Днес “празната” - без ластици, с повдигания, спускания, въртене навън или навътре, и на L, на краката, от опора на успоредката и от вис с главата надолу под нея (точно срещуположни движения), “тяги” от вис с различни ширини успоредни хватове, “flying ass” с хват на по-ниската и стъпване на по-високата част на успоредката с 2 нива, единични силови, тюлени и L to HS срещу тях. Краката бяха магарешки ритници с един крак в гума, без отпускане на гумата до земята, но гумата беше някаква много голяма и на първия опит директно ми докара крампа на задно бедро, но нататък се оправи и не се повтори. Просто отдавна не съм правил това движение, защото от училището изхвърлят гумите. Тази я видях вчера и днес за сефте я ползвах. Имаше и бънджи, през кръста и в ръце. Това ми е стандартната “празна”, която ми е активна почивка в края на цикъла, лека и бърза, със символично застъпени по-тежки движения със собствено тегло и без ластици или както се шегуваме “когато ме мързи правя преса”.
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.09.22 22:05.
казано от Dymag на 20.09.22, 18:13:
...да не говоря че хората масово правят някакви половинчати движения, които твърдят че са набирания и кофи, а на практика са серии само от откази. На никъде не могат да им мръднат уменията така
Няма как да се съглася с теб,защото понякога успявам да направя силово....а напъвам само набиране и кофи
Спорта ти не е само със собствено тегло и набиранията и кофите са ти много малка част от него. Освен това са чисти, а не помпи и напъни. Спорта ти е почти идеален - тежести, собствено, гюлета ... ако вкараш и тичане/плуване, чат пат някой ластик, ще постигнеш нирвана
Ти имаш базовите с тежести, набирани и кофи с тежест почти колкото твоето тегло, силата я имаш на всякакво ниво. На практика в момента се бориш не със силовите, а с експлозивност на набиране, което не си тренирал
Нирваната и аз съм я постигнал - нормално, България, почивен ден, минава полунощ = Нирвана
Днес “понеделнишката”, класическа - ластик с високо и ниско окачване, единични кръгове, силови на 5-ци, 5 кръга, за всички хватове на силови (тесен, тесен-смесен, подхват, широк и раменен) ... бе направо си беше компромис. Искам повече, но няма време. Не зная кога и какво се случи, за да ми станат недостатъчни, като усещане, тренировките. Преди беше добре, а сега ми е малко и искам повече, но няма кога. Имам много “спорт”, който няма кога да практикувам. А от форума ми дават и още идеи. А от горе на всичкото спорта ми е “между другото”, но все пак пиша тук и е редно да обсъждам него. Интересно
Ластици като портален скрипец, защото Цветан Павлов, който тренира с мен, каза, че вчера е правил 4-те посоки, т.е. ластици с раменна височина на окачване. 3 двойни кръга от 4 пъти ластици (общо 120), 4 пъти собствено тегло (общо 60) и 2 пъти бънджи (общо 6 пъти нещо си) , в кръг. После бира
Да бе - писах половин час, обяснявах какво правя с бънджи, ластици, как се нарича според нета и после излезе съобщение че не може нещо си и се изтри мнението. Ъпсурд
Тренировка
Това съм забелязал че се получава, когато съм прекъсвал писането, за да се занимавам с нещо странично, минало е време, после съм продължил, но изглежда сесията е била прекъсната.
Ще се опитам да повторя.
С бънджито правя ходене напред докъдето стигна - няколко крачки, приведен и приклекнал, а другото е с опънато бънджи, назад, клекове, които ако са малко по-рязки, бънджито веднага ме придърпва и изкарва от равновесие. Това го правя с двойна примка през кръста (по-скоро през тазобедрените стави) или с разделена примка на два клуба във всяка ръка, където първото движение става като теглене на тежест зад гърба, а второто, нещо средно между тяга и клек с дъмбели.
Става и с двата клуба през раменете, но трябва да съм с дрехи, защото примката “сваля кожата”, както и с опъване странично (ходене на страни), с примка през кръста, но и двата варианта са по-неудачни, според мен, за този тип бънджи. Стават за разнообразяване.
Суинга ми с ластици бил гръбна екстензия с ластик, с ниско окачване зад тялото, ръцете го държат между краката, изправянето е избутване с таз, само дето аз го правя с отдалечаване до клек в начално положение за разлика от примера на прикачената картинка (втората). Правя го с два червени ластика.
