Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:
SV

07.01.17
10:13

Привет! Потърсих в дневника ти онагледяващи материали за изпълняваните упражнения /по-сложни/, но не успях да видя такива. В този ред на мисли би ли пратил линк за да видя как се изпълняват?

09.01.17
09:25

Вертикално повдигане на флаг зад тяло (ужким “невъзможното”)
https://www.vbox7.com/play:7888de6db2
Пред тяло е същото, но с лице към шведката или равнината на ротацията, според уреда, на който повдигаш.
Туй съм аз.

L-sit to handstand (bend arm version), L Sit to Bent Arm Handstand, Elevated L sit to Bent arm Handstand hold и т.н., като име.
https://www.youtube.com/watch?v=9_evwbDYyFw
Туй не съм аз, макар че съвременната медицина може да го позволи :D

L-sit to planche
https://www.youtube.com/watch?v=D9G5RLXgHvQ
обаче на успоредка. Ниския вариант, който наричам спусната кофа до нисък planche, е почти същото движение, но изпълнено максимано ниско до успоредката - от спуснато положение на кофа, повдигам коленете пред гърдите, след което изнасям тялото назад към planche, като се старая самия planche да е почти плътно до успоредката. И двата варианта на изпълнение, за разлика от този на клипчето, ги правя със събрани крака. L-а, най-често ми е повдигане на краката с разкрачване над раменете на успоредката.

Тези съм ги намерил, като съм търсил подобни движения. Отдавна съм решил да създам нагледни материали за доста движения, но това така и не се е случило, поне до сега.

Общо-взето, идеята е, да мърдат повече стави - китки, лакти, рамене, кръст и тазобедрени, колена. Има ли такова движение, при което всичко да мърда, правя го, без значение какво е, как се казва, моя ли е или чужда идея.

В момента навън е доста студено и тренировките ми ми са максимално съкратени - почти изцяло от подобни, многоставни движения, на някаква малка бройка. В последните две тренировки съм на 30-на повторения по 1-5 в серия, за 20-на минути макс. В тези студове ще е така.

09.01.17
10:08

Страхотна форма, поздравления!

SV

09.01.17
21:22

Благодаря за отговора! Понеже на лоста залепя кожата в тия градуси, съм си взел едни дунапрени от стар стол, които вършат чудесна работа!

10.01.17
23:30

Аз спортувам с ръкавици, които не са спортни, а най-обикновени - просто да топлят. Определено има голяма несигурност в хвата с тях, но пък от друга страна, така стискам повече и на теория хвата би трябвало да заяква, за да компенсира неудобството.
Зимата, на подобни студове, като спортувам, съм с много дрехи - на практика достатъчно, за да си седя спокойно навън, без да усещам хлад никъде, дори и да не се движа. Единственото уязвимо място остава дишането, поради което, тренировките ми са такива, че да не се допуска никакво задъхване или най-просто казано, въздуха който поемам през носа да ми е достатъчен, докато съм навън и тренирам. Затова и изпълненията са ми нарочно забавени или затруднени, с достатъчно почивка между тях, въобще, цялата тренировка ми е много спокойна. Но се случва всеки ден. Днешната, например, беше:

2 силови с раменен - лоста в Русе за тупане на килими и е отвратителен, да не говорим че “играе” почти една педя в горното си положение.
5 на крак, български клек
2 L to HS
5 на крак, румънска тяга, варианта на един крак със собствено тегло

2 силови с тесен надхват
2 силови с широк надхват
5 на крак, отпад с ритник напред
4 L to planche
5 на крак, напад с връщане

2 общо, силови с тесен смесен, по едно на страна
1 силово с подхват
1 с раменен, като първите
5 на страна, страничен напад
4 спусната кофа до ниско planche
10 сумо клека

5 ... да речем, J-набирания с успореден хват. Има една катерушка - кръг с триъгълна стълбичка над нея, която мернах наблизо и си я ползвам за каквото измисля :)
5 кофи на дъгата на катерушката  - нещо средно между кофи на една тръба и кофи срещу ъгъл.
5 пак J-набирания, но наобратно, защото има разминаване във височината на напречните стъпала, т.е. като се набирам там, едната ръка ми е по-високо и затова въртя страните
5 кофи на дъгата, но зад тяло
2х5 пак J-набирания, но с по-тесен хват
10 .. на практика, лицеви, с прониран хват върху тръба. Бутането идва над горната част на гърдите, което си е случаен ефект - ползвам каквото има.

