Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимАз за 1-ви път го чувам т,ва “гуру”....без да подценявам труда и приносът му. Какъвто и да е той. Но щом му се кефят ?
ПС....сори за новата страница, Бать Венц ?......или както казват Ъпсурт: соске претенции към Бат Венци ?
Мнението беше редактирано от D_M на 21.08.21 18:21.
И аз разбрах за него от тук и реших че е редно да видим за какво става въпрос. Одобрявам подобни инициативи и се радвам, че си е намерил “почва”. Киро брейка си е друга работа - и той е от Велико Търново, но и него не видях. Те тези не ходят по лостовете
... как ме върна в “10-те лева”, на 1:39 :)
Ще опиша една тренировка за новата страница, което си е доста амбициозно начинание :)
Днес ми беше ред на ластик с раменна височина на окачване, “тюлени” и успоредни крака.
1.
- с рамо към ластика, редуване на 4 посоки с една ръка навътре - над главата, пред гърдите, ниско пред тялото и ниско зад тялото, Х5, общо 20 движения на ръка
- 5 тюлена на най-широкия хват - 6 напречни стъпала на хоризонталната стълба между ръцете
- 5 L to HS
- с рамо към ластика, но с външната ръка, редуване на 3 посоки с една ръка навън - над главата до зад шията, пред гърдите като раменно разтваряне на портален скрипец и ниско пред тялото, Х5, след което зад тялото 5 пъти. На практика обратните движения на първия ластик, общо 20 на ръка
- 5 набирания обратна кофа
- 5 кофи за стречинг а лакътя :)
- широки клекове на равно
малее, още 4
2.
- с гръб към ластика, редуване на 3 посоки с една ръка напред - над главата, на височината на гърдите и покрай тялото напред с дланта нагоре, Х5, общо 15 на ръка
- 5 тюлена на ... пак е много широк, 5 напречни стъпала
- 5 повдигания на успоредката с подпрени рамена и ръце назад, от вис до свещ
- с лице към ластика, редуване на 3 посоки на изтегляна на ластика с една ръка назад - над главата, настрани като раменно разтваряне и ниско покрай тялото с длан към ластика, Х5, пак обратното на предишния ластик, общо 15 на ръка. Както казва един от спортуващите с мен, това е като онова, но на обратно :)
- 5 пружина под успоредката
- 5 кофи
- раменни клекове на равно
3.
- с гръб към ластика, описване на дъга с ръката, от над главата напред, в средата обръщане на дланта нагоре и прибиране ниско покрай тялото, след което се връща по обратния път, това е едно, Х5, броя ги за 10 движения на ръка
- 5 тюлена на широк хват - 4 напречни стъпала
- 5 flying ass със стъпване върху успоредката на две нива - хвата е на ниското, стъпването на високото, около педя е разликата във височината
- с лице към ластика, описване на дъгата назад с една ръка, т.е. това е като онова, но на обратно, Х5, 10 на ръка. При тези движения няма как да се изолира тялото и точно това е целта ми. Изтеглянията са тежки - ластика е 45 кг. според производителите му и цялото тяло участва между стъпалата и ръката, прикляква, изпъва се и т.н.
- 5 от положение за обратна кофа, спускане на задника, стъпване с краката под рамената на успоредката, връщане като “тяга” на лост и изпълнение на обратна кофа
- 5 кофи
- скиорски клекове, стъпало до стъпало, под наклон
4.
- с ластик зад гърба, като флайс но с една ръка на височината на гърдите напред, Х10
- 5 тюлена на раменна ширина - 3 напречни между хвата
- 5 L to planche
- обратния ластик назад, Х10
- 5 обрати кофи
- 5 кофи
- раменни и веднага широки клекове под наклон на стъпалата
5.