Магарешките ми ритници с пета в автомобилна гума тръгват като такива, за да не опира гумата в земята и свършват като кик-бек, т.е. кракът е изправен, а не е свит в горно положение. За съжаление гумите непрекъснато изчезват от “шестака”. Прикачвам и това, само дето примера е с ластик (първата)
Вчерашната бях като не виждал - спортувах над час и половина с двойни кръгове от “мелници” с червени ластици, допълнително оранжев, крака по и срещу наклони, бънджи и кракомахания и естествено собствено тегло.
Мнението беше редактирано от Dymag на 25.09.22 18:18.
Днес червен с раменна височина на окачване или както му викаме “четирите посоки”, защото движенията ми с ластик следват подобна логика за покриване на всички възможности, а раменната височина на окачване е най-удачната за това. Двойни кръгове с оранжев, собствено и без крака
Два дена без тренировки заради времето ... май не съм за оплакване - аз пропуснах ежедневна тренировка, а други ги треснаха гръмотевици. Забелязал съм, че след ежедневни тренировки, като пропусна ден два и на следващата тренировка силата е в космоса. Ако ми стане навик да пропускам, започват колебания във възможностите, мускулни трески, загуба на апетит и енергия, сваляне на килограми, обострят се ставните проблеми които имам, не ми достига сънят със същия режим с който си карам от както се помня и т.н. Все едно съм с хронично заболяване (живота принципно), за което като не си пиеш хапчетата, т.е. не спортувам, се влошава :P
Та, днес си пих хапчетата
Дъжд и тази вечер в София, няма жертви, но няма и тренировка.
Не ми харесва този сезон. Зимата е по-добре, ако е зима, в смисъл студ, сняг и без кал и дъждове, което май няма да се случи, ако е като миналите години. Вероятно ще мине септември и като се почне едно “циганско лято”, с някоя друга дъждовна седмица за кал и прецакване на тренировките ми, та до напролет. Вече зимата започва като дойдат щъркелите.
Днес три двойни кръга с 2 пъти TRX, 2 пъти оранжеви ластици, 2 пъти крака в бънджи или червен ластик и 6 пъти собствено, в кръг. Лека и “измислена” тренировка, в смисъл, подредбата на тренировъчния ми цикъл замина от както вкарах двойни кръгове, а сега с бънджито съвсем. Накрая ще ги наглася 7 тренировки и ще ги вържа за дните от седмицата и това ще ми е цикъла. Запознах се с Georgi Ivanov, пробва бънджито, пихме бира, хубава вечер. Такива трябва да са тренировките, поне според моите разбирания :P
30.09.22
21:46
Аз не разбирам само това с пиенето на бира след тренировка, защо не пиете нещо друго, например лимонада? 🙃
То си е излизане с приятели, с тренировка бонус. Или тренировка, с излизане с приятели бонус. 2 в 1, разпускане след работния ден ... това с лимонадата не го разбрах ... аз съм на 50
30.09.22
22:40
Добре, че поясни, че сегашните младежи не пият бира, а уиски с амфети.
Днес таман да го пиша дъждовен и Цветан Павлов ме изкара на тренировка. После по “лимонада” :P
Другата работна седмица съм в Пловдив
Тренировка на избори в шестака е като да тренираш на панаир, а гласуващите родители си водят и дечица, които не влизат с тях, а изчакват с някой навън, на лостовете. Защо да стоят мирно на равно, като има високи и необезопасени железа за катерене, със стърчащи по една педя бетонни ръбове на основите под тях.
По принцип децата не са голям проблем в шестака. Като се сетя какво беше в Пловдив на площадката под Альоша-та и като зная, че там ще тренирам следващата седмица, в предвид хотела в който съм настанен, си пожелавам лошо време, за да изгони дечурлигата. Това да закачиш ластик там, е като да хвърлиш трохи в близост до гълъби и врабчета - веднага го налазват.
Та, днес, тренировка, ластик с високо и ниско окачване, в собственото силовите на 5-ци, т.е. “понеделнишката” в неделя, крака само със собствено, двойни кръгове ... натежал съм. Кантара не ми е показвал под 90 кг. от две-три седмици. После по бира
... къде ще го закачам това бънджи под Альошата ако е същата лудница вечер, нз
В Пловдив времето същото като в София - същия вятър, температура, направо все едно съм си излязъл в шестака. Само дето не е шестака а в парка “Парк” на бул.Васил Априлов и бул.Свобода, под Альошата ... не можаха ли да му измислят име: “Алеята”, “Свобода”, “Антим 1937 (на читалището)” ... сега как да кажа къде тренирах - на 42.14367095782914 и 24.73072990214472?
Е, те там. Дечурлигата изчезват като се стъмни като във филм с вампири. Спортуващите на същото място ме предупредиха да не идвам по светло.
