Как да напълнея като ектоморф?

Здравейте аз съм Станислав и съм Ектоморф.Решил съм да качвам понеже съм много слаб но нямам много време.Аз съм на 20г 180 висок и съм 47кг и нито свалям нито качвам.Направих няколко изчисления и излиза че ми трябват около 1800-1900кал на ден за да поддържам теглото си.Опитах се да направя хранителен план но не съм сигурен дали е добър.
Сутрин след като стана това е около 6:30-7:00 - 100г извара(100 кал, 5 мазнини, 13 протеина и 2.4 въглехидрата)
Закуска 8:00 - Овес 100г с мляко 100мл 2 филии хляб банан(646кал, 10г мазнини, 16.5 протеина, 86.4 въглехидрата)
Предобяд 10:00-10:30 - Свинска пържола 100гр, салата, 3 филии хляб(364 кал, 27,08 протеина 23,61 мазнини)
Обяд 12:00-12:30 - Бял Боб 250мл с 2 филии хляб (300 кал, 10г протеин 26 въглехидрата)
Вечер 17-18:00 - Свинска пържола 100гр с 3 филии хляб и салата (364 кал, 27,08 протеина 23,61 мазнини)
И преди лягане 100гр Извара (100 кал, 5 мазнини, 13 протеина и 2.4 въглехидрата)
Това прави около 2400 калори с половин пълнозърнест хляб, 70гр мазнини и около 150гр протеин. Какво мога да добавя премахна?Избрал съм определени храни защото имам проблем със сърцето и не са високи на натрий

Темата беше редактирана от Станислав Димитров на 19.11.15 11:07.

19.11.15
11:08

Добави и тренировка и си готов.

Каква е причината да има точно такова съотношение между въглехидрати и мазнини в тази храна?

19.11.15
15:01

казано от Станислав Димитров на 19.11.15, 07:23:

Здравейте аз съм Станислав и съм Ектоморф.Решил съм да качвам понеже съм много слаб но нямам много време.Аз съм на 20г 180 висок и съм 47кг и нито свалям нито качвам.

Това някаква грешка при писането ли е? 180 см, 47 кг? Или си нещо болен? Може би тежиш 57 кг?

С тази храна единствено може да отслабнеш, успех, все пак.

казано от Миро на 19.11.15, 15:01:

Здравейте аз съм Станислав и съм Ектоморф.Решил съм да качвам понеже съм много слаб но нямам много време.Аз съм на 20г 180 висок и съм 47кг и нито свалям нито качвам.

Това някаква грешка при писането ли е? 180 см, 47 кг? Или си нещо болен? Може би тежиш 57 кг?

Объркал съм всъщност съм 1.73 но все пак съм ектоморф ям като луд но нито качвам нито свалям

Дали ядеш като луд или като нормален - не е ясно.
Можеш да бъдеш сигурен, обаче, че не е достатъчно.

Любезно те моля да пишеш грамотно.

Ако искаш да започнеш да качваш килограми, трябва да увеличиш храната драстично.... Поне 2 пъти количествата, които си написал.

20.11.15
15:17

Мислиш си, че ядеш много но всъщност не ядеш, 2400 калории са си почти глад, ако на тези калории поддържаш тегло просто ги увеличи малко и ще започнеш да качваш.

20.11.15
15:26

казано от Yonislav Stamov на 20.11.15, 15:17:

2400 калории са си почти глад.

От гледна точка на? 2400 ккал са напълно достатъчни на пръв поглед при неговите килограми. Друг е въпросът дали реално има и толкова.

puzimir

20.11.15
23:54

Кви са тия глупости е човек... И ква е тая мода сухарите да си следят калориите??? Аз съм редовно (4-5 дни в седмицата) на по над 4000 и съм 60кг на 1.73 от много време насам. Следователно - бухай яко лойна манджа и не си тормози акъла с глупости.

Мнението беше редактирано от puzimir на 20.11.15 23:55.