- с ластик зад гърба и две ръце в него, редуване на разтваряне на ръцете зад врата и пред гърдите, като в същото време ме дърпа и назад
- 5 тюлена на тесен хват - 2 напречни
- спусната кофа до нисък planche
- с лице към ластика и две ръце в него, изтегляне над главата и разтваряне на ръцете зад гърба, обратното на онова
- май пак правих обратни кофи
- кофи
- по 1 вертикално повдигане на human flag пред и зад тяло
58 минути
това е една от 6-те тренировки, които редувам в нещо като цикъл. Мисля че става ясно защо не ги описвам :)
Това с вкарването на леки движения със собствено тегло във втората част на кръговете - набирания, обратни кофи, кофи, е ново за тази година. Идеята ми е да бъзикам лакътя, да видя дали ще се отключи с тези символични бройки, а изпълненията са бавни и с максимална амплитуда, нещо като стречинг.
Днес ми беше ред на срещуположни ластици като портален скрипец, флайсове на 3 височини - висок, раменна и нисък, обратните им по отношение на височините двустранни раменни разтваряния, cable push-pull, което го правя на две височини и едно ... с много високо окачване, с лице към ластика и разкрачен стоеж, ластика ми е точно в средата, обръщам ръката с лакът навън с дясна ръка и навеждане и го забивам до външната страна на ляв глезен, после се изправям сменям ръцете и забивам с лява до десен глезен. Трудно е за описване, вероятно нищо не се разбира, има елементи на молитва, усукване на торса, само в началото тръгва като дърпащо след което се обръща лакътя и става бутащо. Него го редувам с нещо между суинг и плие с двата ластика едновременно между краката с ниско окачване. Тежките със собствено бяха като вчера, само дето дърпащите бяха или 3 тюлена + 2 силови или 3 силови с два тюлена - редувах ги, в предвид че по-предишната беше само със силови, а вчерашната с тюлени. Леките бяха прости набирания и кофи. Краката бяха на височини - отпад с мах с опорен крак върху ниска пейка, като при отпада прикляквам максимално с другия, румънска на един крак под наклон на опорния, напад с отпад срещу наклон и пистолет на високо стъпало. Пак 58 минути. Знам, защото си пускам гривната в режим свободна тренировка.
Вчера, мелници с двата ластика - нещо средно между флайс, боксиране и шамари, с по-прави ръце, заключени лакти, редуване на ляво-дясно и много торс с усукване в движението. Това го измислих във Варна, където нямах достатъчно широко окачване за портален скрипец. С по-тясно, двата ластика, едновременно, ме дърпат назад с повече тежест от колкото тежа, което го компенсирах с редуване на ръцете, за да ме дърпа назад само единия, но толкова ми хареса ефекта върху торса, че си направих самостоятелна тренировка само с “мелници’. 4 височини - високо, ниско и 2 междинни, със срещуположните движения назад на съответните височини и пак на същия принцип - ляво-дясно. Понеже са по-малко кръговете - 4, тежките със собствено бяха 10 дърпащи с 10 бутащи, а леките пак по 5. Краката бяха широки клекове с камък. Широки, защото камъка е много голям и с по-тесни няма как да го спускам между колената.
Днес, TRX, пак 4 кръга, пак тежките на 10+10, леките на 5+5, краката - клекове под наклон, за да подсиля ефекта от глутеус моста при дърпащите движения с TRX-а.
И така си спортувам, всеки ден.
Пуснали са много добър сурово-сушен телешки суджук блек ангъс, български, гр.Харманли. Засякох го във Фантастико, опитах го и в момента имам в хладилника 3 подкови
Малее, 2 месеца на съм писал. Но и дни без тренировка да имам 2-3 през това време. Миналите 2 седмици бях във Варна, позната площадка и тренирах по къс ръкав докато в София мръзнеха - като по поръчка. Днес се върнах и пак на топло тренирах :) “Подреждат ми се звездите” за тренировки, но не и за писане във форума - няма време. Не се подреждат и за коронавируса - нито съм го карал или поне нямам такава информация, нито съм ваксиниран. Имам срок до сряда да се ваксинирам или ще следва бъркане в носа през ден за бърз тест - мой си е избора. Бях решил да се ваксинирам декември-януари, за да хвана догодина почивния сезон, пък ако до тогава излезнат “поправки” на ваксините да съм актуален, но сега съм с горните два избора.
Та, спортувам си, както винаги и както съм описвал в предишни мнения - промените са според ситуацията и мястото на което спортувам, и не са съществени. Моят спорт не е за постижения, напредък, корекция на килограми или мускулна маса. Той е безсрочна “физическа хигиена” на тялото, без която съм решил че не мога. Затова и няма какво толкова да описвам - “мия си зъбите” редовно :)
Човек ще си каже, защо пък тогава пиша, изобщо. Защото си мисля че не е сложно да се грижиш за тялото си - просто го правиш и не му мислиш толкова. Сложно е като спреш да го правиш за някакъв период. Почват едни драми, сравнителни оценки, комплекси, клетви и заричания, нетърпение, търсене на “супер системи” и т.н., не съм пробвал и не зная, но предполагам. Аз си спортувам. Освен това ... ама много готини хора има в този форум - ако не “мъцна” нещо, да не ме забравят
... на 84 кг имам вени по корема и гърдите - много е странно
22.10.21
23:25
Да, открих за себе си, че е много по-лесно да си постоянно “във форма”, отколкото всички други тъпотии.
Аз пък днес се боцнах с първа игла файзер, сертификата ми го дадоха на място, а в системата излязох след 20-на мин. и сега чакам нещо да ми стане. Тази, дето ме ваксинира ми вика: “Отпусни го това рамо!”, а аз “Как да го отпусна - отпуснато си е” :) Днес не тренирах умишлено, че се ваксинирах около 17:00 часа, а за утре ще видим, че всички казват да чакам ефектите на другия ден.
По принцип не смятам че зад ваксините за ковид стои някаква конспирация, нито ги намирам за “спасение от глобалното зло”. Финансови интереси има при всичко. На практика, бих казал че ги омаловажавам във всяко отношение, затова не предприемах нищо. Не съм си променил мнението. Мога да го променя ако ме тръшне утре ... ако пукна, ще пиша :)
Да, ще е интересно и при теб как ще е. Понеже аз съм много толерантен към вирусни заболявания и почти не усещам някакви неща.
Това което стана при мен след първата ваксина, е че не пих 24 часа и не тренирах. Ннищо не усетих, обаче на другия ден като ходих в планината малко се задъхах. Иначе може да вдигнеш температура през ноща и да пиеш парацетамол.
Аз усетих втората доза и то не за нещо друго, ама ми се възпали сухожилието на рамото, не мускулно, а си стана възпаление, нищо сериозно, ама не тренирах 2-3 дни горна част.
Бъди здрав и продължавай в същия дух с тренировките.
Аз пък не можех с дясната ръка да си стигна, за да си притисна лепенката на задната част на лявото рамо. Не бе от липса на мобилност, някак мускулите на гърдите ме блокираха. Да си мускулест си има и негативи, пък и малко сланинка отгоре и ей го.
Никакъв бъзик не влагам, говоря сериозно.
Дано Димаг всичко да е точно от към реакция на тялото ?
То май трябва да има някаква реакция, така съм чувал. До момента при мен няма нищо, а мястото на убождането не мога да го намеря. Ако така продължава, че не са минали и 24 часа, мисля днес да си спортувам
казано от Dydo на 25.10.21, 21:15:
Аз пък не можех с дясната ръка да си стигна, за да си притисна лепенката на задната част на лявото рамо. Не бе от липса на мобилност, някак мускулите на гърдите ме блокираха. Да си мускулест си има и негативи
Етва е класическия фитнесджия :D
Венци, колко пък финансова изгода да има в тея ваксини та да купят целия свят? Една ваксина струва 20 лева. Дори и на всички хора по света да им забият, това са колко? 140 милиарда. Разделени на 4-5 фирми и като сложиш някакви производствени и логистични разходи, ми то тва са по 20 милиарда на фирма. На Безос джобните за месеца. Не е ли по-вероятно тая истерия да е предизвикана от Амазон например (и разбира се злите Биг Куриер) например, щото печалбите им от началото на пандемията са 10 пъти повече от на Биг Фарма? Ама никой не протестира срещу Алиекспрес, само срещу Пфайзер.
казано от Димо на 26.10.21, 11:34:
казано от Dydo на 25.10.21, 21:15:
Аз пък не можех с дясната ръка да си стигна, за да си притисна лепенката на задната част на лявото рамо. Не бе от липса на мобилност, някак мускулите на гърдите ме блокираха. Да си мускулест си има и негативи
Етва е класическия фитнесджия :D
Венци, колко пък финансова изгода да има в тея ваксини та да купят целия свят? Една ваксина струва 20 лева. Дори и на всички хора по света да им забият, това са колко? 140 милиарда. Разделени на 4-5 фирми и като сложиш някакви производствени и логистични разходи, ми то тва са по 20 милиарда на фирма. На Безос джобните за месеца. Не е ли по-вероятно тая истерия да е предизвикана от Амазон например (и разбира се злите Биг Куриер) например, щото печалбите им от началото на пандемията са 10 пъти повече от на Биг Фарма? Ама никой не протестира срещу Алиекспрес, само срещу Пфайзер.
Точно така разсъждавах и аз в началото, а сега си представям как ще слагаме по 2-3 игли всяка година до края на живота си и сметката става друга :)
Пфайзер дори не са най-печелившата фармацевтична компания. Едва на трето място са. Първите две не правят ваксини.
И Пфайзер е на 41-во място по капитализация в света. И струва 10 пъти по-малко от Епъл например, ама никой протестира че Епъл вадят всяка година нов телефон за 2-3 000 лева, нищо че там реално ги следят с чипове :)
Да, и анализаторите очакват драстичен спад на приходите им в следващите години. Ако случайно употребата на ваксината им се задържи вместо 240 млрд. долара капитализацията ще стане 740 да речем :D :D
ОК, значи всяка година ще плащаме по 40 или 60 лева за ваксини. Изключваме нали здравните и обществени ползи.
Нека всеки, който мисли че ваксините са за да ви вземат парите, но в същото време ползва финансов продукт без инвестиционни намерения (кредитна карта, теглил е потребителски кредит или ипотечен за собствено жилище) първо да вдигне ръка и второ да каже грубо по колко пари дава на година. И също и да каже по колко данъци плаща на година. Аз например давам между 3 и 4 хиляди лева всяка година лихви и обслужвания на кредити. И даже не им им се наложило да ме принуждават да ги тегля тези кредити. А от държавата ме принуждават да плащам между 7 и 10 хиляди лева данъци всяка година без да броя тези скритите като ДДС на хляба и учебниците примерно. И ако не ги плащам, ще ме вкарат в затвора или няма да имам право да работя. И аз съм въшльо във финансово отношение. Има хора, които плащат много повече. И кво ся - Световния Заговор купиха и побъркаха целия свят и рискуват бунтове за 1% от парите, които иначе си взимат без да си мръднат пръста ли?
казано от Любомир на 26.10.21, 11:54:
Да, и анализаторите очакват драстичен спад на приходите им в следващите години. Ако случайно употребата на ваксината им се задържи вместо 240 млрд. долара капитализацията ще стане 740 да речем :D :D
И пак даже не се доближават до едни производители на телефони. Как си обясняваш с наличните 240 милиарда че успяха да купят целия световен елит без Беларус и Северна Корея?
Световния заговор издиша напълно в Англия. Всички ваксини са безплатни. Сега почнаха да натискат за 3та доза. Що безплатни тестове се изразходват, бедна ви е фантазията. На големите предприятия им карат направо с бусовете. В къщи има поне 50. Жена ми се тества през два три дни, големия и той. Това всичко го плаща държавата. И къде е логиката водеща държава, да участва в тази световна конспирация ?
А ако почнем да смятаме щетите за икономиката, незнам до къде ще стигнем. И какво излиза, че Англия подкрепя да си срине икономиката за да се нагушат няколко компании ?
Мнението беше редактирано от Nev на 26.10.21 12:08.
Никакъв заговор не са организирали и нищо не са купили, просто се възползват доколкото могат от ситуацията. Имаш сериозна здравна криза, секторът е с изключително тежки регулации и всеки се опитва доколкото може да повлияе при написването на правилата, така че да има ползи от тях и някак се оказва, че независимо, че имаш антитела трябва да се ваксинираш за всеки случай, или независимо, че умират хора е много важно нощните заведения да работят.
п. Ама и ние намерихме точно къде да ги пишем тези глупости..
Е някой ще каже: ама те БигФарма пак си ги взимат тея пари, нищо че е от правителството. Щото то и в България са безплатни ваксините. Нищо че не са дори задължителни.
Аз питах и преди: къде им е файдата например на британското правителство да плати едисиколко хиляди милиарда паунда заплати цяла година на половината работещи хора да седят вкъщи, само за да осигурят на лошите Пфайзър и сие 0.1% от тея пари от ваксини. Що просто не им ги дадоха и да спестят останалите 99.9 % колосални разходи? Аз се имам за средно икономически грамотен и акъла ми не го побира как някой ще мисли че всичката тая интифада е за едни пикливи 20 лева на ваксина.
Ами Бутан горките - те даже безплатно взимат ваксини и си ваксинираха 90% от населението. Те много прости - хем някой вече е платил ваксините и Биг Фарма си взеха парите, хем се занимават напълно излишно да си дупчат хората :(
казано от Любомир на 26.10.21, 12:06:
Никакъв заговор не са организирали и нищо не са купили, просто се възползват доколкото могат от ситуацията. Имаш сериозна здравна криза, секторът е с изключително тежки регулации и всеки се опитва доколкото може да повлияе при написването на правилата, така че да има ползи от тях и някак се оказва, че независимо, че имаш антитела трябва да се ваксинираш за всеки случай, или независимо, че умират хора е много важно нощните заведения да работят.
Разбира се че ще се възползват. То всеки се възползва. Да не са те тъпи? Ама това не доказва по никакъв начин казуация, че да казваме “тея ваксини са за пари” Цигарите са за пари, алкохола е за пари, наркотиците са за пари, курвите са за пари, диамантите са за пари. От тях няма смисъл и се създава изкуствено търсене. Ваксините са за да се спасяват човешки животи и да се върне икономиката по-бързо и ефективно в релси. А че някои хора направИха много пари в процеса - по- заслужени са от много други дето също направИха пари.
казано от Любомир на 26.10.21, 12:06:
Моя близка точно днес си постна изследването, че имала тонове антитела и изкарала вируса два пъти и нямало да се ваксинират защото не била опасна за другите. Попитах, като е имала тонове антитела защо не са и помогнали и се е заразила втори път. И понеже не е разбрала, втория път, а съди по антителата, всъщност излиза, че докато го е карала ( ако го е карала) е обикаляла и е ръсела зараза ?
Иначе за антителата, вече има вече доста статии където е обяснено, защо не ти дават никаква гаранция и точни отговори.
Димо, ваксините са за да продъжиш да си обслужваш кредитите, че иначе си финансов риск :)
Спортувах днес - току що се връщам. Мислех да сменя тренировката че идваше ред на ластици като “портален скрипец”, баш с двустранните раменни разтваряния, мислех да е с намален обем, мислех, мислех и като почнах си я направих както и на каквото си му идваше ред. Имах и силови, “тюлени”, J-та, “пружини”, L to неща на успоредката - всичко удря в раменете и нищо не усетих. Вчера около 17:00 часа ми сложиха ваксината. Мисля си, че или съм имал антитела, с тези командировки и хотели, или ваксината ми е била с изтекъл срок :) Не съм се тествал нито за антитела, нито за ковид, от началото на пандемията. Има още време, може и на втория ден да ми стане нещо
За информация, при мен нямаше никакво неразположение при първа доза от файзер, като липсваше дори и зачервяване на мястото на убождане. Не съм спортувал само в деня на ваксинацията, защото очаквах нещо, пък то не се случи нищо. Утре пътувам за Варна, пак, където ще спортувам в парка при паметника на българо-съветската дружба ... а си бях купил даже парацетамол, че у нас хапове няма
За информация и при мен на първа игла на пфайзер абсолютно нищо , но след втората още вечерта ме втресе , вдигнах температура 37,9 за един ден . След седмица пак бях болен - със всичките му грипоподобни симптоми за около 5–6 дни.
казано от чичо Сам на 28.10.21, 10:27:
За информация и при мен на първа игла на пфайзер абсолютно нищо , но след втората още вечерта ме втресе , вдигнах температура 37,9 за един ден . След седмица пак бях болен - със всичките му грипоподобни симптоми за около 5–6 дни.
За на пфайзер ваксината това е известно - че след първата доза шанса за симптоми е малък, а при втората е значително по-голям. За мен е логично. Първата доза организма няма как да познае вирусния протеин и тепърва се учи и произвежда антитела. При втората доза вече знае какво е тоя протеин и имунната система реагира. Не знам колко е научно предположението ми, някой ако знае - да каже.
Еййй то това много висока температура!
Вие с термометър под мишниците ли стоите,че сте я отчели???
Мнението беше редактирано от nervak на 28.10.21 12:01.
казано от Димо на 28.10.21, 11:08:
казано от чичо Сам на 28.10.21, 10:27:
За на пфайзер ваксината това е известно - че след първата доза шанса за симптоми е малък, а при втората е значително по-голям. За мен е логично. Първата доза организма няма как да познае вирусния протеин и тепърва се учи и произвежда антитела. При втората доза вече знае какво е тоя протеин и имунната система реагира. Не знам колко е научно предположението ми, някой ако знае - да каже.
Ами да, правилно е Димо. Всъщност реакцията на оганизма се наблюдава точно с тези симптоми. Колкото по добре се чувстваме и няма проблем, значи че имунната система не реагира толкова добре. Обратно в момента в който вдигнеш висока температура и имаш различни симптоми, значи че тя реагира бързо и сериозно. Но тези симптоми би следвало да изчезнат до 48 часа. Това разпределение е гаусово, затова че винаги има изключение. Дефакто не значи че ако не усетиш симптоми след ваксиниране, означава че имунната система не реагира добре и обратното. Но нормалното е да има реакция на организма след втората доза. В дестния край на това разпределение е и свръх реакцията, която се случва и с част от хората.
казано от kaloyan на 28.10.21, 13:15:
Колкото по добре се чувстваме и няма проблем, значи че имунната система не реагира толкова добре. Обратно в момента в който вдигнеш висока температура и имаш различни симптоми, значи че тя реагира бързо и сериозно.
А как е реагирала имунната система при установена впоследствие изкарана на крак двустранна бронхопневмония, където е имало само кашлица и температура не повече от 37.1 в рамките на ден. Добре или не чак толкова добре...........или направо зле.
казано от Dydo на 28.10.21, 13:26:
казано от kaloyan на 28.10.21, 13:15:
Колкото по добре се чувстваме и няма проблем, значи че имунната система не реагира толкова добре. Обратно в момента в който вдигнеш висока температура и имаш различни симптоми, значи че тя реагира бързо и сериозно.
А как е реагирала имунната система при установена впоследствие изкарана на крак двустранна бронхопневмония, където е имало само кашлица и температура не повече от 37.1 в рамките на ден. Добре или не чак толкова добре...........или направо зле.
Естествено че е зле. В момент в който се премине към бактериална инфекция е лошо. Но дефакто ниската температура е основно нещо което трябва да покаже на човек че нещата не са ок. Ако държиш температура около 37 и малко за продължение на дни, не е ок, особено ако продължи и след това.
казано от kaloyan на 28.10.21, 13:34:
Естествено че е зле. В момент в който се премине към бактериална инфекция е лошо. Но дефакто ниската температура е основно нещо което трябва да покаже на човек че нещата не са ок. Ако държиш температура около 37 и малко за продължение на дни, не е ок, особено ако продължи и след това.