Та така—това беше. Някой ако ме гледа от страни, вероятно ще си каже “тоя прави някакви странни неща, които изглеждат супер лесни и всеки момент ще заспи” :)

Така тренирам зимата. Считам също така, че за моето ежедневие, което преминава изцяло на закрито, това ежедневно показване навън е не по-малко полезно от самата тренировка. Както казват бабите, да ми ощипе бузките студа, за здраве

SV

12.01.17
21:30

Прави впечатление, че си доста здрав. Понеже почти всички атлети имат някакъв опит като билдери, ти това тяло само с лостове ли го съгради?

13.01.17
01:46

Да, само с лостове. Спортувал съм в зала около 20-така, то кой ли не е, но е погрешно да се мисли, че каквото направиш докато спортуваш, ще си остане така и като спреш да спортуваш, защото образа ти в огледалото е това, което правиш в момента, а не това, което си правил преди. Всичко си заминава, дори по-бързо, от колкото е постигнато. В това ако някой не се е убедил, несъмнено ще се убеди, рано или късно. На лостовете започнах след много време без спорт, със слабо телосложение и никаква сила - разбирай, около 70 кг. на 186 см. височина и възможност за по няколко нечисти набирания и кофи.
Истината е че няма някаква особена разлика между спортуването в залата с тежести и на лостовете - и в двата случая говорим за силова тренировка, изградена по общи принципи, както и че на двете места можеш да спортуваш неадекватно ;) Най-често допусканата грешка на лостовете е, че се пренебрегва възможното разнообразие, което най-често е достъпно с по-леки движения, но които се обезценяват, просто защото се струват леки на конкретния спортуващ, а пък по-трудните, са му все още невъзможни. Съответно “цикли” на едно място и нищо не мърда, най-много да вдигне малко бройка на набирания и кофи. В залата това разнообразие е много по-достъпно, на всякакво ниво.

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.01.17 01:51.

SV

14.01.17
13:59

А това с прехвърляне на камъка, какво ще да представлява? Тези достопочетни кила с какво папане ги направи? Пробвах да се тъпча 2-3 дена и не издържах, че ставам като балон, дори не ми е комфортно като отида на железата.

14.01.17
14:52

Основно ги е направил с дълго време трениране ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.01.17 14:53.

SV

14.01.17
18:34

Направи ми впечатление, че на един клип от 2010г. на лостовете изглежда значително по-лек в сравнение с това същество от “невъзможното”.

15.01.17
01:39

казано от James Hinks на 14.01.17, 14:52:

Основно ги е направил с дълго време трениране ;)

Това е абсолютната истина, която дава отговор на всички въпроси, по отношение на който и да е спорт, каквито и да са те :)
Прехвърлянето на камъка ми беше подсказано то doni dimitrov, може би не директно.

казано от Dymag на 17.08.16, 17:55:

Та идеята от тук, на 00:56. Той набор Erwan Le Corre :) Аз съм по-масивен, като го гледам и камъка който ползвам визуално е по-малък, та затова гоним височина и прецизност.

