Хранителен режим за мускулна маса

19.01.16
19:22

Здравейте, аз съм на 15 и съм 60 кг. 188см Напоследък доста отслабнах и това е защото спрях да приемам необходимите за деня ми калории. Започнах да ходя на фитнес от една седмица и искам да натрупам мускулна маса. Ето го и моят режим.
СУТРИН: 400грама кисело мляко (обезмаслено)  или някакъв плод
ОБЕД:Две филии пълнозърнест хляб и домашна супа
След тренировка: салата и месо или плодове
Вечер:3 варени яйца (махам само на 2 от тях жълтъка) и салата плюс малко луканка. Моля дайте съвети ще съм много благодарен :)

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.01.16
12:39

Вместо кисело мляко може да си вземеш извара с банан, ако имаш блендер още по-добре, пасираш ги и става като крем. Яж повече яйца например добави още едно сега, след 15 дни още едно и така докато станат 7-8 поне и не изхвърляй жълтъците те са богати на полезни мазнини, които са ти нужни. Също така вкарай повече въглехидрати от ориз или други варива и картофи.

20.01.16
16:36

казано от Aesthetic Un на 20.01.16, 12:39:

Вместо кисело мляко може да си вземеш извара с банан, ако имаш блендер още по-добре, пасираш ги и става като крем. Яж повече яйца например добави още едно сега, след 15 дни още едно и така докато станат 7-8 поне и не изхвърляй жълтъците те са богати на полезни мазнини, които са ти нужни. Също така вкарай повече въглехидрати от ориз или други варива и картофи.

А варените яйца с какво да ги комбинирам?  Салата от домати става ли

Мнението беше редактирано от Сашо Иванов на 20.01.16 17:06.

20.01.16
17:39

казано от Сашо Иванов на 20.01.16, 16:36:

Аз лично си ги правя на омлет за закуска, добавям им или малко сирене, или кашкавал. Иначе няма никакъв проблем да ги ядеш варени в салата от домати и други зеленчуци.

20.01.16
17:43

казано от Aesthetic Un на 20.01.16, 17:39:

казано от Сашо Иванов на 20.01.16, 16:36:

Аз лично си ги правя на омлет за закуска, добавям им или малко сирене, или кашкавал. Иначе няма никакъв проблем да ги ядеш варени в салата от домати и други зеленчуци.

A луканката става ли?

20.01.16
17:50

Ти не ядеш нищо, най-много да свалиш още с това хранене. Значи или месо ядеш или плодове - WTF ???
Стани сутрин, направи си една стабилна закуска(около 700-800ккал си е стабилна за теб), след това повтори още един-два пъти и си готов. Не дръж на това дали ще ядеш някаква вафла или пък няма да си набавиш достатъчно протеин според някоя статия , или нещо такова. На твоите години това ти е последна грижа.
Класика си е овесени ядки с мляко + няколко яйца за закуска. Примерно 100гр овесени ядки с 400гр кисело мляко + 3 яйца са ти към 850ккал и отгоре, зависи колко големи са яйцата. Като хапнеш малко месо през деня + каквото има във вас и вече си готов. Много важно е да кажеш с какъв бюджет разполагаш :)

20.01.16
19:41

казано от satisfaction на 20.01.16, 17:50:

Ти не ядеш нищо, най-много да свалиш още с това хранене. Значи или месо ядеш или плодове - WTF ???
Стани сутрин, направи си една стабилна закуска(около 700-800ккал си е стабилна за теб), след това повтори още един-два пъти и си готов. Не дръж на това дали ще ядеш някаква вафла или пък няма да си набавиш достатъчно протеин според някоя статия , или нещо такова. На твоите години това ти е последна грижа.
Класика си е овесени ядки с мляко + няколко яйца за закуска. Примерно 100гр овесени ядки с 400гр кисело мляко + 3 яйца са ти към 850ккал и отгоре, зависи колко големи са яйцата. Като хапнеш малко месо през деня + каквото има във вас и вече си готов. Много важно е да кажеш с какъв бюджет разполагаш :)

Еми бюджета ми е доста стабилен
Сандвичи сутрин добър вариант ли са ако е домашен (задавам глупаеи въпроси но съм новак и ми трябват съвети)

Мнението беше редактирано от Сашо Иванов на 20.01.16 19:42.

20.01.16
23:32

След като имаш възможности, значи си доста по-напред от голяма част от хората :) Това е хубаво, но вече всичко зависи от теб.

Когато си избираш храна, се питай дали ти доставя нужното количество калории, дали има достатъчно протеин в нея и, разбира се, дали ти е вкусна :)
Тази тема ти е едно страхотно начало, така че прочети я, опитай се да съставиш някакъв режим и пиши пак http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Аз пак ти казвам, че нямаш нужда от нещо, което да спазваш 1 към 1 на твоите години. Просто си направи 2 стабилни хранения на ден, които да си спазваш, като спокойно може дори всеки ден да сменяш храната, като гледаш като калории и качество да е д/г еднаква. Дадох ти пример за някаква закуска, защото е доста бърза и лесна за правене и хубава :) Спокойно може да ядеш и всичко друго, което е описано в темата. Друго такова хранене може да ти бъде 100гр ориз с 200гр месо, примерно. Така ще имаш около 1500-1800ккал вече, зависи какво е месото(пилешко/свинско), които + храната, която имаш във вас, ще са ти достатъчни.
Направи си дневник, следи какво правиш и като усетиш(най-вероятно след няколко месеца), че спираш да качваш с тази храна, започваш да увеличаваш.

21.01.16
15:24

казано от satisfaction на 20.01.16, 23:32:

След като имаш възможности, значи си доста по-напред от голяма част от хората :) Това е хубаво, но вече всичко зависи от теб.

Когато си избираш храна, се питай дали ти доставя нужното количество калории, дали има достатъчно протеин в нея и, разбира се, дали ти е вкусна :)
Тази тема ти е едно страхотно начало, така че прочети я, опитай се да съставиш някакъв режим и пиши пак http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Аз пак ти казвам, че нямаш нужда от нещо, което да спазваш 1 към 1 на твоите години. Просто си направи 2 стабилни хранения на ден, които да си спазваш, като спокойно може дори всеки ден да сменяш храната, като гледаш като калории и качество да е д/г еднаква. Дадох ти пример за някаква закуска, защото е доста бърза и лесна за правене и хубава :) Спокойно може да ядеш и всичко друго, което е описано в темата. Друго такова хранене може да ти бъде 100гр ориз с 200гр месо, примерно. Така ще имаш около 1500-1800ккал вече, зависи какво е месото(пилешко/свинско), които + храната, която имаш във вас, ще са ти достатъчни.
Направи си дневник, следи какво правиш и като усетиш(най-вероятно след няколко месеца), че спираш да качваш с тази храна, започваш да увеличаваш.

Мерси много

25.01.16
14:58

Горе долу успях да си създам някакъв режим :
Сутрин: овесени ядки и 400грама кисело мляко и банан
Обяд: 2 филии пълнозърнест хляб домашна супа и салата
След тренировка:100грама извара и луканка
Вечеря:3 варени яйца салата от домати

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.16 15:00.

Я вземи да сложиш нещо в чинията, че с тия похапвания като първокласник не знам как ще станат нещата. :)
Обядът е особено впечатляващ... (giggle) ...супа с малко хляб. Дай малко по-сериозно.

Към всичко това добави сирене, кашкавал, масло, сурови ядки, маслини и зехтин... и още доста мръвки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.16 15:10.

25.01.16
15:11

казано от Кольо Пияндето на 25.01.16, 15:10:

Я вземи да сложиш нещо в чинията, че с тия похапвания като първокласник не знам как ще станат нещата. :)
Обядът е особено впечатляващ... (giggle) ...супа с малко хляб. Дай малко по-сериозно.

Към всичко това добави сирене, кашкавал, масло, сурови ядки, маслини и зехтин... и още доста мръвки.

А друго да променям ли

25.01.16
18:23

казано от Сашо Иванов на 25.01.16, 15:11:

казано от Кольо Пияндето на 25.01.16, 15:10:

А друго да променям ли

Да увелича ли храната вечер и закуската ми добра ли е?

25.01.16
22:18

[quote author=”Сашо Иванов”]
Здравейте, искам да попитам какво е хубаво да се яде в училище. Във вкъщи ям стабилно за закуска но когато огладнея си взимам бисквити белвита. Добър вариант ли са??

Вчера пробвах тази рецепта - http://www.bb-team.org/articles/5087_nauchi-se-da-gotvish-palachinkite-na-roni и ми се струва, че е перфектна за твоята нужда - става лесно и бързо, няма да ти се подиграват, че носиш домашна манджа в даскало, по-добра от купешките изделия, може да разнообразяваш с различни плънки, а е хубава и без плънка, сладък начин да си пробуташ дневната доза от досадните яйца. :D 2 кокоши яйца на 1 добре узрял банан. Купи си пакет от 100 или 200 наелонови торбички по 1 или 2 литра от някой супер, да пренасяш палачинките в тях.

25.01.16
23:02

Здравей, аз 12-ти клас бях 60 кила, почнах да тренирам и да ям по диета 2 месеца преди абитурентския. На него бях 75 кила(малко се бях пренавил хах), затова и качих повечко мазнинки.С две думи, не съм бил много по-различен от теб, затова ще се опитам да ти дам няколко съвета.Като за начало се опитай да ставаш по-рано(като за първа смяна), така до 11 часа вечерта имаш 16 часа време, като разделиш храненията и ако приемем че ти трябват 2000 калории ти стават 400кал(тва са ти 2-3 филии хляб и 1 пържола)на ядене през 3 часа, което си е постижимо.Не си споменал, но недей да мислиш за добавки.На твоите килограми можеш да си набавиш всички вещества без проблем.Забелязвал съм също, че като си разпиша храните за деня предварително, ям повече и ги спазвам, отколкото като ям каквото дойде.Другия плюс, е че ще можеш да съгласуваш с това какво се готви в вас(гледам че хапваш хляб, въглехидрата няма да ти е проблем, гледай да имаш извара постоянно в вас, разучи я и в комбинации с различни храни за да не ти е суха, примерно плодове).Вафли и такива сладки подобни хапвай, но по-малко, не толкова че ще надебелееш а за да изградиш навика от рано(същото и за зеленчуците, не е задължително да е салата и само морков или краставица също е ок - това за навика).И последно, като цяло менюто на един човек, особено на твоята възраст, не е много разнообразно, затова си записвай храните и срещу тях калории/протеин/въгл/мазнини, това ще ти помогне при съставянето на диета и ще видиш че 400 кал(70гр бадеми) на ядене, не са толкова много :) Дано да съм ти бил полезен. Поздрави

Мнението беше редактирано от 5ър на 25.01.16 23:07.

26.01.16
14:12

казано от 5ър на 25.01.16, 23:02:

Здравей, аз 12-ти клас бях 60 кила, почнах да тренирам и да ям по диета 2 месеца преди абитурентския....

Мерси за добрата информация. И да доста си ми полезен :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.16 14:40.

26.01.16
14:13

казано от Debel Lebed на 25.01.16, 22:18:

Вчера пробвах тази рецепта - http://www.bb-team.org/articles/5087_nauchi-se-da-gotvish-palachinkite-na-roni и ми се струва, че е перфектна за твоята нужда...

Благодаря много

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.16 14:40.

26.01.16
14:37

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.01.16 14:38.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1