9

Зареждане
На всеки трети ден към основните хранения се прибавят по:           
50гр. варен ориз или 100гр. варени картофи, може и Киноа или Елда (без закуската и храненето в 22ч.)                           

Течности:
на ден е добре да се приемат минимум 3л. вода!
Други течности - фрешове,чай или кафе с подсладител, мед или кафява захар...


Това е  (grin)Аз лично мисля,че обезмасленото  мляко,делене на жълтъци и белтъци,плодовите  фрешове  вече са тотална отживелица

Мнението беше редактирано от Мира на 17.11.15 10:34.

Julia K

17.11.15
12:07

Камен Илиев, в краката съм слаба, както мацката на снимката, искам още малко дупето да оформя, но нещо не ми се получава :/

Мира, и аз бях гледала подобен режим :д Доста еднообразен ми се струва, аз принципно си се храня НВД. а това кис.мляко го ям пълномаслено, но по колко грама? В делене на жълтъци и аз не вярвам :)

29.11.15
09:22

Здравей! Да се включа и аз, тъй като в началото и аз се доверих на “треньор” от интернет да ми изготви програма и изооообщо не бях доволна. Програмата сигурно я бяха направили за 5 минути и изобщо не си бяха направили труда да прочетат е-майла ми, където бях описала точните си цели, възможности за посещение на зала и т.н. Карах на тази програма 2 месеца /колкото те ми казаха, преди да се обърна към тях за следваща програма/, но нямах никакъв напредък. Да не говорим, че ходих на залата бясна, защото работя, като грешна и дадох 50 лв за простотии. Та така реших да си отделя 1 седмица, в която падаше яко търсене в интернет, събиране на информация, смилане на тази информация и опознаване на тялото ми.  И вмомента аз сама си и изготвям програмите и съм много доволна от резултата. Истината е една, душко, че  колкото и “компетентен” да е треньора, ако не знае начина ти на живот, кога си на работа, лекции, кога можеш да ходиш към залата и т.н. ще ти направи една най-стандартна програма, колкото да си вземе парите или може и да не си прави труда да ти я изготвя, ами да ти я копи-пейстне от друг клиент. Разчитай на себе си! :)

Мнението беше редактирано от Ivetka на 29.11.15 09:58.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1