Двойни кръгове, раменна височина на окачване, червен с червен вместо с оранжев, дърпащите на собствено основно силови, защото няма други възможности, краката със собствено и някакъв камък под 30 кг., който намерих там. Ползваха го да стъпват на него за да стигат лоста, вместо да подскочат. Става
04.10.22
14:34
казано от Dymag на 03.10.22, 23:24:
парка “Парк” на бул.Васил Априлов и бул.Свобода, под Альошата ... не можаха ли да му измислят име: “Алеята”, “Свобода”, “Антим 1937 (на читалището)” ... сега как да кажа къде тренирах - на 42.14367095782914 и 24.73072990214472
Има си име - титанската площадка на “Свобода”/”Малчика”.
казано от Dymag на 03.10.22, 23:24:
Дечурлигата изчезват като се стъмни като във филм с вампири. Спортуващите на същото място ме предупредиха да не идвам по светло.
Да, всеобщото правило за децата в тази махала е “като се стъмни - веднага се прибирай”. През деня наистина е лудница там, не става за тренировка.
Много си буквален :)
Ето, например, на връщане от днешната тренировка, улових аромат на телешко, който ме отведе до някакво “бургер” заведение през булеварда, с extra challenge - неправилно пресичане на булевард с 4 ленти в Пловдив! Съответно хапнах набързо една “Майна” - не се бъзикам. Избора ми с телешко беше между “Густо”, “Майна” и “Филибето”, така си се казват в менюто, и “стрелях” в средата. Вероятно вдъхновението е от:
На ,,Альоша” и тепето,
пред Тримона, по гезмето,
та до ,,Пълдин”- в сепарето:
,,Густо, майна , Филибето!”
(рандом откъс)
Днес, вторник, на титанската площадка на “Свобода”/”Малчика” бях абсолютно сам по едно време. Предполагам че култа “понеделник, сряда, петък” още си има последователи
Мнението беше редактирано от Dymag на 04.10.22 22:55.
Между другото цитираното от мен стихче в предишното ми мнение съдържа 3 от имената на Пловдив:
1.”Тримона” от Тримонциум - римско наименование на града, което означава трихълмие, заради трите хълма, на които е бил разположен градът през античността
2.”Пълдин”, форма на Пулпидева - тракийско, от което се предполага че произлиза и съвременното име Пловдив
3.”Филибе” - турското му име, което пък произлиза от Филипополис (град на Филип) - гръцкото му име, както е кръстен след завземането му от Филип 2 Македонски
Днес, по тъмно, се изсипа тумба дечица, налазиха ластици, гири, уреди, всяко с по баба до него и директно, спортуващите там, си събрахме “такъмите” и се разотидохме. Интересното е, че децата на спортуващи там родители, колкото и да са малки, имат коренно различно поведение, което не пречи на спортуващите. Това съм го забелязал и на други места, вкл. и в “шестака”. Както и че неразбиращите от спорт ме определят на лостовете като “баткото” пред децата си: ”Не пречи на баткото”, ”виж баткото какво прави” и т.н., а аз съм 2 пъти по-голям от тях. Просто шкембето, задника им и/или мързела им, са си измислили някакво оправдание с възраст и щом спортувам, значи съм младеж някакъв ... принципно си е така - човек сам избира какъв да бъде и какво да може, дет’ му се вика, ”кой каквото си направи, никой не може да му го направи”
Вчера спортувах в Пловдив, днес пътувах и спортувах в София, утре и в други ден също, понеделник и вторник ще спортувам пак в Пловдив, сряда и четвъртък пак в София, петък и нататък в Банско и Гоце Делчев, после не зная - далеч е ... така съм аз и така съм бил. Спорта ми е съобразен с това
Не стана точно така. В Пловдив не спортувах два дена и чак днес, в София, спортувах. От петък съм в Гоце Делчев, а там май имаше нова комбинирана конструкция, в градския парк, до старите уреди, от които по-голямата част бяха “фитнес на открито”, т.е. не ставаха за по-сериозен спорт със собствено тегло. Губят ми се спомени от толкова обикаляне :P В Пловдив работата ми е недовършена, както и между другото на още 2-3 места. Колегите се бъзикат че съм се клонирал, но засега не съм открил подобни възможности в себе си, така че ще си обикалям, като му дойде ред - в Благоевград, Банско, София, Варна и Пловдив имам недовършена работа. Не ми е тежка работата, харесва ми, но изисква време, изкачат нови неотложни задачи, отлага се завършването на старите и се натрупва “довършване” по цялата страна. Спорта ми следва тези събития, съответно цикъла на редуване на възможностите с ластици и собствено, е възможен само в София. Просто спортувам, с каквото имам, където съм.
