Всичко хубаво изисква време !

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.05.16
17:26

казано от Маргарита Манева на 17.05.16, 15:40:

Не мисля, че Европа е толкова строга относно ГМО. А дори и да не те притеснява това, мен лично би ме притеснил факта, че екстракцията на маслото става с химически разтворител.
Съжалявам, че ще те разочаровам още веднъж, но лененото масло също не е добър източник н омега 3.
Моят личен избор би бил на продукти с омега 3 би бил: омега 3 масло от водорасли. крилово масло, рибено масло...в този ред, с изключение на рибеното, тъй като стомаха ми не се спогажда с него.

Маргарита, напротив, законите против ГМО са много строги и глобите са много сериозни във Франция. Поради тази причина и Европа не иска стоки от Щатите (този въпрос сега е актуален), именно поради различните навици на хранене и различните закони, в това число ГМО, хормони и антибиотици.

Що се отнася за омега 3, според мен лененото масло е ОК. Аз съм по-скоро на рибено, но понякога си взимам и ленено за разнообразие. Когато в храната ми присъства риба (доста често се храня с риба) не приемам никакви омега 3 допълнително. Аз не наблюдавам проблеми със стомаха. Може би трябва да пробваш някоя друга фирма производител?! :)

17.05.16
17:43

За ГМО-то - ако беше толкова строго, гиганти акто Нестле щяха да са out of business. ;)
Лененото масло, както писах по-горе, не се пие за разнообразие. Съдържа алфа линолеева киселина, която е напълно безполезна докато не се конвертира в DHA и EPA. По-голямата част от хората не я конвертират. Освен това лененото масло е про-естрогеново, ако хормоните, които поемаш, са от нещата, които следиш.
Рибено масло съм пробвала в няколко варианта - не е моето. Първо че имам неприязън към него поради това, че не консумирам риба; второ, организма ми дава сигнали, че не го обработва добре и е безполезен приема му. :)

18.05.16
10:17

Всяко олио подходящо за термично ползване  се обработва с хим.реактиви...Иначе след всяко готвене ще имаме смес по-близка до безир ,от колкото до мазнина за консумация.Щом те притеснява толкова рапицата,макар за мен лично причина няма...ползвай за по-груби цели царевично или от гроздови семки олио-и двете са неутрални като аромат и вкус.

19.05.16
13:53

Тренировката за вчера - гръб и бицепс.
Набирания с 40 килограма помощ 3x8 2x4
Дърпане на лост от седеж - 4x12 (с 30 кг)
Повдигане на тежест от земята (deadlift) - 4x8 (с 60кг)
Повдигане на щанга за бицепс от изправено положение 4x12 (с15 кг)
Повдигане на гири от седнали положение отделно за всяка ръка 4x12 серии за всяка ръка с 6кг. Опитах и с 8кг, но още ми е трудно.
След това завърших с 45 минути на велоергометъра.
Храна :
Закуска - 3 яйца
Обяд - салата от червен боб, пушена сьомга, рукола и домат. Кисело мляко с банан за десерт
Следобед -куест бар (протеинов)
Вечеря - таглиатели със зеленчуци и къри, една наденичка и шиш от телешко месо. Бях толкова изгладняла. За десерт изядох 2 блокчета черен шоколад линдт. Много храна... Достигнах до 1850 калории...

20.05.16
12:28

Здравейте,
Искам да се похваля !!! :DВчера бях много стриктна с храненето и изпих поне 4 литра вода и чай. Тренирах push тренировка (гърди, трицепс и рамене) като направих по 2-3 упражнения за всеки мускул. Не съм правила никакво кардио като изключим бързо ходене пеша около час и половина.
Сутринта се събудих и тежах с 600г по-малко !!! 8-) :D

Мнението беше редактирано от Stefi на 20.05.16 12:44.

