Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

05.08.17
23:55

Ай - нямаше ми ги камъните :( Училището се е сдобило с нова порта в двора, със сериозно бетонирани основи, а камъните са изчезнали - и дребните и едрите ... ахахахаха - свили са ни ги за бетона май. Съответно донесохме 2 малки камъка и изтъркаляхме един - сигурно тежи колкото девойка на диета, бих го в земята, ако утре ми няма нищо на кръста ще е добре.

12.08.17
22:36

Гледам татуираните майки и бащи с дечица, гледам и бабите с бастуните и си мисля, каква ли гледка ще са бабите и дядовците след 30-на години - с бастуни и татуси ... това ще е интересно да се види 🙂
Ръката и дадох малко почивка и съвсем “изпуши” - ако я опъна не мога да я свия, а ако успея да я свия, не мога да я опъна, та ще я лекувам с разни мазила.
Днешната тренировка много добре и се отрази, с общ обем от 12 силови, 12 L to HS, 12 забивания на големия камък, 5 тюлена, 5 повдигания от вис под успоредката до свещ с краката нагоре (като HS с опрени рамене на успоредката), 5 повдигане на торса с J-набиране с широк хват, 5 L to planche, 5 J-набирания с раменен и 5 ниския вариант на L to planche, т.е. обиколих по-тежките движения на единици до 5-ци. Лакътя “пищеше” на силовите с широк хват и на L-овете от опора на успоредката. Умишлено не правих обем на пълно сгъване и разгъване на лакътната става, т.е. набирания и кофи, а всички силови ми бяха на 1-ци.
От понеделник съм в Пловдив, а там, последно, спортувах в зала, защото на близо нямах лостове

14.08.17
23:39

Намерих си лостове в Пловдив .... не, не си ги намерих, а ми ги показа James Hinks. Този човек, само да го погледнеш - ставите на пръстите, китките, предмишницата, лактите, врата, колената, дължина и пропорции, веднага ти става ясно и без да знаеш с какви тежести работи, че стената може само да го забави ... малко, ако реши да мине през нея 🙂 Мислил съм си, ОК, спортувам на лостове, вкарвам някакво разнообразие за този вид спортуване, споделям някоя друга идея, може би ценна за някой спортуващ като мен, после ме натискат ангажименти и спирам да пиша, та, завършени атлети, които продължават да пишат като James Hinks, а и други, са безценни за форума. Те нямат нужда от форума - форума има нужда от тях.
За лакътя, интересно, по време на спортуването не боли толкова или дори изобщо, от колкото при елементарни дейности в ежедневието, макар че ми направи един отказ на силово с широк хват днес. Площадката ми хареса много - успоредката малко тясна и висока, но с добър захват, лостовете с добра дебелина и възможности за ширина на хвата, хоризонтална стълба, паралелка, има много възможности.

15.08.17
23:26

Забелязвам във форума ... как да го нарека - знанието учи, но когато се натрупа повече рутина и терминология, знаещия става неразбираем за нуждаещия се от знанието му. Накратко, знаещия става безполезен за незнаещите. А то, те, ако бяха знаещи, нямаше да питат. Получава се непреодолима дистанция и мнения, адресирани по-скоро до други знаещи, но не и до нуждаещия се от знание. А нуждаещия се даже може да се почувства виновен или засрамен че е попитал, във спортен форум, за спорт. И спортния форум става затворена общност, с множество “отхвърлени” потребители с едно единствено, първо и последно мнение, без значение тъпо ли е или умно като въпрос и съдържание, имайки в предвид, че повечето питащи са деца.
Днес тренирах на лостове, утре ще се излагам в зала, като волейболист на футбол 🙂

Carbohydrate

16.08.17
08:24

казано от Dymag на 15.08.17, 23:26:

