Креатин?

Нямам опит с никакви добавки, но от 3 месеца се занимавам много интензивни фитнес тренировки(всеки ден с програма която усещам като подходяща за мен) и реших да пробвам. Препоръчаха ми единствено креатин, взимайки предвид възрастта ми(16години), защото правилнито хранене в големи количества било напълно достатъчно за набавянето на протеини, въглехидрати, аминокиселини и други вещества с алтернатива добавки.
Чудя се обаче дали няма някакви отрицателни въздействия върху подрастващия ми организъм(пак казвам на 16 години съм).
Целта ми е качване на маса.

За пълен новобранец е напълно безсмислено :) Креатина ти е най-малкия дерт ;)

Като казвам 3 месеца фитнес имам предвид, че от толкова се занимавам толкова интензивно. Иначе от година и нещо много активно ходех и на лостове, понякога и на фитнес. 179 сантиметра съм висок, 73 килограма...

Дефинирай “интензивни”. Хранителните добавки нямат странични ефекти и няма да спрат растежа на 16-годишния ти организъм.

26.02.16
16:26

Никакви хранителни добавки не му трябват на тази възраст. Могат да му нанесат изключително неблагоприятни последици върху ендокринната система, която е неукрепнала- чисто абстрактна възможност да се случи :)

27.02.16
01:15

пий бирена мая по добре, пък креатин си вземи след време, ако е нужно

А поне каква е дневната доза креатин при всекидневни тренировки някой може ли да каже моля?

Дали в някоя от двете чудесни статии за креатина има информация по този въпрос?

04.03.16
20:33

Ооо , да ! Особено в онази , в която пишеше, че не пречи да се приема без прекъсване :D

ME4O_TURIST, одобряваш или не казаното в статията?
За четящите тази тема може и да не стане ясно.

https://examine.com/faq/do-you-need-to-cycle-creatine/

Кратко, изчерпателно и ясно :D

05.03.16
03:57

Ок, адмирации за Десимир , че е систематизирал доста информация, но също толкова лаконично и ясно ми отговорете:Ако детето ви е на 16, дали ще му позволите да приема дългосрочно креатин под каквато и да е форма ?

05.03.16
08:53

На този етап - да.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.03.16 08:56.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1