21.11.15
15:40

Здравейте аз съм Станислав и съм Ектоморф.Решил съм да качвам понеже съм много слаб но нямам много време.Аз съм на 20г 180 висок и съм 47кг и нито свалям нито качвам.Направих няколко изчисления и излиза че ми трябват около 1800-1900кал на ден за да поддържам теглото си.Опитах се да направя хранителен план но не съм сигурен дали е добър.
...

Лично мнение, без да ангажирам някой, но всички тези формулки, BMR, BMI са нескопосан инструмент за бодибилдъри. Просто не вършат работа, освен че са яко скучни. Концентрирай се върху диета с повече белтъчини и следи извънтренировъчната си активност. И преди да питаш, няма проблем да ядеш колкото можеш белтъчини (освен ако не си сериозно болен). Тез митове с бъбреците и механизма на глюколинезата (т.е. колко е ужасно, че ще използваш част от белтъчините за гориво)  са бро-сайънс. Вдигай тежести и яж обилно белтъчини е подход, работил векове.

23.11.15
15:16

И все пак трябва да си в калориен + иначе няма да стане.
Богатата на белтъчини храна влачи след себе си и много калории от мазнини. Отново калориите определят теглото. Аз бих комбинирал храните за да вляза в калориен плюс - например мазно свинско с картофи. Огън!
Често пъти болния микробиом и на макс калории не върши работа. Червата и стомашния комплект трябва да са здрави!
Иначе ядеш и само ..... хабиш.

23.11.15
16:32

казано от GEORGIO на 23.11.15, 15:16:

...
Често пъти болния микробиом и на макс калории не върши работа. Червата и стомашния комплект трябва да са здрави!
Иначе ядеш и само ..... хабиш.

Аз затова харесвам термина на Лайл Макдоналд за т.нар. “protein ratio” или “p-ratio” (т.е. колко мускул ще качиш като се храниш в калориен излишък, или колко мускул ще свалиш при дефицит).

Забелязъл съм, че има някаква периодичност във диетологията и от време на време стари неща се поизтупват от праха и се преопаковат под някакво по-звучно име. Не само при палео-храненето, което е нещо като fashion statement, а и при автори, които са уважавани и наистина си знаят. Например популяризираните от Дюшайн, лайл Макдоналд, Уорън Уайли и т.н. диети стъпват на разработената от Майкъл Зумпано система за Rebound Training. Тя е доста инстинктивна, и е точно на принципа за който говориш с картофите - гликогенова свръхкомпенсация. Слабостта е, че не концентрираш инсулинов отговор около някаква оптимална точка, но пък е елементарна и работеща схема.

Навремето имаше много спорове по форумите за “правилната” диета, но на повечето в един момент започна да ни просветва, че явно вътрешните органи се нагаждат към начина на хранене, както мускулите към начина на трениране. Затова има хора, които стигат до едно ниво по различен начин.

Повече е по-добре, особено като става дума за качващи билдъри, защото самият факт че един човек тренира с тежести създава по-оптимални възможности на тялото да използва белтъчини, дори и само заради повтарящите се и предизвикани от тренировките катаболни състояния.

нещо много лирично го подкарах...

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 23.11.15 16:33.

24.11.15
10:37

И аз съм от хърбавите и ти казвам че 2400 калории не са малко в никакъв случай. Може и 5к да ядеш, но ще ги пратиш директно в тоалетната! Ако не тренираш, няма да вдигнеш никакви килограми. Не се напъвай, просто тренирай редовно и по малко, не си давай зор, защото после ще те боли нещо по тялото, после още нещо и накрая файда дето си тренирал, вдигал си килограми на щангата и си се контузил за цял живот, или пък за доста дълго време. Гледай да не си направиш някакви дисбаланси по тялото и така. Отиди при някой който разбира да ти направи програма по която да тренираш. Не е никак лошо да се разтягаш, загряваш и масажираш. Не е необходимо да се тъпчеш с белтъчини, просто яж хубава храна. Тренирай за да бъдеш здрав, а не се угоявай като животно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1