Това не е ново и не се оплаквам, но е редно да го спомена като за спортен дневник. СПОРТ - останалото са подробности и възможности според ситуацията. Свикнал съм и съм си избрал варианти, които да го гарантират.
Тренирал съм на каква ли не музика, но не бях тренирал на Васил Найденов, “живо” изпълнение, както беше днес в градския парк в Гоце Делчев. Има форум на земеделския производител и утре май ще тренирам на Сигнал.
Да, има нова конструкция на “Титан” в Гоце Делчев, която не включва лост и успоредка. За набирания има дръжки с няколко хвата и халки, каквито не ползвам от 2017-та година, след падането на лакът ... малее, как минава времето - ей го кога беше. Има и висящи гуми за боксиране или захващане с крака и коремни преси. Утре ... днес, ама по-късно, ще кача снимки.
... това е супер безсмислено - конструкция, която няма възможност за бутащи, коремни и силови, а включва над 10 елемента за дърпащи движения
Хубави тренировки, макар и различни, заради хубавото време и повечето свободно време за спорт. В предишни мнения коментирах дечицата - тук има табела че площадката е предназначена за деца над 12 години и възрастни. Нито деца има, нито възрастни :)
Ако и един читав лост бяха сложили и нормална успоредка щеше да е супер
... що бира можеше да изкарам, ако знаех
Местоположение на снимката: Гоце Делчев, градски парк
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.10.22 22:50.
Яко видео, това момче на 11:40 неговите силови са доста по силовите от на останалите, въпреки че и той не разгъва докрай. Според мен заслужава да вземе повече пари.
А най-забавното е че на 13:10 е рекордьора на Витоша 100 Христо Цветков :)) .. Преди да започне да бяга се е занимавал с гимнастика и паркур :) .. но явно или хич не се занимава сега или просто не желае да направи :)
И още съм в Гоце Делчев, без време за спорт, заради усложнена служебна обстановка. С колегите се шегуваме че трябва да си сменим адресната регистрация. Успявам през ден два да тренирам, но ситуацията, както служебно, така и със спорта, е без прецедент тази година. Определено ще ми се “разклатят” възможности и килограми, но ще видя резултата като се прибера ... някой ден :P
Не помня кога и къде се бях сдобил с нова придобивка, като на прикачената снимка, която никога не бях ползвал, като имам в предвид ластика на снимката. Доста е стегнат и твърд (ластика), с добро съпротивление, но ограничена разтегливост. Та, установих, че с него през бедрата както е на снимката (ластика), докато крача или клякам с бънджито, възможностите ми намаляват чуствително, все едно бънджито е с по-голямо съпротивление. От друга страна съм по-стабилен, вероятно заради ограничаването на размера на крачките и концентрацията в допълнителното съпротивление при всяка от тях.
Интересно е, споделям
казано от Dymag на 16.10.22, 00:31:
...
Да, има нова конструкция на “Титан” в Гоце Делчев, която не включва лост и успоредка...
Тя тази конструкция колко да е нова? На около десетина години е! И да, супер безсмислица е, аз също много й се дразня!
И чак днес се прибрах. 22 работни дни с един ден почивка и мижави тренировки, 2 кг. надолу. Днес тренировка в София, като не виждал. Много приятно. Очаквах леки колебания на по-сложните движения на успоредката и в издръжливостта, но нямаше такива. От утре заслужена почивка няколко дена и нормален спорт
Пиша основно за по-новите неща, като например с бънджито. Пиша и за нови движения с ластици, гуми, крака и т.н. Това обаче е част от тренировката, в която непроменливите са движенията със собствено тегло - силови с 5 вида хват (широк, раменен, тесен надхват, тесен смесен и подхват), ако съм в София затруднените коремни с успореден хват и с дебела тръба за заобикаляне с тялото (тюлени) с 5 възможни ширини според конструкцията, с която разполагам, нарушаването на равновесието на успоредката, като L to HS, L to planche и ниския му вариант, flying ass със стъпване върху успоредката и още няколко ... арсенала ми от възможни движения със собствено тегло е голям и това са по-тежките. Ако кръговете са двойни има и други по-леки движения, като повдигане на торса с J-набиране, J-набиране без отпускане на торса, хоризонтални набирания, “пружина” под успоредката, “тяга” на лост или с успореден хват, набиране “обратна кофа” - това са само дърпащи, а имам и бутащи. Присъстват и ластици или TRX.
