Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

04.07.20
22:06

Скачането на въже е голямо удоволствие. Аз обаче не само скачам, а и се опитвам да разучавам “номера”. Днес, например се опитвах да държа ритъм с две превъртания на въжето на един отскок. По принцип нямам проблем да го направя докато скачам един път, но не бях пробвал да ги сливам. Трудна работа но ще стане. Тези от клипа в музикалната тема го превъртат 3 пъти на отскок и то ги сливат. Това означава всеки отскок да е максимален, а ръцете доста бързи.
Започнах на две-три тренировки, да замествам краката със скачане на въже. Те много идват вече различните упражнения с крака и въпреки че ги редувам по 1 или 2 пъти в кръг, 5 или 6 кръга, пак не мога да ги изредя всички в две тренировки. Затова обикновено в една правя разноименните, във втора клековете, в трета каквото е останало и/или въжето. Най-рядко правя пистолети и качване на високо стъпало, защото кълчат тазобедрената става и ме удрят в дископатията. Но “рядко” е относително понятие, защото тренирам всеки ден.
Това е по отношение на частта с краката в моите кръгови тренировки.

05.07.20
06:53

Скачането на въже е от любимите ми :-) а с повече въображение вариантите са много. С крачен маньовър както при бокса и бойните изкуства напред в страни спъпки-придвижване.... Две три минути сутрин “събуждат” при мен доста :-).

05.07.20
14:45

05.07.20
15:40

05.07.20
18:47

Да, това е клипа от музикалната тема с тройните превъртания. Имам даже изтеглени на комп-а ръководства за някои номера, някои съм ги усвоил, други са “греда”, трети с чакат реда ... ако дойде

08.07.20
20:44

Хм, интересно. Преди повече от седмица си забравих портативната колонка на лостовете. Бях я отписал, но днес ми я върнаха. Намерили я, водили я на море, добре свирила :) На прибиране намерих един “Пенчо Славейков” на средата на улицата, огледах се - никой няма. Някакъв късмет ме гони.
От скачането на въже ми е подбита “възглавничката” под пръстите на стъпалото на левия крак - същия който контузих. Нещо все още не го управлявам като трябва, вероятно. Контузията беше падане от високо (след силово от лоста) върху камък, прикрит под дълбок сняг. Още левия глезен ми е различен от десния.
Спортната ми форма е перфектна за тренировките, които правя и които не са се променили съществено от 3-4 години, като изключим сезонните влияния на тъмнина, студ или жега. Аз цели нямам - “мия си зъбите”. Краката са повече, но нищо ново, само повторенията са повече като обем за една тренировка.
От понеделник съм във Варна, командировка, май на мястото от миналата година в ... преди Евксиноград, над нудисткия плаж, тренирах в парка на паметника на българо-съветската дружба, с въжето за катерене. Ако ме настанят другаде, ще трябва да се търсят варианти

Евала чиче.

10.07.20
19:35

Ти пак ли се регистрира бре, чичовото :) Запомни си този път паролата.
Да, потвърди се дестинацията ми - Варна, Св. Никола. Хубава площадка е тази :)
Чичовото, с Мишо плътно, без пропуск!

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.07.20 19:37.

12.07.20
22:02

Последни тренировки в София и от утре във Варна. Таман стана интересно и ме изпратиха далеч. Даже едно от момчетата с които тренирам вчера е бил на протест и днес го гледах подозрително :) ... да не изгради групата имунитет ... то аз съм най-възрастния - ей го и този с “чиче”-то тренира с мен.
Е, ми, ако не съм го изкарал февруари в Гоце Делчев и Банско - там бях, утре го нося във Варна. 14 дена, аслъ карантина и въже за катерене, ако е там