С две ръце хващам камъка пред раменете, прикляквам, изправям се и го изхвърлям експлозивно на височина - например, да прехвърля лоста. Това е. Може би може да се сравни с щангисткото изтласкване на щанга, по отношение на начина на изпълнение и участващата мускулатура. Най-интересното е, че почти на всички спортни площадки има по някой голям камък, подложен под лост или успоредка, който става за целта. Това всъщност е удобно. В Русе, за съжаление, няма такъв или не мога да го намеря в снега :D
Външния вид ми е като на спортуващ човек от много години. Между 2010 и 2015, когато са ме снимали на това клипче, имам 5 години спорт, без прекъсване. Мисля, че доста се промених в периода 2015-2016 година, благодарение на това, че започнах да обръщам внимание на храната, по отношение на “вредно-полезно”. Всичко останало го е написал James в едно кратко изречение, което съм цитирал в началото на мнението.
От началото на годината, няма този път да ги броя, имам един ден, в който не съм спортувал. Вероятно утре ще е втория, ако ще се прибираме към София.

SV

15.01.17
17:37

Ако се появя с такъв камък на спортната площадка, предполагам, първо ще ме снимат, а след това изгонят :)

18.01.17
02:22

То, на спортната площадка, както и на фитнес залата, идеята им е да отидем там и да спортуваме с каквото ни предоставя мястото. Някои спортни площадки, както и фитнес зали, предоставят повече неща, но това, което съм забелязал е, че колкото е повече “спортния стаж” на човек, толкова е по-не капризен, по отношение на уредите и средата. Камъка, когато е наличен, го използвам.
Днес си намерих камъка и даже успях да го откопая от замръзналия сняг ... след първото прехвърляне се закопа отново :) Общо взето, след Русе, наблегнах на неща, които не можеха да се правят там, заради липса на уреди - тюлени, вертикални повдигания на флаг пред и зад тяло, успоредни хватове. Петък пътувам за Велико Търново и нямам идея там какво място ще намеря за спорт.

18.01.17
09:49

казано от Dymag на 15.01.17, 01:39:

Най-интересното е, че почти на всички спортни площадки има по някой голям камък, подложен под лост или успоредка, който става за целта.

На площадката в парка на Вършец лично аз съм избрал и занесъл камъка (имаме вила там и когато можем ходим ). Не знам дали и други го ползват, май където си го оставя, там си го и намирам.

18.01.17
23:46

Като си спомня колко време сме недоволствали, като намерим някой камък под успоредката, подложен за стъпване - пречеше ни на мокрите кофи. Не съм се сещал че може да се използва, а тия, за стъпване, всичките са обемни и стават.
С Велико Търново май ще извадя късмет. Погледнах на картата и видях че съм близо до парк Дружба, а от нета разбрах, че в него се е провеждало състезание по уличен фитнес. Ще видим.

20.01.17
23:11

Велико Търново.
Намерих уредите в парк “Дружба” - направени в единия край на парка, трудно откриваеми и без никакво осветление. Веднъж даже ги задминах, докато ги търсех. Конструкцията, при ползване, издава звуци като нещо, което скоро ще умре. Успоредката е ниска и широка. Напречните тръби на шведската стена са много нарядко и ми идват или тесни или широки, но пък и аз съм си сравнително висок - 1,86. До тук с лошото. Използвани са винтове за сглобки и затова стене под моите, в момента, 88 кг. а може и минус 8-те градуса да оказват влияние. Всъщност почти не играе. Лостовете са с перфектна дебелина, успоредните хватове са малко, но са с добри ширини и пропорциите на самата конструкция позволяват достатъчно “извращения” за разнообразие. Успоредката е интересна конструкция, подобна на тези на “Титан”, с много интересен ъгъл, който пробвах и влезе добре. Всъщност, площадката съвсем очевидно не е на “Титан” и бих я оценил като по-добра, заради дебелината на тръбите на лостовете, използваемите успоредни хватове и липсата на каквито и да е “козирки” над шведската стена. Успоредката си е “куца” като техните - ниска и широка.
Доволен съм :)

SV

21.01.17
17:14

По обяд ходих на лостовете. Естествено никой не беше изчистил снега, който си беше около 30-35 см, та си направих загрявката с малко ринене с подръчни материали - изоставена широка дъска. Въпреки всичко хубавото време предразполагаше за хубаво натоварване.

21.01.17
22:46

казано от Stefan Vasilev на 21.01.17, 17:14:

По обяд ходих на лостовете ...

