Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.06.22
09:37

...Първия ден обикновено разглеждам за възможности, за да мога да си планувам следващите тренировки.
... На практика нямам готова тренировка - решавам на място според възможностите които то предлага. ....

Тези двете за мен си противоречат, това имам предвид.
А,и преди си писал в дневника , като си се чудел дали ще има еди си какво.
Не виждам нищо сложно във въпроса ми,за да не може да го разбереш.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 07.06.22 09:41.

07.06.22
22:21

Това е като да влезеш в зала, в която не си бил - виждаш какви уреди има, знаеш какво може да се прави с всеки от тях, правиш си някаква тренировка без план според уредите и план, пак според тях, за следващите ... схванах - аз не правя еднакви тренировки - може би от тук идва неразбирането. Моят план включва целенасочено разнообразие - променям изходните положения, различни ъгли в работещите стави, различен хват, различна скорост на изпълнение, редуване на еластично съпротивление със свободна тежест, самото еластично напрежение е в различни равнини и височини и т.н., в самата, както и между поредните тренировки. Правя го за функционалност, деадаптация, по-голям мускулен обхват и нова информация за мускулите, засилване на спомагателната мускулатура, хармонично оформяне, бягане от скуката, като използвам и пътуванията си за това, освен това работи на “куцо и сакато” - проверено.
Не мисля че любителските тренировки са все още разбрани. Пример - в източните дисциплини  се спазва принципа за умереност и съобразност, избягват се изтощителните упражнения и преумората. Западните спортове се практикуват като за състезателна надпревара, гонене на рекорди и противопоставяне. Хора които твърдят че тренират за здраве, пият спортни добавки за възстановяване и сила!?
Сега ще кажа и още нещо - всичко което правя е лесно. Толкова е лесно, че всички, които тренират няколко месеца с мен, го могат, не по-зле от мен, ако не и по-добре, без да знаят какво е напъване. Ей така - просто си се случва. Има го обаче и обратния вариант - зарязват моите тренировки, опростяват движенията, напъват да видят какво ще стане и възможностите им се сриват.
И понеже моите тренировки са творчество на момента, а системата съм я “болд”-нал по-нагоре, от известно време се опитвам да систематизирам в нещо като цикъл от няколко поредни тренировки, които да могат по-лесно да се използват. Това е работа, която не е завършена
Днес общ обем от 172 ластик (на ръка), 80 собствено тегло, 120 крака, в 4 кръга от по 10 упражнения. Изобщо не разбрах кога съм ги направил - сега ги сметнах с калкулатор

08.06.22
11:18

казано от Dymag на 07.06.22, 22:21:

Това е като да влезеш в зала, в която не си бил - виждаш какви уреди има, знаеш какво може да се прави с всеки от тях, правиш си някаква тренировка без план според уредите и план, пак според тях, за следващите ...

Какво има да им гледаш на уредите в залата - щангата си е щанга, дъмбела - дъмбел.

казано от Dymag на 07.06.22, 22:21:

Не мисля че любителските тренировки са все още разбрани.

Е, колко пък да са сложни лбителските тренировки, има ли движение и периодизация всичко е наред.

казано от Dymag на 07.06.22, 22:21:

Пример - в източните дисциплини  се спазва принципа за умереност и съобразност, избягват се изтощителните упражнения и преумората. Западните спортове се практикуват като за състезателна надпревара, гонене на рекорди и противопоставяне.

Такова нещо няма, ама въобще го няма. Източните специлано пък са толкова големи фенове на извращенията и фанатизма, че няма накъде повече...

казано от Dymag на 07.06.22, 22:21:

Хора които твърдят че тренират за здраве, пият спортни добавки за възстановяване и сила!?

Като имаме предвид, че половината от добавките са излишни и носят само печалба на производителите, а от другата половина действащи са 10-15, то какво лошо има в това?

08.06.22
19:57

Сашо,аз се отказах,но ти ме смени ?

08.06.22
23:51

Това е някакво мероприятие, така ли ;)
Аз пък се “разцепих” от йога и тай-чи и сега ми трябва възстановяване, може и добавки, че да расте мускула
И си скъсах един от червените ластици. Сега съм само с един червен, пред скъсване и той, и двата оранжеви.
Съответно днес правих срещуположни ластици като портален скрипец, следвани веднага от “мелници”, с оранжевите и с червен “обличане-събличане” и усукване на торса с две ръце, със съответните противоположни и смяна на височините и за двата. Другото са лесните неща, дето може да се правят дори с обострена дископатия и строшен лакът. Намерих и си наклон - имало го на стълбите в близост за изкачване на колички и веднага го вкарах при краката.
Лакътя така се е уплашил от операцията, че ми дава лек дискомфорт само на силово с тесен-смесен хват, с дясна ръка в надхват. Тесен смесен е, едната ръка с подхват, другата с надхват, една до друга. В долно положение набирането го извършва предимно ръката в подхват, а в горно положение ръката в надхват трябва да извърши избутващото движение, като равнината е пред тялото, в средата и надолу. Ей там ми дава дискомфорт, но примерно над 50% по-малък, от колкото преди две седмици и назад. L to planche по принцип също беше проблемно - там обхвата на “разнасянето” на тежестта на тялото, над прав лакът в опора на успоредката, е най-голямо. В момента нямам дискомфорт, въпреки че на кг. не съм мръднал - 88-89. Добре би било да сваля 2-3 кг.
Общ обем днес 180 ластик, 60 собствено и 130 крака, в три дълги кръга

Не с всеки дъмбел може да се затисне зеле :D

09.06.22
18:45

За последен път влизах в зала в Пловдив, с Димо, преди 3 или 4 години. Направи ми впечатление че има чифтове дъмбели до 40 или 45 кг. и кросфит въжета. Тогава пробвах за първи и май единствен път такива въжета.
Ние, чистите лостаджии, тренираме и малките и големите мускули с еднаква тежест - тази на собственото тегло. Няма бицепс, няма гръб, няма гърди, няма рамо и т.н. - всичко работи с една и съща тежест. Това обикновено ни прави с по-силни малки мускули и с по-слаби големи от болшинството трениращи само с тежести, които тренират големите мускули с по-голяма тежест от теглото си, а малките с по-малка. Аз не сравнявам спортове, а споделям наблюдения - не мисля че има лош спорт, а само такъв, който “не е твоят”, в смисъл, трудно можеш да си го гарантираш и ти е неприятен. Освен това чакам да спре да вали в Хасково, за до ходя да спортувам - спря

13.06.22
00:23

Още съм в Хасково и тук времето не ми позволи спорт само един ден от седем - вчера. Преди време вкарах “мелниците” като производни от ластици като портален скрипец, с редуване на страните и по-тясно окачване, за да засиля натоварването в торса от съпротивлението на ластика по хоризонтала, което като флайс на портален скрипец не е постоянно, а при мелниците е. После вкарах подобно изпълнение при ластик с високо и ниско окачване, като просто използвах това че имам два ластика, с редуване на ръцете/страните. Тук установих че подобно изпълнение е приложимо и при едно от движенията ми с раменна височина на окачване, което започва с ластик над главата напред и се прибира ниско покрай тялото назад. С двата ластика се получава нещо като “каяк гребане”. Обратното движение към гърба е кошмарно и то с оранжевите ластици.
Повечето от движенията ми с ластици са подобни на движенията, които се правят с кросфит въжета и с пудовки, но за разлика от пудовките, които тежат отвесно, ластика тежи по диагонал, както отгоре, така и от долу, в зависимост от окачването. И за да имам пълното разнообразие съм разделил тренировките си според височините на окачване, които да редувам ... направо човек ще реши че съм ги мислил предварително тези работи. Не съм или поне не съзнателно
При кофите срещу ъгъл също установих, че може да се върти тялото, така, че едната ръка работи по пред равнината на гърдите а другата по зад гърба, с редуване на завъртането при всяка кофа. Жалко че нямам ъгъл в София където спортувам - много интересно “влиза”.
Утре трябва да свърша малко работа в Хасково и да стигна до доктора в София, за лакътя, до 15:00. Трябва да си купя и нови червени ластици, че вече си имам движения и според тежестта на ластика, а си мисля и за син, за някои движения с двете ръце едновременно. От друга страна май е по-добре първо да видя какво и кога ще се случва с лакътя

13.06.22
16:45

казано от Dymag на 13.06.22, 00:23:

При кофите срещу ъгъл също установих, че може да се върти тялото, така, че едната ръка работи по пред равнината на гърдите а другата по зад гърба, с редуване на завъртането при всяка кофа. Жалко че нямам ъгъл в София където спортувам - много интересно “влиза”.

Донякъде може да го имитираш като се хванеш на успоредка по диагонал. Просто с хвата трябва да се импровизира, за да се доближи максимално до ъгъл.

13.06.22
22:31

На ъгъл задната ръка идва като за нормална кофа на успоредка, и само предната е с променена равнина пред тялото. Редуването - ляво-дясно, е без кълчене и усилие за задържане на тялото завъртяно - просто заставаш успоредно на едната страна на ъгъла. На успоредка не се получава естествено, ставите са усукани, но съм го правил - първо серия на едната страна, после на другата.
Това са подробности “на момента”, в смисъл, сами по себе си не са изключителни . Просто поредния вариант за разнообразяване на едно от многото възможни движения. Аз така “виждам” железата - като възможности за движения, които си измислям ... да не ми скочи пак Гюлето ? Така ме е яд че тази година ми се размина Ловеч. Пловдив няма да ми се размине, но сигурно ще съм след операция на лакът и ограничени възможности за тренировка за горната половина на тялото. Чакам утре обаждане от доктора да ми каже къде и кога могат да го оперират

14.06.22
22:19

Не ми се обади. Утре аз ще го потърся. Обаждането е във връзка с това, кой може да извърши операцията - моят доктор не може.
Тази сутрин кантара ми показа 86,9 кг. Тази година за първи път пада под 88 и съм много доволен. Целта ми е килограми, на които се чувствам добре и мога повече на лостовете, а това съм установил че е макс 87 кг. Усетих аз още в Хасково че “хвърча” на лостовете. Между другото там едни хлапета ме обвиниха че се гавря с тях, докато им показвах движения. Освен това в Димитровград чух “Ламбада” с живо изпълнение, а в Хасково чух “Du hast” с живо изпълнение, докато се опитваха да ми утрепят тестостерона с комбинацията ром с бира в един пияно бар, след вино и ракия в една пицария. Общо взето това е разликата между 15 км.
Моите желани в работата дестинации са Пловдив, Бургас, Плевен, Ловеч, Свиленград, Кърджали, Асеновград, Банско и Гоце Делчев, заради приятели и роднини. Вече и Хасково. Без тази работа, я ги видя, я не.
Та, днес и тук “хвърчах” по лостовете. Даже правих и динамични смени на хватовете на силово - вдигам широк надхват, падайки сменям на тесен надхват и вдигам него, или вдигам с подхват, прехвърлям напред за втори и сменям на тесен надхват за трето силово - от този род. Днес ги правих. Смените са стар подход - има ги даже в клипчето ми от преди 12 години

Има обаче една смяна, която е нереализирана идея от години, но ще изкърти всичко до сега - вдигане със тесен смесен, при спускането задната ръка прихваща пред другата и вдигане от другата страна на лоста - така и не я реализирах тази идея, даже още ми е мътна механиката на изпълнението

15.06.22
21:13

Аз се обадих и в крайна сметка утре съм при другия доктор, специализиран по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, пак с дълъг списък от квалификационни курсове. Не цитирам имена и болнични заведения умишлено. Притеснявам се само за това, че тези хора си мислят че страданията ми и ограниченията са много по-сериозни от действителните, съдейки единствено по снимките. Не съм казвал че спортувам активно с този лакът, макар че то си се вижда от мускулатурата. А може и да съм си “изпържил” рецепторите за болка, ако има такова нещо, ддз.
1.
10 отпад с мах след качване на високо стъпало (пейка)
10 “мелница” с два червени ластика с най-високо окачване, напред, на ръка
3 силови с широк надхват + 2 с тесен надхват
10 “боксиране” с една ръка с два оранжеви ластика с високо и ниско окачване - стабилизирането е само по хоризонтала, на ръка
5 повдигане на краката и торса с J-набиране на широк успореден хват - 5 напречни стъпала на хоризонталната стълба
5 повдигане на крак напред, настани и назад, на крак
10 обратното на мелниците с два червени ластика с най-високо окачване разтваряне с редуване на ръцете, назад, на ръка
5 L to HS
10 обратното на “боксиране” издърпване с една ръка на два оранжеви ластика с високо и ниско окачване, на ръка
5 кофи “дъга-топка” - тялото е разпънато в “дъга” в долното положение, а при вдигането на кофата, срещу вдигането, се изпълнява “flying ass”
... стана вечерята. Това беше един кръг, а направих 4, с различни височини на “мелниците”, различни хватове на силови, пак 3+2, различни дърпащи движения с успоредни хватове, различни движения на успоредката и различни крака във всеки кръг. Принципа е ясен, другото не

16.06.22
21:36

Днес при доктора беше голям майтап. С влизането директно ме разпита и прегледа ръката, заключването в разпънато и свито разстояние и започна да ми обяснява че хирургическата интервенция е краен вариант, който не се налага в моят случай. Чак след това реши все пак да погледне снимките, след което излезе, изгледа ме много подозрително и обяви че е нужна операция, но първо трябва да направя ЯМР за да се види състоянието на меките тъкани. Отново ме разпита как така след падането не съм направил нищо ... направих - вкарах ластици. Та, сега чакам да видя дали ЯМР-то ще мине по застрахователен фонд, какъвто имам.
Междувременно си спортувам, с подозрителната за докторите функционалност на лакътя. Днес бях с TRX и оранжеви ластици, собственото тегло си е ясно. Имах и гости в “шестака” от момчетата които тренирах едно време, прикачвам снимка. Всички са “лостаджии”, които могат всичко, което и аз, с изключение на “извратените” ми движения с ластици.

16.06.22
22:52

Не го вярвам за всички от снимката
..и кат почнат да си навиват крачолите....доста педалско е.

Мнението беше редактирано от nervak на 16.06.22 22:54.

16.06.22
23:26

Да, този предпоследния в дясно не може силовото, защото е 130 кг. Последния път когато го направи си контузи лактите така, че не можа да спортува един месец. Тежък е. В момента “бори” килограмите и върти коремни вместо силови. На 40 години е - най-стария след мен и си бяхме развалили отношенията до скоро заради критики от моя страна за килограмите му. Този най-в дясно в момента “води” тази група на друго място. Има лоша мобилност в раменете назад - това му е слабото място, но на силови е с по-големи възможности от мен. Този в средата, единствения облечен, е най-комплексен, но е мързелив - трябва някой да го “ръчка”. Всичко е субективно и зад всеки образ има история. От 10+ години тези хора вървят по собствен път, житейски и спортен. Радвам се че спортуват

17.06.22
11:21

Малко уточнение за упражненията. Всъщност в тренировките не правя L to handstand, а L to bent arm stand

Тук намерих точно това което правя като L to planche

Фонда ми одобри ЯМР-то, но аз им бях изпратил и снимките на лакътя “за тежест”, защото се убедих че “паднах преди 5 години и не потърсих лекарска помощ” не звучи много сериозно ? Понеделник и вторник съм в Хасково, сряда съм на ЯМР.

Една стара снимка от 2016-та година, на която някои от участниците във вчерашната съвпадат.

казано от Dymag на 16.06.22, 21:36:

...прикачвам снимка. Всички са “лостаджии”...

Dymag, без да се обиждаш, но няма нужда да го споменаваш, личи им :D

17.06.22
15:20

Не знам, дали не е заради широкия гръб и повече мускули в горната част (това не е намек за долната част ?), но вратът ти стои някак несиметричен и може да вкараш упражнения с ластик за врат.

казано от Dymag на 16.06.22, 23:26:

и си бяхме развалили отношенията до скоро заради критики от моя страна за килограмите му.

Надявам се, че и ти няма да се обидиш, защото не е критика. ?

17.06.22
17:31

Естествено че им личи - нямат шкембета ... е с малки изключения
На коя снимка ми е пилешко вратлето  - тази от преди осем години или тази от вчера ?
Ей са като ми оперират лакътя ми остават крака и врат :P

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.06.22 17:55.

17.06.22
18:38

И на двете снимки, врата ти е един и същ ?
Наистина има нужда от малко мръвка там.

Между другото и на другите вратовете са тънки,с изключение на едрото момче.

п.п. Единствено твоята мускулатурата стои естествено.
Всички други си личи, че обичат препаратчета.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 17.06.22 18:41.

17.06.22
19:08

Според мен всички са натурални, но само един тренира крака :)

17.06.22
20:35

Специално заради краката си купих шивашки метър - току що, преди тренировката, която беше “празната”, т.е. без ластици или TRX. Аз не зная дали сте прави или не сте, затова вие ще кажете. Обиколката на бедрото ми е 62 см. стегнато, при талия 89 см. също със стегната преса, в смисъл, не съм си “глътнал” корема ... май са си ми доста добре краката, освен ако не трябва единия да е колкото талията
За натурални не зная. Мога да гарантирам само за мен, който не знае какво е креатин или протеин като добавка. Приемал съм единствено колаген, с надежда че ще ми оправи лакътя и кръста и витамини. И разни мазила за лакътя

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.06.22 20:43.

17.06.22
20:42

Биват краката, а каква е обиколката на прасец, бицепс и врат?

П.П. И да беше приемал креатин и протеин под формата на добавки, едва ли щеше да имаш 63см крака :) според мен размерът на краката сам по себе си не е толкова важен колкото симетрията с горната част.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.06.22 20:45.

17.06.22
20:46

Прасец, бицепс и врат са 39 см. ... защо са еднакви?
ПС: Още една снимка от сватбата миналата година на “едрото момче” (40 годишно). Ужас! Такива сме си, какво да се прави

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.06.22 21:13.

17.06.22
21:19

Сега се измерих и моите обиколки са (ляв/десен): 63 бедро, 39/41 прасец, 39/38 бицепс, 41 врат, като навсякъде съм закръглил надолу.
Бяха 67, 41/42, 39.5/39, ХХ измерени преди 2 години при сходно лично тегло.
Реално сега като сила и размери съм същия с най-значима разлика при бедрата (съответно сила на клек) и при левия прасец, заради проблемите с коляното.
Предмишниците в отпуснато състояние са 31/31.5, а китките 18/18.5.

П.П. И не съм приемал креатин от близо три седмици :)

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.06.22 21:24.

17.06.22
21:31

Моите китки са 17 см. Знаех си аз че съм “нежен” мъж. Преди да ми се прецака лакътя и да махна сгъвания и разгъвания в лакътната става ръката ми беше 40+. Краката преди да натисна на тях определено бяха по-слаби. Критиките ме изграждат и всяко мнение е важно за мен и не го игнорирам. “Превеждам” го според това, което мога да си гарантирам и съм ви благодарен за всяка критика или съвет. Човек се учи докато е жив и не знае от къде може да изскочи учител.

17.06.22
21:55

Все пак има смисъл от дискусията, аз от години не съм се мерил и като гледам няма с какво да се похваля, освен че съм по-равен. Прасеца ми е 40 а бедрото 56, обаче като измерих талията не ми стана много добре :) Бях горе долу под 80 преди  2 години сега съм 83 , явно ще трябва да се взимат мерки :) . ... Сега съм 71 килограма, по принцип лятото падам около 68, обаче като гледам нещо тази година този процес се бави ..  :) сигурно е заради времето ... Сега като се замисля се надумках с салата бира и ракия и хапнах, ама мисля че няма да даде голяма разлика :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.06.22 21:57.

17.06.22
22:56

Прасеца 38 ли ми е голям
..или бицепса 37 ми е малък,врат 41,а едрия крак...60 ,китка 18)))
Талия 85…на 4 бири и две порции.
Баси и фрик шоуто.

17.06.22
22:58

казано от Dymag на 17.06.22, 20:46:

Прасец, бицепс и врат са 39 см. ... защо са еднакви?

По книга трябва да са еднакви. Ти си лостаджийския Флекс Уилър.
Обиколките са добър ориентир,но след като се вземат предвид други фактори: ръст, ЛТ,дебелина на кости,залавни места на мускулите, плътност на мускулите.
Факт е, че трябва да обърнеш внимание на врата, което вярвам ще направиш ?

п.п. Бомбъре,залагам 2 л. нафта, че са химици, тези тримата от снимката,а на бас ?

17.06.22
23:03

казано от Гюлето на 17.06.22, 22:58:

казано от Dymag на 17.06.22, 20:46:

Прасец, бицепс и врат са 39 см. ... защо са еднакви?

По книга трябва да са еднакви. Ти си лостаджийския Флекс Уилър.
Обиколките са добър ориентир,но след като се вземат предвид други фактори: ръст, ЛТ,дебелина на кости,залавни места на мускулите, плътност на мускулите.
Факт е, че трябва да обърнеш внимание на врата, което вярвам ще направиш ?

п.п. Бомбъре,залагам 2 л. нафта, че са химици, тези тримата от снимката,а на бас ?


Вярно ли трябва да са еднакви ? При мен бицепса винаги е изоставал и е близо до предмишницата като обиколка. А прасеца ми е най-голям, повече от врата, но с малко.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.06.22 23:04.

17.06.22
23:12

Такива спомени от над 20год. и 300мл. ракия от тази вечер,имам.
Може да попитате бате Дидо ?
При мен врата е с няколко сантиметра повече от другите.

Ако всеки имаше перфектните антропометрични данни, нямаше да е интересно ?

п.пВенци, извинявам се за чат серията.

18.06.22
00:44

Ех, мерки и теглилки. Важно е как се чувстваме, какво можем и да упражняваме цялото си тяло. “Боят изгражда”, в смисъл - доста нецивилизовано ако се тълкува буквално, но има мъдрост във фразата. В този дневник, до сега, не съм прочел критика, която да няма никакво основание. Спорта е голям и има много начини за практикуването му. Всеки спорт си има различия, като в моят - липсата на допълнителна тежест. Просто трябва да се обърне внимание на някои неща, за да се компенсират недостатъците. Нямам време и възможност за всичко, което искам. Предполагам че така е с всички. Но сме тук и спортуваме, и определено сме много по-добре от хората, които не спортуват. Проблема на това е че много хора не практикуват спорт, защото си мислят че това, което могат да си гарантират, на практика лесно и достъпно, не е достатъчно ефективно в сравнение с други, по-недостъпни за тях, спортни практики. И заради това от “лошо”, “добро” и “по-добро”, те избират “лошо” и страдат. Не бива да се подценява каквато и да е спортна практика, защото така се губи възможност, жизненоважна и задължителна, според мен.
17 см. китка на 187 см. височина - няма кой да ме мине ...  то затова ми е тънко вратлето ? Ако не спортувах всичко щеше да е тънко. Ето идея за след операцията - напади и отпади с ластици през главата, с окачване на нейната височина - хем крака, хем врат

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.22 00:48.

18.06.22
01:06

Лошото на тънките китки е, че почти не можеш да работиш по размера им, а хубавото е, че можеш да изградиш контрастиращо големи и впечатляващи предмишници.

При врата е по-лесно, защото носи на обем и расте по-бързо. Освен сгъване и разгъване с тежест или ластици, може да правиш изометрии, които да изпълняваш и с голяма надуваема топка за гимнастика. Например лягаш на пода и слагаш главата си върху топката, като се стремиш да държиш тялото и врата в една равнина, същото може и с топка опряна на стената, като тялото е под наклон.
Борцовият мост също заздравява и разширява врата, но някой твърдят, че травмира прешлените и дори да го изпълняваш без болка, идва момент, в който се контузваш.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 18.06.22 01:08.

18.06.22
01:21

казано от Brown Bomber на 17.06.22, 15:20:

...но вратът ти стои някак несиметричен и може да вкараш упражнения с ластик за врат.

казано от Гюлето на 17.06.22, 22:58:

Факт е, че трябва да обърнеш внимание на врата, което вярвам ще направиш ?

В какво отношение да му обърне внимание - визуално, силово?
Бодибилдър ли е, или модел, че да има някакво значение? Не мисля и че страда от някакви комплекси в това отношение.
Ако тренира бокс, борба или друг контактен спорт, при който е нужен силен врат, ок, нека да го тренира, но на лостовете очевидно няма нужда от него, иначе за толкова години, щеше да се развие. 
Тренировката за врата е почти толкова безсмислена за повечето хора, като тренировката за прасеца, само че по-опасна.

казано от Гюлето на 17.06.22, 22:58:

п.п. Бомбъре,залагам 2 л. нафта, че са химици, тези тримата от снимката,а на бас ?

Десният (на първата снимка) изглежда масивен, имайки предвид, че знам на живо ръстта и габаритите на Dymag, и има доста голяма ръка, на фона на останалото тяло, което е съмнително, но без да знам ръст, тегло и % мазнини, няма как да се каже. От друга страна е по-близо до камерата и под друг ъгъл.

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.06.22 01:22.

18.06.22
01:36

казано от Петко К на 18.06.22, 01:21:

казано от Brown Bomber на 17.06.22, 15:20:

...но вратът ти стои някак несиметричен и може да вкараш упражнения с ластик за врат.

В какво отношение да му обърне внимание - визуално, силово?
Бодибилдър ли е, или модел, че да има някакво значение? Не мисля и че страда от някакви комплекси в това отношение.
Ако тренира бокс, борба или друг контактен спорт, при който е нужен силен врат, ок, нека да го тренира, но на лостовете очевидно няма нужда от него, иначе за толкова години, щеше да се развие. 
Тренировката за врата е почти толкова безсмислена за повечето хора, като тренировката за прасеца, само че по-опасна.

Той и от крака няма нужда за лостовете, дай да спре да тренира и тях?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 18.06.22 02:09.

18.06.22
02:29

Краката си половината мускули в тялото, за разлика от врата. И това, че не правиш директни  (изолирани) упражнения за даден мускул, не значи, че не го тренираш.
Врат, прасци, предмишници - нямат много смисъл от директни тренировки, защото на фона на това, което получават като индиректно натоварване, няма да има особена разлика, а врата (заедно с трапеца) си се натоварва в много от упражненията на лостове.
Както и да е, ако намира полза в това, или има специфична нужда да го прави -  нека си го тренира.

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.06.22 02:30.

18.06.22
06:29

В неговия случай - визуално.
Силово,ако започне да тренира контактен спорт.

Петко, ти изби рибата ?
Какво достатъчно натоварване получава особено врата,при тренировки на лостове???
Някой със запек,също го тренира достатъчно по твоята логика ?
Резултата е повече от красноречив и то при всички от снимката, на фона на горната част на тялото.
Не виждаш ли, че им е тънак  като молив (врата)?!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 18.06.22 06:31.

18.06.22
08:46

казано от Dymag на 17.06.22, 20:46:

Ужас! Такива сме си, какво да се прави

Нещо като балет Максимус?

Мнението беше редактирано от charlie brown на 18.06.22 08:49.

18.06.22
10:14

казано от Гюлето на 18.06.22, 06:29:

В неговия случай - визуално.
Силово,ако започне да тренира контактен спорт.

Петко, ти изби рибата ?
Какво достатъчно натоварване получава особено врата,при тренировки на лостове???
Някой със запек,също го тренира достатъчно по твоята логика ?
Резултата е повече от красноречив и то при всички от снимката, на фона на горната част на тялото.
Не виждаш ли, че им е тънак  като молив (врата)?!

Абсолютно съм съгласен. И аз нещо не вдявам какво натоварване получава врата при тренировките на лостовете. А вече дали има смисъл да се тренира - като оставим на страна контактните спортове, където е необходимост, аз мисля че е от много голяма полза и за масовия съвременен човек, който си прекарва половината (и дори повече) ден седейки крив пред компютър/гледащ в смартфон, с провиснали рамене и крив врат.
За прасците и предмишниците - за да получават достатъчно натоварване е необходимо тягите и всички дърпания да се правят без фитили, да се кляка, да се тича, да се скача ... Все неща, които масово май не се практикуват. :D :D

18.06.22
12:12

Борцовия мост е “мисията невъзможна с моят кръст”. Усещам някакво напрежение във врата при повдиганията на успоредката, като тези, които визуализирах с клипчета в предишно мнение, при набирането “обратна кофа”, “тюлени” с по-широките хватове, някои движения с ластик, при които ръката го опъва над главата, но е слабо. Мисля че не бива да се пренебрегва никаква част от тялото и визията е най-маловажната причина за това, поне за мен.
Намерих си старо мнение, което ме стресира

казано от Dymag на 07.08.16, 11:27:

казано от James Hinks на 07.08.16, 11:12:

Обаче на всички краката са ви като клечки :D

По този повод реших да си измеря обиколките на краката, студени, след ставане. Изкарвам ги: бедро -  54 см. и прасец - 45 см., при глезен - 24 см.

Възможно ли е да съм загубил 6 см. в прасеца или съм измерил грешно? Ръката ми е била тогава 41 см., гърдите и задника по-малки. Тогава много тичах и скачах на въже, но не тренирах така краката. После заради кръста разкарах тичане и скачане - прасеца е спаднал, заради лакътя махнах сгъвания и разгъвания - ръката е спаднала, вкарах активно ластици с права ръка във всякакви посоки - развил се е раменния пояс и гърдите, много крака без подскоци - бедрото и задника са се увеличили. При движенията си с ластик винаги гледам да не изолирам краката, в смисъл, не изолирам с напад да речем а съм с успоредни крака, за да се съпротивлява тялото от петите и усещам натоварването и в корем, кръст, задник и бедра. Тук не съм го писал май, но правя и “магарешки ритници” с автомобилна гума на глезена, която е във въздуха по време на цялата серия, “удари” с коляно с червен ластик през крака с ниско окачване зад гърба, обратното сгъване на бедрото с червен ластик през петата с ниско окачване пред тялото, клякания с камък и др. В същото време се опитвам да задържам килограмите на 87 кг. и вероятно 2016-та съм бил по-мазен. Дневниците са много интересно нещо.
Това с балет Максимус има важна предистория, свързана със спорта и с “освобождаването” от комплексите. Ние спортуваме на открито, публично. Много хора ги е срам, защото са слаби или неможещи, особено ако са начинаещи. Някои дори не ходят да спортуват поради тази причина или ходят само когато няма никой. Навремето ги карах да се събличат за да се приемат и да остане само това, за което са дошли там - спорта, необременен. Това се беше превърнало в символ на групата по едно време, а за мен беше техника за изграждане на по-силна връзка на спортуващия със спорта.

Я да си добавя - гръдна обиколка 114 см., през раменете 134 см., предмишница 31 см.

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.06.22 12:35.

18.06.22
13:18

Прасецът може да е бил 36см.

Голите мъже се нравят на Нервака ?

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1