Амбицираното "Старче"

Прескочи до:

03.02.16
19:02

Здравейте,  след не знам колко години инкогнито присъствие в сайта и наизустяване на повечето дневници и статии, реших най- сетне да се пробвам с един дневник.
На 36 години съм, почти 37, доооооста поотпуснат, с доста сланинки по себе си. Имам някакви сериозни амбиции да се постегна и се надявам дневника и хората тук да ми помогнат,или... най- малкото мотивират.
Последните 2-3 седмици съм на нещо като ВМ НВД режим, но в неделя ме пипна някакъв вирус и се тъпча с хапчета и нямам никакъв шанс за диета или тренировка.
Тренирам предимно вкъщи, ако съм сериозен поне 2-3 месеца, може да има и зала 1-2 пъти седмично. За да вляза във форма, тренирам всяка мускулна група веднъж в седмицата и...с риск да ме линчувате, за момента не тренирам крака. Докато свикна с кардиото ще е така, пък и... не са ми слабост :). Да врътна още няколко седмици и ги почвам и тях.
В момента съм 123 кг. и доста ми понатежават, лятото бях около 110, дори и малко надолу и...мисля си, че нещо между 103 и 110 ще е добре за мен. Искам и под 100 да сваля, но никога не съм бил слабичък и не знам дали ще успея.
Мерки ще взема тези дни, макар че не знам с какъв метър да си премеря голямото шкембе:(.
Та тренировките ще са:
Ден 1: Гърди и кардио.
Ден 2: Гръб и корем.
Ден 3: Кардио.
Ден 4: Ръце.
Ден 5: Рамене и корем.
Ден 6: Кардио.
Кардиото в дните със силова ще е 20-25 минути, а в дните за кардио- 40 минути.
След около месец- два ще сменя програмата и ще има и крака, измислил съм го, но малко да вляза във форма. Проблем е, че много обичам да готвя и то мнооооооооооого вредни и вкусни неща и... с това не знам как да се преборя. Искам и да престана да се меря всеки ден, че това ми е голям проблем. Най- много веднъж седмично.
Бих могъл с часове да пиша, но искам да видя как изглеждат нещата отстрани и тогава да дописвам, че май писането не е лесно като четенето.
Утре се надявам да съм добре и да отчета нещо тук. Ще гледам да пиша всеки ден и да има резултати. Мисля 1 ден в седмицата да приемам въглехидрати, или по- скоро поне едно хранене, на което да ям всичко и евентуално тогава и алкохол, ако има повод, а поводи...винаги има. Но ще мина само на винце и...така.
Хайде, толкова засега и утре... подробен отчет.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

03.02.16
19:13

“Старче”, здравей! Ти ако си старче, значи аз съм старица. :D Успех с постигането на целите! (F)

ДЕН- 1- 123кг.

Благодаря!
  Днес съм малко по- добре и имаше тренировка. Всъщност забравих да спомена, че тренировките ми са само сутрин и само на гладно. Пробвал съм и други варианти, но този за мен е най- добър.
  Много пот се изля от мен, може би все още имам някаква температура, но като за моите възможности се получи някаква що- годе прилична тренировка.
  Днес е ден за гърди и кардио:
1. Лежанка горна част с дъмбели- 3x10- 27,5 кг.- тежестта навсякъде ще бъде за единия дъмбел.
2. Флайс на същия наклон- 2x12- 17,5 кг.
3. Хоризонтална лежанка с дъмбели- 3x10- 27,5 кг.
4. Флайс на хоризонталната лежанка- 2x20- 17,5 кг.
  Кардио на велоергометър- 15 минути с постоянна скорост около 25- 27 км. Исках да бъде поне 20- 25 минутки, но след лежането няколко дни и хаповете, много се изпотих и задъхах и...така.
  Всички повторения ги правя с не много бързо темпо и в горна точка задържам, за момента, докато свикна, ще правя само чисти серии, пък дори и със смешни килца, не че после ще направя чудеса:).
Добавки:
  Преди тренировка: 2 гр. Л- карнитин база, течна форма, 5 гр. глутамин и доза от добавка, съдържаща 7 гр. Левцин, 2 гр. Глутамин и 2 гр. Цитрулин малат. За момента я пробвам вместо BCAA и в интерес  на истината нещата, които се говорят, че Левцина е най- важен от самото BCAA, може и да излязат истина, поне за мен. Вече съм на половината кутия и мога да кажа, че съм доволен. Ще го пиша като BCAA, за да не му правя реклама с името.
  Та тези неща ги изпих 30 минути преди тренировката.
  Веднага след тренировката: 5 гр. Глутамин и доза от въпросното “BCAA”. 30-ина минутки по- късно една препълнена мерителна лъжица Изолат- около 40гр.
  Вечер преди лягане ще взимам по 2 гр. Л-карнитин тартрат в таблетна форма.
  Ако ми се сторят малко мазнините, с някое хранене ще взема 5- 10гр. Омега- 3.
  Храната за днес:
  За работа съм си взел огромна салата от: Домати, Айсберг, маслини, Сирене и доволно количество зехтин. Също така и 450 гр. (в сурово състояние) Свински каренца на тиган.
  Това ще бъде хапнато на 3 равни порции, съответно в 11,00ч., в 14,00ч. и в 17,00ч. Вечерята ще бъде към 20,00- 20,30ч. и най- вероятно ще е горе- долу същата, че ми остана от месцето и мисля да си го приготвя довечера.
  Мисля да си купя няколко килца Свински гърди и врат и като приготвям пържолки, 50% от тях да бъдат по- мазнички.
  Най- удобно и бързо ми е на тигана, ама май става малко като препържване на мазнинката и ще гледам да мина на вариант скара или фурна.
  Яйца също ще има, но не всеки ден. Само не знам как ще ги правя в масло, без да се позапържи маслото:).
  Това май е всичко. Ще гледам да няма похапвания, междинни хапки и т.н. Мисля да се меря всеки 7-ми ден, който всъщност е почивен. Меренето ще е само сутрин на гладно. Днес е ДЕН 1. Дано има три и даже четирицифрени бройки на дните:).
  Това е от мен засега, нищо друго не се сещам да напиша, пък и май стана доста дълго. Отивам да ям, че закъснях вече. Лек ден на всички.

Мнението беше редактирано от "СТАРЧЕТО" на 10.02.16 11:24.

04.02.16
14:51

Като ти гледам състоянието и работните тежести, бих те посъветвал да бягаш далеч от сплит, флайс, горна лежанка и нетрениране на краката.
Едни 3 тренировки седмично за цялото тяло, с две упражнения за големите групи и по едно за средните и малките, ниски повторения и колкото можеш тежко без компромис с техниката, са ти напълно достатъчни.

В интерес на истината бих искал да сваля някое и друго килце и тогава да се захвана с нещо по- сериозно. Просто да посвикна с храната и тренировките. Не че сега смятам да съм несериозен:). Мислиш, че трябва да кача работните тежести, за да правя такава програма ли? Имам някаква идея за след месец- два, но пак бягам от 3 тренировки седмично. Пак съм замислил нещо с 6 дни тренировка на 1 ден почивка.

04.02.16
16:18

Ако чакаш да свалиш някое кило, пък тогава да почнеш по-сериозно ще си седиш дебел дълго време. Да не говорим, че за човек като теб 6 тренировки са нещо толкова излишно, колкото за мен да се придвижвам с волска каруца. Нямаш нужда от отделен ден нито за ръце, нито за рамо, нито за гърди. Нямаш нужда от по 3-4 упражнения за такива мускулни групи. Нямаш нужда от всекидневно кардио ако се храниш без излишък и чисто и тренираш силово(макар и според възможностите си).
Но това си е твоя работа, аз само ти посочвам къде бъркаш генерално още на старта ;)

ДЕН- 2


  Здравейте с днешна дата. Да се отчета как е положението днес.
  Добавките са си същите преди и след тренировката, а самата тренировка беше за гръб и корем. Ето я и нея:
  1. Гребане.
  2. Мъртва тяга.
  3. Повдигане за трапец.
  Тези три упражнения ги правя така- взимам 80- кг. щанга, правя гребането и после, без да оставян щангата на земята, правя и другите упражнения. 3 серии x 10 повторения.
  4. Гребане с подхват- 3x12- 80кг.
  5. Повдигане за трапец- 3x25- 80 кг.
  За корем имаше 2 упражнения в суперсерии:
  1. Наклони встрани- 3x25- 10кг.
  2. Сгъване на краката към гърдите- 3x25
  Като между сериите за корем почти нямам почивка. Принципно и между другите упражнения почивам малко. Тренировките ми са около 40- 50 минути и то заедно с кардиото.
  Храната за днес: Огромна салата от: Домати, Айсберг, Сирене и Зехтин+ 500гр. Свински каренца с малко врат. Това ще бъде изядено в 11.00, 14.00 и 17.00 часа, вечерята ще е подобна.
  Забравих да спомена, че пия 4-5 литра вода на ден. Кафе, цигари и тем подобни неща не употребявам.
  Това е за днес. Приятен ден на всички.

Бих те посъветвала да си вземеш DHEA, защото след 30-тата година производството му намалява драстично :)

Ами в интерес на истината, засега добавките са тези, които съм описал. По- нататък ще взема едно бърнърче, даже знам какво. Мисля да си взема тези дни едно Витарго, за да имам някакви въглени. Само за след тренировка. Може даже и само по половин дозичка да вземам.

05.02.16
18:56

казано от Севдалина Тасева на 05.02.16, 17:31:

Бих те посъветвала да си вземеш DHEA, защото след 30-тата година производството му намалява драстично :)

Е, и?

ДЕН- 3
 

  Здравейте, чак  сега стигнах да пиша, че днес почивах и имаше разходка и пързалка в планината.
  Тренировката беше само 30 минутки кардио, но беше с добро темпо и с разходката движението за днес е супер. Добавките са както всеки ден. Храната досега е: Свинска кавърма, салата, маслини, малко сирене и кашкавал. Това за две хранения. Довечера съм навън, надявам се да се огранича на някое и друго свинско месце и 1-2 чашки бяло вино. Това е засега. Приятна съботна вечер на всички.

ДЕН- 4


  Здравейте, снощи вечерта се оказа малко по- сериозна, отколкото си мислех, че ще бъде, но станах рано и направих тренировка. Не съм спал повече от 4-5 часа и това си оказа влияние, но все пак си направих сериите.
  Тренировката беше за ръце:
  1. Френско разгъване- 3x10- 40кг.
  2. Сгъване с крив лост за бицепс- 3x10- 40кг.
  Правя ръце само в супер серии.
  1. Това упражнение не знам как се нарича, от полулег, ръката е изправена и се спуска към другото рамо. Дано ме разберете- 3x10- 12.5кг.
  2. Концентрирано сгъване- 3x10- 12.5кг.
  И последна супер серия:
  1. Кик-бек- 3x12- 12.5кг.
  2. Чуково сгъване, като него го правя с една ръка и плъзгам дъмбела по тялото, в посока към брадата, така го усещам по- изолирано, но пък се работи с по- малки тежести- 3x12- 12.5кг.
  Добавки: Както обикновено, храната ще се разбере по- късно. Това е засега.

ДЕН- 5


  Здравейте, да се доотчета за вчера: Храната беше на ниво, свинско месце и салатки+ доста маслинки.
  Положението днес:
  Тренировка- рамо и корем:
  1. Раменни преси с дъмбели- 3x10- 27.5кг.- тежестта навсякъде е за единия дъмбел.
  2. Повдигане от наклон за задно рамо- 2x12- 17.5кг.
  3. Повдигане за предно рамо- 2x10- 12.5кг.- Тук в горно положение извъртам дланта нагоре.
  4. Странично вдигане за рамене- 2x10- 12.5кг.
  5. Арнолд преси- 3x10- 22.5кг.
 
  Корем: Сгъване на краката към корема от края на лежанката в супер серия с навеждане встрани с дъмбел 10кг. Това 3 пъти x 25 повторения, без почивка между сериите, всичко на екс.
  Добавки: Както винаги- 30 мин. преди тренировката доза BCAA, доза Глутамин и 2гр. течен Л- карнитин база. След тренировката доза BCAA и доза Глутамин, 30мин. по- късно 40гр. Изолат. Преди лягане ще има 2гр. Л- карнитин тартрат, таблетна форма.
  Храната за днес: 400гр. истинска кайма,смес, направена на тиган с 4 яйца+ голяма салата домати, айсберг, сиренце и зехтин- това ще бъде изядено съответно в 11.00, 14.00 и 17.00 часа. Вечерята ще бъде към 20-20.30ч. и ще се състои от свински гърди около 200гр. и салатка. Грамажите са в сурово състояние.
  Купих си доволно количество свински гърди и каре и тези дни ще карам на тях. Грамажите на салатите и зехтина не меря, като с последния гледам да не прекалявам. Засега е това, ако се сетя нещо, ще го добавя по- късно.
  Лек ден и успешна седмица на всички.

ДЕН- 6


  Здравейте, да се поотчета и за днес. Добавки- същите, както всеки ден. Тренировката беше кардио- 30минути с добро темпо.
  Храната за днес е: Голяма салата от домати, айсберг и зехтин+ свински гърди. Сиренето и маслините отпаднаха, тъй като храната е доста мазна, просто не стигнах да направя и някое каренце и останаха само гърди за днес. Вечерята мисля да е риба тон, за да е по- диетична. Тези дни мисля да преосмисля някои неща и 1-2 седмици да пробвам с повече пилешко и риба и мазнините да са от масло и евентуално може и някакво таханче. Но ще изкарам поне още няколко дни така и после ще го мисля.
  Утре ми е почивен ден и ден за мерене, ще видим как е положението. Лек и приятен ден на всички.

ДЕН- 7- 119.5кг.


  Здравейте на всички. Днес завършвам първата седмица и ми е почивен ден. Добавките са: След ставане доза Глутамин+ 40гр. Изолат, вечерта- 2гр. Л- карнитин тартрат, таблетки.
  Храна- За деня съм си взел голяма салата от айсберг, подправена със зехтин и 400гр. кайма смес, направена на тиган с 5 яйца. Това ще бъде за 3 хранения, вечерята ще я мисля по- късно, но ще е най- вероятно 200гр. филе от риба тон в собствен сос+ салатка. Мисля вече да избягвам сиренето в салатите, доколкото мога. Следващата седмица мисля всичко да е горе- долу същото откъм добавки, тренировки и храна.
  Чувствам се добре, силата е паднала, но пък си правя всичко запланувано и за момента нямам оплаквания, кота съм и доста стриктен в изпълнението на упражненията. Храната ме държи сит през цялото време, нямам някакви желания за сладко, въглени или каквото и да било. Днес мислех да направя 1- 2 по- стабилни хапвания, но ги отлагам за петък, че вечерта съм на рожден ден. Само се чудя дали поне в един ден седмично да не включа въглехидрати, или най- малкото в едно хранене, когато се очертава повод и евентуално нарушаване на режима. Принципно мога да държа и без зареждане, снощи цяла вечер четох за пореден път из сайта мнения дали да има зареждащ ден и... все още не съм решил. Храната ми е достатъчна, всеки ден имам между 600 и 800гр. месо, за момента се храня доста еднообразно, но пък ми харесва, не е имало момент, в който да се чувствам гладен, пък и на всеки 3 часа, 3 часа и половина имам хранене. Нямам междинни похапвания, нямам дегустации на гозби или е тъй да бръкна в хладилника и да взема парче кашкавал или каквото и да било.
  Стана дълъг поста, знам че е мнооооого рано за каквито и да било обобщения, но... това са си просто размисли, които се надявам да не ви отегчат и да не са безкрайно глупави. 3.5кг. за първа седмица и то при нормално хранене е добре, надявам се покрай водата да е заминал и някой микрограм мазнина. Ще гледам да коригирам храната и тренировките така, че да не губя повече от килограм на седмица, но трябва до изчакам още една- две поне, за да имам някакво реално виждане на нещата и да правя корекции.
  Лек и успешен ден на всички.
  Само да добавя, че в момента хапвам и е много вкусно, беше ми свършил кимиона и подправих каймата с куркума, черен пипер, кориандър и в последния момент, за да не прегаря- доволно количество чубрица. Станало е уникално вкусно.

Мнението беше редактирано от "СТАРЧЕТО" на 10.02.16 11:23.

10.02.16
11:32

Разнообразявай храната . Еднообразието не води до нищо добро. С две ръце подкрепям написаното от Hinks по темата . Глутаминът според мен е излишен . DHEA вероятно няма да ти се отрази зле , според това което съм чел . Левзея макс на Cvetita Herbal също е нелош избор за подобряване на тонуса, а и е силен адаптоген. Едва ли на тези килограми се чувстваш страшно тонизиран . Успех !

10.02.16
11:36

Защо глутамина да е излишен?

10.02.16
11:41

казано от nervak на 10.02.16, 11:36:

Защо глутамина да е излишен?

Такива са наблюденията ми . Поне за мен трябваше да приемам доста завишена доза, за да усетя подобрено възстановяване. Един комплексен продукт като EAA да речем,  би бил много по-полезен според мен :)

Радвам се, че имам коментари в дневника, пък нищо, че са само негативни. Може би наистина съм на някакъв грешен път, чета по доста пъти нещата и ги обмислям, но това не значи, че съм прав. Добавките за момента са това и за мен начина, по който ги приемам е добър и ги усещам доста добре. Все пак вземам под внимание всичко, което ми казвате и може да има корекции.
  Явно високите ми килограми и малките тежести, с които тренирам, правят впечатление на всички ви,но... нали затова съм тук, да пооправя нещата, доколкото мога.

10.02.16
13:53

казано от ME4O_TURIST на 10.02.16, 11:41:

Такива са наблюденията ми . Поне за мен трябваше да приемам доста завишена доза, з

Аз пък понеже рядко взимам каквито  и да било  добавки,точно глутамина ме е карал да стане тренировката много леко...Ама от 2 пъти надали бих бил сравнение...

ДЕН- 8


  Здравейте, да разкажа как е положението днес.
  Тренировка: Гърди и кардио:
  1. Горен лег с дъмбели- 3x10- 27.5кг.- килограмите навсякъде са за единия дъмбел.
  2. Флайс на същия наклон- 3x12- 17.5кг.
  3. Хоризонтална лежанка с дъмбели- 3x10- 27.5кг.
  4. Флайс на хоризонтална лежанка- 3x12- 17.5кг.
  Кардио- 20 минути велоергометър с добро темпо.
  Цялото това нещо почти без почивки, 50 минути със загрявката и кардиото.
  Добавки- както всеки ден.
  Храна- Салата от айсберг, зехтин и доста маслини+ 750гр. котлети на фурна, това за 3 хранения, вечерята ще е салатка и 200гр. филе от риба тон в собствен сос. Снощи хапнах така и ми беше много добре. Вземам 750гр. месо, защото са котлети и като махна костите да остане прилично количество.
  Засега толкова от мен, приятен ден на всички.

ДЕН- 9


  Здравейте, днес тренировката ми беше гръб и корем:
  1. Гребане с дъмбел- 3x10- 32.5кг.
  2. Гребане с щанга- 3x10- 80кг.
  2.1. Мъртва тяга- 3x10- 80кг.
  Двете упражнения са в суперсерия, без да оставям щангата.
  3. Гребане с подхват- 3x12- 80кг.
  4. Обръщане с щанга- 2x10- 50кг.
  Корем: Сгъване на краката към корема от ръба на лежанката+ Навеждане встрани с 10кг. Това в суперсерия- 3x30 без почивка между суперсериите.
  Добавки: Свърших добавката с Левцина, за която бях писал в началото, сега преди и след тренировка ще пия BCAA+ по една доза преди и една след SAA- това са аминокиселини от пашкули на копринени буби и от доста време им се каня, всички други добавки си остават, единствено сега в тези добавки липсва Цитрулин, но ще видя как ще е и ако трябва, ще добавя.
  Храна: 700гр. Свински котлети на фурна+ голяма салата от айсберг с доста маслинки и... олио... Едва сега видях, че ми е свършил зехтина, а вече бях накъсал салатата и...сложих много мъничко олио. Днес ще си взема зехтин.
  Това е за днес. Довечера съм на рожден ден и вечерята се надявам да е пак някакво месце и салатка... може и чашка вино с някое филенце, но това ще се изясни по- късно.

ДЕН- 10


  Здравейте, вчерашния рожден ден беше доста по- тежък, отколкото го бях замислил и днес ми е почивен ден. В момента съм на работа, от сутринта съм само на един протеин и...нямам никакъв апетит. Не че съм препил, но пийнах концентрат и вкарах и въглехидрати и... сега ми е ужасно тежко. След малко ще отскоча да си взема една салатка и някакво месце, че не си сготвих за днес.
  Не ме притеснява снощното нарушаване на режима, защото заредих и поотпуснах малко, пък и не гоня срокове. Точно това искам, да не се притеснявам от всяко прегрешение и да приемам нещата като диета, а искам да е начин на хранене. Утре е ден за ръце и продължавам напред. Следващата седмица аз имам рожден ден, така че ако кантара не покаже нещо много фрапиращо, ще има пак отклонение, но пак в рамките на едно хранене.

ДЕН- 11

  Здравейте, днес тренировката беше за ръце, само суперсерии:
  1. Френско разгъване- 3x10- 40кг.
  2. Сгъване с крива щанга за бицепс- 3x10- 40кг.
  1. Разгъване с дъмбел от полулег за трицепс, като дъмбела се спуска към противоположното рамо- 3x10- 12.5кг.
  2. Концентрирано сгъване- 3x10- 12.5кг.
  1. Кик- бек- 3x10- 15кг.
  2. Скотово с дъмбел- 3x10- 15кг.
  Добавките са си същите. Храна: 5 яйца в масло към 11 часа и сега ще има около 600гр. печено пилешко с доста салата за следващите 3 хранения. Това е, няма нищо за отбелязване.

Теди Илиева

14.02.16
15:36

Колко си висок?

Висок съм 1.80.

Теди Илиева

14.02.16
16:26

казано от  на 10.02.16, 11:22:

Само се чудя дали поне в един ден седмично да не включа въглехидрати, или най- малкото в едно хранене, когато се очертава повод и евентуално нарушаване на режима.

Подкрепям идеята да имаш един ден в седмицата, в който да си позволиш повече въглехидрати, различни от салата. Въпреки, че дърпа назад от към сваляне, чисто психологически помага при дългосрочен режим. Само опитай допълнителните калории в този ден да дойдат от картофи, ориз, някой и друг плод, домашен сладкиш, мед вместо захар....в смисъл недей да правиш мръсен ден. Сигурно сам си стигнал вече до извода, че е добре освен да свалиш килограми, да превъзпиташ вкусовете си и да се ориентираш към по-здравословна храна. Иначе рискуваш йо-йо ефект. В тази връзка овкусяваш салатата със студенопресован зехтин, а не с олио, нали?

За височината те питах, за да се ориентирам къде се намираш в момента. Действително ти е тежко положението, но с постоянство и упоритост можеш да се справиш. Чакам с нетърпение да ти приключи встъпителния месец, който си си наумил. Истинската работа и сериозните резултати ще дойдат, когато започнеш да тренираш крака. Ако си сглобил програма, която да включва крака, пусни я да я разгледаме и обсъдим, ако имаш желание. Приеми критиката спокойно. Тук тя е предимно градивна и добронамерена.

Стискам палци с целите!

cRossfit

14.02.16
17:07

Според мен изолираните движения нямат място при теб.По-добре биха ти се отразили само базови тренировки,които обхващат големите мускулни групи и съответно са предпоставка за горене на повече калории.С една дума не се занимавай със сплитове.

Като завъртя още някоя и друга седмица, ще сменя програмата, просто искам да посвикна с редовните тренировки и с мускулната треска. Нямам за цел да е точно след месец, по- скоро когато нямам ефект от тренировките в момента. Тренирам доста интензивно и мисля, че храната, добавките и тренировките ми биват, макар че досега май на никого не са му харесали.
  Когато включа и краката, големите мускулни групи ще ги тренирам по два пъти седмично, като ще има тежки и леки тренировки, съответно с 6- 8 повторения и 10- 12 повторения, за краката 8- 10 и в леките около 15. Ръце и рамене ще тренирам веднъж седмично, както досега и повторенията ще са както в момента. Почти всичко ще е в супер серии, с изключение на краката. Още известно време ми трябва да я дооформя програмката и да я напиша тук, принципно знам каква ще бъде, но има още малко за дооправяне.
  Храната мисля да е както сега, като от днес започвам да въртя източниците на протеин, че нещо само на свинско започнах, а всеки ден трябва да има различен белтък. Добавките ще си останат същите, като малко по- нататък ще има бърнър. Знам какъв ще е и как ще го пия, но затова... след няколко седмици. Преди писах, че ще взема Витарго и го имам вече, но ще изчакам с него, макар че ще вземам по половин доза само след тренировка. Ако имам застой, ще включа 2- 3 дни в седмицата на по- високи въглехидрати и по- ниски мазнини. Тези неща не ги бях описал всичките, защото са за напред във времето.
  В общи линии е това, ако има нещо неясно- питайте. Единствено измервания няма да направя преди да стигна 110кг. За никъде не бързам и дори кантара да не мърда стремглаво надолу всяка седмица, се надявам да не се откажа. Всичко подлежи на промяна, така че бих се радвал на мнения и... може след време да има и някое положително.

14.02.16
17:21

Прави ми впечатление, че говориш в бъдеще време: ще направя това, само да минат няколко седмици и т.н.
Всъщност, ти си решил какво да правиш. Успех и само напред! И все пак, ако искаш, послушай хората, които са коментирали по-нагоре. Приятелски съвет. (F) За хубаво са го казали.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.16 17:28.

Пак казвам, че вземам под внимание всичко, което ми се пише. Прочитам нещата по няколко пъти. Не искам да изглежда, че не си вземам бележка. Говоря в бъдеще, че съм решил, но не съм твърдоглав и винаги мога да променя нещо, по съвет на някого оттук. Не чакам своя “понеделник”, от който да започна. Започнах преди 11 дни и се чувствам супер, вече съм в програмата и не изчаквам нищо, раздавам се на 100% и се надявам да има и резултати. Просто имам планове и за по- нататък, а дали ще се променят... нямам представа. Чета дневниците тук, вземам по нещичко ценно за мен, радвам се на успехите на всички и... така.

ДЕН- 12


  Здравейте, днес е ден за рамене и корем. Упражненията бяха следните:
  1. Раменна преса с дъмбели- 3x10- 27.5кг.- килограмите навсякъде са за единия дъмбел.
  2. Повдигане от наклон за задно рамо- 2x12- 17.5кг.
  3. Повдигане за предно рамо със завъртане на дланите нагоре в горна позиция- 2x10- 12.5кг.
  4. Повдигане на дъмбели встрани- 2x10- 12.5кг.
  5. Арнолд преси- 3x10- 22.5кг.
  Корем- Сгъване на краката към гърдите от ръба на лежанка в супер серия с навеждане с дъмбел 10кг. встрани, това без почивка 3x30.
  Добавките- както обикновено. Храна- Печено пилешко със салатка от домати, айсберг и зехтин, това за четирите хранения.

ДЕН- 13


  Здравейте, днес сутринта трябваше да правя кардио, но остана за вечерта, че сутринта се появиха разни неотложни неща. Добавки- същите. Храна- пилешки бутчета и салатки с домат и краставица. Малко ми е тежко тези дни от толкова много храна и си мисля да мина на по- чисто месо и може би храненията да станат с едно по- малко.
  В момента сутрин си пия добавките покрай тренировката, после протеина към 9 часа. След това около 500- 600гр. месо+ доволно количество салатка ги разпределям на 3, съответно в 11, 14, 17часа. Вечерята е към 20-20.30ч. и е пак месце със салатка, като в повечето дни е риба тон. Понякога, когато съм вкъщи, едното хранене се състои от 5 цели яйца в масло.
  Може би ще мина на по- чисто хранене и ще включа бърнър по- рано от заплануваното, за да имам сили и енергия да си правя тренировките. До ден- два ще го измисля. Няма да меря грамажи и тем подобни, меря само месото в сурово състояние и имам представа с колко зехтин си подправям салатата. Малко съм като на кръстопът и се чудя какво да правя, надявам се да уцеля правилното за мен. Може би просто трябва да продължа още така и да видя докъде ще стигна. Ще гледам още утре да кажа какво съм решил, но наистина ми е тежичко и имам чувството, че хапвам доста.

Мнението беше редактирано от "СТАРЧЕТО" на 16.02.16 18:18.

ДЕН- 14


  Днес ми е почивен ден, снощи направих едно кардио на пътека в една зала и сега нещо ме заболват краката, нали съм тежък, а направих 20мин., от които 15 интервално. Храната за днес е: Свинска кайма- 600гр. на фурна+ салатка, това за трите хранения през деня, вечерята ще е нещо подобно. Тези дни ще намаля храненията с едно и ще поизчистя мазните храни, че нещо много ми падна силата. Не знам от какво е, но предполагам е от храната. Ще мина на 600- 700гр. пилешко или някакво друго чисто месо, малко сурови ядки ще вкарам и салатките си остават, но с по- мъничко зехтин. На 7 дни ще правя един с някакво умерено количество въглехидрати. Ще започна и бърнърче и...така. Водя дневника от две седмици, но се храня така повече от месец и нещо не ми се отразява добре, въпреки че обичам много месо. Когато съм на малко мазнини и въглени имам много повече сила, а и имам чувството че едва ли не ръцете ми пораснаха за един месец с това хранене, а не това е целта. Почивните дни ще напазарувам и започвам. Но сега тренировките и храната си вървят.

17.02.16
19:30

Теглил ли си се да провериш дали килограмите падат?

ДЕН- 15


  Да, мерих се, 118 съм в момента, но пак казвам, не ми е комфортно и ще сменя малко храненето. Тренировката беше за гърди, както всяка тренировка, просто имам много работа и нямам време да пиша. Добавки- същите, храната- 600гр свински гърди+ салата за през деня, вечеря- риба тон+ салатка. Съжалявам, но за днес толкова.

Здравейте, тези дни нямам никакво време да пиша, днес направих малко гръб и... няколко дни ще са нетренировъчни, защото ще пътувам и няма да имам никаква възможност за упражнения. Просто пътуването малко ме изненада и тръгвам неподготвен, пък и няма да имам достъп нито до зала, нито ще имам много свободно време. Много се ядосах, но... не зависи от мен. Ще се върна най- вероятно сряда и... така. Надявам се тогава да започна да правя подвизи, че ще съм доста поотпочинал, поне физически. Храна... даже не искам и да гадая... ще се преценява на място. Сигурно няма и да пиша тук, че ще съм само на мобилен нет, а едва ли ще се пробвам да пиша от телефона. А и надали ще има нещо за описване.

Теди Илиева

19.02.16
20:34

Безаварийно пътуване!

Ако ти остане време сутрин или вечер в хотелската стая можеш да се раздвижиш с лицеви, планк, напади, бърпи.... упражнения със собствено тегло. За 20 минути става страхотна тренировка. Вариант е да ги групираш и изпълниш в няколко кръгчета с кратки почивки между тях.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.02.16 20:41.

Здравейте, не съм писал няколко дни, но имах едно пътуване, което пък завърши с рождения ми ден, след това имаше едно гости на едни приятели, че им се роди детенце, а те са далеч и беше за няколко дни и... абе режима никакъв го нямаше. Сега обаче съм зареден и готов, вчера направих една тренировка за гърди, а днес за ръце, че правим едни ревизии в службата и има доста работа и имам мускулна треска на раменете и от части на гърба.
  Днес тренировката:
  1. Френско разгъване- 3x9- 40кг.
  2. Сгъване прав с дъмбели- 3x9- 22.5кг. - тежестта навсякъде е за единия дъмбел.
  1. Разгъване с дъмбел зад врата- 3x10- 12,5кг.
  2. Концентрирано сгъване- 3x10- 15кг.
  1. Френско с дъмбели- 3x12- 15кг.
  2. Чуково сгъване- 3x15- 15кг.
  Всичкото в супер- серии с почти никакви почивки между тях.
  Добавки:
  Преди тренировка- 2гр. Л- карнитин База, 5гр. Глутамин, 10гр. SAA, 5гр. BCAA- Това 40мин. преди тренировката. Веднага след тренировката- 5гр. Глутамин, 10гр. SAA, 5гр. BCAA. 30мин. след това 40гр. Изолат. Преди лягане ще има 2гр. Л- карнитин Тартрат. Храненето в 17.00 ще бъде нови 40гр. Изолат.
  Храна: 400гр. свинско каре на фурна с кисело мляко и подправки, става мноооого крехко, от години само така го пека, салата от 1бр. айсберг с прилично количество зехтин. Това е за храненето в 11.00 и 14.00. В 17.00 40гр. Изолат. Вечерята ще бъде зелена салата и 200гр. филе от риба тон в собствен сос.
  На кантара скоро няма да се кача, но понеже тези дни позаредих с въглехидрати, тренировката беше доста интензивна и тежичка, поне за мен. Напомпах се добре и след като се изкъпах ръцете все още бяха понапомпани и реших да ги премеря, макар че съм казал че мерки ще има чак на 110кг. Та 30мин. някъде след тренировката ръката беше малко над 49см., което ми вдъхна кураж и чувството, че не съм на диета да отслабвам, а съм на режим за сваляне на мазнини. Макар че ръцете са ми безкрайно мазни, както цялото тяло, има някакви мускулчета. Не бях мерил нищо от 2- 3 години.
  Това е засега. Понапазарувах си стабилно и се надявам да постегна режима.
  Късния следобед ще гледам да вмъкна няколко супер- серии за корем.

Здравейте,
  Днес е ден за кардио. Направих 30мин. на велоергометъра с доста добро темпо.
  Добавки: 40мин. преди тренировка- 2гр. Л- карнитин база, 5гр. Л- глутамин, 5гр. BCAA, 10гр. SAA. Веднага след тренировката- 5гр. Л- глутамин, 5гр. BCAA, 10гр. SAA. 30мин. след това- 40гр. изолат.
  Храната за деня: 450гр. свински каренца на фурна и салата от 1бр. айсберг с доста зехтин. Това ще бъде изядено в 11.00 и в 14.00, в 17.00 ще има 40гр. Изолат. Вечеря- 200гр. филе от риба тон в собствен сос с купа зелена салата със зехтин.
  Замених храненето в 17 с протеин и се чувствам добре, за момента ще бъде така, че като хапна и тогава 200гр. някакво месце и ми става тежко. А месото пак гледам да не е по- малко от 600- 700гр. в сурово състояние.
  Засега ще е така. Чувствам се добре и ако си спазвам режима ще има сваляне. Понамалих мазнините и имам повече сила, колкото и абсурдно да звучи. Зареждащ ден ще има, но ще гледам да е на 7- 10 дни, ако има застой... по- често.

Здравейте, Честит Трети Март на всички.
  Днес за съжаление съм на работа и...  всичко живо почива и пътува нанякъде, а аз... бачкам. Сутринта нямаше тренировка, днес ще е почивен ден и от утре си продължавам по план. Храната ще е около 500гр. свинско за през деня със салатка от марулка и зехтин, а вечерята ще е 200гр. риба тон и салатка, най- вероятно от доматки. Хайде да побачкам, че доста задачки съм си оставил за днес, че уж по- малко ще ме занимават с обичайните глупости.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1