Кой си ти, къде е това, ако е във В.Търново, дай още инфо, подсети ме - дърт съм, краткосрочната памет ми е обременена, нищо, че мога повече от тинейджърите :)

В интерес на истината, много сняг във В.Търново. Положително впечатление ми направи, че като отидох на лостовете, там имаше двама спортуващи. Днешната тренировка беше малко опознавателна откъм средата, но ще я опиша, защото не съм описвал скоро тренировки.
1.
4 силови с раменен - нормални
4 L to HS
5 български клек, на крак
5 набирания с много широк успореден + 10 хоризонтални дърпания с опора на краката със същия хват
5 прости кофи + 10 лицеви върху успоредката
5 български клека на крак
10 повдигания с разкрачване на краката от опора на успоредката
10 огледални спускания от вис с главата надолу под нея
5 български клек, на крак
2.
2 силови с тесен надхват + 2 силови с широк
4 L to planche
5 румънска тяга на едни крак, варианта със собствено тегло, на крак
5 набирания с широк успореден + 10 хоризонтални дърпания с опора на краката със същия хват
5 прости кофи + 10 лицеви върху успоредката
5 румънска тяга на едни крак, варианта със собствено тегло, на крак
5 на крак, повдигане с изнасяне навътре на един крак, от опора на успоредката, на крак (общо 10)
10 огледални спускания от вис с главата надолу под нея
5 румънска тяга на едни крак, варианта със собствено тегло, на крак
3.
2 силови с подхват + силово с тесен-смесен, на ръка (общо 2)
4 спусната кофа до нисък planche
5 отпад с ритник напред, на крак
5 набирания с тесен успореден + 10 хоризонтални дърпания с опора на краката със същия хват
5 прости кофи + 10 лицеви върху успоредката
5 отпад с ритник напред, на крак
5 на крак, повдигане с изнасяне навън на един крак, от опора на успоредката, на крак (общо 10)
10 огледални спускания от вис с главата надолу под нея
5 отпад с ритник напред, на крак
4.
Завършващ
2 силови с раменен, нормални
2 L to HS
5 J-набирания
5 кофи на ъгъла

Искам да споделя и пътната инфраструктура, в близост до местото, на което споортувам ... няма смисъл да коментирам каквото и да е - прикачвам картинка (rock)

SV

22.01.17
09:28

Почти невъзможно е да направим засечка, тъй като аз се простирам много на юг в дълбоката провинция.

22.01.17
21:14

Днес, отивайки на лостовете във Велико Търново, заварих там една майка с около 12 годишния си син - тя спортуваше, а той си седеше на близо намираща се пейка. Перфектно държеше обратна кофа (виси под успоредката с главата надолу и крака нагоре) и от нея чупеше разни стойки с краката. По тяхна молба ги снимах, с техен телефон - тя върху успоредката, а синът и отегчен и стабилно стъпил на земята :D Какво ли си е мислело детето  - “оффф, пак простотите на моята луда майка”. Ако знаеше че е най-нормалната, друго щеше да мисли, ама кой да му каже.
След като си тръгнаха, дойде едно девойче - тинейджър, което повече от половин час редува набирания с кофи и след като ги измори повдигания на краката, в последствие само коленете, от опора на успоредката и вис на лоста. Много добре се справяше.
След тях дойде един младеж, който се справяше по-зле и от майката и от девойчето.
Между другото, тук, във Велико Търново, има не 4, а само 3 посоки - нагоре, надолу и по стълбите :D Направо, всички си тренират крака по default. Може би затова ме гледаха странно как правих български клек, отпади и т.н., заедно със силови с екзотични хватове, planche-та и HS. Какво ли са си мислели - нещо от рода на “Тоя, като ги прави ония неща, защо ги прави тия?”. А аз си намерих камък, даже два, позиционирани до спортната площадка. Направих и някоя друга снимка на площадката, макар че се стъмваше. Прилагам.

