Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:
Carbohydrate

04.07.16
08:01

казано от Алкин . на 02.07.16, 16:53:

много сложно си го написал, аз бих го написал така: хората не се променят след 7 годишна възраст. сопата върши работа но за много кратко, понеже хората забравят с космическа скорост. родителите играят доста голяма роля, за съжаление не всички попадат на добри такива.
нека да довършим и темата за истинските неща. само пенливо вино произведено в областа Шампейн или Шампайн , де да знам точно във Франция може да се нарича  и е иситнско шампанско. всичко останало по света ако ще да е по добро се нарича пенливо вино.  може да се продава с името искра, супер шампанско, мега шампанско , био шампанско но това не е шампанско. това био между другото май стана търговска марка. био продава, е не може ли да напишем био и да продаваме? може разбира се. в единя магазин е био , в другия био био , в третия мега био и т.н. вече не значи нищо.  да глупостта продава. вчера пих шампанско. да има друг път. че вече и в истинското шампанско най верочтно има пестициди и хербициди ясно. някой идиот би го нарекъл приспособяване. възможност на организма да се възпозлва от пестициди и хербициди. пази боже.
та по етикетите трябва да пише подобие на сирене, подобие на месо, подобие на яйца и подобни. като казвам че вече няма бяло българско саламурено сирене , значи няма. един колограм такова са прави от 12 литра мялко примерно, и трябва да зрее с месеци и да е твърдо. един колограм сирене от 6 килограма мляко. останалите какво са ? пишеш българско кисело мляко и продаваш, но сухото мляко и подобни глупости в него са внос от Бразилия. това напълно изчерпва темата.
въпросът ми тази седмица е. защо си мислиш че ръката те боли когато не тренираш ?

Приятелю, прав си в много отношения, но си много краен, а това няма да ти донесе спокойствие, за което пишеш между редовете...

04.07.16
10:11

казано от Алкин . на 03.07.16, 23:52:

казано от kaloyan на 03.07.16, 16:07:

Здрасти, тренировките са ти много добри. Обаче понеже пишеш обемно доста, ако можеш слагай разни параграфи, абзаци и удебеляване на шрифта. Трудно се чете :)

като не ти харесва не чети, никой не те кара ...

 

Чей малко бе, аз съм го писал на човека като препоръка. Не се занимавай с мен.

05.07.16
12:49

Здравей ще ми обясниш ли за упражнението от л-сит до хандстанд на успоредка? ако тръгна да падам изглежда че няма какво да се направи освен да падна брутално? докато при хандстанда на земя залитам и се завъртам на страни и падам на крака... как стоят нещата с падането от успоредка

Мнението беше редактирано от Nikolay :) на 05.07.16 12:49.

Не се безпокой за падането,аз лично съм се превъртал няколко пъти и нищо ми няма.Може и Dymag да ти каже :)

06.07.16
16:42

казано от Dymag на 05.03.16, 12:14:

... От опора на успоредката ... в повечето случаи с повдигане и разкрачване на краката или въртене на двата крака над успоредката от L-sit, след което обръщам контролирано към hand stand, като в същото време спускам - свивам ръцете успоредно с повдигането на краката и торса нагоре ... току що видях че има такова упражнение и е популярно - L Sit to Bent Arm Handstand, L-sit to handstand (bend arm version), Elevated L sit to Bent arm Handstand hold и т.н.

Ей тук една мацка го мъчи, но нещо и е доста трудно.

А тук един прави като нашето L-sit to planche, само че ние го правим по-бързо, със събрани крака назад, но с по-кратко фиксиране на крайните положения. И на мен ръцете са ми леко присвити при planche ... баш пък с веган ли намерих (dull)

При L-sit to handstand, равновесието се пази с хвата, с китката. Ако се загуби, при свити ръце, се отварят лактите настрани и се прави предно кълбо върху рамената на успоредката. Ако са прави, единия вариант е да се свият и пак отваряне на лактите и кълбо, а другия е да се извърти странично тялото през една ръка (ръката остава права) и да се спусне от външната страна на успоредката, с крака надолу. Най-добре е да се тренират паданията предварително.
Може и “да се пазите”, ако тренираш с някой - ако тръгне тялото напред да те бутне обратно с ръка. Ние се пазим често, ако тренираме с някой, който се опасява че може да се обърне.

08.07.16
23:11

1.
1 силово с широк -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 широки лицеви
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с тесен хват над главата
1 тюлен на много широк хват (6 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на много широк успореден (6-ца)
15 български клек, на крак
10 повдигания на краката и разкрачване от опора на успоредката
10 огледални спускания и разкрачвания от вис под успоредката надолу с главата
10 български клек, на крак
2 повдигания от L до HS

2.
1 силово с широк -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания зад врат, всичко със същия хват
10 широки лицеви
10 хоризонтални дърпания с опора на краката със страничен, насрещен за ръцете хват, срещу раменете
1 тюлен на много широк хват (5 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на много широк успореден (5-ца)
15 румънски клек на един крак, на крак
10 повдигане от опора на успоредката на един крак, изнасяне над срещуположно рамо (навътре) и спускане, на крак
10 огледални спускания като горното, на крак, вис под успоредката надолу с главата
10 румънски клек на един крак, на крак
2 повдигания от L до HS

3.
1 силово с раменен -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 лицеви с раменен
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с раменен
1 тюлен на широк (4 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на широк успореден (4-ка)
15 отпад с ритник напред, на крак
10 повдигане от опора на успоредката на един крак, изнасяне над същото рамо (навън) и спускане, на крак
10 огледално спускане от вис под успоредката надолу с главата, на крак
10 напад и връщане, на крак
2 повдигания от L до HS

4.
1 силово с тесен надхват -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания пред гърди, всичко със същия хват
10 лицеви с тесен
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с тесен
1 тюлен на раменен (3 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на раменен успореден (3-ка)
15 странични напада, на страна
5 въртене на L-sit от опора на успоредката, на страна
5 огледални въртения под успоредката от вис надолу с главата, на страна
20 широки сумо клека
2 повдигания от L до HS

5.
1 силово с подхват -> 5 кофи на една тръба пред тяло горе -> 5 набирания с подхват, всичко със същия хват
10 лицеви с обърнат хват - пръсти към краката
10 хоризонтални дърпания с опора на краката с подхват
1 тюлен на тесен (2 напречни между хвата) -> 5 обикновени кофи -> 5 набирания на тесен успореден (2-ка)
... пейка с по-високи напречни успоредни дъги - има ги в уредите на титан, например. Много са добри за L-sit-ове. Аз обаче видях преди време малкия да си играе, като от опора на дъгите прескача пейката трупешката напред, без да пуска опората и връща обратно краката, заедно, без да се докосва пейката. Та, 10 броя от тия
10 огледални т вис под успоредката, т.е. skin the cat - това си има име
2 повдигания от L до HS

Неделя пътувам към Бургас, където очаквам да бъда 10-а дена. Сигурно ще спортувам в к-с Славейков, но съм отворен за всякакви други идеи за спортни площадки в Бургас.

09.07.16
13:42

Най-накрая си избрах едни хапчета за ръката - Евитал еластин макс. Било комбинация от биомолекулите глюкозамин и хондроитин сулфат, допълнени с билкови екстракти от арника, дяволски нокът, джинджифил, витамини и микроелементи. Видя ми се с възможно най-малко химия, макар че гадовете са блъснали вътре и опасния оцветител Е124 - понсо 4R ... да не ми трябва после лекарство срещу лекарството?
Съдържание в една таблетка:
Глюкозамин сулфат 333.33 mg
Хондроитин сулфат 133.33 mg
Дяволски нокът екстракт 100 mg
Джинджифил екстракт 26.67 mg
Арника екстракт 20 mg
Витамин C 20 mg
Цинк 4.15 mg
Фолиева киселина 133.3 μg
Селен 40 μg
Витамин D 2.5 μg
Витамин В12 1.25 μg

От това подаване вчера на упражненията за крака - двойни 15-ки, в смисъл, на крак, но другия участва, следвани от двойни 10-ки, в края на кръговете, разредени с упражнения пак с мърдане на краката - повдигания от опора или спускания от вис надолу с главата ...
... стана дълго. Имам мускулна на краката. Напоследък си хващам мускулна на краката, раменете и горната част на трапеца редовно.

09.07.16
13:55

Стана ми интересно какво против имаш веганите?  по горе така ми прозвуча все едно имаш нещо против където написа “баш пък с веган ли намерих”
Не мисля че  му има нещо като е веган на този пич https://www.facebook.com/FrankMedranoOfficial/?fref=ts не ти го пиша за да се заяждам просто ми стана интересно

09.07.16
18:12

По-добре беше да дадеш този линк: http://www.frankmedrano.com/function-supplements/ или http://functionsupplements.com/store/ - това са тия дето ги продава през сайта си.
Имаше подобна тема за Лазар Йовович, няма смисъл да се коментира. В днешно време можеш да си веган, просто защото има съответните добавки, с които да се тъпчеш, за да компенсираш липсата на толкова важна част от храната на човека, но това не е естествено. Аз се ослушвам по 3 години за някакво лекарство, докато си ме боли, просто защото не е храна - няма способността да расте.
Да, имам негативно мнение за всичко противоестествено - климатиците, педалите (даже за тях не съм толкова сигурен дали е противоестествено или е въпрос на природа - по-различно физиологично и психологично развитие), веганите, ГМО-тата и т.н. Виж, вегетарианците са си пичове. А ужасния навик да “крещят” на ляво и надясно, по повод и без повод, че са вегани е отвратителен - все едно имат някакъв сериозен социален проблем който има нужда непрекъснато от внимание. Е и този на клипчето - можел нещо, снимал го и няма как да не “изкрещи” че е веган.
Много тъпо.
Отивам да спортувам.

09.07.16
18:50

казано от Dymag на 09.07.16, 18:12:

Да, имам негативно мнение за всичко противоестествено - климатиците, педалите (даже за тях не съм толкова сигурен дали е противоестествено или е въпрос на природа - по-различно физиологично и психологично развитие), веганите, ГМО-тата и т.н.

И кой определя кое е противоестествено? Щом законите на физиката го позволяват, значи не е. Ако не ти харесва климатик, не ползваш. Аз у нас нямам, а в офиса не го включвам. Лесно и просто.
В този ред на мисли достатъчно е да смениш “противоестествено” с “това го няма в Корана” (или Библията - все тая) и получаваш фанатизъм.
Не знам какво са ви влезли тия ГМО-та в устата, като дори си позволявате да ги слагате всички под един знаменател. ГМО-тата са противоестествени, презервативите и другите средства за контрацепция също са противоестествени според твоето тълкувание. Само че ако не ползваш второто, трябва да ползваш първото, за да си нахраниш населението. Иначе следва напълно естествен глад и мор. Когато се случва на някого в Африка или Азия, едва ли ще ти направи голямо впечатление, но ако са твоите деца? Ето ти парадокс на “противоестественото”.
Зарежи го тоя криворазбран морал, “традиционните ценности” и разбиранията на прапрадядо ти от 19-ти век.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.16 18:54.

09.07.16
20:27

Бе по-противоестествено от педалите ,няма...

09.07.16
20:35

Относо противоестественото, хората май в началото са били вегетарианци :)

09.07.16
23:25

казано от Dymag на 09.07.16, 18:12:

ужасния навик да “крещят” на ляво и надясно, по повод и без повод, че са вегани е отвратителен - все едно имат някакъв сериозен социален проблем който има нужда непрекъснато от внимание. Е и този на клипчето - можел нещо, снимал го и няма как да не “изкрещи” че е веган.
Много тъпо.

... ама много. Иначе за всеки светът е такъв, какъвто го възприема. Добро и лошо няма - има лична оценка, която е базирана на някаква информация. По-малко информация, по-голям шанс оценката да е грешна. Моята “лична оценка” е издигнала в култ природата, такава, каквато е била - може пък да ми липсва информация. Също така толерирам и се опитвам да разбера различията - това си тяхно право и личен избор, стига да не вредят другиму.  Може би не трябваше да описвам подробности, но бях попитан. Просто трябваше да напиша за този дето снима някакво движение, което е постигнал с много тренировки:
“Ба’си тъпака - какво като си веган? Трябва ли да си веган за да правиш L to planche?
- ИМА ЛИ ДОКТОР???
- Аз съм веган!
... този малоумен ли е?”
Та така

Днешната тренировка няма да описвам, че имам багаж да оправям. Оставям в хладилника да се суши първия ми опит за конска пастърма, с доста пречки - лято, липса на време, командировка. Може да съм я пресолил, може да изсъхне прекалено много за 2 седмици, може да се развали, защото хладилника не е много голям и е с изпарител, много неща може :)

10.07.16
02:35

казано от kaloyan на 09.07.16, 20:35:

Относо противоестественото, хората май в началото са били вегетарианци :)

Това е много интересно твърдение. Кои хора?
Тези: https://bg.wikipedia.org/wiki/Хора само един вид е оцелял до сега—ние :)
или тези: https://bg.wikipedia.org/wiki/Човекоподобни
и тези са интересни:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Австралопитеци
https://bg.wikipedia.org/wiki/Изправен_човек
https://bg.wikipedia.org/wiki/Сръчен_човек
Няма отношение, просто е интересно, поне за мен. Представяте ли си ако имаше няколко вида човек. Дали така е било, кой знае.

казано от nervak на 09.07.16, 20:27:

Бе по-противоестествено от педалите ,няма...

Където педалите, там и лесбийките - каква е разликата
https://bg.wikipedia.org/wiki/Хомосексуалност

И това е интересно
https://bg.wikipedia.org/wiki/Веганство
Поне има идея, а не като този:
http://www.nenovinite.com/ne/svqt/8503/

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.07.16 02:51.

11.07.16
12:33

.....

11.07.16
17:19

мислех и аз да се впусна в обстойни коментари по темата ама си спомних един наш философ от село:
всичко е относително паце :D ...определено е последовател на Айнщайн

12.07.16
20:39

Уауу - бе с какво ги хранят тия младежи в Бургас? Те надути, надути, като ходят не могат да си движат ръцете напред и назад, а се въртят от кръста :D И всички с татуировки, но не с конкретни картини, а като шарки от персийски килим.
От два дена съм тук, до морето не стигнах, но имам две тренировки, като първата беше много забавна, да ме извиняват момчетата от Бургас. Тренират си 6-7 момчета на лостовете - набирания, кофи, лицеви, подвигания на коленете от вис и опора, редуват си упражненията, чудо голямо като не правят някакви по-сложни неща, и започвам да си тренирам и аз. Аз, нормално - силови, тюлени, L to HS, L to planche, пружини, J-набиране с повдигане или задържане на торса и от горе на всичкото си говоря високо с приятеля с който бях, на нормалния за мен, твърд софийски диалект. За около 20-на минути всички бяха спрели да тренират и само ме гледаха изпод вежди, надявам се не с лошо, без да барат уредите. Като си тръгвах пожелах високо приятна тренировка и само едно, най—слабото момче, ми отвърна (giggle)
Много необщителни :)

Carbohydrate

12.07.16
20:46

Така е, кой обича правежите?)))
Никой не знае, че това ти е нормална тренировка....що не се обади, да направим една заедно ;)

12.07.16
23:05

Е, ти си видял баш Славейков-ските батки, които са нещо доста специфично. Едно време за комплекса се бъзикаха: “Весели селяни - гъсто населени” ;) :D .

На лостовете във Френската гимназия се събираха по-приятни хора.

Сега май повече на лостовете на площадката на брега на морето вляво от “Нептун”, вдясно от декоративния кей (т.е. мостика, както неправило е известен). Аз бих се възползвал дори само заради въздуха и красотата на мястото.

Carbohydrate

12.07.16
23:10

казано от Von Suthaus на 12.07.16, 23:05:

Е, ти си видял баш Славейков-ските батки, които са нещо доста специфично. Едно време за комплекса се бъзикаха: “Весели селяни - гъсто населени” ;) :D .

то и сега си е така))), само, че вече в границите на града, а не комплекса))

13.07.16
14:44

казано от Von Suthaus на 12.07.16, 23:05:

Сега май повече на лостовете на площадката на брега на морето вляво от “Нептун”, вдясно от декоративния кей (т.е. мостика, както неправило е известен). Аз бих се възползвал дори само заради въздуха и красотата на мястото.

И други хора похвалиха това място и мисля да се разходя до там, даже може още днес

13.07.16
23:25

Разходих се до там, даже Carbohydrate ме закара. Много готин и много здрав, пък после нека разправят че сме били дърти - оказа се че сме набори :) Утре се надявам да спортуваме заедно, ако нещо непредвидено не изскочи.
Днес обаче не спортувах там - много жега и се отказах. Спортувах привечер, в Славейков, но по-късно и нямаше много хора. Само символична тренировка, колкото да има нещо за деня, общо, 4 силови, 4 тюлена, 8 L to HS, 20 набирания и 20 кофи.

15.07.16
01:27

Днешната тренировка беше малко с по-дълги кръгове, но пак кратка - силово с по 5 кофи горе и 5 набирания долу със същия хват, 10 повдигания на краката от опора на успоредката и 10 огледални спускания от вис под нея, крака - обух специално маратонки, и повдигане L to HS. 5 кръга, бира там на място и завършващ кръг със силови, повдигания L to HS, тюлени, L to planche, същото през предна кофа с мах, пружина, обратни кофи и кофи на една тръба зад тяло.
Лека ми дойде като усилие, но имах и плуване преди това, бях изгорял на слънце и “изтекох” по време на тренировката - хем запален хем загрявам, направо подгизнах.
Това се случва в “Асен Златаров” в кс.Славейков, в Бургас. Този път имаше много готини и общителни хора.

15.07.16
01:33

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.07.16 01:55.

17.07.16
12:57

Нямах достъп до нет, но имах ежедневни посещения на лостовете, едно от които с Carbohydrate. Железен е - “human flag” и бавно силово ги прави като за клипче, а тюлени и други непознати неща, е в състояние да ги повтори от раз. Направо съжалявам че не сме градски да тренираме заедно редовно - освен че е готин като човек и приятел, има и много неща на които може “да ме дърпа” ако тренираме заедно.
Ръката ми направо е почти като нова. Дали е от еластин макс-а, морската вода или липсата на колоездене и офис работа - не знам. Краката съм ги позарязал, поне в последните 2 тренировки, но пък имам много ходене ежедневно.

21.07.16
20:09

Лека контузия получих преди 3 дена - сецнах си кръста докато ставах от маса. В резултат последните ми тренировки бяха, 1-та само с набирания и сухи кофи, 2-та добавих и хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката, както и кофи с мах, а в днешната успях да вдигна силово и L to HS. Резил (dull)

Carbohydrate

21.07.16
20:49

Можеш да ме хвалиш, колто си искаш, но разбрах, като видях теб и какво си достигнал, че имам много да работя още....надявам се да се видим отново и да ти покажа неповторимото)))

24.07.16
23:43

казано от Carbohydrate на 21.07.16, 20:49:

Можеш да ме хвалиш, колкото си искаш ... имам много да работя още....надявам се да се видим отново и да ти покажа неповторимото)))

В София съм вече, но пак ще се видим определено. И нощувката в София ти е гарантирана, безусловно.
Много хора са по-способни от мен на по-популярните на лостовете неща. Carbohydrate не прави изключение в това отношение - може да направи поне три неща, които аз не мога в момента, а той не се е подготвял специално за тях.
В тренировките си имам неща, които са изключително лесни, буквално “смешни” като трудност, които ги правя, въпреки че мога сложни неща, или представляват умишлено допускани разлики, които не се вписват в правилното изпълнение на конкретно упражнение. Те ми дават обаче разнообразие, което помага както на “правилното” изпълнение, така и на визията. Днес ми докараха едно момче, което директно може да се пробва на световното по уличен фитнес. Прави трудните неща, но се затрудни с лесните. Може силово с една ръка - първия човек който познавам лично да го прави, но се затруднява да завърши кръг с упражнения с трудността на лицеви опори на 10-ки. Не е ли странно?
Цялата картина на добрата форма е по-различна от това да може да се прави нещо по-трудно. Тя е да може да се прави всичко :) В момента се проповядват, независимо от спорта, основни, многоставни движения, които наистина са основа, без която не може. Но трябва и нещо допълнително - крайни положения на движения и ротации, дишане и сърдечна дейност, някакво липсващо движение, дори просто и за “визия” и т.н. Разнообразите умения се развиват с разнообразие. Това е различно ако спорта има конкретна цел - тогава много неща се пренебрегват в преследване на конкретната цел. Аз съм любител и спортувам “безцелно” - нищо не гоня, имам предвид, в самия спорт. Но само на успоредка в момента се сещам 14 различни упражнения, които правя, без да броя разликите в повдиганията и спусканията на краката. Това се отнася за всеки уред и е огромно разнообразие.

Тренировката ми беше точно като описната на 8 юли 2016 23:11

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.07.16 09:02.

25.07.16
11:05

Качвай и клипчета от време на време, за да допълниш иначе подробното водене на дневника си :)

25.07.16
16:05

казано от ME4O_TURIST на 25.07.16, 11:05:

Качвай и клипчета от време на време, за да допълниш иначе подробното водене на дневника си :)

Ето, от това мнение научих две нови думи: “троп” - цял израз, реализиращ преносен смисъл и “конотация” - горе-долу същото, но за конкретна дума :D
Е, ми, виновен, но времето малко. Просто винаги търся някакво разнообразие, дори и да е малко, и считам това за най-характерното за тренировките ми, наред с винаги еднаквия брой на дърпащи срещу бутащи движения.

27.07.16
12:02

-27 - имам 4 дни в които нямах никаква тренировка и не съм ги отбелязал.

Онзи ден беше един от тях, тъй като получих някакво хранително натравяне от купена готова храна. В резултат установих че е изключително забавно да те гони разстройство и да имаш тежка мускулна треска на краката :D

Вчерашната беше доста лека, но все пак бях леко обезводнен и гладен

1.
2 силови с тесен надхват
2 L to HS
5 “тяги” на лост с тесен надхват
5 flying ass до стъпване с краката на успоредката - Carbohydrate ми го показа това упражнение

пак същото, но с раменен надхват за силовите и тягите
същото с широк
същото с подхват

5 български клек на крака
5 румънска тяга на крак
Имам още мускулна на краката и затова ги засягам по-леко

2.
2 тюлена на 6 стъпала ширина на хоризонталната стълба
2 тюлена на 5 стъпала ширина на хоризонталната стълба
4 повдигания от вис до свещ на успоредката с подпрени рамене и мишници върху нея
5 повдигане на торса с J набиране на 5 стъпала ширина на хоризонталната стълба
5 L to planche

2 тюлена на 4 стъпала ширина на хоризонталната стълба
2 тюлена на 3 стъпала ширина на хоризонталната стълба
4 повдигания от вис до свещ на успоредката с подпрени рамене и мишници върху нея
5 J набиране задържане на J-то на 3 стъпала ширина на хоризонталната стълба
5 от моите кофи - които са като L to planche но се минава през предна кофа и flying ass

5 отпад с ритник, на крак
5 напад с връщане, на крак

3.
1 “невъзможно”, на страна
5 набирания, без майтап и то по 1 на всички 5 пронирани хвата (на лост - зад врат, пред гърди, раменен, тесен над и подхват)
5 кофи на една тръба зад тяло

1 “възможно”, на страна
5 набирания, по 1 на всички 5 успоредни хвата (6, 5, 4, 3 и 2 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба)
5 кофи на една тръба зад тяло

27.07.16
21:24

1.
5 зад врат, 5 широк пред гърди, 5 раменен, 5 тесен надхват, 5 подхват и 5 тесен подхват, набирания, клъстерни, (30 набирания) - с кратка почивка между 5-ците
30 индийски лицеви на успоредката - трудни дойдоха

Същото на 4-ки, клъстерни (24 набирания)
12 на страна (пак 24), подобни на индийските, с прехвърляне към една ръка а другата права, на един уред - спортна пейка на “Титан” с високи напречни ребра. Хващам на три и въртя отляво и от дясно на средното, като гоня равнината над главата. Използвам “околната среда”.

Същото на 3-ки, клъстерни (18 набирания)
9 на страна, индийски лицеви на една тръба на успоредка

Същото на 2-ки, клъстерни (12 набирания)
12 лицеви на успоредка на две нива, краката на по-високото

Силово с широк, с раменен, с тесен надхват и с подхват (4 силови). Това са ми 1-ците.
4 повдигане от L to HS

10 български клек, на крак
10 румънска тяга на един крак, на крак

2.
На хоризонталната стълба с опора на краката, дърпания, 5 с тесен хват над главата, 5 на страничната тръба пред раменете, 5 с раменен пред гърди и 5 с тесен надхват пред корема
20 задни кофи с мах

Същото на 4-ки
20 сухи кофи

Същото на 3-ки
20 предни кофи с мах

Същото на 2-ки
10 сухи кофи

Тюлени на 5, 4 и 3 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба
3 L to HS

10 отпад с ритник, на крак
10 напад с връщане, на крак

3.
2 тюлена, на 6 и на 2 напречни
1 силово с тесен-смесен хват, на ръка
4 повдигания от вис до свещ на успоредката с опрени рамене върху нея
1 невъзможно, на страна

Нещо не сметнах добре нещата - останах с впечатление че хоризонталните дърпания са 25, 20, 15 и затова вкарах 3 кофи по 20. Умишлено редувах цялото тегло с това с опора на краката при дърпанията и бутанията за разнообразие

29.07.16
01:17

1.
2 силови - нормални, с раменен надхват
2 L to HS
2 силови с тесен надхват
2 силови с широк надхват
4 от вис до свещ на успоредката с опрени рамене
2 силови с подхват
2 L to HS
2 силови с тесен-смесен, на ръка - общо 4
4 от вис до свещ на успоредката с опрени рамене
20 жабешки отскоци

2.
3 тюлена със смяна на ширината в горно положение - мн.широк (6), среден (4) и тесен (2 напречни стъпала между хвата)
2 тюлена със смяна в горно положение на широк (5) и раменен (3 напречни)
5 от L to planche
1 тюлен с хват на една тръба, на ръка, общо 2 - за първи път го пробвам и лично на мен не ми се получи добре
2 от L to HS
20 жабешки отскоци

3.
8 “пружина”. Описвал съм го, имам го и на клипче - от вис под успоредката, свиване на тялото с колене към гърдите заедно със спускане на седалището (горе долу гърдите и коленете да са една височина), и разпъване обратно до предна везна.
8 от моите кофи - като L to planche, но през предна кофа с мах и изнасяне на planche- то през flying ass

... не ми е лесно да описвам тренировки. Използвам железа и катерушки каквито има, а се е случвало и да не знам какво има където отивам, за да покривам някакви равнини на бутане и дърпане, и/или да търся разнообразно натоварване и повече “мърдащи” стави. Освен това виждам нещо, някъде, което ми харесва и почвам да го правя без да знам име, като не е задължително даже да съм го видял в нета - например упражнението на пейката на “титан”, което видях от игра на 10 годишно дете: пейката е с напречни ребра, вероятно с идея за L-sit, и детето, с хват върху тях, без да го изпуска, прескачаше пейката напред и връщаше назад “трупешката”, без да я докосва с крака. Уникално упражнение - вкарвам го понякога в тренировките и въпреки че имам подобни движения, те са прекалено тежки и не мога да вкарвам от тях голям обем, а от това мога. А то не е и леко, между другото, особено ако си “дангалак” и трябва да се свиеш като “ваденка” за да изведеш краката над пейката заедно, в която и да е посока. Е как да ги описвам такива “измислени”? А и аз си измислям.

Невъзможни и възможни - това от тренировката в 3.

Между другото, имах една тренировка в Малко Търново. Очаквах цигани и опустяло населено място, а видях красиво и подредено планинско градче с много история, но вярно, хора нямаше. В градското училище, именувано Васил Левски, освен подреден двор с оплевени цъфтящи градинки и паметна плоча на Левски, видях пълния комплект от едновремешните училищни катерушки в перфектно състояние - двойка успоредни греди с различна височина, успоредка, тройка лостове с различни височини и хоризонтална стълба на две височини. Метала беше почернял и леко грапав, но без ръжда, както се случва на неръждавейките, когато никой не ги е пипал от много години. Странно беше, красиво и тъжно, за самото населено място, не за уредите. Горката забравена Странджа.

Мнението беше редактирано от Dymag на 29.07.16 01:20.

29.07.16
12:27

казано от Dymag на 09.07.16, 23:25:

Оставям в хладилника да се суши първия ми опит за конска пастърма, с доста пречки - лято, липса на време, командировка. Може да съм я пресолил, може да изсъхне прекалено много за 2 седмици, може да се развали, защото хладилника не е много голям и е с изпарител, много неща може :)

Хей, това не само че го бях забравил, ами и почти е изядено :) Беше поизсъхнало малко повече за 2 седмици, но ми казаха един трик - напръсква се щедро с вода и се слага в найлонов плик да престои в хладилник няколко часа. Омеква и става супер, не остава мокро отгоре. Малко съм го и пресолил, както очаквах, но не е чак толкова че да го развали. Просто следващия път ще го изкисвам повече. В момента го съхранявам в пликове във фризера и местя по някой плик в хладилника, като свърши предишния, а те свършват много бързо :( Вече ще си правя редовно - то било много лесно и е страшна вкусотия. И няма Е250 и 252.

30.07.16
01:15

-28.
Ех, вчера не стигна време за тренировка - 3 дена с тренировки и пак пропуск, а таман засилих краката след 10-на дена пренебрегване в Бургас. Като споменах крака, лично за мен, дълбоките жабешки отскоци напред са най-доброто упражнение само със собствено тегло за крака или поне аз така ги усещам. На мен ми влиза и в кръста дори - да си ми живи и здрави коленете, за да ги правя “100 години”.
Та, няма да описвам тренировка, защото нямаше такава :(
Само искам да спомена, в предвид минали и скорошни познанства, колко красиви са спортуващите хора, всички, с които съм общувал и че най-често не виждат тази своя красота, заслепени от някакви “кусури”, дето са само в техните глави ... то, вярно че умните хора са критични и към себе си, но все пак, хора, супер сте (те си знаят).

30.07.16
22:32

Днешната ще я съкратя леко, като описване, че всяко хващане за уред трябва да е ред.

Пронирани хватове - силово, 5 кофи горе на една тръба, 5 набирания долу, 10 лицеви - всичко с ширината на силовото, 10 дърпания с опора на краката.
Успоредни - тюлен, 5 кофи на успоредка, 5 набирания с ширината на тюлена, 10 лицеви на успоредката, 10 хоризонтални дърпания с успореден хват под нея с опрени стъпала на основите й (тези дето няма опора, а триене - различна е механиката на изпълнение)
По 10 повдигания на краката от опора на успоредката и спускания от вис под нея
Крака
2 повдигания L to HS срещу силовото и тюлена в началото.

От всичко описано по-горе, 5 пъти в същия ред, с различни хватове, ширини и изпълнения. Удобно ми е на 5 кръга, защото както силовите, така и ширините на хоризонталната стълба са 5.

01.08.16
13:36

Реших да опиша вчерашната и ми направи впечатление в миналата описана, от 30-ти, каква интересна кръгла бройка се е получила на повторенията, общо - 100 повторения с цяло тегло, 200 с опора на краката, 100 повдигания и спускания на краката от опора или вис, 150 само за крака, 5 силови, 5 тюлена и 10 L to HS. Интересно, че този обем “не тежи” на мускулите, а настъпва обща умора, като след дълга разходка по жегите, след която можеш да седнеш, да пиеш една бира и да почваш от началото. Имам само лека мускулна на вътрешната част на бедрата, вероятно от последната серия за крака - 30-ка широки сумо клекове, каквито не бях правил отдавна.

Вчерашната беше много опростена

6 комбинации коремно-силово с различен хват на всяка - тесен, раменен, широк, подхват и по един тесен смесен на ръка. Хвата е същия и за коремното.
6 L to planche

5 комбинации тюлен и силово на дебелата странична тръба на хор. стълба - опората е на цялата длан.
5 L to planche

5 чистачка, в посока
5 вертикална чистачка, в посока - тази, която е от задържане подобно на human flag
5 на другата страна
5 като от вис с опрени рамене и ръце назад върху страните на успоредката, но не повдигане на тялото назад до свещ, а изпъване хоризонтално назад с прави крака ... или поне това беше идеята :)

8 “пружина” под успоредката
8 от моите кофи - като L to planche, но през предна

правих ли невъзможни и възможни, не правих ли - вече я забравих. Имаше и още нещо, но не помня какво.

Днес съм с колелото на работа, въпреки голямата жега.

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.08.16 13:37.

Е накрая по 1 силово и повдигане направихме.

01.08.16
22:04

Вярно че завършихме пак със силово и повдигане от L to HS :)

Днес, пак в същия дух като вчера.

Фиксирахме стойка до стена с изпънати максимално ръце и рамене (трапец) за по 20 секунди със всякакви ширини на опората - раменна, тясна - да се опират палци и показалци, ultra grip - широка с пръсти навън и на една ръка, както и едно повдигане (по-долу ще го опиша) общо 6, всяко от които редувахме с по 5 пистолета на крак.
Повдигането съм го виждал в гимнастически упражнения за усвояване на hand stand на земя и по-специално развиване на мобилност на участващите стави. Ръцете се поставят на земята с пръсти навън, гърба се опира плътно до стената, краката се повдигат плавно без отскок и накрая седалището се отлепва от стената. После се връща по същия начин.
Всички силови - 6 общо (тесен, раменен, широк, подхват, тесен смесен с едната и с другата ръка)
4 + 2 повдигания L to HS
3 невъзможни, на страна
3 възможни, на страна
1 силово
1 L to HS

Усещане за много сила.

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.08.16 22:06.

03.08.16
22:26

Вчерашната беше подчинена на децата и съм много доволен - беше малко тип “детски ninja warrior”, на който всички завършвахме :)

Днешната бях решил да е като описаната на 30 юли 2016 22:32, с пронираните и успоредни хватове, обаче понеже беше късно, реших да вкарам два кръга в един, като бройка, спрямо цитираната тренировка. Та, 1 кръг беше:

1.
Силово с мн.широк, 5 кофи на една тръба горе, 5 набирания със същия - широк пред гърди, силово с широк, 5 кофи на една тръба горе, 5 набирания зад врат, 20 лицеви с широк, 20 дърпания с прониран с опора на краката.
2.
2 Тюлена - на 6 и на 4 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба с успореден, 10 кофи, 2х5 набирания на 6 и на 4 напречни ширина, 20 лицеви с успореден на успоредката и 20 хоризонтални дърпания с успореден хват под нея с опрени стъпала на основите й.
3.
20 повдигания и разкрачвания на краката от опора на успоредката, 20 спускания и разкрачвания от вис под нея
4.
Дълбоки жабешки отскоци напред
5.
4 повдигания от L to HS

Това цялото още веднъж с някои разлики в хватовете - 2 кръга. Много тежка дойде - сърцето ми щеше да изскочи, а реално обема беше по-малък от тази от 30 юли. Нищо - трябва да има и такива понякога

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1