Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

06.08.22
20:55

Интересна тренировка се получи. Направих я като преди, когато ластиците ми бяха без карабинери и не исках да губя време за превързването им.
Та, първо направих всички бутащи с ластици 8Х10 (редуване на 4 височини на кросоувър с червени с 4 други с оранжеви), между които направих всички дърпащи със собствено тегло 8Х5 (15 тюлена, 20 силови, 5 “пружина”)
После разноименни крака на наклони (отпад с мах от височина на опорния крак, напад с отпад срещу наклон, румънска на един крак с наклон на стъпалото, “залитащи” напади срещу наклон)
После всички дърпащи с ластик 8Х10 (редуване на двустранни раменни разраствания като на портален скрипец на 4 височини с 4 обратни на другите с оранжеви), между които направих всички бутащи със собствено тегло 8Х5 (няма да ги описвам)
С Цветан Павлов, после бира, Primator EPA (English Pale Ale), не е нещо особено, но става - познат вкус.
Утре пак тук, после 3 работни седмици, от понеделник до петък, в Пловдив, т.е. петък, събота и неделя си спортувам на домашната площадка

07.08.22
12:19

Ужас - в Пловдив са ми направили резервация в Хотел Плаза, на Пазарджишко шосе, на практика извън града 😕 Сега трябва или да шофирам за да спортувам, което не го понасям или да си намеря спортна площадка някъде там - над Марица, Марица гадрънс, около ПУ Паисии Хилендарски, стадион Марица, двете езикови гимназии, Болницата, благодарен съм ако някой ме насочи за спортна площадка в този район

07.08.22
20:12

От две седмици нося в мешката за спорт сгъваем трион, всеки ден, специално купен заради избуялите около шведската стена в шестака дървета и храсти. Използваема за спорт беше останала едва около 1/4 от стената и на нея се бутахме 4-5 човека да си закачаме ластиците, а всичко останало беше яко обрасло. Е, днес се развихрих с триона и разчиствах с помощ от други спортуващи. Имаше си направо дървета, с дебелина на ствола по-голяма от бутилка и височина над 3 метра. Това обаче докато спортувах. Направо си дойде като част от кръговете. Остана малка част неразчистена, най-оплетената, но с отрязани стволове, която очаквам да изсъхне. Мероприятието ми осакати тренировката, която беше с TRX, но трябваше някой да го свърши. А когато трябва някой да го свърши, означава че никой няма да го свърши, ако не го свършиш ти (в случая - аз ) 😉 Става за виц на деня
Никой не пише за площадки в Пловдив. Сигурно защото няма. Набелязал съм като най-близки тези на бул.България 41 и в парк „Рибница”. В тясната, служебна, фиеста, не мога да си напъхам колелото, иначе нямаше да имам грижи. Тази кола ми съсипва кръста, а James Hinks се оказа че не е магьосник - разочарован съм. Търся си колело в Пловдив докато съм там срещу алкохол. Внимателен съм с чужда собственост и отговарям за щети

07.08.22
22:41

Хубава спортна площадка в Пловдив има на Младежкия център на Гребната база. Щом си с кола, това е най-добрият вариант, тъй като площадката е голяма и предлага доста възможности, а и не е много по-далече от двете посочени от теб, на които не съм обръщал внимание, но мисля, че са малки. Лостове и успоредки, както и високи стъпала, има и в двора на училище “Цар Симеон Велики”, както и в междублоковите пространства около него, което ти се пада по пътя към Гребната.

08.08.22
13:15

казано от Dymag на 07.08.22, 20:12:

Никой не пише за площадки в Пловдив. Сигурно защото няма. Набелязал съм като най-близки тези на бул.България 41 и в парк „Рибница”.

Правилно си забелязал, няма в района. Най-близката на пешеходно разстояние от севрната страна на реката е на бул. “Марица” №53. Титанска.
Тези, които ти е писал Стефанов ще са ти по-близо пеша, даже съвсем близо, ако минаваш през ЖП моста над Марица.

09.08.22
00:26

Добра е площадката на младежкия център. Има успоредка на две нива, всякакви паралелки, три височини за стъпване, пейка с напречни ребра, халки + всичко друго стандартно. В близост има “фитнес на открито” уреди, а всичко е обиколено от пътека за бягане. Настилката е чакъл. Прилагам снимка

09.08.22
21:07

Чакъл е на площадката, а на пистата е мека, може би каучукова. Там тренирах и днес.
Иначе се оказа че спортна площадка има и под прозореца на хотела, прикачвам снимки

09.08.22
22:51

Ем...че тя супер.

09.08.22
23:07

Нещо, което трябваше да опиша отдавна, са упражненията, които съм изключил или намалил в тренировките на лостовете, поради травми:
Набиране с една ръка, халки, обем на набирания и кофи, трицепсови разгъвания, експлозивни избутвания на камък над височина напред, обем на какъвто и да е камък, по-агресивни подскоци (като жабешки), същински пистолети на един крак, тичане, хоризонтална (от J) и вертикална (от human flag) “чистачка”.
Следват неща, които съществуват в тренировките ми поради същите причини:
Ластици, долни и горни гръбни екстензии, движения за флексори, екстензори и абдуктори на тазобедрената става, акцент върху възможно най-базовите със собствено тегло (най-комплексни, многоставни) на малка бройка и без откази.
Кръговите тренировки и редуване на антагонисти в тях няма връзка с травмите, а с времето за спорт. Те са доказано най-добрият начин да се вкара повече обем в малко време.
Това трябваше много отдавна да го напиша
Площадката под хотела наистина изглежда супер като конструкция, но “на живо” е малко “лего” - всичко е наистина красиво, но в умален размер, нежно, успоредката ми е до кръста, лостовете ниски, тръбите са дебели и с боя върху тях (това дето изглежда като метал, бяло е боя) ... ще я пробвам и ще пиша

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.08.22 23:13.

11.08.22
20:22

Вчера, късно, прибирам се, мисля си, нищо не съм ял, ще мина през GO Grill-а да хапна нещо на крак, пък той се оказа че е затворен. Взех си от Lidl говежда създърма, но в последствие се оказа че е по-вероятно да е от чупакабра, което разбрах след като я изядох ... много прочистващо. Съсипа ми плановете за деня. 
Пробвах днес площадката пред хотела. Като изключим че на упоредката при спусната кофа ми опират коленете в земята, става. Не можах да направя пълна тренировка заради дъжд, но другата седмица ще е опция. В Пловдив ще съм още две седмици, от понеделник до петък

11.08.22
23:21

Ареее коленете му опирали,а елсид кофа???

12.08.22
09:39

Така сигурно направо ще сяда :D :D

12.08.22
20:34

Мъничка е, но аз така и така кофи не правя, за моите маймунджилъци става, даже таман ако се “катурна” от HS ще падам от ниско 😊 Със сигурност ще я ползвам другата седмица ... жал ми е за боята - карабинерите ще я свалят още с първото окачване. Освен това там е за пещерняци, които не обичат около тях да има други хора - за една седмица никой не видях даже в близост, а сградата на комплекса отзад е необитаема. Аз съм по-социален или поне така си мисля. Иначе изглеждам намръщен защото ако не се намръщя ми падат очилата
Обаче друго си е в шестака, където бях днес, с ластици като портален скрипец, т.е. флайсове и двустранни раменни разтваряния, а собственото си е обичайното, затова обикновено споменавам разликите, които са в асистиращите и даже на тях съм си кръстил тренировките. Това е като да си ходиш в една и съща зала, да си си направил програмата за нея и като я смениш да правиш промени или компромиси. Макар че си идва и като деадаптация, което не е лошо или поне така казват.
Другата работна седмица пак така

15.08.22
21:49

пак така 🙂
След два дена пропуск заради дъждове в София

16.08.22
22:25

Единственият лост, който става за всякакви силови и коремни на младежкия център, го омотаха с лейкопласт днес, при условие, че има още поне 5 места, които стават за набирания и кофи. Някакви с кекав хват и изразена некадърност със собствено тегло ... те винаги са такива тези с лейкопластите. С един друг спортуващ със силови се спогледахме, споделихме малко “змии и гущери” по адрес на облепващите и май утре няма да спортувам там. Време е “да сефтосам” боята на площадката пред хотела.

16.08.22
23:13

Е сигурно ви е минало през акъла да свалите лейколаста и да почистете лоста.

18.08.22
00:03

Не ми се губят 20 мин. в отлепване на лейкопласт по “чужди” терени, което не опорочава искреното ми възмущение. Освен това плановете ми бяха да пробвам площадката пред хотела, която наистина си е супер. Имам височини и ширини за “мелници”, които и правих днес, ъгъл както за бутащи, така и за дърпащи, което си е оферта за разнообразяване и също правих, всякакви ширини на успоредни хватове (правих) и въобще, конструкцията е удобна, като изключим прекалено ниската успоредка. Освен това се оказа че привечер е на сянка, а това че ценя слънчевите лъчи не важи за Пловдив през август 😏

18.08.22
23:03

Днес нямаше същинска тренировка, а образователни дейности при James Hinks. От нещата, които правя, ще има промяна в положението на краката и изолирането на торса при cable push-pull, забележки за оправяне при “суинг с ластици” с ниско окачване между краката зад тяло и една модификация на качването върху пейка, която смятам да я добавя без да махам съществуващите върху височина движения с акцент върху равновесието. За другото обаче ще ми трябва сериозен ластик с дължина, за което съм си мислил и преди, без толкова конкретна представа за възможностите, които предлага.

20.08.22
00:44

Липсва оценка на състоянието ми. Язък - интригата остава 😏
Днес, на “домашен” терен, ластици като портален скрипец

21.08.22
19:04

Направо си мислех че ще повторя мнението си от 15.08.22, но днес времето в София ми позволи тренировка, след дъжд и гръмотевици вчера. Интересен факт е, че като започна да тренирам през ден, започвам да хващам мускулна треска тук-там, без да са ми по-различни тренировките, като обем или тежест. Не е ново наблюдение.
Следва още една седмица в Пловдив, с лоша прогноза за време и най-вероятно тренировки на “лего” площадката.

22.08.22
20:55

Та, вчера в София успях да спортувам, но пък днес го писах дъждовен в Пловдив. Свърших обаче една друга работа ... наполовина
James Hinks ме беше овързал с ... май шест черни кръгли ластика + добавяне на готово спортно “бънджи”, което не зная за колко се брои. Май за още 2. Беше ми добре, т.е. приемам го за мярка на желано съпротивление за начало. Общата дължина на черните беше 15 метра, с възможност за коригиране на съпротивлението между 2, 4 или 6-торен ластик, т.е. вероятно 3Х5 метра, с възможност за закачане на общ карабинер, + още 5 метра за “бънджито” и съответно ми препоръча 20 метра. Днес се сдобих с 30 метра единичен ластик, с идеята да не е 4Х5 метра (от двоен до осморен), а 5Х6 метра (от двоен до 10-торен и по-дълъг, тъй като не съм ограничен от към пространство). Обаче изобщо не помня как бяха оформени краищата и как се закачаха един за друг. То няма и как да съм запомнил, защото изобщо не съм гледал за това. Освен това си мисля че стъпката от 2 е излишно малка,  така че май ще ми е по-добре да направя един четворен и един шесторен. Ама как точно 🙄
... 10X3 м. с клубове и от клубовете ще загубят по 30 см., т.е. 10Х2,70 м. горе долу, може би? и така ще мога да ги добавям даже 1 по 1. Възел за единичен ластик на клуб?

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.08.22 21:28.

22.08.22
22:11

Бах,три пъти четох... И не разбрах,как искаш да се бесиш)))!?

22.08.22
22:22

През кръста. Ластика не е много здрав, затова трябва да се компенсира с няколко вързани заедно. При James Hinks бях с осем на 2,5 м. А него го и няма тази седмица, за да пише как ги е овързал заедно 😕 Само зная че през кръста ми минаваше алпийска примка, закачена с карабинер за всичките ластици. Всеки един е кръгъл, с диаметър 0,8 см. А при мен е един 30 метра и трябва да го режа ли, ддз

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.08.22 22:36.

22.08.22
22:51

казано от nervak на 22.08.22, 22:11:

Бах,три пъти четох... И не разбрах,как искаш да се бесиш)))!?

На бате Венци са му сложни за описване тренировките, но не чак колкото изпълнението :D
Последния път уж “случайно” ми показа “възможното”, което е на ръба на невъзможността и после ме закова с “невъзможното”, на което просто се усмихнах примирено и си събрах нещата да си ходя 😀

Мнението беше редактирано от Боян на 22.08.22 22:52.

22.08.22
23:04

Въпрос на тренировки. Тук кой може да играе балет? Примерно
Описанието ми куца. След като написах “суинг с ластици” James Hinks отговори че правя глупости, след което ми препоръча абсолютно същото изпълнение със забележка че се прегърбвам. Cable push-pull, също обичайно за мен, ми го препоръча, но с успоредни крака, а не в разноименен разкрач, както го правих до сега. Бедреното сгъване прав с един крак в ластик, също виждам че присъства в дневника му. Препоръча ми и едно комплексно движение, за което каза че съм първият, който го схваща от първия път, но всъщност имам подобно с раменна височина на окачване, което наричам “3-те посоки с ластик пред тяло”. Всичко това означава че:
1.описанията ми не вършат работа
2.подценяват ме 😉

23.08.22
14:25

Измислих го ... май. Ще използвам допълнително, по-тънко въже за клуб на края на всеки единичен ластик, с идеята този клуб да се закача на карабинер. Ако клубът е от самият ластик, няма да мога да ги събера много заедно и ще има протриване. За клуба ще използвам въже, което го дават до опън 240 кг. въпреки че е сравнително тънко. Като се има в предвид че един клуб ще държи само един от ластиците мисля че е достатъчно. За сега съм се спрял на двоен шкотов възел, с допълнителна “поправка” на всеки край - вероятно някаква оплетка, която още не съм измислил. Не очаквам да е вечно, затова трябва да е и достъпна подмяната на ластиците.

ПС: Току що пробвах какво ще стане, само от единият край на 5 ластика. Мисля че ще се получи, но ми трябва още от черното въженце и да измисля “поправките”. Като гледам колко е здраво, май само една термо свиваща се тръбичка ще е достатъчна. Възела го правя с двойно въженце с клуб напред (това което на схемата е зелено. Червеното е ластика)

Мнението беше редактирано от Dymag на 23.08.22 18:52.

23.08.22
22:22

Карабинера лъже за размера на останалото, защото е най-големият от магазина и мога да го щракам около “титански” тръби, като лостове, шведска и подобни, без проблем. С термо свиваща се тръба става супер, но ми свърши запалката. Цялата конструкция е евтина - 30 лв. за ластик, 3 лв. за въженце, 3 лв. за термо свиващ се маркуч, около 3 часа е работата до краен резултат, прогнозно, защото имам само 5 финализирани краища, вече покрити с термо маркуч, от 20. Това е максимално бързо, максимално лесно и максимално евтино. Ако ластика е непрекъснат и просто прегънат на няколко пъти през 3 метра с овързани 2 края ще е по-бързо, но едно скъсване ще го направи неизползваем целият. Така всяко парче е заменимо, а освен това вероятно ще го използвам осморен, с 2 резервни парчета, както и с възможност за олекотяване при използване, примерно от синът. Това можах да измисля, а практиката ще покаже разликите между очаквания и реалност, защото не познавам възела, приложението му при ластик и по-тънко твърдо въже, какво ще се случи при затопляне, застудяване и намокряне и т.н. 🙄
Днес в Пловдив не валя, съответно тренирах, като планувах 5, но направих 4 двойни кръга от по 10 упражнения всеки - 4 ластик, 4 собствено тегло и 2 крака, в кръг. С тия двойни кръгове рядко правя 5 - тренирам час и спирам.
Ей ги, половината, т.е. 18 лв. и час и половина работа ... това нещо се продава за 240+ лв., ако му нахлузя един набръчкан платнен ръкав, та като се опъне ластика и той да се опъне. Интересно

24.08.22
23:47

Раменна височина на окачване за ластици, двойни кръгове, пак 4, пак там.
Бънджито, 3 метра, 8 ластика, е готово. Остава само да намеря алпийска примка за през кръста. Разполагам с още 6 метра ластик и James Hinks ме посъветва директно да ги правя 10-ка, което беше и моето първоначално намерение. Потърсих информация за подобни ластици и единственото, което открих, че че издръжливостта на идентичен единичен ластик 7 мм. (моят е 8 мм.) е между 40 и 80 кг. С 8 ластика 8 мм., на теория, би трябвало да издържи 350 кг. минимум, което не е чак толкова много, в предвид възможно първоначално засилване, наклон и опора, връзване през кръста, с всичките тези фактори, ако се генерира 4ХСТ, директно отивам на 360 кг. и то при условие че възлите ми, карабинера и останалите елементи са поне толкова надеждни, колкото ластиците. С 10 отивам на над 400 кг. предполагаема долна граница ... ще ги направя пък винаги мога да махна 1-2-3 ...

25.08.22
00:03

Какъв е този ластик 8мм. със съпротивление 40-80 кг.,а и за тази цена ?!
Бах неговото тати...
Латекс, каучук -  плътен ли е или като тръба,строително въже с оплетка и вътре много тънички ластици?
Моят 12мм плътен каучук му дават 25-30 кг. съпротивление. На 10мм - 15-20 кг.
Дай линк от къде е.

п.п. Като ги завържа двойно двата и през кръста(стават 2м и общо съпротивление 100кг.) ,правя 4-5 крачки и наобратно е кофти връщането.
Къде замина на 350кг. ,не знам.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 25.08.22 00:14.

25.08.22
00:55

Строително въже с оплетка и вътре много тънички ластици, подобно на това. Данните са за скъсване, не за опън и общо взето се опитвам да гадая, защото нямам информация. Контакта ти го изпращам на лично

25.08.22
22:36

Днешната тренировка беше някакъв смесен вариант между портален скрипец и мелници с ластици, с двойни кръгове само с червени ластици, с успоредни крака. На площадката вече ме поздравяват малкото живущи - комплексът е нов и ненаселен. Оказа се доста стабилно изпълнение, само със заварки, а боята вече я надрах на много места и не изглежда толкова “лего”. Успоредката може и да е ниска, но лостовете и шведската са свързани като квадрат и имах ъгъл за кофи на височината на лост. Доволен съм.
Доволен съм и от бънджито - от ентусиазъм, довел до придобиването на 30 метра ластик без идея какво да го правя, до точни стъпки за лесно сглобяване на краен резултат, като материали и изпълнение. Буклвално, за един почивен ден, мога да направя 10 подобни бънджита. Изпадам в подробности, защото това е експеримент, който ако се окаже удачен, ще има последствия. Мога да опиша всички стъпки и ще го направя, след като пробвам крайния резултат. Човека, от който закупих ластика, ми изреди няколко известни в София спортни клуба, които са му клиенти.
Та, от едната страна ще е с огромния карабинер, който може да се хваща около стандартна тръба на шведска стена или лост на спортните площадки и който до сега използвах за червените ластици. От другата страна обаче съм с липсващо оборудване за през кръста, способно да издържи опъна. Съвета, който съм получил, е дълга алпийска примка - безконечна здрава лента, която да се прекарва през кръста и захваща с карабинер за ластиците. Нямам такава
Та, това беше в Пловдив. Влязох в залата на James Hinks, не даде форумна или лична оценка на състоянието ми, даде ми нови упражнения с резултат “бънджито”, не успях да се видя с Димо, по моя вина. Ще имам още едно идване до Пловдив след няколко седмици

26.08.22
21:46

Днес в София, ластици като портален скрипец и акцент върху хоризонталната стълба и успоредката на две нива, защото ги нямах в Пловдив. Общо взето чакам си алпийската примка без карабинери, за през кръста, която поръчах днес, за да си довърша окомплектоването на “бънджито. 120 см. на 16 мм. от полиамид, която според сайта издържа 22 кН (1 е = на 100 кг.), т.е. всичко на теория е по-слабо от примката. 12 лева струва 😉
Равносметката:
30 м. индустриално ластично бънджи - 30 лв.
20х40 см. въженце за клубове (8 м.) - 3,60 лв.
2 “пръчки” (остана от едната половината) термо свиваща се тръбичка - 7 лв. (може и без нея)
примка - 12 лв.
Общо 52,6 лв. без карабинерите, за 3 метрово “бънджи” с 10 ластика.
За сравнение, 2 червени ластика, които ползвам и сменям през половин година, ми струват 53,80 лв., без карабинерите.
Не са сравними нещата като брой ластици, защото са различни - едното е индустриално въже с по-малко напрежение, а другото е синтетичен каучук с далеч по-голямо напрежение и по-малка трайност, но като уред, в който инвестирам, с различно предназначение и различна полза, бънджито е доста по-изгодно

Мнението беше редактирано от Dymag на 27.08.22 00:22.

28.08.22
00:45

TRX

28.08.22
20:00

Комплексното движение, което ми показа James Hinks, беше с ластици с тясно окачване пред тялото във всяка ръка, с прехвърляне на ластика над главата през тялото по диагонал ... сложно е за описване, но установих, че с оранжевите ластици ми идва супер като тежест. Освен това открих с помощта на сина, че има точно срещуположно изпълнение с окачване зад тялото.
Та, днес правих тази дето трябва да е само със собствено тегло, т.е. “празната” както я наричам, но в случая с “пълнеж” от ластици. Много съм доволен от новото движение
Между другото във форума винаги използвам форумните прякори, включително и за близки приятели, които познавам. Считам че така е редно, заради избора, който са направили за разпознаване в тази конкретна среда и факта че ги цитирам в нейната аудитория.
От утре работя в София, т.е. много близо до шефове, невъзможност за съкращаване на работното време и комфортни тренировки, късно

29.08.22
11:36

казано от Dymag на 25.08.22, 22:36:

Влязох в залата на James Hinks, не даде форумна или лична оценка на състоянието ми

Щом толкова държиш...Слаба долна част на гръба, слаб глутеус, слаби бедра и прасци. Поради това ти дадох само тези неща и не те и карах да пробваш други. Те трябва да ти станат ежедневни, за да може по-нататък да ти дам и други, които сега само биха ти навредили.

29.08.22
21:47

Това е ценно мнение, на което наистина държа и трябва да се напише тук, в предвид усилията ми да обогатя спорта си, там, където е, т.е. навън, на площадки за уличен фитнес. Сверяването на часовника е ценно. Освен това ми даде само неща достъпни за начина ми на спортуване. И добре дошъл 😎
Още си чакам примката (днес ми се обадиха да потвърдя поръчката) и не съм вкарал още бънджито, а днес даже нищо не вкарах заради дъжд. Нямам търпение да го пробвам, но моят спорт е извън “времето и пространството”, така че ще изчакам още ден-два. Доста е обемно това бънджи, макар и да не е тежко за носене, та май ще трябва да си сменям мешката.

30.08.22
23:01

Синът днес врътна силово с подхват. Няколко пъти. Много ме радват реакциите му. Аз задържам спортуващите с мен от опити на неща, за успешното изпълнение на които не са готови. Нещо от рода на “може ли?”, “Не!”, “Може ли?”, “Не!”, “Може ли?”, “Гледай внимателно!” (показвам го) и “Направи го!”. Следва “Ще пробвам”, а от моя страна “Не пробвай, а просто го направи!” и после “Аааааа, мога го!”. Едно време това се случваше често, но нямаше друга информация. Сега всички са залети от информация и основното противоречие с нея е, че не не е нужно да правиш много, за да можеш всичко и не е нужно да ти е трудно, за да стане лесно.
Знам че впечатлявам, за моите разбирания с нищо, защото съм “вътре в нещата” на лостовете - просто спортувам и съм установил как се случват нещата с практика. Зная и вечните критики към лостаджиите, заради липсата на тежест: “Слаба долна част на гръба, слаб глутеус, слаби бедра и прасци” - James Hinks го е посочил много точно. И това наистина е така, за активно спортуващ, но сравнимо със спортуващите с тежести, които тренират адекватно и долната половина на тялото си - много важно уточнение! Важно уточнение е и способностите на спортуващите с тежести със собственото им тегло. Човек може да спортува неправилно навсякъде. Но това не е правило! Има начин, а ако няма - трябва да се покрие “слабото звено” на достъпния спорт, някак си. Няма начин да няма начин! Точно това се опитвам да направя.
Днес ми дойде примката 🥰 Утре ще съм атракция в “шестака”

Мнението беше редактирано от Dymag на 30.08.22 23:17.

31.08.22
21:10

казано от Dymag на 25.06.22, 17:37:

това го искам за засилване с ластик през кръста до пипане на отдалечен предмет - много го харесвам това упражнение, не зная как се нарича. В момента точно гледам бънджи ластици и ластици за харпуни. Ще е доста ценна придобивка

Придобивката я имам, по-ясни представи за ползването и също, карабинер си взех днес за връзката между примката за през кръста и ластиците, но обстоятелствата ме лишиха от тренировка днес 🙁
Ползването на бънджито през кръста означава крака, но не и пояс, така че няма да се променят движенията ми с ластици, а по-скоро тези с краката, т.е. ще го наместя в кръговете с тях. Най-характерното за мен е разнообразието, така че няма шанс да натискам само на едно нещо, освен в началото докато го усетя и му намеря място. Работата само в една посока я развива, но ограничава всичко останало и резултата е “ограничен”. Моето мнение е, че това се отнася и за базовите

Мнението беше редактирано от Dymag на 31.08.22 21:11.

31.08.22
22:21

Имаш време за пояса, спокойно. Засили краката хубаво, пък той така или иначе е свързан с тях.

01.09.22
21:05

Дам. За информация на форума, за да му стане ясно колко са ми слаби краката, мога да направя пистолет (на земя, с един крак) с камък 20 кг. Това го установих по повод едно качване на високо стъпало с един крак с 10-ка в срещуположната ръка, само дето в шестака имам 6-ца (много лека) и 19,+ (много неудобна за в една ръка). Нямам проблем да си вдигна кракът във всяка посока над кръста и даже да си правя 180-ки с хоризонтално въртене (градуси) във въздуха. Мога да правя магарешки ритници с автомобилна гума на глезена, без да я отпускам по време на цялото изпълнение и да повдигам странично навън кракът си с опън над 30 кг. Отскока ми е слаб - това съм го установил отдавна, както и че имам висок свод на стъпалото (обратното на дюстабан). Също така не работя в тази посока и нищо не мога да посоча като мярка - факт. Такива са ми в момента краката, преди да вкарам бънджито. Записа е за сравнение след време 😏
И днес не го вкарах туй бънджи. Рекох си че ще вали, бях закъснял, вчера не тренирах, та, ужким да отбия номера с ластици като портален скрипец. Синът може силово с тесен смесен, но все още не е ръка до ръка.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1