17.07.20
23:46

Там е. Площадката е интернационална в този сезон, трудно може да направи извод за местно ниво - различни тен, език, стил на спортуване, хората не говорят помежду си ... много татуировки - вече тези без татуировки сме индивидуалистите дето правят впечатление, Станах различен без да си мръдна пръста - яко :) Морето не съм го виждал, нормално - работа, тренировка, ядене и сън. Като местен съм - питат ме за посоките
Днес, посочвам един колега, на който не зная името, в разговор, като “дебелия” колега, а те ме поправят на “пълничкия”. Аз отговарям, че колегата е дебел, а не малоумен, има огледало и какво значи “пълничкия”? Аз “празничкия” ли съм? И на английски е “skinny”, “fit” и “fat”- слаб, по мярка и дебел. Пълничък ... дебел се казва, ако не го кефи да отслабва
Копираха ми няколко движения на лостовете - L to planche и ниския му вариант (спусната кофа до нисък планче без вдигане на кофата). Усещам че и внимателно ме наблюдават когато работя с ластика.
Днес имаше едно руско говорящо 10 годишно момиченце, което въртеше коремни, за срам на половината спортна площадка

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.07.20 00:00.

21.07.20
22:16

Чак днес се разходих покрай морето. Много е зле работата. От Варна до златните - не ходих по-нататък, не знаеш кога свършва едно населено място и почва друго. Когато няма завършена сграда има зарязан строеж. Всичко е заграждение до заграждение. Пътищата са или в ремонт или разбити. Пълно е с коли и хора, говорещи всякакви езици, сред отвратителна инфраструктура. Чуждоговорящите са шумни и не носят маски. Морето изглежда що-годе чисто, но смърди ужасно на не морски работи и не е солено ... трябват булдозери за да се оправи работата. Отврат! Съжалявам, родолюбец се пиша ужким, но нещата са супер зле.
Тренировките са ми ОК - те поне зависят само от мен

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.07.20 22:18.

21.07.20
22:54

Вдясно от “дървения мост”, преди “Ной” има ремонт, иначе за кола пътя за Златните е перфектен, но за пешеходци не става, а по черно и по крайбрежието не можеш да стигнеш, най-малкото заради Евксиноград. Откъде броиш тръгване от “Варна”, може би от Св. Никола, където беше споменал, че нощуваш?

Какво значи, че не е солено, софиянци свикнахте на море в Гърция и нашето сега ви се струва сладководно? Чисто и мръсно се определя от вълнението и цъфтеж на водорасли, иначе на пролет и есен е най-чисто, понякога е направо кристално. Сега, ако отидеш на новия канал, където е спукана отходната тръба на кв. Аспарухово може и да е мръсно, но пак е условно, защото аз лично не съм забелязал видимо замърсяване или миризма, а засилен цъфтеж в района и мидите тази година, “от фермата” са двойни :)

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 21.07.20 23:09.

21.07.20
23:12

Да, след Евксиноград, през Чайка, покрай самата плажна ивица, два, три плажа и се топнах на ... Кабакум ли е, Журналист ли е, ддз и после продължих да разгледам. Следващия път смятам директно да задам Кранево, Терма бийч и да пробвам морето край резервата

21.07.20
23:19

Да, Кабакум е плажът преди хотел Журналист, който отдавна плаче за взривяване (допреди 3 години имахме хубава къща в района, по-точно на Ален Мак), а оттам нагоре е свлачището на Трифон Зарезан, което догодина май ще е отремонтирано, но и сега пешеходците минават нормално, тоест почти си стигнал Златните.
Не съм сигурен откъде точно си минал, но мисля, че си избрал най-неподходящия маршрут.
Кранево - Албена - Балчик е много красиво, но не съм сигурен, че е проходим заради свлачищата. Последно го минах преди 7 години и на места имаше малко зор, а навръщане от Балчик вървяхме по шосето като лудите и добре, че ни взеха с кола след Албена, че вече бяхме изгоряли, като цигани копанари, имай го предвид.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 21.07.20 23:31.

21.07.20
23:33

Ми те и имената като другата работа :) Прикачвам маршрута ми
Аз не съм на почивка - по работа съм тук. Просто си разглеждам, спирам навсякъде и не ми харесва какво виждам

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.07.20 23:41.

21.07.20
23:49

Да, точно оттам си минал.
Преди няколко дни седнахме на едно капанче на Ной (плажът преди Кабакум) да хапнем риба. Пусто, няма туристи, няма местни, К19 прочисти района.

22.07.20
00:04

Ти сигурен ли си че сме били на едно и също място? Днес навсякъде беше пълно, покрай морето нямаше места за паркиране, а в хотела ми от понеделник има 20-на английско говорещи младежи.
Ей тук имам едни снимки от оптически измамените софиянци в Гърция
Ти като си от Варна, хайде на тренировки и бира :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.07.20 00:06.

22.07.20
00:17

Добре звучи, но сега работя, тренирам и пия вкъщи :)
Екстра е в Гърция, но и тук е хубаво, само трябва да знаеш къде да отидеш. Специално в Евксиноград си струва, но запазването на нощувка става година по-рано.

22.07.20
11:07

казано от Dymag на 22.07.20, 00:04:

Ей тук имам едни снимки от оптически измамените софиянци в Гърция)

Ебаси навалицата! :)

24.07.20
21:01

казано от Dymag на 21.07.20, 22:16:

Морето ... не е солено

... като в последствие с помощта на Brown Bomber установихме че става въпрос за плаж Кабакум до Варна.
И аз си помислих че може да сравнявам с Гръцкото, но днес се разходих до Терма бийч, между Кранево и Албена и водата беше солена! Говоря за чувствителна разлика. Гледам картата и се чудя на какво може да се дължи ... имаше огромни вълни и червен флаг, нещо да е завъртяло водата. Или пък Варненското езеро има влияние, ако теченията са нагоре
Минах през Декатлон Варна - и там няма никакви ластици. На моите, буквално, както са нацепени, всяка тренировка им е подарена.

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.07.20 21:02.

30.07.20
22:05

Чак вчера се прибрах - 17 дена работа, над 400 км. път, тренировка, готвене, посрещане на гости и купон, на който дойде полиция накрая :) Горките съседи от отсрещния блок, които я извикаха.
Да тренирам и когато не съм в кондиция е нещо характерно за мен - правил съм го и веднага след 24 часови смени преди лягане, след тежка физическа работа като дърводобив, пренасяне на камъни за дувар, копаене на кладенец в скала или разтоварване на тухли, пиян на ръба на спомена и т.н., няма значение. Тренировката се случва.
Свалил съм кг. във Варна и в момента съм 86 кг. Чувствам се лек, не ме болят рамо и лакът, много съм доволен. Тия кг. със зор ги задържам под 90 от много години. Като гледам дневниците на хората, които описват храна, сигурно ям на 1/3-та от техните менюта и не приемам никакви добавки. Във Варна бях на 3-4 яйца от “хотелската” закуска, 5-6 кафета без захар, някоя друга бира и богата салата вечер. Салатите правени от мен - в заведение не предлагат такива. Направо си бях вегетарианец две седмици

06.08.20
23:59

Тази криза, много странна. Всеки е бил на почивка вече поне два пъти, видял си е роднините дето не ги е виждал от години, купоните и събиранията са много повече, да не кажа всеки ден, хората дремаха 10 години власт на ББ и сега се сетиха да се събират да протестират, човек да си каже: “Бре, тази криза много социална се оказа” ... последно, по-зле ли сме или по-добре?
Тренировките си вървят. Килограмите, въпреки купоните, съм ги заковал на 86 и “хвърча” на лостовете. Ластиците, нацепени, омекнали, почти като все едно ги няма, но се държат “на магия”. По-рядко ги вкарвам - през ден, през два. И така - тренировки, кризи, почивки, купони, каквото дойде

07.08.20
09:12

Дали пък всеки е правил купони и видял роднините си?
Аз лично нито един купон не съм правил,пропуснахме рожденните дни на голямата и малката...родителите си в продължение на 3 месеца ги видях веднъж...а родителите на съпругата от началото на короната 2 пъти.
Морето пък ,какво общо има-щом можеш да спазиш изискванията.