Та, аз пиша “опъвам бънджито с ластик през бедрата” защото е ново, но това е едно от 9 упражнения в кръг, ако е двоен или едно от пет, ако е единичен. Другите си присъстват - нищо не се пренебрегва. Само се надгражда
Ще надграждам ама ... в Банско - съобщиха ми го днес. Таман да се пооправя и пак там. Ако бях малко по-некадърен в работата, щях да си го спестя
Та, от 10-ти съм в Банско. Там поне площадката е хубава - има 2 успоредки, ниска паралелка, самостоятелни лостове на 2 височини, освен този на титанската конструкция, който също е добър, стъпала с 3 височини, другото си е стандартно - халки, успоредни хватове, дръжки за набирания, шведска. Да не забравя да си взема прожектора, защото вечер в парка там е много тъмно заради дърветата на около
Всъщност нищо ново, което да не ми се е случвало последните 7-8 години многократно, но си споделям “сметките” за спорт. Заради тези сметки, мястото ми за спорт, където и да е, е по-добро - озвучено, осветено, с допълнителни екстри и всичко се вписва в “леко” и “мобилно”, като визирам пренасяне, пазаруване, вечеря дори и какво ли не още, с едно излизане и мешка с 4 ластика, портативен прожектор и тонколона на гърба, всичко около 5-6 кг.
Днес се прибрах - 11 дена. В Банско намерих още една площадка, освен в градския парк, в ПГ по лесотехника Никола Вапцаров. Не е по-добра, но ще я отбележа, защото е осветена в тъмната част на денонощието, което е много важно, когато се тренира по тъмно. Достъпа не е ограничен. Прикачвам снимки.
Последните дни бях пак в Гоце Делчев, където тренировките са “осакатени” за горната половина на тялото заради липса на уреди и разбиранията ми че само набирания и кофи не са адекватна тренировка за горната половина на тялото ми ;P За сметка на това тренировките за крака си бяха доста адекватни ... като няма какво да правиш, правиш каквото има
Нямах днес “чек” на формата на домашната площадка заради дъжд
Формата е “горе-долу” ...
- Горе-долу колко струва пострижката?
- Горе 10 лв., долу не правим
Формата си е супер. Има обичайните сезонни дискомфорти, като тъмнина, кал, застудяване - така е “на терен”. Не го избирам, а го приемам и считам, че това трябва да е част от тренировките ми.
“Греда” с дъжд няколко дена, вчера и днес с тренировки, справям се с терена
Днес тренирах на 50 градуса по-висока температура от колкото е във Верхоянск. Даже успях да изкарам бънджито, което за сега го пазя от калта и не го бях ползвал повече от седмица. Интересно ми е зимата, на сняг ... там - края на февруари-март, дали ще е използваемо без “котки”. Голямо търкаляне ще е, ако се пързаля
Утре и вдругиден го дават сухо и с 50 градуса по-топло от Верхоянск - ще има пълноценни тренировки, а в понеделник на сняг, т.е. на светло. Следя си терена
Сняг в понеделник в София, ама в друг понеделник. Другото по план и с прожекторчето насочено към лоста, за да виждам къде да се хвана след отскок. Равновесието на тъмно с един крак е трагедия
Спорт, спорт, дупка (дъжд), дупка (служебно парти), спорт.
Премерих се с дрехите с които спортувам - 94,5 кг., срещу 89,4 кг. с леки домашни дрехи - горе-долу подобни на летния екип. Директно съм с +5 кг. на всичко, което, примерно, на 50-на повторения с цяло тегло, отива 250 кг. повече прехвърлена тежест. В голям студ ще ги мина и 6 кг. но, то и аз не съм си подбирал дрехите, в този смисъл. Подбирал съм ги да ги калям, мокря и късам. Та, този сезон, обикновено вдигам силата, но го разбирам след него
4 кръга от 4 пъти ластик, 4 пъти собствено тегло, бънджи и крака, бяхме 4 човека ... днес е 4-ти.
Тренирахме в 16:00 часа. Без майтап. Много странно. И много светлина и сила
Сезона не е “сезон”, ако изключим ранното стъмване. В събота го дават 13, а в неделя 16 градуса - средата на декември ... в петък може да хвърля за пране зимния екип
По принцип обръщам доста внимание на времето, което е нормално за целогодишно спортуващ на открито. Щя не щя, трябва да изляза навън
Днес си направих интересен експеримент. Цялата тренировка изкарах с ластичната лента през бедрата, там - ластици, силови, L to HS, кръгове, предвижване между уредите и т.н., един час, с идеята натоварване за долната половина на тялото. Интересното е че имах дискомфорт при силови и “тюлени”, което ми говори че ползвам някакъв чийтинг от краката, който лентата ограничава.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече