Мнения за CLA на PrimaForce и MusclePharm

23.11.15
23:18

Кажете има ли голяма разлика между CLA на PrimaForce и това на MusclePharm?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.11.15 23:34.

Привет,

Предполагам питаш за Max Cla и Cla Core.

На първо място има разлика в източника на CLA. В Primaforce Max Cla източник е масло от шафран, докато в Cla Core, без да е изрично уточнено от производителя, се предполага че са именно масло от авокадо и зехтин, тъй като са включени във формулата.

В случая тези източници не бива да те бъркат, тъй като при добавките е по-важна концентрацията на CLA. Източникът би бил много по-важен ако тръгнеш да си набавяш CLA чрез храната, но това пък е крайно непрактично.

В Cla Core също са добавени и гореспоменатите масло от авокадо и зехтин, но лошото в случая е, че те са включени в тези 1000 мг Cla Blend в доза от 1 драже. Това означава, че реално CLA-то в 1 драже е доста по-малко. Можем само да гадаем, но вероятно е около 500 мг., тъй като на самия етикет CLA-то е поставено на първо място, което значи, че трябва да е в по-голяма концентрация от останалите две съставки. Това пък прави маслото от авокадо и зехтинът напълно излишни, добавени само за украса.

При Max Cla положението не е кой знае колко по-различно откъм концентрация и в 1 драже се съдържат 800 мг CLA. Тук поне човек знае точно колко има и бих заложил на това, че е повече от Cla Core.

И стигаме до решаващия (в случая) фактор - съотношението цена/количество. За пример, в нашия магазин за цената от 36,89 лв. получаваш 180 дражета Max Cla, докато за тази сума, дори и по-висока, от Cla Core ще можеш да вземеш само 90 дражета.

Претегляйки гореспоменатите фактори, моят съвет е да се насочиш към продукта на Primaforce. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.11.15 09:35.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1