07.08.20
10:46

Сега живея, както и преди с уточнението, че нося маска, където е задължителна, ако съм с детето и трябва да ползваме асансьор, не се качваме с други хора, но при условие, че малката посещава детска градина всеки ден и тренира балет на закрито с други деца, всичко останало ми се струва лицемерно.

07.08.20
12:00

казано от Brown Bomber на 07.08.20, 10:46:

Сега живея, както и преди ...

Ние не живеем като преди, опитваме се да се съобразяваме със ситуацията до колкото ни е по силите. Избягваме ресторантите и баровете, концертите, тълпите, пътуванията, излишните социални контакти и т.н.т. Като цяло внимаваме, без да прибягваме до крайности. Иначе да, малката като тръгне на градина септември и положението отива на “квот такова” :)

Мнението беше редактирано от Splash на 07.08.20 12:12.

08.08.20
03:01

Мислех че се разбира че съм ироничен. Повечето хора бяха засегнати професионално с ... да речем повече свободно време, без право на избор. И си го оползотворяват. Преди, да се наредят звездите в правилната последователност, за да съвпаднат отпуски, ваканции и т.н.
Днес не спортувах - лошо време

29.08.20
00:42

Еха - документиран пропуск. Тренировките така са се съединили с ежедневието ми, че не обръщам кой знае какво значение на факта че тренирам, а по-скоро кога не съм тренирал. Нямам и спомен последните две-три години да съм усвоил нещо кой-знае колко по-различно, като по-скоро подреждам, оптимизирам и изчиствам ненужното. Предполагам, че това означава “да поддържаш” ... вероятно, в предишно състояние тялото си. Само че на мен не ми харесва състоянието на тялото да е движещия мотив за тренировките, а по-скоро нуждите му, т.е., независимо от състоянието му, било то добро или лошо, тренировка трябва да има.
И тук идва проблема със сравнението, какъвто не трябва да има. Тренировката е нещо лично и сравнение не може да има извън личността на трениращия.
Един приятел заряза групата ни заради по-сложни упражнения, които правим.
Скоро съм в Пловдив :)

29.08.20
16:21

От известно време, с цел да не ми се докъсат ластиците, работя с двата ластика едновременно, с една ръка. Голяма мъка до невъзможност на някои движения назад, но мисля че съм се подготвил за 45-ките. Гледам, има наличност, 100% каучук ...

29.08.20
20:39

... и вече имам една тренировка с червените, 45 кг. които се водят. По-леки са от двете 35-ки едновременно, въпреки че те са нацепени и доста хлабави вече, а 45-ките са нови. Очаквах да ми е по-трудно. Днес правих ластици с една ръка, с високо и ниско окачване, без някакви замествания на движенията, освен че се приближавах по-близо до окачването. Сигурен съм че ще се справя с новата тежест и с раменна височина на окачване. Съмнения имам за двустранните раменни разтваряния на паралелни ластици (портален скрипец), но ще видим. Доволен съм. Разбира се, ластиците ужким са асистиращи и многоставните със собствено тегло си ги има в тренировките, крака също. Нещо, обаче, “асистенцията” ми е по-трудна в момента :)

29.08.20
20:53

Имам Декатлонски и ultimateperformance.
Прави ми впечатление, че от Декатлон са по-твърди и не толкова еластични, но разликата в цената е голяма :-)
Лично на мен, Ултимейтперформанс ми допадат в пъти повече!

29.08.20
21:21

Отпускат се много с времето. Твърди са в началото, после омекват и се разтягат, като им пада началното съпротивление осезаемо. Декатлонските пише че са 100% каучук, най-вероятно синтетичен, тези на спорт депо пише че са силиконови. До колкото знам каучука е по-податлив на промени в резултат на външни влияния като температура и слънце, но пък силикона по-лесно се наранява механично. Не мога да коментирам силикона, защото само един път взех такива, забравих ги на лостовете и изчезнаха :) При мен тормоза на ластиците, в предвид че често тренираме група, е много голям.

