Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

18.06.24
08:57

казано от Dymag на 18.06.24, 00:56:

Тренирам си. Имаше лошо време, дъждове, жеги, градушки, избори, футбол не гледам ... и от коли не разбирам, нито ме интересуват. Добре че си падам по жени, че иначе щеше да ми излезе име

Същата работа...добре,че тук там пиля по някой друг нож)))),иначе с това чиахуа дет го разхождах само вечер....

19.06.24
22:32

Малко, сладко, кученце, бие BMW по привлекателност пред мацките и е по-бюджетно. Не зная защо “скачат” на коли желаещите да впечатляват - да си вземат померан :P
Сега, да говоря за жегите в София, при тия от Пловдив и надолу най-много да предизвикам смях. Но за София, това, градусите да падат под 30 след 22 часа, си е събитие. И то ден преди астрономическото лято.
Тренирам от 19:00 заради жегите, щото не мога по-късно през работната седмица - всичко ми е след тренировката, като домашни задължения, вечери и т.н., пък на другия ден съм на работа. Сила бол, но докато се хвана за уреда има мързеливо ослушване, тип “офффф ...”. Жега! Обаче, като се хванеш, хвърчиш, после се пуснеш и се влачиш до следващия уред, и пак “оффф” ... забавно. Какво беше - на оптимиста му харесва, на песимиста му се налага :D

19.06.24
22:49

На бултериера налитат повече)))

20.06.24
22:04

Ама си е бая жега. И някакви странни буболечки са се навъдили. Убих една на терасата, жената я снима и я гугълна. Излезе че е зла кръвосмучеща гад от топлите страни. Прилагам снимката, около 2 см. е, плоска, лети, малко е размазана от кутията с цигари, с която я нокаутирах. Ако вярно е същата, ще ни пишат по вестниците
Тренировките си вървят. Мързеливо

Мнението беше редактирано от Dymag на 20.06.24 22:35.

21.06.24
02:14

И аз сега набарах един звяр,но май е друг модел 🫤

Мнението беше редактирано от Гюлето на 21.06.24 02:16.

21.06.24
02:15

.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 21.06.24 02:17.

21.06.24
22:40

Твоят бръмбар е по-готин от моят

01.07.24
22:51

Бръмбари
Спортувам си, ежедневните неща си вървят, но за нещо по-сериозно времето не достига. Едно време се шегувахме, че българинът живее заради годишната почивка (морето), отслабва, почва да спортува, сменя си дрехи, прически и др. харчове за едни 10-20 дена годишно. Но сега като се замисля, то и няма друго време за обикновения работяга, какъвто съм и аз. “Заслужената почивка”, демек пенсионирането, се случва не в активна възраст, а когато просто вече не можеш да работиш заради старост и болести - пълна експлоатацията до изстискване и ако почнат да живеят/работят и след това, вдигат пенсионната възраст ... как така, ще ми почива - тоя може още да копа
Интересна система на квалификация от най-ранна възраст, продажба на тази квалификация с ангажираност докато не можеш да я изпълняваш и после “заслужена почивка”, щото не ставаш за нищо вече, ако си жив изобщо
Бръмбари
Утре пътувам за Велинград, да си упражнявам квалификацията дето съм я продал, за да може да си “почина” като стана на 65

01.07.24
22:57

И ти ли спадна гумите?!

01.07.24
23:02

Туй го не разбрах ... изтървал съм нещо във форума. Леки анархични мисли са ме налегнали - трябва да ходя в Тайланд пък не ми стига отпуската ...

01.07.24
23:04

казано от Dymag на 01.07.24, 23:02:

Туй го не разбрах ... изтървал съм нещо във форума. Леки анархични мисли са ме налегнали - трябва да ходя в Тайланд пък не ми стига отпуската ...

Ми ...все едно малко мрънкашшш.
Като ни свършат силите...живота ...и ТН...някак не в твой стил.

01.07.24
23:18

Ами смени работата, бат Венци. Аз лично не бих издържал, даже 2-3 командировки годишно ми идваха в повече в някои от предходните ми местоработи. За някои дори ежедневното пътуване (ако си и междуградски или международен шофьор) не е проблем, но на други не им понася. Дори напоследък ми се сгажда и излизането от офиса по задачи, камо ли постоянно и извън София и по цялата родина.
В най-първите ми години постоянно си бях по съдилищата. Рекорд за деня-12 съдебни заседания. До към третата година вече ги бях навъртял до 1 500 явявания в съд. След това нещата улегнаха, смених няколко местоработи и като цяло 09-17.30 ч. в 99% за годината на бюрото. И никаква драма нямам с това. Но ми писна тая бумащина. Понякога ми се иска съвсем различно ежедневие. Да тръгна с някоя лодка в морето още на изгрев и да мятам мрежите.

01.07.24
23:25

Направо си мрънкам, щото докато можеш, не можеш да си правиш каквото искаш. Може после. Трябва да ставам цар или нещо подобно, че имам лична работа за вършене

10.07.24
01:07

Още не съм цар или нещо такова, та затова си обикалям по командировки, “по старому”. Бях във Велинград, където има 3 места за спорт, в ОУ Неофит Рилски - два лоста и четири успоредки (в ляво), СУ Св.Кирил и Методи - не съм ходил, и в Боров парк - скромна конструкция на SPF, която “плаче” за ремонт (в дясно). Спортуващите са малко, но са маниаци и за няколкото дена там им разнообразих движенията със силово с тесен смесен, силово с подхват и “възможното”.
Днес и утре почивам, после Казанлък

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.07.24 17:33.

18.07.24
23:43

Изпращам днес на жената една песен с афро мотиви, а тя пита:
- Супер, ама къде са ни морето и палмите и ние там? следвано от три точки и четири емотиконки
Аз:
- С това глобално затопляне скоро и у нас
Много жега. Чух че даже и в Габрово са пуснали климатиците, а стари хора си спомняли, че подобна жега е имало за последно вчера
Мина и замина Казанлък, писал съм, снимал съм площадката на “орешака”, но не съм снимал стълбите в близост, които всеки любител на стълби ще оцени. Прикачвам снимка.
Сега си спортувам в София. Жегата ми прави тренировките мързеливи. Обема и изпълненията са ми същите, но между тях буквално се влача

22.07.24
22:25

Омръзна ми да ме олицетворяват с годините в спорта ми. Обяснявам хиляди пъти, че имам познати и приятели на моите или повече години, които са същите като мен или по-добри в своя си спорт, но като се замисля сме изключения, тези, направили този избор и поговорката ”краставите магарета се надушват”, важи в случая. Хората мрънкат, не правят/променят нищо и обсъждат годините на тези, които правят ... ”ей, този е на еди колко си години”. Голям праз! А виждаш ли че се “чекне” в “шестака” всеки ден от както си станал “Софиянец”? ... тоя там си беше
Това е - просто като боб
А годините, какво толкова. Мога да ползвам повече сила с по-малко мускули от младежите, имам повече издръжливост щото знам как да копам/мъкна/кося/бъркам бетон цял ден на “ниски обороти”, а после и на другия, без последствия, да ги надпия и надям, и да стана рано, за да правя същото. Младежите могат да “дигат” повече “оборотите”, съответно са по-бързи, т.е. могат да ми избягат и като “се строшат”, се възстановяват по-бързо. Туй е. Даже аз съм от “младежите” за 70 годишните работяги, в предвид горенаписаното, с моите 52 години
Та, спортувам си. Излъгаха ни че ще се разхлади времето, работя в Самоков с ежедневно пътуване, спортувам късно, спя малко, щото ми се живее, а няма кога, въобще - нищо не се е променило последните 24 години :D

23.07.24
08:14

И аз тъй...ей...вика браво,за твоите години е супер?!
А ,викам ...за моите,А ти що не можеш...като едва ли не за пенсионер е добре?!!
И като се разговорим ,кви познати имам и,че сравнение с тях съм ...мекица,ми викат баси и познатите имаш))!?

24.07.24
22:38

Е, ми, спортуващи познати. Който и да попиташ ще каже че спорта е важен, а после че не спортува защото ... Това е - имаме ген за спортуване или против “защото ...”
Та, насладете се на най-студеното лято от тук нататък. Очаквайте нови буболечки, нови земеделски, кулинарни и спортни практики ... хокей на трева, например
Иначе, днес поразхлади като че ли в София. До към събота.

24.07.24
22:52

Имало е такива лета...и ще и по нататък.
Аз помня температури по 40градуса в София...а по Ловеч и 42+.

27.07.24
00:06

Бе то аз помня и -21- -22 градуса в София 2012 година. Даже тренирах навън тогава :P Интересното е, че същата година имаше и рекордна жега. Тренирах на 42 градуса ... значи, тренирал съм навън в диапазон от над 60 градуса. Сега обаче няма “диапазон”.
Иначе, хубави тренировки последните дни. Май не съм от топлолюбивите

27.07.24
20:53

То и аз не съм , даже любимия ми климат е Ирландския на около 16-18 градуса максимална температура. Ама какво да се прави. Изкарвал съм и на жеги. Мислех си че с една идея с годините толеранса към високи температури намалява. Винаги съм се пазил от високите температури и затова тази година реших точно преди пожарите да карам по аслафат с група в най-големите жеги. И да ти кажа организма се аклиматизира и нямах никакви проблеми. След това съм спал без климатици и нищо досега, като температурите в стаята бяха по 28-30 градуса ... Та така , тази година си направих този експеримент и не съжалявам, защото усетих същото когато бях дете, просто се потиш и не ти прави впечатление, даже ти е кеф :)

Звучи дебилно, но не съм сигурен доколко климатиците помагат по принцип .. Дават моментен комфорт, но каква е цената му ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.07.24 20:55.

27.07.24
22:23

Каква, пък може да му е цената на моментния кеф от климатика???

28.07.24
08:00

казано от nervak на 27.07.24, 22:23:

Каква, пък може да му е цената на моментния кеф от климатика???

Ами тази че стоиш на една изкуствена температура и се получава голяма разлика от външната и тази на която прекарваш вкъщи.

28.07.24
10:00

Изкуствена температура....не мога))))

30.07.24
00:04

Пишат по “дебелите книги”, че организма реагира на температура, светлина и продължителност на деня, за да се адаптира към сезонните промени. От стари хора знам, че куче на голям студ не се вкарва на топло, защото можело да се “претопли” и умре, като се върне вън. Повечето бозайници сменят сезонно окосмяване и окраска, но аз лично не съм забелязал да се “скубя” през лятото :) От друга страна, от както спортувам всесезонно навън, не съм боледувал, не съм карал ковид, инфлуенци, коклюши и т.н., макар че всички около мен изкараха всичко и единствено ме “тресна” една инфекция с ешерихия коли преди няколко години, бая сериозно ... май гриповете са за предпочитане. Даже пих антибиотик тогава. И ковид ваксината като си сложих, че го изискаха от работата, не реагирах по никакъв начин. Бъзикаха ме, че моята е била от изветрелите на пфайзер. А преди да почна със спорта боледувах много, даже една от причините да започна беше двустранна вирусна пневмония, трета подред в живота ми до преди спорта, която наложи болнично лечение. Сега на скоро мина нещо през домашните с температура и “дрисък”, дето му се вика, 4 от 5 “паднаха” а на мен, 5-тия, ми нямаше нищо. Съответно познайте кой трябваше да прави всичко - аз, щото съм здрав. Дори и да е някакво плацебо, това със спорта навън всесезонно, е доста ефективно “плацебо” - припадали са ми в ръцете, кашляли са във физиономията, спали сме в едно легло, карам ги по болници, излизат положителни на тестове за гадости, обгрижвам - абсурд за някаква изолация. Обаче, веднага, с или без признаци, взимам комплекс качествени витамини и пробиотик, щото знам че съм “наплюван”. Всеки път си казвам ”са няма как да не ме тръшне и кой ще “копа”?”, ама ... “копам” си
У нас климатик нямам, щото съм си дал апартамента под наем, а аз живея в друг под наем. Много ме мори жегата нощно време, когато трябва да се спи. През деня нямам грижи. Последните седмици повечето тренировки са ми на над 30 градуса

30.07.24
00:20

Това, че си на квартира не е оправдание за  климатика.
Но, по-важното в случая е какви са витамините? Едни и същи ли си пиеш постоянно или само когато ще се разболяваш?

30.07.24
22:14

Тази година съм пил веднъж витамини, но пък те стигат за месец. Не пия постоянно, а само по повод, демек, като се притесня че съм контактен. Не е редно да рекламирам продукт, но се водят “натурални”. Постоянно пия колаген и в момента гледам че под “колаген” на опаковката са изписани 18 неща, както и че съдържа калций, магнезий и ацерола. Колаген пия от 2-3 години, когато разбрах че имам скрито счупване в лакътя.

30.07.24
22:31

Срам не срам и аз го почнах колагенчето🤣 Че вече и лактите нещо ги усещам аха аха.

30.07.24
23:47

Няма адекватни научни доказателства, че пептидите, които се получават при храносмилането на колагена имат благоприятен ефект върху ставите. Най-добрият стак от добавки за стави, който наистина работи е комбинация от:
1) Глюкозамин и хондроитин.
2) Куркумин.

Най-добрите марки, които съм ползвал, разбира се може да си избереш еквивалентни продукти на друга марка - пак ще има ефект:
1) Линк за глюкозамин + хондроитин.
2) Линк за куркумин.

Куркумина също можеш да го комбинираш с пиперин - това доста ще увеличи ефекта му.

Колагенът, който купувате е просто вид скъп протеин. Поздрави.

edit: Да добавя, че до колкото си спомням се приемаха 2 пъти в годината, х3 месеца, но най-добре си направи една консултация с ортопед и го питай за тези добавки. Струва си да го направиш, може да ти спести много главоболия и болка за в бъдеще.

2ри edit: да добавя, че калиця на добавки е доста вреден и освен, че увеличава рискът от сърдечни инциденти, даже и намалява костната плътност. Да подчертая - калцият от добавки. Калцият от хранителни източници е друга бира - той е доста полезен.

Също така за кости най-добрият стак от добавки е вит.д3 + к2, магнезий и B-комплекс. Приемайки тези добавки ще си сигурен, че ще усвояваш максималното количество калций приет с храната и че, калцият, който си приел се отлага в костите, а не в тъканите и в артериите.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 31.07.24 00:27.

31.07.24
00:27

Е в моя ги има тия глюкозамини и т.н. 72 кинта ме опатка аптекарчето, вика най-доброто ще ти дам.

31.07.24
00:27

Реално няма логика колагена да помага за потрошения ми лакът. То цялата структура на ставата е променена, с раздалечени лъчева и лакътна кост, с частично излязла става, хрущяли и костици вътре и вън, ошипяване и чуденки у докторите как изобщо функционира Разбира се, информацията, снимката и изследването е от преди две години, а самото счупване от преди седем

31.07.24
00:30

Това пък кога е станало, нямам спомен назад във времето да си упоменавал. Явно съм пропуснал.
Абе така ще е за дрЪти като нас🤣

31.07.24
00:35

казано от Левронката на 31.07.24, 00:27:

Е в моя ги има тия глюкозамини и т.н. 72 кинта ме опатка аптекарчето, вика най-доброто ще ти дам.

Супер са тези.

31.07.24
00:44

Какво дърти - подхлъзнах се на лед на едни каменни стълби през зимата на 2017-та, левия лакът потъна в сняг, а десния се размаза в стълбите. Аз, диване, отидох на доктор чак като жената ме накара, защото ръката ми не се изпъва и свива като другата. Това парче в с гъвката отпред е 19 мм. Всичко е описано хронологично в дневника, включително и последвалото влошаване, заради което вкарах ластици в тренировките си. Изпратиха ме за операция при специалист, който се впечатли от формата ми, не кореспондираща с изследванията и ми каза, че ако бил неговия лакът нямало да го оперира “за сега”. И от тогава минаха още 2 години

31.07.24
00:50

Аз се сещам за един влогър  Casey Neistat. След катастрофа и кофти счупване на крака, докторите му казват, че ще може да ходи, но повече няма да може да тича. Сумати маратони изтича този човек. Даже на скоро се вдъхнових от него да започна и аз да бягам.

Мисълта ми е, че тялото си има начини за възстановяване, които не са ни изцяло понятни и още и още ги изучаваме, но едно е сигурно - щом се грижиш за тялото си и му даваш необходимите неща - истинска храна, физическа активност, социални контакти, слънчева светлина, сън, цел, успехи в живота, и т.н - тялото се възстановява, адаптира и си здрав и щастлив.

(в първото клипче интересното започва от 3:15, второто от 01:05)

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 31.07.24 01:05.

31.07.24
08:43

казано от Иван Иванов на 30.07.24, 23:47:

Няма адекватни научни доказателства, че пептидите, които се получават при храносмилането на колагена имат благоприятен ефект върху ставите. Най-добрият стак от добавки за стави, който наистина работи е комбинация от:
1) Глюкозамин и хондроитин.
2) Куркумин.

..........

Колагенът, който купувате е просто вид скъп протеин. Поздрави.

...........

2ри edit: да добавя, че калиця на добавки е доста вреден и освен, че увеличава рискът от сърдечни инциденти, даже и намалява костната плътност. Да подчертая - калцият от добавки. Калцият от хранителни източници е друга бира - той е доста полезен.

Също така за кости най-добрият стак от добавки е вит.д3 + к2, магнезий и B-комплекс. Приемайки тези добавки ще си сигурен, че ще усвояваш максималното количество калций приет с храната и че, калцият, който си приел се отлага в костите, а не в тъканите и в артериите.

Лекар ли си?

31.07.24
21:57

То цялата история остана малко неразбрана от мен. Имам допълнителна застраховка от работодател, по която отидох на преглед и ми снимаха лакътя. От там ми казаха че трябва по-сериозна операция, която не може да е “безкръвна”, тъй като парчетата са много големи, че те били специалисти по колене и тазобедрени стави и ме изпратиха на специалист по лакти в друго лечебно заведение с диагноза “тежки артрозни промени на лакътната става в резултат на счупване, пациента съобщава че е паднал 2017-та година, за операция”. Най-задавания ми въпрос беше как така след такава травма не съм отишъл на лекар и не ме ли е боляло.
В другото заведение едни реклами на възстановили се спортисти, ВИП център, а доктора - много търсен и няма намиране. Все бил на операция. Като се добрах до него, казах че ми е счупен лакътя, че ме праща еди кой си за операция, а той хвърли настрани изследванията без да прочете нито ред и започна да ме преглежда - така дигни ръцете, завърти дланите, пипни това, онова, той ме опипва и накрая ми каза че не било сериозноо положението, но все пак да погледнел ренгеновата снимка.
Като излезе след това, спря пред мен, мълчи и ме оглежда. Като се нагледа повтори целият преглед, с всеки детайл + още няколко, пак въпроса как така не съм разбрал, не ме ли е боляло и пак влезе да гледа ренгена. Като излезе, без да ме поглежда, каза че съм за операция и ме прати на ядрено магнитен резонанс.
След ядрено магнитния, прегледа резултата директно от диска, без да чете “разчитането”, излезе, пак прегледа, седна и мълчи. Аз питам дали съм за операция, а той не отговаря. Започна да ме разпитва какво работя, какво спортувам, как така не съм разбрал, след което ми каза, помня го:
”- Нека ти го кажа така. Лакътя по всички правила е за операция, но ако беше моят лакът нямаше да го оперирам “за сега”. Минали са 5 години, очевидно си се приспособил, не ти пречи в работата и да поддържаш такава форма, имаш всички изследвания, във всеки момент можем да направим операцията, ако нещата се влошат”
Предписа ми мазило и да ходя на физиотерапия дето ти удрят по ставата с голяма честота, което не направих, щото нямаше кога и къде, в предвид ангажиментите ми.

01.08.24
13:15

казано от Dymag на 31.07.24, 21:57:

То цялата история остана малко неразбрана от мен. Имам допълнителна застраховка от работодател, по която отидох на преглед и ми снимаха лакътя. От там ми казаха че трябва по-сериозна операция, която не може да е “безкръвна”, тъй като парчетата са много големи, че те били специалисти по колене и тазобедрени стави и ме изпратиха на специалист по лакти в друго лечебно заведение с диагноза “тежки артрозни промени на лакътната става в резултат на счупване, пациента съобщава че е паднал 2017-та година, за операция”. Най-задавания ми въпрос беше как така след такава травма не съм отишъл на лекар и не ме ли е боляло.
В другото заведение едни реклами на възстановили се спортисти, ВИП център, а доктора - много търсен и няма намиране. Все бил на операция. Като се добрах до него, казах че ми е счупен лакътя, че ме праща еди кой си за операция, а той хвърли настрани изследванията без да прочете нито ред и започна да ме преглежда - така дигни ръцете, завърти дланите, пипни това, онова, той ме опипва и накрая ми каза че не било сериозноо положението, но все пак да погледнел ренгеновата снимка.
Като излезе след това, спря пред мен, мълчи и ме оглежда. Като се нагледа повтори целият преглед, с всеки детайл + още няколко, пак въпроса как така не съм разбрал, не ме ли е боляло и пак влезе да гледа ренгена. Като излезе, без да ме поглежда, каза че съм за операция и ме прати на ядрено магнитен резонанс.
След ядрено магнитния, прегледа резултата директно от диска, без да чете “разчитането”, излезе, пак прегледа, седна и мълчи. Аз питам дали съм за операция, а той не отговаря. Започна да ме разпитва какво работя, какво спортувам, как така не съм разбрал, след което ми каза, помня го:
”- Нека ти го кажа така. Лакътя по всички правила е за операция, но ако беше моят лакът нямаше да го оперирам “за сега”. Минали са 5 години, очевидно си се приспособил, не ти пречи в работата и да поддържаш такава форма, имаш всички изследвания, във всеки момент можем да направим операцията, ако нещата се влошат”
Предписа ми мазило и да ходя на физиотерапия дето ти удрят по ставата с голяма честота, което не направих, щото нямаше кога и къде, в предвид ангажиментите ми.

Първото правило на медицината е “primum non nocere” (примум нон нòчере) - на първо място не вреди, за това доктора се е замислил толкова.  Ти си се възстановил и приспособил към травмата на ниво, което ти позволява да тренираш и да живееш нормално. И доктора е преценил, че на този етап вероятността операцията да навреди е по-голяма от тази да помогне. Не се тревожи, доктора си знае работата. Просто си тренирай, живей си живота и вече след време ако нещата се влошът, се консултирай пак със същият лекар, тогава вече операцията може да е най-доброто решение. Но няма да се учудя и ако с времето просто не се възстановиш напълно.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 01.08.24 13:18.

01.08.24
13:22

казано от Иван Иванов на 01.08.24, 13:15:

...Но няма да се учудя и ако с времето просто не се възстановиш напълно.

Сигурно имаш предвид СЕ възстановиш....или няма грешка? Защото иначе излиза: Не се учудвам, че с времето НЕ си се възстановил.

казано от Dymag на 31.07.24, 21:57:

... че те били специалисти по колене и тазобедрени стави и ме изпратиха на специалист ...

Оф, докато схвана, че са специалисти по коленни стави, а не по кОлене ( примерно на животни и други ) ... и се чудих ти къде си ходил на преглед :D

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1