20.05.16
19:46

Току-ще направих 45 минути кардио на пътеката във фитнеса. Сега моят приятел ме кани на ресторант. Аз изгладнявам !!! Дайте ми сила да премина това изпитание... :(

Защо приемаш ходенето на ресторант като изпитание?
В менюто няма само торти и кока кола. От теб зависи какъв избор ще направиш. :)

21.05.16
08:20

казано от Вероника Налбатска на 20.05.16, 22:57:

Защо приемаш ходенето на ресторант като изпитание?
В менюто няма само торти и кока кола. От теб зависи какъв избор ще направиш. :)

Трудно е във Франция да се отиде на хубав ресторант и да се храниш здравословно. Като започнем с виното, продължим със сосовете, невероятния хляб, десертите... Колата и тортите не ме изкушават така както виното например и ястията с морски деликатеси... (В повечето случаи заляти със сос на базата на сметана или масло).
Както и да е. Вчера се отпуснах и пих доста бяло вино. За останалото бях разумна и си поръчах риба без сос. За десерт хапнах само половин порция шоколадов сладолед. Днес е нов ден... Подготвям се след малко за тренировка за крака и корем. Ако не вали ще бягам. Хубав ден на всички !!! :*

21.05.16
23:45

И какво му е на виното???Да не изпиваш 2 бут.?

22.05.16
08:34

казано от nervak на 21.05.16, 23:45:

И какво му е на виното???Да не изпиваш 2 бут.?

Алкохолните напитки са празни калории... От време на време не пречи, разбира се. Иначе не, изпих половин бутилка, което никак не е малко. ;)

22.05.16
13:33

Здравейте,
Не знам как е времето при вас, но вчера тук беше един невероятен летен ден. И решихме да отидем на един атракционен парк веднага щом видяхме слънцето. Така всичките ми планове за сериозна тренировка и хранене отидоха на вятъра. Пихме бира, ядохме сладолед.
Храна за деня :
Закуска : кафе, овесени ядки с кисело мляко, фъстъчено масло и една лъжица мед с едно варено яйце
Обяд - палачинка с яйце, шунка и кашкавал
Следобяд - бира, сладолед....
Вечеря - салата и една чаша червено вино
После спах като бебе. Толкова се бях изморила и съм си легнала в 10 се събудих към 10. Закусих в 12. Днес обаче времето е поройно и тренировката няма да ми се размине. :)
Ще се опитам да направя някакво клипче в залата, за да ви покажа как изпълнявам упражненията, но не обещавам. До после и хубав ден (следобед вече) на всички. :*

23.05.16
17:18

Здравейте,

Вчера направих една страшна тренировка за крака, толкова страшна, че днес като си седя на дупето и ме боли. (wasntme)

Тренировка
Клекове : 1 серия 20 (20кг), 4 серии 10/8/8/6 (55кг), 1 серия 20 (20кг)
Напади с 40кг щанга 4 серии по 10 с всеки крак
Хип тръст с 30 кг - 4 серии по 10 повторения
Бедрено сгъване 4*10 като между всяка серия правех по 30 вървежни Напади със собствено тегло
Завърших тренировката с 3 серии по 1.15 минути планк.

Храна :
Закуска : палачинка от 1 яйце, 100г кис мляко и 35г овесени ядки. Всичко това смесено с малко бакпулвер. Пека го в тиган с малко кокосово масло и го гарнирам с 20г фъстъчено масло и 15 г мед.
Обяд : броколи със соево кюфте, едно блокче черен шоколад, кисело мляко с боровинки и половин банан и канела
Следобед изпих една доза суроватъчен протеин с една ябълка
Вечеря : смес от различни зеленчуци на тиган. Заедно с това направих едни банички с телешко мляно месо и лук. Овкусих с къри и добавих съвсем малко зехтин за печенето във фурна (казват се самуса (samoussa)).

23.05.16
19:32

Много ми харесва разнообразието ти от храна, начина  по който си ги аранжираш, въобще излъчването на менюто ти е страхотно! Винаги съм харесвала хора, които бягат от сивотата в менюто си! :)
А баничките печени ли са?

24.05.16
11:02

казано от Sanya на 23.05.16, 19:32:

Много ми харесва разнообразието ти от храна, начина  по който си ги аранжираш, въобще излъчването на менюто ти е страхотно! Винаги съм харесвала хора, които бягат от сивотата в менюто си! :)
А баничките печени ли са?

Благодаря ти ! (hug) Опитвам се да се храня вкъщи максимално често и да контролирам какво слагам в тялото си.
Баничките са печени. Всъщност рецептата е много лесна (не знам дали ще стане с българските кори за баница), но тук се продават едни кори, които са същите, но се късат по-трудно, което позволява да ги навия без да се скъсат. За плънка използвах мляно телешко с лук, като предварително го готвя малко на тигана с вода и зехтин и добавям подправки. След това навивам баничките и слагам по няколко капки зехтин върху всяка баничка и пека за около 20 минути. Не са много диетични като се има предвид зехтина и корите, но в нормални количества всичко е позволено. Ще пробвам сега да направя с пилешко месо и гъби. ;)

25.05.16
09:20

Здравейте, не мога да ви опиша каква мускулна треска на краката и дупето имах...;( Когато спях през нощта и исках леко да се мръдна, толкова ме заболяваше, че се събуждах. Така в продължение на 2 нощи, а през деня не можех да ходя нормално и да слизам или качвам стълби. Днес вече съм добре.
Вчера и онзи ден минаха много добре по отношение на храна. Водя си дневник така че мога да ви споделя :
Храна

Понеделник
1- палачинка от овесени ядки, яйце и 100г кисело мляко, намазана с 20г фъстъчено масло и 10г мед.
2- омлет от 2 яйца, тиквички, шунка и 20г кашкавал
3 - 30г сусамка
4- протеинова вафла quest
5 - 60г пълнозърнест хляб с Филаделфия, сардини с дом сос - 120г и настъргани моркови. За десерт извдох 1 грейпфрут и 2 блокчета черен шоколад

Вторник
1- протеиново брауни с фъстъчено масло
2- 30г сусамка
3 - зелен боб с тай пиле, банан и зелен чай
4 - зелена ябълка с кисело мляко
5 - пилешко бяло месо с рукола, 100г равиоли със спанак, 2 блокчета черен шоколад и кисело мляко

Тренировки
Понеделник - гръб и бицепс с 45 минути велоергометър
Вторник - 20 минути изкачване на стълби и 40 минути велоергометър, планк 3*1мин30

26.05.16
09:16

Ех, и тази седмица отслабнах 600г. Теглото пада бавно, но сигурно. :)
Вчера беше пуш ден. Тренирах рамена, трицепс и гърди. Направих по 2-3 упражнения за мускул. Винаги се старая да правя по 4 серии от 10-12 повторения като последната серия правя повторения докато просто не мога повече. Опитвам се да сложа максимум тежест, с която да мога да изпълня упражненията.
Днес имам мускулна треска на трицепсите... (sweat) но това ме радва, защото са ми мускулите, които сигурно са май-слаби.

Храната :

1) протеиново брауни с фъстъчено масло
2) омлет от 3 яйца с нарязана краставица, 1 филия хляб и малко топено сирене, половин грейпфрут
3) 25 грама сусамка с кисело мляко
5) 20 г фъстъци
4) зелен боб с телешко месо и зехтин с шоколадов десерт данет

Калории 1800
Б 125 В 117 М 89

05.06.16
08:33

Здравейте,
Трябва отново да започна да водя дневника редовно, че пак се отпуснах. И все пак през времето, когато не писах изпробвах върху себе си нов начин на хранене. Не е минало достатъчно време, за да коментирам ефектите, но ще споделя с вас.

Хранене и гладуване. :)  Периодичното гладуване изпробвам вече 3-4 дена. Идеята е да се храниш в 8 часов прозорец всеки ден. Така аз ставам и пия кафе без захар и мляко. После първото ми хранене е към 2-3 на обяд. После се храня между 2 и 9. Не твърдя, че това помага за сваляне на килограми, но ми помага да се храня с по-големи порции в по-краткия период. За мен е по-лесно от хранене 4-5 пъти на ден. Заедно с това не съм гладна сутринта. И за отслабване всеки е съгласен, че най-важното е да изгаряш повече калории, от колкото поглъщаш. А така ми е по-лесно да се храня с по-малко количество. Така че реших да си дам малко време, за да видя ефектите върху себе си. Някой пробвал ли е периодичното гладуване ?

Ето статията за това хранене. http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
Но не съм съгласна, че това е хранене за отслабване. Както вече казах, важни са общите калории, не кога се яде.

Мнението беше редактирано от Stefi на 05.06.16 08:38.

05.06.16
10:14

8 часов прозорец за храна съвсем не е периодично гладуване.

Мнението беше редактирано от Margi на 05.06.16 10:18.

05.06.16
10:38

казано от Маргарита Манева на 05.06.16, 10:14:

8 часов прозорец за храна съвсем не е периодично гладуване.

Напротив, доста съм чела и в американските сайтове, френските и в научна литература. Има различни начини да се прави IF. Някои хора гладуват по 24 -36 часа 1-2 пъти в седмицата, а други всекидневно по 16-17 часа (както аз го правя или поне за сега се опитвам, за да видя резултатите върху себе си). Има много статии на английски из нета, така че може да прочетеш, Маргарита. :) И при двата начина се нарича периодично гладуване или Intermittent fasting.

05.06.16
11:24

Благодаря, мисля че съм изчела достатъчно. 16 часа са крайно недостатъчни, за да започне ендогенното хранене. Това си е промеждутъка между вечеря в нормално време и закуска.
Друг е въпроса как се отразява истинското циклично хранене върху хормоните на жените.
ПП: Поорави ме ако греша, май ти беше тази, която слуша “диетолога” си за рапичното олио и има още да чете. Подбирай си и източниците.

Мнението беше редактирано от Margi на 05.06.16 12:50.

05.06.16
11:53

казано от Маргарита Манева на 05.06.16, 11:24:

Благодаря, мисля че съм изчела достатъчно. 16 часа са крайно недостатъчни, за да започне ендогенното хранене. Това си е промеждутъка между вечеря в нормално време и закуска.
Друг е въпроса как се отразява истинското циклично хранене върху хормоните на жените.
ПП: Поорави ме ако греша, май ти беше тази, която слуша “диетолога” си за рапичното олио и има още да чете. Подбирай си и източниците.

Може за рапичното олио да не съм била права, но тук не става дума за това. Не съм спорила, а просто се заинтересувах. Ендогенно хранене започва след 7-8 часа след последното хранене. Всеки сам преценя за себе си. Само да добавя, че съм завършила доктурантура по биохимия и мисля, че съм по-запозната от теб, Маргарита как точно действат биохимичните процеси в човешкия организъм. :)

05.06.16
12:54

В такъв случай трябва да си доста по-запозната от това, което до момента показваш.
Не ти пиша за да си мерим знанията и дипломите. Писах, защото дооускаш грешки, които могат да бъдат избегнати.
ПП: И диетиложката ти е имала вероятно диплома, но това не я е направило спецуалист...

Мнението беше редактирано от Margi на 05.06.16 13:14.

05.06.16
13:03

казано от Маргарита Манева на 05.06.16, 12:54:

В такъв случай трябва да си доста по-запозната от това, което до момента показваш.
Не ти пиша за да си мерим знанията и дипломите. Писах, защото дооускаш грешки, които могат да бъдат избегнати.

ОК, Маргарита, не искам да създавам конфликт. Интересно ми е, ти пробвала ли си ефектите от този тип хранене върху себе си. Познаваш ли хора, които са го практикували ?
Идеята ми е по-скоро да споделим опит, а не да се критикуваме. Довечера ще потърся и научни статии, за да потвърдя за тези 7-8 часа. Може и да греша, но това помня от лекциите по метаболизъм. Не твърдя, че съм перфектна. Човек се учи цял живот. :)

05.06.16
13:22

Да, така съм се хранила години наред и да, познавам много хора, които го практикуват. Познавам дългосрочния ефект върху жени и мъже. Ама ти имаш диплома, не мога да се сравнявам с теб. ;)

05.06.16
14:55

казано от Маргарита Манева на 05.06.16, 13:22:

Да, така съм се хранила години наред и да, познавам много хора, които го практикуват. Познавам дългосрочния ефект върху жени и мъже. Ама ти имаш диплома, не мога да се сравнявам с теб. ;)

Естествено, че не можеш да се сравняваш с мен. Аз се уча, а Ти като гледам само нападаш хората и все се считаш за всезнаеща. Не става въпрос само за моя дневник, а за всички и доста други теми във форума. Аз не се считам за перфектна за разлика от теб и споделям, питам, чета, уча. Това е идеята на дневника ми, да видя как се променям и да мога да прочета след време и да видя грешките си. Това че имам доктурантура ми разширява кръгозора, но не ме прави всезнаеща в никакъв случай и никога не съм го твърдяла. Но явно ти си тук, за да критикуваш, а не за да се учиш. Имах друго мнение за този форум и за хората в него...

05.06.16
15:14

Съвсем не се мисля за всезнаеща, и аз питам и постоянно уча, само че не в този Форум. Ти излезе напред с диюломите, доколкото следя в разговора, аз се опитах да ти помогна.
8 часа не е ендогенно хранене. В зависимост какво си яла може тепърва да приключваш храносмилането. От там нататък трябва да асимилираш храносмеленото, за да извлечеш от него вещества. Когато организма ти остане без тези хранителни вещества, чак тогава ще започне да “изяжда” ненужните и патогенни натрупвания. Това са не по-малко от 24 часа след последното хранене.

05.06.16
15:42

казано от Маргарита Манева на 05.06.16, 15:14:

Съвсем не се мисля за всезнаеща, и аз питам и постоянно уча, само че не в този Форум. Ти излезе напред с диюломите, доколкото следя в разговора, аз се опитах да ти помогна.
8 часа не е ендогенно хранене. В зависимост какво си яла може тепърва да приключваш храносмилането. От там нататък трябва да асимилираш храносмеленото, за да извлечеш от него вещества. Когато организма ти остане без тези хранителни вещества, чак тогава ще започне да “изяжда” ненужните и патогенни натрупвания. Това са не по-малко от 24 часа след последното хранене.

Храносмилането е извличането на вещества. Всъщност храносмилането започва още щом храната попадне в устата с разграждане на простите захари. В зависимост от това, което си яла, се случва за 6-8 часа. След това тялото започва да извлича енергия от депата (гликогенни капки или мастни депа). Не знам какво наричаш ендогенно хранене. Аз го наричам кетонно хранене. За мен това е момента, в който тялото започва да се храни с липидите в тялото (т.е кетони). През това време се увеличава секретирането на растежен хормон и нивата на инсулин са доста ниски (поради липсата на глюкоза в кръвта).
Споделих в дневника си за този вид хранене с идея да получа отзиви от хора, които са го прилагали върху себе си за по-продължително време. :) И да, от този форум може да се научат и доста неща. Най-вече за опита на хората и за техните резултати. :)

05.06.16
15:55

А Стефи, мислила ли си как ще комбинираш тренировките с този вид режим? Питам, защото от хората, които практикуват ПГ съм виждала, че има значение кога ще бъде проведена тренировката им.
Аз лично не мога да споделя никакъв опит с този вид режим. Но не малка част от форума го практикува. Успех :)

05.06.16
16:11

казано от Stefi на 05.06.16, 14:55:

Имах друго мнение за този форум и за хората в него...

Не всички са такива.

05.06.16
16:16

казано от Sanya на 05.06.16, 15:55:

А Стефи, мислила ли си как ще комбинираш тренировките с този вид режим? Питам, защото от хората, които практикуват ПГ съм виждала, че има значение кога ще бъде проведена тренировката им.
Аз лично не мога да споделя никакъв опит с този вид режим. Но не малка част от форума го практикува. Успех :)

Благодаря, Саня. Истината е, че мога да си позволя да тренирам точно преди първото хранене. За сега процедирам така понеже работя от 14 часа. Ще видя в бъдеще как ще се държа. Може в по-късен етап и да увелича периодите на гладуване, но за сега ми е много трудно. :)

05.06.16
16:19

казано от satisfaction на 05.06.16, 16:11:

казано от Stefi на 05.06.16, 14:55:

Имах друго мнение за този форум и за хората в него...

Не всички са такива.

Правилно. Няма да слагаме хората под общ знаменател заради един или двама, които обичат да критикуват и не търпят критики (hug) Не искам да обиждам никой. Продължавам да си водя възможно най-редовно дневника и да ви чета. Вие сте ми голяма мотивация. :)

06.06.16
19:17

След един мързелив уикенд започвам новата седмица сериозно с крака...

Пробвах тренировка с увеличаване и намаляване на тегло - пирамидално.
1) Клекове - 15 повторения (20кг), 15(40Кг), 15 (50кг), 12 (55кг), 10(60кг), 8(65кг), 6(65кг), 12(40 кг) и не стигнах до 20 кг.
2) Напади с 40кг 3*10 за всеки крак.
3) Глутеус ритник 3*15-18 за всеки крак и между всяка серия 15 кляка със скок.
4) Свиване на краката от лег по корем (пак 3 серии по 10)
5) Лег преса с 1 крак 3*10 с всеки крак

Много обичам тренировките за крака. Мразя да правя горна част на тялото. Утре ще правя гръб и бицепс. Една от целите ми е да се науча да се набирам, така че трябва да се отнасям сериозно.

Храна за днес.
Пиле (гърди) около 120 г с малко горчица, зелен боб, малини, боровинки, кисело мляко, половин банан, 2 блокчета черен шоколад, протеинов шейк, ябълка. Не съм вечеряла още, но имам едни филета от сьомга и мисля да ги направя с малко ориз и салата. :)

07.06.16
17:06

Днес тренировката ми е за гръб и бицепс.
Упражненията за гръб взех от тази тренировка. Мисля, че е доста добра идея. А за бицепс направих само едно упражнение с гири - свиване на ръцете с 8 кг гира.
Накрая направих интервално бягане на пътека за 20 минути.

Храна : протеиново брауни, фъстъчено масло, риба тон с cottage сирене върху пълнозърнест хляб, зелена салата, домати, соево кисело мляко, зелен чай.
Вечерята ще е пилешко филе със зеленчуци и малини.
Само да ви споделя, вчера щях да припадна с това мое периодично гладуване. Всъщност аз изпускам закуската, а на обяд се храня чак към 3 часа. Тренировката ми е към 12, но днес точно след тренировка ми пребледня. Не съм в цикъл, нито пък бях особено гладна, но явно това интервално кардио ми взе силите. За това хапнах 2 блокчета черен шоколад от едно момиче във фитнеса. Като се прибрах си хапнах редовната закуска (в 12.30 закуска) - протеиново брауни с една чаена лъжичка фъстъчено масло. След този инцидент не знам дали ще продължа с периодичното гладуване. Може да се опитам да го правя в края на деня или пък да правя по цял ден без храна като чак вечерта си хапвам, но в такива дни не трябва да тренирам. Това мое тяло не знае какво иска...

Мнението беше редактирано от Stefi на 07.06.16 17:09.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1