Забелязвам във форума ... как да го нарека - знанието учи, но когато се натрупа повече рутина и терминология, знаещия става неразбираем за нуждаещия се от знанието му. Накратко, знаещия става безполезен за незнаещите. А то, те, ако бяха знаещи, нямаше да питат. Получава се непреодолима дистанция и мнения, адресирани по-скоро до други знаещи, но не и до нуждаещия се от знание. А нуждаещия се даже може да се почувства виновен или засрамен че е попитал, във спортен форум, за спорт. И спортния форум става затворена общност, с множество “отхвърлени” потребители с едно единствено, първо и последно мнение, без значение тъпо ли е или умно като въпрос и съдържание, имайки в предвид, че повечето питащи са деца.
Днес тренирах на лостове, утре ще се излагам в зала, като волейболист на футбол

форума не е социална помощ. Ако човек наистина иска нещо да промени в организма си, то трябва сам да се потруди. Без неговото пряко участие няма как да стане. Най-лесно е да напишеш на някой “яж кораво, тренирай яко и всичко ще дойде” или “яж по-малко и ще ослабнеш”)))....Да отидеш да се изакаш, пак трябва да се напънеш)))), без напъване не става)))....малко спам да напиша

16.08.17
09:44

Как ще не е социална помощ? 😄 Че то самото влизане в него, търсене/ писане/ питане показва, че човекът има мерак да промени нещо 😄 Съгласен съм, че се превръща в затворена общност, ма то туй май е дерт на всеки форум.  Неколцина съфорумници са доста отзивчиви и отговарят на питанията( Тихомир Велев примерно ми е направило впечатление, че е отзивчив и се опитва да помогне на хората. Вероника и тя), но масовката им е през бъбрека. А личното ми мнение е, че тези форуми трябва да изпълняват тази цел - да насочват, помагат, предлагат четиво и т.н. Иначе представи си като отидеш на доктор и той ти отговори - “Я. Ми пий ве  - кот намериш. И иди прочети зако иде реч. Образовай се малко, к’о ми идваш тука без да си се ерудирал по темата”

Carbohydrate

16.08.17
09:53

казано от Guy Fawkes на 16.08.17, 09:44:

Как ще не е социална помощ?  Че то самото влизане в него, търсене/ писане/ питане показва, че човекът има мерак да промени нещо  Съгласен съм, че се превръща в затворена общност, ма то туй май е дерт на всеки форум.  Неколцина съфорумници са доста отзивчиви и отговарят на питанията( Тихомир Велев примерно ми е направило впечатление, че е отзивчив и се опитва да помогне на хората. Вероника и тя), но масовката им е през бъбрека. А личното ми мнение е, че тези форуми трябва да изпълняват тази цел - да насочват, помагат, предлагат четиво и т.н. Иначе представи си като отидеш на доктор и той ти отговори - “Я. Ми пий ве  - кот намериш. И иди прочети зако иде реч. Образовай се малко, к’о ми идваш тука без да си се ерудирал по темата”

да, ама на практика, виждаме, че същият Тихомир и Вероника на въпрос: “Дайте ми някаква програма”, ги препращат към четене на статии (образоване), което ти казваш, че не е ок))

16.08.17
10:02

Е..монтьорът няма да ми оправи колата без пари.. 😄, но ще ми даде мнение за гориво, марка масло, как да го сипвам и т.н.

16.08.17
11:16

казано от Dymag на 12.08.17, 22:36:

Днешната тренировка много добре и се отрази, с общ обем от 12 силови, 12 L to HS, 12 забивания на големия камък, 5 тюлена, 5 повдигания от вис под успоредката до свещ с краката нагоре (като HS с опрени рамене на успоредката), 5 повдигане на торса с J-набиране с широк хват, 5 L to planche, 5 J-набирания с раменен и 5 ниския вариант на L to planche, т.е. обиколих по-тежките движения на единици до 5-ци. Лакътя “пищеше” на силовите с широк хват и на L-овете от опора на успоредката.

Здрасти, ще дадеш ли малко разяснения по движенията, че ми е интересно какво правиш. Какво е тюлен ? Също така на кое казваш J-набиране ?
12 L to HS - това е л-сит до хендстенд на успоредка тъй ли ? Предполагам 5 L to planche е пак л-сит до планч на успоредка ?

16.08.17
15:02

Здрасти 🙂
Тюлен е коремно, но не на лост, а на напряко на хоризонталната (маймунска) стълба, което позволява да се легне върху нея след коремното и да се изпълни хиперекстензия. Различното е успоредния хват и затрудняването от заобикалянето с тялото на обикновено по-дебелата напречна тръба, а хиперекстенията си е за разнообразие

...нещо не ми излиза клипа от vbox-a. Ето директен линк

L to ... не съм снимал, но тук намерих че съм давал примери L to ... цък

А тук го прави Иван П. от форума, с изправяне на ръцете

J-набиране е набиране с хоризонтален на земята торс (глава и седалище на една височина), и повдигнати вертикално нагоре крака. Положението наподобява буквата .J (представи си че точката преди буквата е главата). На широките хватове повдигам торса на всяко повторение, набирам и отпускам, на раменните го задържам по време на цялата серия.

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.17 15:29.

16.08.17
15:31

Мерси за разясненията, набирането го знам и него, просто никога не съм се сещал че това е J 🙂 тюлен-а също е як. Явно заради полягането по корем ли да идва името, много интересно 🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.08.17 15:47.

16.08.17
22:57

Днес зала не правих - разминаха се плановете и се разходих до площадка на Титан в Пловдив, в парк, в мисля че се води жк.Младежки хълм. За първи път виждам уреди на Титан без боя по лостовете, само на метал, неръждавейка. Супер!
Та стана хубава тренировка - пих бира, говорих си с един дядо, закачаха ме дечурлига, засрамих някакъв необщителен бабаит с маймунджилъци, намерих и мятах камък, вярно, по-лек от нужното, кляках, скачах и т.н. Направи ми впечатление че всички клякаха, независимо един от друг, видя ми се необичайно. Овен това всички тренираха кръгово, с редуване на дърпане, бутане и клекове - направо за момент реших че съм си на домашната площадка 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.17 23:00.

19.08.17
23:44

От време на време не е лошо да описвам по някоя тренировка, нищо че разликите между отделните такива са малки. Днес тренирах на “домашната” ми площадка - с удобни ми лост и успоредка, хоризонтална стълба, подбрани камъни, след една работна седмица в Пловдив, т.е. използвах удобството на познатото и изградения навик за ширини, дебелина и т.н. да обиколя нещата по начин, който да е хем щадящ, хем да покрива основните неща. Не съм особено доволен от липсата на някакъв обем от по-прости неща, но мисля за сега да задържа така.
Ще я опиша подробно:
1.
4 х редуване на силово с L to HS, силовите с различен хват (тесен, раменен, широк и подхват)
5 повдигане на камъка със забиване в земята с диагонален суинг
2.
4 х редуване на 2 силови с 2 повдигания на тялото от вис под упоредката с опрени рамене до свещ с краката нагоре - ей това не съм го виждал или снимал, а трябва, защото е лесно - има четири опорни точки - на хват и рамене и “отваря” за други движения, като L to HS
5 повдигане със забиване на камък
3.
6 силови с пускане от лоста за смяна на хвата - с тесен, раменен, широк, подхват и по едно на страна с тесен смесен
6 L to planche
5 изхвърляния на камъка със суинг назад
4.
Същото като 3. но с ниския вариант на L to planche и камъка напред
5.
4 силови с различен хват
4 прехвърляния на камъка над лоста
6.
5 тюлена - по 1 на всички възможни ширини на хват
5 повдигане на торса от опора на успоредката с прави ръце до стъпване на нея
7.
5 повдигане на торса с J-набиране на широкия
5 от моите кофи - L->flying ass->planche->предна с мах
8.
5 J-набиране със задържане на J-to на раменен
5 повдигане със забиване на камък

Да бях повдигнал някое “възможно/невъзможно” и някоя “пружина” и щях да съм обиколил всичко, но лакътя ми се обади още на 5. и реших да го щадя. Обема не е чак толкова малък - само силовите, да речем, са с общ брой 28.

22.08.17
22:31

Днешната
1.
кенче бира
2.
5 тяга на лост с тесен надхват (от положение J изправяне на тялото нагоре отвесно и връщане до J, с прави ръце)
5 flying ass със стъпване върху успоредката
10 български клек, на крак
1 силово с тесен надхват
1 L to HS
3.
5 чистачка с раменен надхват, на страна
5 спускания на краката към корема, от опора върху успоредката с опрени рамене и крака нагоре (свещ)
10 румънска тяга на един крак СТ, на крак
1 силово с раменен
1 L to HS
4.
5 тяга на лост с широк надхват
5 flying ass със стъпване върху успоредката
10 отпад с ритник напред, на крак
1 силово с широк надхват
1 L to HS
5.
5 J-набиране с подхват
5 кофи на една тръба с подхват пред тяло, но използвам мах, така че крайното положение да е нещо като planche, което не го задържам - минавам само през него динамично. Нещо като задни кофи с мах, но на една тръба и с подхват.
10 странични напади, на страна
1 силово с подхват
1 L to HS
6.
5 J-набиране с успореден хват
5 кофи “топка” - със задържане на седалището високо през цялото изпълнение
5 комбинации: отпад, прибиране на крака, румънска и отскок с високо коляно, на крак
1 силово с тесен смесен, на страна
2 L to HS
7.
5 чистачка с тяга с успореден хват на края на успоредката (ляво-дясно-тяга)
5 L to planche
10 жабешки отскоци напред - долу ги приземявам до пълен клек
1 силово с раменен, с отсичане - т.е. почти пълен вис
1 L to HS
8.
5 “пружина”
5 спусната кофа до нисък planche
10 клек с отскок на място
1 силово с подхват
1 L to HS
9.
5 обратни кофи
5 кофи

Написано изглежда много, но не е - движенията са разнородни, бройките са малки, почти няма повтаряне на упражнение и не бързах за никъде

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.08.17 22:50.

25.08.17
23:40

Чака ме Враца, после Монтана, Плевен, Бургас - няма прибиране. В Монтана, Враца и Бургас зная къде да тренирам, в Плевен не помня да съм бил скоро.
Днес, обаче, си тренирах на домашната, след 2 дена пропуск. Няма да я описвам, беше горе долу като предишната, но в кръговете се редуваха успоредни с пронирани хватове, съответно “тюлени” със силови и краката бяха заместени изцяло с “камък”.

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.08.17 01:29.

26.08.17
20:29

Днес по-спокойна тренировка от вчерашната, с общ обем 16 силови, 4 L to HS, 4 L to planche, 4 спусната кофа до нисък planche, 9 разни експлозивни изхвърляния на големия камък, каквито до сега, с него, не бях пправил - доста се бях притеснил да не се контузя и я карах внимателно на по 3 изхвърляния в серия, 5 тюлена и 6 минути планк, разхвърляни в тренировката на по 30 секунди в единично задържане през почти всяко движение - и това е ново. Лично аз смятам че планка е малко надценен. Тренировката беше след около час и половина колоездене.

28.08.17
23:45

Днес кацнах във Враца (където и гарга не каца). Много красиви тези скали наоколо - направо ти пълнят душата, голяма красота. Тази природа ако беше в град в някоя друга държава, щеше да процъфтява ... въпреки пустиняците :Р
А аз май днес тренирах с археологически паметник. Гледам го този камък, доста тежък за размерите си, все едно е от олово, стои си в тревата до площадка на Титан (с боядисани лостове - ужас), гладък - супер камък. Мятам, мятам, по едно време се навеждам и гледам надписи по него, от тия - чертичка натам, насам, триъгълник и т.н. Но никой не ми направи забележка, даже деца след мен се опитваха да го вдигнат, гледайки ме с възхищение. Много ми се радват децата навсякъде. А на площадката, само чичковци (дори за мен чичковци) и дечурлига - среден вариант няма. Много деца във Враца - дано са бъдеще за този град с красива природа, а не само за ваканцията при баби и дядовци.

29.08.17
09:41

казано от Dymag на 28.08.17, 23:45:

Днес кацнах във Враца (където и гарга не каца). Много красиви тези скали наоколо - направо ти пълнят душата, голяма красота.

Ти обаче не си гарга, а орел и щом скалите те кефят е ясно, че не си какъв да е орел, а скален орел 😄

29.08.17
23:05

Аз обаче разбрах защо “във Враца гарга не каца” 🙂 Не е защото където има орли, няма гарги или защото във Враца няма мърша.
През началото на миналия век, тогавашния министър на лова и горите нарочва гарваните за вредители за посевите и на полезния дивеч, като яребици и фазани. Администрацията даже издава наредба, всеки мъж между 12 и 45 години да предаде в съответната община два чифта крака или 10 яйца от гарванови птици. След няколко години врачанските ловци с гордост посочили че са първенци, като са предали над 4000 чифта крака и яйца от този “враг номер 1”. Пресата веднага ги “нахранила”, че най-голямата гордост на Врачани е че във Враца гарга не каца, което е останало като шеговита фраза и до днес 🙂
Днес на лостовете във Враца тренирах аз, две 11-12 годишни момиченца и една 40 годишна жена, а на камъка ми са издълбани “Y” и “//” - разгледах го. До вчера не бях тренирал с надписан камък.

Мнението беше редактирано от Dymag на 29.08.17 23:09.

30.08.17
09:27

Нещо като в Китай...учениците всеки ден е трябвало да предават по една чаша пълна с мухи,щот са вредители))))Както и изтреблението на врабчетата,защото  и те са вредители.
Много напредничаво-резерват от край време...

30.08.17
22:28

3 силови с тесен надхват
2 L to HS
5 странични забивания на камък - като удар с чук

3 силови с раменен
3 вис с опрени рамене до свещ върху успоредката
5 изхвърляния на камъка назад

3 силови с широк
4 L to planche
5 изхвърляния на камъка напред

3 силови с подхват
1 с тесен надхват
4 спусната кофа до нисък planche
5 странични забивания на камъка (лек е за централни)

1 силово с тесен смесен, на страна, общо 2
1 с подхват
1 с широк
4 повдигане на торса със стъпване върху успоредката с прави ръце
5 изхвърляния на камъка назад

5 “пружина” под успоредката
5 кофи от моите - предна, повдигане на коленете, flying ass до planche и пак
10 клек с отскок на място със задържане на клека в долно положение

5 J-набиране с успореден
5 кофи “топка” - с високо задържане на седалището по време на цялото изпълнение
10 отпад с ритник напред, на крак

15 коремни
15 кофи на една тръба зад тяло

1 силово
1 L to HS
5 набирания зад врат
5 кофи

Може и да е имало още нещо.

31.08.17
23:47

Браво на тези учени, които стигнаха до истината -> Цък на най-после - истината! Аз се чудех защо понякога имам мускулна, а то било заради твърде малко бира 🙂
В момента се поправям

Днес

5 чистачка с повдигане на тялото до свещ от вис (ляво, дясно, повдигане)
5 вертикална чистачка (от положение подобно като за human flag, въртене на краката нагоре и надолу)
5 изхвърляне на камъка назад
1 силово
и през два кръга по 10 мокри кофи - един път задни, един път предни
Всеки кръг беше с различен хват на лоста за чистачката и силовото - тесен, раменен, широк и подхват
и 1Х
1 силово с тесен-смесен, на страна
2 L to HS
5 чистачка с повдигане на халки
5 повдигане на торса от опора на успоредката с опрени рамене от вис до свещ
1 силово с раменен
1 L to HS
5 обратни кофи
5 кофи
заговорих се с едни момчета и показвах

Днес имаше доста хора на лостовете във Враца. Даже един беше дошъл с “българска торба” и жена си ... разбира се, занимаваше се с торбата 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 31.08.17 23:49.

31.08.17
23:55

🙂 Имаш интересни наименования на упражненията или поне аз не ги знам на български. Чистачките звучат много яко 🙂 Обратните кофи са корейски кофи, или просто обикновени но с обърнат хват  ?

01.09.17
01:02

Чистачка ... май по я знаят като часовник и за това съм виновен аз. Ето какво е:

Обратни кофи са вис под успоредката с глава надолу и крака нагоре, и на практика, набиране от това положение.

06.09.17
00:16

Свърши се тя, Враца, но, въпреки че не е много “спортно”, е по темата за храненето.
Рядко зле е града от към предлагането на кухня. Готвено, вечер, не може да се намери, където и да е, включително и най-обикновена супа, въпреки че в града имаше чужденци, за които би представлявало интерес. Няма никакъв подбор на продукти, като попаднах и на задушени картофи с масло и чесън, които се задушават в течен маргарин, а не в масло - все им е тая, водят го масло. Цените са прекалено високи, порциите са големи, но са на принципа “сипи повече от помията на прасето”. Съответно масово “на прасетата” им остава храна по чиниите, която, надявам се, не отива за следващ клиент. Музикалното оформление е от най-добрите години на златния орфей + “Бяла роза” или Ала Погачова за завършек на вечерта. Въобще, толкова са назад в предлагането, че просто не разбирам за кой е предназначено това предлагане. И защо са такива цените? А хората са готини, просто мисля че не са в час и я карат по някаква заварена ситуация. Съответно получих хранително разстройство от пържен шаран и три дена не знаех къде съм.
Трудно ми беше да си обясня, защо нещата не са такива, каквито предполагат да са тези природни и исторически забележителности. Сега си го обяснявам с това, че хората сами си пречат или не могат да приемат че някои неща зависят и от тях, а не само от скалите наоколо.
Лоша Враца 🙂

06.09.17
15:31

Една дума:
Северозапад....

10.09.17
01:01

Няколко дена в София, но с много работа и с малко време. Тренировките ми бяха много кратки, само със силови, тюлени, разните L to ... на успоредката, камък, крака - всичко на къси серии и набързо, колкото да се движа за деня. Утре ... т.е. днес, пътувам за Бургас.

17.09.17
21:45

Я, колко време е минало. В Бургас бях на пернишка сватба в Меден рудник - булката от там, младоженеца от Перник. Класика 🙂
Дадох си почивка 4 дена и установих, че старите травми, без спорт, се влошават “зверски”. За 4 дена без спорт ми трябваха 2 дена раздвижване, имам в предвид тренировки за деня, за да не ме лимитира прецаканото ми сухожилие на дясната ръка. Не беше толкова зле преди краткото прекъсване, което си е направо никакво, но влошаването се оказа сериозно. Затова, никакви почивки повече!
В самите тренировки изтеглях тежките единици накрая на кръга, за да съм сигурен че хубаво съм загрял/разтегнал ръката. Лека загрявка с ръкомахане и мачкане на проблемни места не върши работа, дори и да е половин час, но така се получава.
Вече знам и къде по Българското черноморие има природа и чисто море ... как да кача няколко снимки в мнение?
ПС: А, то стана така 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.09.17 21:45.

19.09.17
22:59

Вече зная кой е най-не спортуващия град - Плевен. Тук всички са музиканти, артисти, художници, гейове, учат азиатски езици, занимават се с екзотични, модерни и екзистенциални неща, разбират от всичко и няма “кьорав” мускул по местното население. Кошмар! Даже има мъже с коса до кръста, разбира се, кльощави. Няма лостове, няма зали ... то има някъде, но никой не знае - не се занимават с такива работи. Въобще, тук са много над тези неща - дребни, незначителни и персонални 🙂
Чудя се дали да напиша че всички тук са много готини или да напиша че всички тук са малоумни. Факт е че са добри ... то за лошотия и агресия трябва и мускул
Втори ден без спорт :(

Bart Simpson

19.09.17
23:01

Съотнесено наблюдението ти към това, с което са известни плевенчанки, на момците явно не им се налага да ги впечатляват......

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.09.17 23:02.

20.09.17
22:34

Дам, Плевен, спортно, буквално се е сринал през последите 20 години, и защо да е различно като спорта и спортните съоръжения не са важни тук, но се инвестира в краткосрочни шумотевици, като „От бай Дико до „Тико, тико…” - фест на духовата музика, който тече в момента.
Между другото, кмета на Плевен се казва Георг Леонидов Спартански, а в хотелската ми стая, на стената, има една единствена картина, прикачвам ...

Мнението беше редактирано от Dymag на 20.09.17 22:54.

Деян

20.09.17
23:20

казано от Dymag на 20.09.17, 22:34:

а в хотелската ми стая, на стената, има една единствена картина, прикачвам ...

Ами казват ти: ” Ние сме тук и сме готови.....действай” :-)))))

21.09.17
09:25

казано от Dymag на 20.09.17, 22:34:

Между другото, кмета на Плевен се казва Георг Леонидов Спартански...

Забележи обаче баща му как се казва. 😄

21.09.17
09:34

Това че има повече хора които се занимават с изкуство и музика, е много по добре от това единствената им цел да е лост за набиране. Ти правиш разни заключения от 1-2 дневни посещения. Основния проблем на Плевен е големия отлив на млади хора последните години. Там най-много се усеща понеже е голям град.

21.09.17
09:53

казано от Dymag на 19.09.17, 22:59:

Няма лостове, няма зали ... то има някъде, но никой не знае - не се занимават с такива работи. Въобще, тук са много над тези неща - дребни, незначителни и персонални
Чудя се дали да напиша че всички тук са много готини или да напиша че всички тук са малоумни. Факт е че са добри ... то за лошотия и агресия трябва и мускул
Втори ден без спорт :(

https://www.google.com/maps/place/”Калинчовата+площадка”+за+уличен+фитнес/@43.4073958,24.6305346,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipM8hodzBVRSMber2Xbh45A7ToAZdTR7pzI1wIuf!2e10!3e12!6shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipM8hodzBVRSMber2Xbh45A7ToAZdTR7pzI1wIuf=w392-h294-k-no!7i3264!8i2448!4m5!3m4!1s0x0:0xbc836b90f230a5bf!8m2!3d43.4073958!4d24.6305346?hl=en-US
не съм от Плевен, ама айде със здраве и другия път по-леко с обобщенията.

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 21.09.17 09:53.

Bart Simpson

21.09.17
10:39

казано от kaloyan на 21.09.17, 09:34:

Това че има повече хора които се занимават с изкуство и музика, е много по добре от това единствената им цел да е лост за набиране. Ти правиш разни заключения от 1-2 дневни посещения. Основния проблем на Плевен е големия отлив на млади хора последните години. Там най-много се усеща понеже е голям град.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.09.17 11:25.

21.09.17
10:45

По официалните статиските, но нека не наводняваме дневника.

21.09.17
19:13

Наводнявайте спокойно. И без това правя изводи, които може пък и да не са верни, след няколко дневно наблюдение. В случая обаче май са верни, не че го искам: Цък <- кой го е писал това “развитие на подрастващи направления”? Да напишат спортно развитие на младежта! И цък <-Леонидов е наш човек, обаче дали е на тези, които отпускат средствата
Калинчовата и тя е арт - в бяло, зелено, червено 🙂 Другата седмица ще я посещавам, че се прибирам за 2-3 дена. Иначе, поне по улиците на пешеходната част на Плевен е пълно с младежи

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.09.17 20:46.

22.09.17
11:30

Хм...88-90 година имахме по две бригади всяка година в Плевен.Яки побоища ставаха там,щот всеки втори беше от спортно училище-тогава май бяха два броя.)))))))))Никакви лиготии ,само як мариз)))

Деян

22.09.17
13:03

казано от nervak на 22.09.17, 11:30:

щот всеки втори беше от спортно училище

.....и със сигурност щот софиянци не са били безразлични към плевенчанки :-)))))

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1