23.01.17
23:09

Няма да спамя чужди дневници, ще пиша тук, а който трябва, ще прочете. Става въпрос за старостта и разни набори, които твърдят че са с по 10 години по-малки, нямам никаква идея защо. Наистина нямам. Официално, най-просто, старостта е момент, след който се наблюдава намаляване на физическите способности и влошаване на здравето <- това е старост. Няма друго определение. Познавам стари хора, с по 20 години по-малко години от мен.
За днес, стига толкова. Тренирах, имаше и други хора, впечатлих ги с можене, а те впечатлиха мен с отвореност и култура.

24.01.17
23:20

Днес не спортувах - вчера и онзи ден прекалих за ежедневни тренировки и в момента съм с мускулна на задно рамо, преса и крака. Тази година ми е трети ден без спорт - този път няма да броя дните без спорт, просто споделям фактите, защото е минало малко време от началото на годината и мога да го запомня :D
Велико Търново е странно. Първо, хората са ниски и трътлести, и ако за София съм със среден ръст, тук ми казват че съм висок. Говора също си е характерен - леко загатване за “мек” говор + натъртване на гласните, Ъ-то се произнася като А, а А-то се добавя накрая, като в “от тукА, нататАкА”. Все едно си разчекват устата нарочно, докато говорят. Има и много умни хора, с обратна на общоприетото сексуална ориентация :x
Света е готино и странно място.

А, ето, ще напиша какво ядох днес:
Закуска
Лъжица сусамов тахан с мед и ленено семе
2 яйца, парче бекон, краставици, домати
Обяд
Гъбена супа (гъби, ориз, моркови, лук, нещо зелено)
Свинско с ориз
Зелена ябълка
Вечеря
Пъстърва на тиган
Картофи “соте”
салата + алкохол - червено вино (750 мл.), ракия (100-чка)
5-6 кафета за целия ден
Това наистина е абсолютно всичко - няма хляб, вафли, безалкохолни или каквото и да е друго, кафетата са ми с по половин захарче от стандартно пакетче. Вода. Принципно, не обръщам внимание на храненето, освен да не се тровя и да ми е вкусно, но водя кореспонденция в “лични” на тази тема и затова реших да го опиша за днес.

26.01.17
00:29

Много спортуващи хора, посред добри студове, на открито. Впечатлен съм и се чувствам като на “домашната” си спортна площадка. Моята тренировка си беше стандартна за мен - по—тежки неща на малки бройки, кръгове от дърпащи-бутащи-крака, малко камък, набирания и кофи. Храната почти като вчера, то и нямам кой знае какъв избор, защото не съм си у нас за да си сготвя както си знам и искам, с проверени продукти. Само на обяд смених супата и за вечеря гарнитурата със задушени зеленчуци. В заведения, ако има, винаги бих предпочел яйца или някаква регионална риба. Обяда ми, специално тук, е от топла точка в хранителен магазин - това си е премерен компромис, просто защото трябва да се яде нещо. От такива магазини съм черпил много добри идеи. Да речем, днес, ядох нещо кръстено “пиле по манастирски” - запържени, нарязано на хапки пилешко, чушки и маслини. Веднага реших, ако не забравя, като се прибера, да сготвя същото, но и с гъби, като накрая всичко да запека с топено сирене или сметана, и леко настъргано от горе сирене. Направо ми потекоха лиги.

26.01.17
23:32

Ъ! Тъкмо похвалих Търново  се оказа, че редовно спортуващите са като мен - временно командировани от някъде. Аз обичам да си говоря с хората. Май съм в оптимистична грешка по отношение на спортното ниво във Велико Търново, което не е добро на любителско ниво. Съдя по това, че идвам тук по работа, влизам в някакъв колектив от 30-на човека и нито един не спортува, освен това изглеждат занемарени физически, до един. После отивам на местната топ-площадка за спорт на открито, запознавам се с 2 групи и 1 самостоятелен спортуващи и се оказва, че всички са временно пребиваващи по работа, като мен. Не зная защо си го причиняват хората - толкова е лесно, като да си миеш зъбите, но не два пъти, а само един път дневно. Хигиена на тялото, но физическа - нищо повече и напълно достатъчно.

28.01.17
00:26

Днес, то е ясно че съм спортувал - голям студ, реших да си сметна консумацията за деня - нещо, на което не обръщам внимание, освен храната ми да е качествена и без вредни неща. Може би не обръщам, защото без спорт свалям, не само мускули, а и кг. Та, засякох ги и ми излезе, заедно с напитките, 155 гр. протеин, 99 гр. мазнини и 219 гр. въглехидрати, 2727 калорий. Това, според моите моментни данни и ежедневие, е лек дефицит, във всяко едно отношение, макар че всъщност си мислех, че приемам повече мазнини и по-малко въглехидрати ... с тия вегански напитки дето ги консумирам вечер е така ;) Иначе, на път от Търново към София ще мина през Свищов, “за по-кратко”, но не зная, там, за една вечер, дали ще стигна до спортните им площадки ... ако ги намеря

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.01.17 00:29.

SV

29.01.17
15:54

Голям гастрольор си! От известно време /5 години/ карам на НВД и като видя такива грамажи въглени ми е много интересно.

01.02.17
22:58

казано от Stefan Vasilev на 29.01.17, 15:54:

Голям гастрольор си! От известно време /5 години/ карам на НВД и като видя такива грамажи въглени ми е много интересно.

Аз не съм на нисковъглехидратна, а на здравословна (ужким) диета. Съответно не отбягвам въглехидрати и хляб, а захар, нишестета и Е927. За сравнение, прилагам картинка на бях хляб и на хляба, който консумирам точно в момента със запечена сурово осолена сланина с кожа и домашно бяло вино. Има и други работи които гледам - не са само тези, но отново не са с калорийна, а със здравословна стойност. Обаче, когато съм в командировка, се храня в заведения, където нямам избор и ми е по-лесно да избягвам храни, вместо да си нося, например хляб и дресинг в джоба. И без това ме гледат вече странно, като питам в какво точно масло задушават “език в масло” и да ми махнат царевицата от запечените зеленчуци и да добавят чушки. Калории засичам от чисто любопитство, след като е приключила всякаква консумация за деня, а не предварително, като някакъв хранителен план. За засичането и да има грешка е малка, за някои дребни стойности, като че едно яйце е около 60 грама, една ябълка около 85 и т.н. Може би съм и облагодетелстван, че не съм имал наднормено тегло, но съм имал поднормено, дори когато много си падах по торти. Общо взето, редовния спорт ме нормализира.

Днешната тренировка, в предвид това, че в Свищов не разполагах с уред, карах на двойки на всичко по-тежко, с прецизни изпълнения и отсичания, с общ обем:
12 силови
12 тюлена
10 набирания
10 J-набирания
4 L to HS
8 повдигане от вис на тялото под успоредката с опрени ръце, до свещ върху нея
6 L to planche
6 спусната кофа до нисък planche
20 кофи
10 на крак, пистолети
2 на страна повдигания на флаг зад тяло (невъзможно)
2 на страна пред тяло

Добро усещане за силата - очаквах колебания, но такива нямаше. Само флаг обръщанията ми дойдоха малко тромави, но е нормално, след като не съм ги правил от почти две седмици.

ПС: Забравих да спомена - гледам в хладилника, някой купил цедено кисело мляко със сгъстител Е1442 (модифицирано нишесте) ... не цедено, а сгъстено. Марката е Бор Чвор, но е все тази каква е - браво, че поне са го написали. Пък и какво толкова - за един стомашно-чревен тракт и панкреас ...

На картинката - избелен и не избелен хляб.

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.02.17 23:36.

SV

02.02.17
21:35

Купено ли е, значи е измама. Направи си хляб от лимец и ще видиш разликата.

02.02.17
22:25

казано от Stefan Vasilev на 02.02.17, 21:35:

Купено ли е, значи е измама. Направи си хляб от лимец и ще видиш разликата.

Аха...само тези с алергии да внимават.

03.02.17
00:08

Някои хлябове даже ги боядисват да са “черни” - като ги пуснеш във вода я оцветяват :)

Днешната тренировка, на “домашната” площадка, с много силно присъствие - 9 човека спортувахме по едно време. На -1 градуса, след студовете, ни беше топло и свалихме ръкавиците. То и вчера така беше. Кръговете в тренировката бяха къси:

4 кръга Х
  4 силови (смяна на хвата във всеки кръг - тесен, раменен, широк и подхват)
  12 повдигания на краката от опора на успоредката (смяна във всеки кръг - с разкрачване, с изнасяне на кракът над срещуположно и прилежащо рамо, въртене на L-sit)
  12 огледални спускания от вис под нея като за “обратна кофа”
  10 на крак някакви клекове (български, румънска на един крак, отпад с напад, широк сумо клек)
  4 някакво тежко повдигане от опора на успоредката срещу силовите (L to HS, вис до свещ с опрени рамене и мишници, L to pllanche, спусната кофа до нисък planche)

Завършващ с 5 тюленa, 5 “пружини”, 2Х5 от моите кофи (предна, през flying ass to planche и пак предна), силово с отсичане през 5 маха на тялото и L to HS със задържане на HS 20-на секунди, невъзможно и възможно, обратни кофи и кофи на една тръба зад тяло.

03.02.17
23:07

Днес,

4 кръга от:
  1 силово
  5 кофи на една тръба горе със същия хват
  5 набирания долу със същия
  10 лицеви със същата ширина
  10 хоризонтални дърпания, пак със същата
  10 сумо клека, пак със същата ширина :D
Ширините бяха много широк хват с набирания пред гърди, широк с набирания зад врат, раменен и тесен

4 прехвърляния на камъка (срещу 4-те силови в началото на всеки кръг)

Завършващ:
  4Х1 “тюлена” с различни ширини (6, 5, 4 и 3 напречни)
  4 камък
  1 силово с подхват
  5 кофи на една тръба горе с подхват
  5 набирания с подват
  1 L to HS

Малко по-тежки дойдоха тези 21-ци накуп - силово, 5 кофи горе, 5 набирания долу, 10 лицеви и 10 хоризонтални, но времето беше сравнително топло и не видях проблем от леко задъхване.

Вторник пътувам за Хасково ... нямам спомен, до сега, там да съм спортувал. Посочвам предварително местата на които ще бъда, с надеждата, че някой съфорумник ще е от там и ще сподели ... места за спорт ... бира и т.н. 8-)

05.02.17
02:15

Днес, мислех да пропусна, защото от последните два дена имам лека мускулна на раменния пояс, трапец, ръце, преса и крака. Общо взето, резултат от лекото повдигане на броя повторения в серия, на “домашен” терен и в по-топло време. Не пропуснах - тренирах. Кратка тренировка, с по-рядко застъпени неща - маймунско ходене, повдигания на торса от вис, “чистачка”, мокри кофи, “тяга” на лост, кофи на една тръба зад тяло, набирания и кофи. Нищо по-тежко.

SV

05.02.17
08:18

Резултатът е може би ръка 45 см?

05.02.17
19:07

В Хасково едните лостове са в началото на Кенана,това са новите.
Аз лично ходя на старите ,които са в края на Кенана до зоопарка.Там има подобие на шведска стена,успоредка...бе всичко необходимо.

06.02.17
00:12

казано от nervak на 05.02.17, 19:07:

В Хасково едните лостове са в началото на Кенана,това са новите.
Аз лично ходя на старите ,които са в края на Кенана до зоопарка.Там има подобие на шведска стена,успоредка...бе всичко необходимо.

Като гледам bgmaps-a ще съм на около 2 км. от парк Кенана, което си е ок - 20-на мин. макс, пеша. nervak, просто е задължително да споделя част от алкохола си с готини хора, в смисъл, пиши в дневника после че са те накарали. Живота е хубав, спорта е удоволствие, удоволствието трябва да се споделя с готини хора, съответно, алкохола също ... логика :D Няма да живеем 100 години! Или пък ще живеем, кой знае. Аз спортувам за да съм по-добре и мога повече днес, не утре.

казано от Stefan Vasilev на 05.02.17, 08:18:

Резултатът е може би ръка 45 см?

Не зная колко ми е (ръката). Преди време я мерих и писах в дневника, тук, но не можах да си намеря мнението, а нямам метър за да я премеря в момента. Със сигурност беше по-малко.
Най-естественото нещо е човек да иска да бъде харесван и няма никакви комплекси или пороци в това - имаме физика и химия ... не, интелект беше. Да, спорта ни прави и красиви, стига да му се доверим и да го оставим достатъчно време, за да си свърши работата. Това означава да спортуваме, без да мислим за ръка, шкембе, задник или килограми, постоянно и винаги, по-добре или по-зле - без значение, винаги и независимо от други обстоятелства. Останалото е следствие, неизбежно - просто, няма как да сме по-зле, освен ако не спортуваме. Когато избора е да спортуваме или да не спортуваме, какво значение има останалото? Всъщност, какъв избор имаме?
Няма нищо сложно за разбиране в моята философия за спорта - той е задължителен, защото живота ни вече е различен и няма как, така стоят нещата <- Това е цялата ми философия за спорта! Ръката е нищо или нещо, кой знае!? Какво ще се промени ако ми е 28 или 56 см. ... май нищо
Днес, само тежки многоставни - силови, L to HS, L to planche, ниския вариант, моят вариант през предна кофа, вертикално повдигане на флаг, пред и зад тяло. Много кратка тренировка.

06.02.17
12:55

Премерих си ръката - тази сутрин, на “студено”, както си пише тук: http://www.bb-team.org/articles/1051_antropometrichni-izmervaniya
Метъра показа 37 см. в отпуснато положение и 43 см. в стегнато. 6 см. разлика - никак не е зле.

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.02.17 13:08.

06.02.17
21:13

В парк Ямача в Хасково имало лостове - той май ще ми е по-близо, ако съм някъде в центъра. Така или иначе утре пътувам и ще видим вечерта кое къде е ... или пък не, ако прогнозите за времето са верни и вали яко дъжд.
Днес, с децата и колелата, тренировка на спортната площадка на “Титан” на Хиподрума, че 66-то е под вода. Силови, набирания, кофи, клекове, игра, с добър общ обем за начало на февруари.
Споменавал съм го, но пак ще го спомена - пълнозърнестия сусамов тахан с мед е част от храненето ми от няколко месеца. В момента точно съм добавил към него и натрошено ленено семе. Сутрин като стана приемам по една лъжица. Често не закусвам, но тахана не го пропускам. Бих препоръчал на всеки просто да напише “сусамов тахан” в нет—а и да прочете малко.

09.02.17
00:44

Вече имам две тренировки в Хасково, но на нито едното от плануваните места, а на трето - стадион “Младост”. Само лост и успоредка, няма друго.
Хасково е странен град. Аз, се извинявам, но направо съм стресиран - вечер ако се разходиш в центъра, виждаш казина, гейове, сводници и нарко дилъри, и всичко е някак прекалено неприкрито, като преди 20 години, а и даже си имат паметник на завистта ... както и най-високата статуя на Богородица. Не знам има ли полиция, не съм я виждал. Не че няма такива неща на всякъде, но тук са прекалено много за размера на града и прекалено открити - просто ти се набиват в очите.

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.02.17 01:24.

И във Варна е така. Нямаме си паметник на завистта, обаче си имаме полицаи.

09.02.17
09:46

казано от Dymag на 09.02.17, 00:44:

, гейове, сводници и нарко дилъри,

Пропусна проститутките ,които целодневно работят на пазара....и още доста други такива мотиви.
Иди на края на Кенана-има камъни ,подобие на шведска стена,лостове всякакви ,успоредка...а и е гот за разходка.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1