Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

20.09.22
22:04

Днес “празната” - без ластици, с повдигания, спускания, въртене навън или навътре, и на L, на краката, от опора на успоредката и от вис с главата надолу под нея (точно срещуположни движения), “тяги” от вис с различни ширини успоредни хватове, “flying ass” с хват на по-ниската и стъпване на по-високата част на успоредката с 2 нива, единични силови, тюлени и L to HS срещу тях.  Краката бяха магарешки ритници с един крак в гума, без отпускане на гумата до земята, но гумата беше някаква много голяма и на първия опит директно ми докара крампа на задно бедро, но нататък се оправи и не се повтори. Просто отдавна не съм правил това движение, защото от училището изхвърлят гумите. Тази я видях вчера и днес за сефте я ползвах. Имаше и бънджи, през кръста и в ръце. Това ми е стандартната “празна”, която ми е активна почивка в края на цикъла, лека и бърза, със символично застъпени по-тежки движения със собствено тегло и без ластици или както се шегуваме “когато ме мързи правя преса”.

Мнението беше редактирано от Dymag на 20.09.22 22:05.

20.09.22
22:37

казано от Dymag на 20.09.22, 18:13:

...да не говоря че хората масово правят някакви половинчати движения, които твърдят че са набирания и кофи, а на практика са серии само от откази. На никъде не могат да им мръднат уменията така

Няма как да се съглася с теб,защото понякога успявам да направя силово....а напъвам само набиране и кофи

21.09.22
00:15

Спорта ти не е само със собствено тегло и набиранията и кофите са ти много малка част от него. Освен това са чисти, а не помпи и напъни. Спорта ти е почти идеален - тежести, собствено, гюлета ... ако вкараш и тичане/плуване, чат пат някой ластик, ще постигнеш нирвана

21.09.22
09:42

Аз нирваната я докарвам вечер)))

21.09.22
16:46

Ти имаш базовите с тежести, набирани и кофи с тежест почти колкото твоето тегло, силата я имаш на всякакво ниво. На практика в момента се бориш не със силовите, а с експлозивност на набиране, което не си тренирал

23.09.22
00:32

Нирваната и аз съм я постигнал - нормално, България, почивен ден, минава полунощ = Нирвана
Днес “понеделнишката”, класическа - ластик с високо и ниско окачване, единични кръгове, силови на 5-ци, 5 кръга, за всички хватове на силови (тесен, тесен-смесен, подхват, широк и раменен) ... бе направо си беше компромис. Искам повече, но няма време. Не зная кога и какво се случи, за да ми станат недостатъчни, като усещане, тренировките. Преди беше добре, а сега ми е малко и искам повече, но няма кога. Имам много “спорт”, който няма кога да практикувам. А от форума ми дават и още идеи. А от горе на всичкото спорта ми е “между другото”, но все пак пиша тук и е редно да обсъждам него. Интересно

23.09.22
23:09

Ластици като портален скрипец, защото Цветан Павлов, който тренира с мен, каза, че вчера е правил 4-те посоки, т.е. ластици с раменна височина на окачване. 3 двойни кръга от 4 пъти ластици (общо 120), 4 пъти собствено тегло (общо 60) и 2 пъти бънджи (общо 6 пъти нещо си) , в кръг. После бира

24.09.22
21:13

Да бе - писах половин час, обяснявах какво правя с бънджи, ластици, как се нарича според нета и после излезе съобщение че не може нещо си и се изтри мнението. Ъпсурд
Тренировка

25.09.22
12:24

Това съм забелязал че се получава, когато съм прекъсвал писането, за да се занимавам с нещо странично, минало е време, после съм продължил, но изглежда сесията е била прекъсната.
Ще се опитам да повторя.
С бънджито правя ходене напред докъдето стигна - няколко крачки, приведен и приклекнал, а другото е с опънато бънджи, назад, клекове, които ако са малко по-рязки, бънджито веднага ме придърпва и изкарва от равновесие. Това го правя с двойна примка през кръста (по-скоро през тазобедрените стави) или с разделена примка на два клуба във всяка ръка, където първото движение става като теглене на тежест зад гърба, а второто, нещо средно между тяга и клек с дъмбели.
Става и с двата клуба през раменете, но трябва да съм с дрехи, защото примката “сваля кожата”, както и с опъване странично (ходене на страни), с примка през кръста, но и двата варианта са по-неудачни, според мен, за този тип бънджи. Стават за разнообразяване.
Суинга ми с ластици бил гръбна екстензия с ластик, с ниско окачване зад тялото, ръцете го държат между краката, изправянето е избутване с таз, само дето аз го правя с отдалечаване до клек в начално положение за разлика от примера на прикачената картинка (втората). Правя го с два червени ластика.
Магарешките ми ритници с пета в автомобилна гума тръгват като такива, за да не опира гумата в земята и свършват като кик-бек, т.е. кракът е изправен, а не е свит в горно положение. За съжаление гумите непрекъснато изчезват от “шестака”. Прикачвам и това, само дето примера е с ластик (първата)
Вчерашната бях като не виждал - спортувах над час и половина с двойни кръгове от “мелници” с червени ластици, допълнително оранжев, крака по и срещу наклони, бънджи и кракомахания и естествено собствено тегло.

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.09.22 18:18.

25.09.22
21:49

Днес червен с раменна височина на окачване или както му викаме “четирите посоки”, защото движенията ми с ластик следват подобна логика за покриване на всички възможности, а раменната височина на окачване е най-удачната за това. Двойни кръгове с оранжев, собствено и без крака

28.09.22
22:30

Два дена без тренировки заради времето ... май не съм за оплакване - аз пропуснах ежедневна тренировка, а други ги треснаха гръмотевици. Забелязал съм, че след ежедневни тренировки, като пропусна ден два и на следващата тренировка силата е в космоса. Ако ми стане навик да пропускам, започват колебания във възможностите, мускулни трески, загуба на апетит и енергия, сваляне на килограми, обострят се ставните проблеми които имам, не ми достига сънят със същия режим с който си карам от както се помня и т.н. Все едно съм с хронично заболяване (живота принципно), за което като не си пиеш хапчетата, т.е. не спортувам, се влошава :P
Та, днес си пих хапчетата

29.09.22
22:25

Дъжд и тази вечер в София, няма жертви, но няма и тренировка.
Не ми харесва този сезон. Зимата е по-добре, ако е зима, в смисъл студ, сняг и без кал и дъждове, което май няма да се случи, ако е като миналите години. Вероятно ще мине септември и като се почне едно “циганско лято”, с някоя друга дъждовна седмица за кал и прецакване на тренировките ми, та до напролет. Вече зимата започва като дойдат щъркелите.

30.09.22
21:35

Днес три двойни кръга с 2 пъти TRX, 2 пъти оранжеви ластици, 2 пъти крака в бънджи или червен ластик и 6 пъти собствено, в кръг. Лека и “измислена” тренировка, в смисъл, подредбата на тренировъчния ми цикъл замина от както вкарах двойни кръгове, а сега с бънджито съвсем. Накрая ще ги наглася 7 тренировки и ще ги вържа за дните от седмицата и това ще ми е цикъла. Запознах се с Georgi Ivanov, пробва бънджито, пихме бира, хубава вечер. Такива трябва да са тренировките, поне според моите разбирания :P

30.09.22
21:46

Аз не разбирам само това с пиенето на бира след тренировка, защо не пиете нещо друго, например лимонада? 🙃

30.09.22
21:48

Не само сме пиели бира след тренировка....ами и сме правили)))).

30.09.22
21:52

То си е излизане с приятели, с тренировка бонус. Или тренировка, с излизане с приятели бонус. 2 в 1, разпускане след работния ден ... това с лимонадата не го разбрах ... аз съм на 50

30.09.22
22:40

Добре, че поясни, че сегашните младежи не пият бира, а уиски с амфети.

01.10.22
21:42

Днес таман да го пиша дъждовен и Цветан Павлов ме изкара на тренировка. После по “лимонада” :P
Другата работна седмица съм в Пловдив

02.10.22
22:34

Тренировка на избори в шестака е като да тренираш на панаир, а гласуващите родители си водят и дечица, които не влизат с тях, а изчакват с някой навън, на лостовете. Защо да стоят мирно на равно, като има високи и необезопасени железа за катерене, със стърчащи по една педя бетонни ръбове на основите под тях.
По принцип децата не са голям проблем в шестака. Като се сетя какво беше в Пловдив на площадката под Альоша-та и като зная, че там ще тренирам следващата седмица, в предвид хотела в който съм настанен, си пожелавам лошо време, за да изгони дечурлигата. Това да закачиш ластик там, е като да хвърлиш трохи в близост до гълъби и врабчета - веднага го налазват.
Та, днес, тренировка, ластик с високо и ниско окачване, в собственото силовите на 5-ци, т.е. “понеделнишката” в неделя, крака само със собствено, двойни кръгове ... натежал съм. Кантара не ми е показвал под 90 кг. от две-три седмици. После по бира
... къде ще го закачам това бънджи под Альошата ако е същата лудница вечер, нз

03.10.22
23:24

В Пловдив времето същото като в София - същия вятър, температура, направо все едно съм си излязъл в шестака. Само дето не е шестака а в парка “Парк” на бул.Васил Априлов и бул.Свобода, под Альошата ... не можаха ли да му измислят име:  “Алеята”, “Свобода”, “Антим 1937 (на читалището)” ... сега как да кажа къде тренирах - на 42.14367095782914 и 24.73072990214472?
Е, те там. Дечурлигата изчезват като се стъмни като във филм с вампири. Спортуващите на същото място ме предупредиха да не идвам по светло.
Двойни кръгове, раменна височина на окачване, червен с червен вместо с оранжев, дърпащите на собствено основно силови, защото няма други възможности, краката със собствено и някакъв камък под 30 кг., който намерих там. Ползваха го да стъпват на него за да стигат лоста, вместо да подскочат. Става

04.10.22
14:34

казано от Dymag на 03.10.22, 23:24:

парка “Парк” на бул.Васил Априлов и бул.Свобода, под Альошата ... не можаха ли да му измислят име:  “Алеята”, “Свобода”, “Антим 1937 (на читалището)” ... сега как да кажа къде тренирах - на 42.14367095782914 и 24.73072990214472

Има си име - титанската площадка на “Свобода”/”Малчика”.

казано от Dymag на 03.10.22, 23:24:

Дечурлигата изчезват като се стъмни като във филм с вампири. Спортуващите на същото място ме предупредиха да не идвам по светло.

Да, всеобщото правило за децата в тази махала е “като се стъмни - веднага се прибирай”. През деня наистина е лудница там, не става за тренировка.

04.10.22
22:29

Много си буквален :)
Ето, например, на връщане от днешната тренировка, улових аромат на телешко, който ме отведе до някакво “бургер” заведение през булеварда, с extra challenge - неправилно пресичане на булевард с 4 ленти в Пловдив! Съответно хапнах набързо една “Майна” - не се бъзикам. Избора ми с телешко беше между “Густо”, “Майна” и “Филибето”, така си се казват в менюто, и “стрелях” в средата. Вероятно вдъхновението е от:
На ,,Альоша” и тепето,
пред Тримона, по гезмето,
та до ,,Пълдин”- в сепарето:
,,Густо, майна , Филибето!”

(рандом откъс)
Днес, вторник, на титанската площадка на “Свобода”/”Малчика” бях абсолютно сам по едно време. Предполагам че култа “понеделник, сряда, петък” още си има последователи

Мнението беше редактирано от Dymag на 04.10.22 22:55.

05.10.22
22:05

Между другото цитираното от мен стихче в предишното ми мнение съдържа 3 от имената на Пловдив:
1.”Тримона” от Тримонциум - римско наименование на града, което означава трихълмие, заради трите хълма, на които е бил разположен градът през античността
2.”Пълдин”, форма на Пулпидева - тракийско, от което се предполага че произлиза и съвременното име Пловдив
3.”Филибе” - турското му име, което пък произлиза от Филипополис (град на Филип) - гръцкото му име, както е кръстен след завземането му от Филип 2 Македонски

Днес, по тъмно, се изсипа тумба дечица, налазиха ластици, гири, уреди, всяко с по баба до него и директно, спортуващите там, си събрахме “такъмите” и се разотидохме. Интересното е, че децата на спортуващи там родители, колкото и да са малки, имат коренно различно поведение, което не пречи на спортуващите. Това съм го забелязал и на други места, вкл. и в “шестака”. Както и че неразбиращите от спорт ме определят на лостовете като “баткото” пред децата си: ”Не пречи на баткото”, ”виж баткото какво прави” и т.н., а аз съм 2 пъти по-голям от тях. Просто шкембето, задника им и/или мързела им, са си измислили някакво оправдание с възраст и щом спортувам, значи съм младеж някакъв ... принципно си е така - човек сам избира какъв да бъде и какво да може, дет’ му се вика, ”кой каквото си направи, никой не може да му го направи”

07.10.22
22:28

Вчера спортувах в Пловдив, днес пътувах и спортувах в София, утре и в други ден също, понеделник и вторник ще спортувам пак в Пловдив, сряда и четвъртък пак в София, петък и нататък в Банско и Гоце Делчев, после не зная - далеч е ... така съм аз и така съм бил. Спорта ми е съобразен с това

12.10.22
22:23

Не стана точно така. В Пловдив не спортувах два дена и чак днес, в София, спортувах. От петък съм в Гоце Делчев, а там май имаше нова комбинирана конструкция, в градския парк, до старите уреди, от които по-голямата част бяха “фитнес на открито”, т.е. не ставаха за по-сериозен спорт със собствено тегло. Губят ми се спомени от толкова обикаляне :P В Пловдив работата ми е недовършена, както и между другото на още 2-3 места. Колегите се бъзикат че съм се клонирал, но засега не съм открил подобни възможности в себе си, така че ще си обикалям, като му дойде ред - в Благоевград, Банско, София, Варна и Пловдив имам недовършена работа. Не ми е тежка работата, харесва ми, но изисква време, изкачат нови неотложни задачи, отлага се завършването на старите и се натрупва “довършване” по цялата страна. Спорта ми следва тези събития, съответно цикъла на редуване на възможностите с ластици и собствено, е възможен само в София. Просто спортувам, с каквото имам, където съм.
Това не е ново и не се оплаквам, но е редно да го спомена като за спортен дневник. СПОРТ - останалото са подробности и възможности според ситуацията. Свикнал съм и съм си избрал варианти, които да го гарантират.

16.10.22
00:31

Тренирал съм на каква ли не музика, но не бях тренирал на Васил Найденов, “живо” изпълнение, както беше днес в градския парк в Гоце Делчев. Има форум на земеделския производител и утре май ще тренирам на Сигнал.
Да, има нова конструкция на “Титан” в Гоце Делчев, която не включва лост и успоредка. За набирания има дръжки с няколко хвата и халки, каквито не ползвам от 2017-та година, след падането на лакът ... малее, как минава времето - ей го кога беше. Има и висящи гуми за боксиране или захващане с крака и коремни преси. Утре ... днес, ама по-късно, ще кача снимки.
... това е супер безсмислено - конструкция, която няма възможност за бутащи, коремни и силови, а включва над 10 елемента за дърпащи движения

16.10.22
22:35

Хубави тренировки, макар и различни, заради хубавото време и повечето свободно време за спорт. В предишни мнения коментирах дечицата - тук има табела че площадката е предназначена за деца над 12 години и възрастни. Нито деца има, нито възрастни :)
Ако и един читав лост бяха сложили и нормална успоредка щеше да е супер

... що бира можеше да изкарам, ако знаех

Местоположение на снимката: Гоце Делчев, градски парк

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.10.22 22:50.

17.10.22
09:58

Яко видео, това момче на 11:40 неговите силови са доста по силовите от на останалите, въпреки че и той не разгъва докрай. Според мен заслужава да вземе повече пари.

А най-забавното е че на 13:10 е рекордьора на Витоша 100 Христо Цветков :)) .. Преди да започне да бяга се е занимавал с гимнастика и паркур :) .. но явно или хич не се занимава сега или просто не желае да направи :)

31.10.22
23:26

И още съм в Гоце Делчев, без време за спорт, заради усложнена служебна обстановка. С колегите се шегуваме че трябва да си сменим адресната регистрация. Успявам през ден два да тренирам, но ситуацията, както служебно, така и със спорта, е без прецедент тази година. Определено ще ми се “разклатят” възможности и килограми, но ще видя резултата като се прибера ... някой ден :P
Не помня кога и къде се бях сдобил с нова придобивка, като на прикачената снимка, която никога не бях ползвал, като имам в предвид ластика на снимката. Доста е стегнат и твърд (ластика), с добро съпротивление, но ограничена разтегливост. Та, установих, че с него през бедрата както е на снимката (ластика), докато крача или клякам с бънджито, възможностите ми намаляват чуствително, все едно бънджито е с по-голямо съпротивление. От друга страна съм по-стабилен, вероятно заради ограничаването на размера на крачките и концентрацията в допълнителното съпротивление при всяка от тях.
Интересно е, споделям

31.10.22
23:42

казано от Dymag на 16.10.22, 00:31:

...
Да, има нова конструкция на “Титан” в Гоце Делчев, която не включва лост и успоредка...

Тя тази конструкция колко да е нова? На около десетина години е! И да, супер безсмислица е, аз също много й се дразня!

03.11.22
20:12

И чак днес се прибрах. 22 работни дни с един ден почивка и мижави тренировки, 2 кг. надолу. Днес тренировка в София, като не виждал. Много приятно. Очаквах леки колебания на по-сложните движения на успоредката и в издръжливостта, но нямаше такива. От утре заслужена почивка няколко дена и нормален спорт

05.11.22
20:14

Пиша основно за по-новите неща, като например с бънджито. Пиша и за нови движения с ластици, гуми, крака и т.н. Това обаче е част от тренировката, в която непроменливите са движенията със собствено тегло - силови с 5 вида хват (широк, раменен, тесен надхват, тесен смесен и подхват), ако съм в София затруднените коремни с успореден хват и с дебела тръба за заобикаляне с тялото (тюлени) с 5 възможни ширини според конструкцията, с която разполагам, нарушаването на равновесието на успоредката, като L to HS, L to planche и ниския му вариант, flying ass със стъпване върху успоредката и още няколко ... арсенала ми от възможни движения със собствено тегло е голям и това са по-тежките. Ако кръговете са двойни има и други по-леки движения, като повдигане на торса с J-набиране, J-набиране без отпускане на торса, хоризонтални набирания, “пружина” под успоредката, “тяга” на лост или с успореден хват, набиране “обратна кофа” - това са само дърпащи, а имам и бутащи. Присъстват и ластици или TRX.
Та, аз пиша “опъвам бънджито с ластик през бедрата” защото е ново, но това е едно от 9 упражнения в кръг, ако е двоен или едно от пет, ако е единичен. Другите си присъстват - нищо не се пренебрегва. Само се надгражда

08.11.22
19:21

Ще надграждам ама ... в Банско - съобщиха ми го днес. Таман да се пооправя и пак там. Ако бях малко по-некадърен в работата, щях да си го спестя
Та, от 10-ти съм в Банско. Там поне площадката е хубава - има 2 успоредки, ниска паралелка, самостоятелни лостове на 2 височини, освен този на титанската конструкция, който също е добър, стъпала с 3 височини, другото си е стандартно - халки, успоредни хватове, дръжки за набирания, шведска. Да не забравя да си взема прожектора, защото вечер в парка там е много тъмно заради дърветата на около
Всъщност нищо ново, което да не ми се е случвало последните 7-8 години многократно, но си споделям “сметките” за спорт. Заради тези сметки, мястото ми за спорт, където и да е, е по-добро - озвучено, осветено, с допълнителни екстри и всичко се вписва в “леко” и “мобилно”, като визирам пренасяне, пазаруване, вечеря дори и какво ли не още, с едно излизане и мешка с 4 ластика, портативен прожектор и тонколона на гърба, всичко около 5-6 кг.

20.11.22
19:15

Днес се прибрах - 11 дена. В Банско намерих още една площадка, освен в градския парк, в ПГ по лесотехника Никола Вапцаров. Не е по-добра, но ще я отбележа, защото е осветена в тъмната част на денонощието, което е много важно, когато се тренира по тъмно. Достъпа не е ограничен. Прикачвам снимки.
Последните дни бях пак в Гоце Делчев, където тренировките са “осакатени” за горната половина на тялото заради липса на уреди и разбиранията ми че само набирания и кофи не са адекватна тренировка за горната половина на тялото ми ;P За сметка на това тренировките за крака си бяха доста адекватни ... като няма какво да правиш, правиш каквото има
Нямах днес “чек” на формата на домашната площадка заради дъжд

24.11.22
21:56

Формата е “горе-долу” ...
- Горе-долу колко струва пострижката?
- Горе 10 лв., долу не правим
Формата си е супер. Има обичайните сезонни дискомфорти, като тъмнина, кал, застудяване - така е “на терен”. Не го избирам, а го приемам и считам, че това трябва да е част от тренировките ми.
“Греда” с дъжд няколко дена, вчера и днес с тренировки, справям се с терена

25.11.22
20:35

Днес тренирах на 50 градуса по-висока температура от колкото е във Верхоянск. Даже успях да изкарам бънджито, което за сега го пазя от калта и не го бях ползвал повече от седмица. Интересно ми е зимата, на сняг ... там - края на февруари-март, дали ще е използваемо без “котки”. Голямо търкаляне ще е, ако се пързаля
Утре и вдругиден го дават сухо и с 50 градуса по-топло от Верхоянск - ще има пълноценни тренировки, а в понеделник на сняг, т.е. на светло. Следя си терена

28.11.22
20:52

Сняг в понеделник в София, ама в друг понеделник. Другото по план и с прожекторчето насочено към лоста, за да виждам къде да се хвана след отскок. Равновесието на тъмно с един крак е трагедия

03.12.22
22:07

Спорт, спорт, дупка (дъжд), дупка (служебно парти), спорт.
Премерих се с дрехите с които спортувам - 94,5 кг., срещу 89,4 кг. с леки домашни дрехи - горе-долу подобни на летния екип. Директно съм с +5 кг. на всичко, което, примерно, на 50-на повторения с цяло тегло, отива 250 кг. повече прехвърлена тежест. В голям студ ще ги мина и 6 кг. но, то и аз не съм си подбирал дрехите, в този смисъл. Подбирал съм ги да ги калям, мокря и късам. Та, този сезон, обикновено вдигам силата, но го разбирам след него

04.12.22
23:44

4 кръга от 4 пъти ластик, 4 пъти собствено тегло, бънджи и крака, бяхме 4 човека ... днес е 4-ти.
Тренирахме в 16:00 часа. Без майтап. Много странно. И много светлина и сила

08.12.22
21:54

Сезона не е “сезон”, ако изключим ранното стъмване. В събота го дават 13, а в неделя 16 градуса - средата на декември ... в петък може да хвърля за пране зимния екип
По принцип обръщам доста внимание на времето, което е нормално за целогодишно спортуващ на открито. Щя не щя, трябва да изляза навън
Днес си направих интересен експеримент. Цялата тренировка изкарах с ластичната лента през бедрата, там - ластици, силови, L to HS, кръгове, предвижване между уредите и т.н., един час, с идеята натоварване за долната половина на тялото. Интересното е че имах дискомфорт при силови и “тюлени”, което ми говори че ползвам някакъв чийтинг от краката, който лентата ограничава.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1