Домове за деца § доброволчески дейности: Пловдив, Благоевград, Павликени, Варна, Лом, Враца и др.

Т. Тодорова

07.03.16
12:58

Здравейте.

Не съм сигурна, че това е правилният раздел, но вярвам, че ако не е, модераторите ще бъдат така добри да ме поправят :)

Попаднах на една инициатива, в която съм много ентусиазирана да се включа (и ще го направя още на 19-ти този месец).

Бих искала да поканя и тези от вас, които имат възможността и желанието, също да го направят, защото смятам, че такъв контакт може да промени нечий живот из основи.

Повече за инициативата: ЦЪК.

07.03.16
13:34

Преди години (10+), когато членувах в АБМП (Асоциация български детски и младежки парламент), в частност  в Доброволческата служба, последната се занимаваше точно с това. Посещавахме различни домове в София, контактувахме с децата, играехме, четяхме книжки и т.н. Срещахме голямо неодобрение от страна на служителите там, защото те смятах, че така децата се подлъгват, т.е. влияе им зле, вместо обратното (в което, за съжаление, има резон). Трябва да знаеш, че това наистина, наистина е много, много трудна и отговорна задача, контактът с такива деца (такива в смисъл “растящи в дом за деца без родителска грижа”) е изключително труден. Изискват се неимоверни усилия, за да се осъществи успешно, камо ли да се поддържа. Колкото по-големи са децата, логично, толкова по-трудно е. Някакви приятни неща се получиха при мъничките дечица, при по-големите беше почти абсурдно. За съжаление Доброволческата служба не просъществува достатъчно дълго, за да бъдат постигнати стабилни резултати. Дано тази кауза да има успех.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.03.16 13:41.

Т. Тодорова

07.03.16
14:53

Същите неща ме притесняват и мен - виждала съм и безнадеждни, и разочаровани, наранени деца, травмирани и опропастени, но съм виждала и такива, които са напредвали бързо в развитието си, което е довеждало до сдобиване с дом и възможност за нормален живот.

Някакъв шанс е по-добре от никакъв, но наистина, ако някой поиска да се занимава с такова нещо, трябва да може да го нарече своя кауза.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1