29.08.20
21:41

Със силикона винаги трябва по внимателно...да не го нараниш.

02.09.20
02:03

С двустранни ластици, като портален скрипец, с 45-ките (ластик), повече от половината движения са ми невъзможни. Висок и ниско окачване - ОК, раменна височина - ОК, паралелни ластици - провал. Там не мога да съкратя разстоянието. Супер - ново предизвикателство :)
Миналата и тази седмица ходя с колело на работа. Свалил съм килограмите на 86 и на лостовете хвърча. 10 км. колело сутрин без закуска, работа на крак, 10 км. по нанагорно, тренировка, обилна вечеря и сън около 6 часа - това са последните ми 2 седмици.

09.09.20
21:01

Екстра са 45-ките. Поомекнаха, както се е случвало с предишните, падна им първоначалното “одървяне” за което спомена Иван П преди 3 мнения, добре влизат и забелязах че рязко ми олекнаха движенията със собствено тегло. С два срещуположни ластика още бера ядове, даже изпържих увредения ми лакът малко на двустранни раменни разтваряния като на портален скрипец, но не ме лимитира - изрових налакътника от предишните си патила и тренирам с него.

01.10.20
00:14

Това тираджиите са голяма работа. Тираджията е колоритен образ, който лесно се разпознава по нетипичното лицево окосмяване, типичната за пациентите на всяка ортопедия походка, многото джобове и странни аксесоари, навяващи асоциации с пиратство и постапокалиптика. Ако го заговориш и след това разбереш какво казва, откриваш неподправен колорит и несравнима мъдрост. Тираджията не живее в големия град, а в някое малко населено място в близост, но не за да се радва на природата, селската идилия и спокойствието, а защото си е от там. Той си слага на киселото зеле зехтин, ползва го за мезе на уиски и има не просто голям телевизор, а има най-големия телевизор. Това е човека, който може да ти осигури див чесън и колело с неясен произход.
Отплеснах се.
Стана си студено, сменихме дрехи и напитки - от разхлаждащи на загряващи, започнахме да затваряме прозорци и да гоним миризливките търсещи топло място. Започнаха и пропуските на спортуване заради дъждове. Много рано - още има почти месец преди да врътнем часа с един час назад. Аз съм си ОК, но ми е любопитно, колко от приятелите които се запалиха тази година по спорта на открито и се кълняха че вече няма спиране, ще оцелеят в спорта през зимата. Аз знам - николко и аз ще бутам снега от лостовете. Какво да се прави - трябва да поддържам легендата че всичко е до ген :) В интерес на истината очаквам мека зима и тежки коронавирусни драми

01.10.20
09:08

казано от Dymag на 01.10.20, 00:14:

В интерес на истината очаквам мека зима и тежки коронавирусни драми

Предлагам превенция)))

Мнението беше редактирано от nervak на 01.10.20 09:10.

01.10.20
23:51

Това не го разбирам какво е

02.10.20
07:48

казано от Dymag на 01.10.20, 23:51:

Това не го разбирам какво е

Сок.

02.10.20
08:37

казано от nervak на 02.10.20, 07:48:

казано от Dymag на 01.10.20, 23:51:

Това не го разбирам какво е

Сок.

Много добре. Ако желаеш, напиши технологията която ползваш :) може и в моя дневник. Да се понауча и аз нещо, различно от класическите домашни. :)
П.С Ти май тук точно го оттачаш всъщност. Ти си по-напред от мен. Тази година има много материал, но ние го сложихме чак около 20-ти .. Само винено. Тази година имам и малко бяло да го видя дали ще стане, но му изби тапата, уж маркучета това онова ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.10.20 08:39.

04.11.20
12:58

Кво става с dymag

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1