Т.е. изкарана двустранна пневмония на крак, където си бил само с кашлица и си пил единствено парацетамоли и аспирини...и си смукал разни хапове, без дори да подозираш от какво си бил болен, имунната ти система се е представила зле.
Ясно, разбрах!
казано от kaloyan на 28.10.21, 13:43:
Ами да, защото може да останат поражения по белия дроб.
Че те и да вдигнеш температура, пак може да останат. Просто последната е сигнал, че тялото се бори, а не температурата сама по себе си да е показател, до колко се е ангажирала имунната ти система. А то може да се е борило и без да ти е подало този сигнал. Или пък без този сигнал не се е борило според теб, ама пък тогава как си я изкарал на крак.
Но разбрах, не вдигнеш ли температура, значи никаква реакция от имунната ти система. Нищо, че не си пил антибиотици и въпреки това си оздравял.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.10.21 13:48.
Да но когато имаш реакция, тя може да те накара да се лекуваш и да се установи по-бързо бактериалната инфекция и нея е важно да се лекува навреме и точно.
Обаче имунния отговор не е така прост и зависи от много неща, тук ще навлезем в тема, по която не сме компетентни. Общо ти го пиша това, не го приемай като чиста монета. Специалистите са тези при които ходим и дават точни информации кое как е.
Ясно, Кала-тялото ти казва да отидеш на лекар. То знае, че има лекари, ще отидеш и ще ти дадат антибиотици. А ако не вдигнеш температура, може да подминеш случая и да не отидеш да те преслушат :-)
За мен, ако дори не си вдигнал температура, е още по-голям показател, че имунната система на тялото ти се е справила добре, като дори не е намерила за необходимо/не се е наложило/не е стигнало да се предизвика вдигането на температура. Но де да знам, може и да греша.
И не говоря за мен-аз също я карах на крак преди около 20 г., но бях на гентамицин. Температура пак така около 37.1-2 и то доста рядко.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.10.21 13:53.
Ехх да му се невиди, чак сега видях че оспамихме дневника на човека. Аз помислих че пишем в темата за корона вирус.
Аз съм карал на крак пневмония, за която разбрах в последствия, след друга, вирусна пневмония. Вирусната беше 1999 vs 2000 г., баш за нова година. Та, тогава ми казаха че имам сух плеврит ако не греша за термина - срастване в левия дроб, обхващащо около 25% от него, от предишна пневмония. Предполагам, че тази предишна пневмония е една казармена история, с един “здравословен бронхит” според казармения лекар. Влачих го около месец тогава, в казармата, на крак, с 2-3 извънредни наряда за наказание че симулирам :) Имаше реакция, щом съм го запомнил от преди 30+ години, но нямаше лекуване. В предвид и това, че бях активен пушач, дробовете ми, по думите на др.Тончев, който ме лекуваше, били като на 60 годишен, а аз тогава бях на 28. В същност, след вирусната пневмония и информацията за предишната, през месец март 2000 г., започнах да спортувам на лостовете и определено това беше част от мотивацията да го направя. Та до сега. Не съм си изследвал нищо от тогава и не зная какво се случва ... то като отидеш на доктор е като да си закараш колата на майстор “да я погледне” :)
А пфайзера, да, първата доза повечето ми познати са били като мен, а ако е имало нещо е било при втората. Там, нали знаете - дават ти да подпишеш една кратка декларация че се съгласяваш с общите условия на мтел, уникредит булбанк и гугъл, цитирани на някакъв сайт, дават ти указания да не се мокриш след ваксинацията за да не дадат на късо наноботовете и после копаш биткойни като бръкнеш в контакта
А, да, вече съм на една тренировка във Варна :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 28.10.21 22:29.
Първата доза винаги е безплатна . Това наркорпазара . С пазара на ваксините ще видим .
Никоя ваксина не е безплатна в България. Всички са платени от бюджета, т.е. от моите и твоите данъци. Само на Бутан ваксините им са безплатни, защото ние им ги подарихме заради изтичащ срок на годност.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече