Леко раздвижване

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

15.05.24
17:30

Айде напиши марките и моделите на тази палатка и чувал, да знаем и ние хамалите какво да си вземем :)

15.05.24
20:59

казано от gotcha на 15.05.24, 17:30:

Айде напиши марките и моделите на тази палатка и чувал, да знаем и ние хамалите какво да си вземем :)

Цъъ, вие си обичате хамалските работи, че тренирате по-тежко когато може и може да носите :)) ...

19.05.24
08:41

Я да напиша все пак за тези неща, понеже обещах. На снимката това което е Therm-a-rest e надуваемо шалте, което изолира идеално от студа, но трябва да се гледа да не се спука. Марката е много качествена и това е скъпо. Преди години си го купих това, за да мога да спя на открито без нищо само с фолио. Но не е особено комфортен тоя вариант, пробвал съм го :) . Та тази година докато си нямах работа реших да проверя за палатка и за спален чувал ...на Thermarest-a спалния чувал и на zpacks тръгват леките от 400 долара, при палатките там вече има голяма разлика от 300-400 долара до 1000 долара. И както знаете, човек каквото и да търси попада на китайците с техните брутални реклами, т.нар Temu, предполагам и бабите ви вече знаят за тоя сайт, който е нещо като алибаба и подобните там. Та от този сайт видях подобието на палатка и спален чувал и ги купих уж с намаленията за 97 лева :)) ... Като цяло избягвам да правя компромис с екипировката, но реших да им дам шанс и мисля че стават за лятото, не са крайно зле ... Та разликата е между 100 лева и 1000 долара :) ...
Виждате като размер колко е цялата “система” а като килограми всичко е 1.8 кг :)
”Палатка”

Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.05.24 08:45.

25.05.24
20:11

Малко имах паузи в тренирането. Вчера бягах пак 11 км пресечено. Днес ходих до вр. Ботев, но не бях в най-добро състояние. Качих се за 3 часа ...

Последно август миналата година също за 3 часа ...

Разликата е че сега съ без пирони и крака е много по-добре....

Сравних и последното ми качване преди счупването за 1 час и 50 минути ... и малко даже се плаша.. Но днес просто не се напъвах и и се струва че ако имам достатъчно време, ще стигна пак тези времена. Но дори и да не ги стигна, май наистина не ми пука чак толкова :)

П.С - средния ми пулс днес беше 140, докато преди на по-бързото качване се въртеше около 160 ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.05.24 20:13.

25.05.24
21:47

Сгоден сайт, но чувам, че източват карти.

казано от Brown Bomber на 25.05.24, 21:47:

Сгоден сайт, но чувам, че източват карти.

Това най-вероятно не е така, а и дори да е така, може да се използва виртуална карта с точна сума или най-добре еднократна (disposable), ако банката предлага.

26.05.24
20:13

казано от Mirko Filipovic на 26.05.24, 13:07:

казано от Brown Bomber на 25.05.24, 21:47:

Сгоден сайт, но чувам, че източват карти.

Това най-вероятно не е така, а и дори да е така, може да се използва виртуална карта с точна сума или най-добре еднократна (disposable), ако банката предлага.

При мен има доста защити на картата. То Мирко знаеш ли кое е най-тъпото .. :) Аз си платих през някоя от многото на револют, ама за второто нещо като ме пита, понеже си ползвам приложенията на айфон, даже и не разбрах че платих с нормалната карта. Иначе през револютските плащам :)) ..  Просто не обърнах внимание .. Но и аз съм на мнение, че е много трудно през толкова популярно приложение, което таргетира големи обороти и разпознаваемост, да прави такива неща и въобще да си ги позволи ...Нищо че е китайско ..

Една такава дребна кражба да позволи или източване на картата , означава край с него. Да жертваш бизнес за милиарди, никакъв шанс. Тези продават китайски боклуци на цял свят, почти сигурен съм. След като имат безплатна и безупречна доставка до България :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.05.24 20:15.

26.05.24
20:32

Аз също ползвам Револют, не падам от Марс. Жена ми прочела и ми каза, значи е истина 😄

31.05.24
13:09

Малко да напиша понеже не ми остава време. След това качване на Ботев бях робокоп поне 3 дни. Имам и доста работа и разправии странични, опитах се да правя нещо, но много малко .. Вчера за първи път успях да направя тези 11 км с много денивелация, пак добре е че ги тичах. Днес карах колело 1 час и 40 минути през яко пресечено и утре отивам пак на Ботев за нов тест.
Като времето утре не е от значение, а по-важното ще бъде усещането и след това да не съм робот ... То по принцип идеята ми е, като се кача бързо до района под Ботев, което е около 1000 метра денивелация и се чувствам много добре, просто да направя един кръг през хижа рай и обратно на Север.
То това беше и целта предния път, но само като тръгнах и стигнах преди Ботев, видях голямата самозаблуда и го направих само така :)) . .. Предвид това, утре пак ще е само до върха, без излишни колометражи, освен ако не съм много добре физически.


П.С—ии честито лято на всички, очертава се истинско такова следващите 2 седмици с потоянни и сравнително високи температури, къси полички и леки женички ... Чак сега разбрах Дидо защо е ходил да си мери тестостерона ... :) :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.05.24 13:10.

02.06.24
08:49

Вчера се получи много добре ходенето до Ботев. Като няма напрежение и има време за тренировки нещата стават веднага. Качих се за 2 часа и 30 мин, като горе бях много добре. Краката също ги усещах силни. Днес няма мускулна треска.
Трябва така да си подредя нещата, че да ходя на планина и то така с денивелация поне веднъж седмично, понеже това е най-чистия естествен допинг и след едно такова ходене, нещата са съвсем различни.
Следващата седмица съм намислил 2 дни да направя целодневно с колелото и да си взема и палатката да спя на открито. Дано да става времето. То няма и как да се знае с тези летни бури, нито един синоптичен модел не може да ги хване. Като цяло избягвам такива спанета на открито и много дневни ходения през този сезон, но ми се ходи и съм го намислил. Ще го следя времето изкъсо как е.
Сега съм вкарал и малко офп правя..

Добавям си снимките тук от изкачванията, най-бързото, най-бавното и вчерашното да си ги имам, както и една от любимите ми снимки, които правя на излизане на открито от гората.

Но горе долу са така:

2 Ноември 2022 - 1 час и 55 минути
19 Август 2023 ( още с железата) - 2 часа и 56 минути
25 Май 2024 - 3 часа и 8 минути
1 Юни 2024 - 2 часа и 30 минути

16.06.24
20:29

Успявам да побягам и да похождам, покрай бачкането. Правя и офп. Най-накрая след толкова години и липса на време, направих един преход и то еднодневен и с дългото шофиране и в двете посоки. Това е да се кача от Север откъм хижа Плевен до ботев, после Рай и обратно. Като то всъщност направих един кръг, не е директно напред назад. С 2400 метра денивелация и 26 км го направих за 9 часа от които 1 час и половина почивка... Обаче бая се опекох.

Мисля че успях да си извадя и кърлежа, който не знам откъде си ми се беше забил. От дете не съм имал кърлеж и винаги сме ги вадили. Затова че и сега така ... ::) :)
Допреди даже и не знаех каква сериозна опастност криело това за здравето на живота на човека. А ние ги тренирахме все едно муха или комар, даже не ни правеше впечатление, както и сега. Но пък от друга гледна точка природата се променя и миналата година имаше много тигрови комари.
Сега при нас още няма, но за сметка на това има едно много дребно, което е като виненка и не се чува, а хапе жестоко ...

Продължаваме напред и с тренировките.

24.06.24
09:52

Успях и тази събота да намеря време и направих един още по-голям кръг обаче от север, към ботев и марагидик .. Общо 32 км с около 3 000 метра денивелация. Доста добре беше, но първото качване беше бая яко .. Пак 2 кърлежа извадих, кво става не знам. Отгодини не си спомням такова чудо. Успях и един ден да покарам колело и да бягам, ама въпреки че се аклиматизирам, жегата ме натиска доста. Само не оставя време за офп-то  :) :) но ще му дойде времето.

Килограмите мисля за първи път успях да ги сваля под 70 от 2022 лятото после бях паднал.

01.07.24
21:17

Тази събота и неделя, си направих още едно нещо, което го опитах 2022 преди контузията и май съм писал, а не ми остана време. Минах с колелото от Петрохан до Мургаш. 90 км, с 3000 метра денивелация. После на другия ден от там до Златица. Много добре се получи, ама е бая яко натоварване.

Връщам си много двигателната мобилност и крака заякна съвсем. Познавам го по следните неща. Вече мога да клекна спокойно и да стоя така. И най-важното нещо е че на много гадно спускане имам силата в краката и се пускам с колелото. А април месец като минавах този маршрут втория ден, трябваше да слизам.

Трябва да правя и силови упражнения и мобилност и ми се струва че точно утре ще е времето.

Малко пренебрегвам останалите неща за сметките на много дългите дни с ходене и каране на колело в планината с много денивелация. Но такива натоварвания без да се зоря ми влияят най-добре. Говоря за 12-15 часови такива. 

Сега се замислям дали отново не е време да започна да правя двуразови тренировки в делничните дни. Защото преди го правех това, а сега е само сутрин. Като цяло нямам обективна причина да не тренирам вечер. Причината е че искам да седна рано да ям и да пия, което не е оправдание. Причината е да не ги правя като се замисля е това че когато ходя и правя събота и неделя 12-15 часови преходи и тн .. Не става така лесно възтановяването за през седмицата и най-добре е по-един път. Но тези дългите неща ми дават много, затова че ще продължавам с това когато мога.

03.07.24
09:56

Днес 50 минути бягане в южния парк.. Отново усещам тази лекота на бягането, която имах преди да се контузя и това е за първи път. Поради тази причина пуснах един няколко стотин метров интервал да видя как ще е бързото бягане, няма проблем чисто биомеханично, стигнах до 4:20 мин/км, но това беше повече за проба, няма да прекалявам с бягането. Обажда се странично на коляното, ме опъва. Причината е че започнах да разтягам областа на коляното с упражнения, понеже сухожилията не са напълно разтеглени и от време на време одървя. Просто тряба да правя повече упражнения и започнах. Килограмите са 69.3 , то и това е причината да усещам лекота. Ниските килограми си имат и своите плюсове .

казано от kaloyan на 03.07.24, 09:56:

Килограмите са 69.3 , то и това е причината да усещам лекота. Ниските килограми си имат и своите плюсове .

Да, особено за стрийт фитнес, което не знам защо не го пробваш, ако не ти се тренира по залите.

03.07.24
13:33

Сигурно, защото уличният фитнес не включва много крака.

03.07.24
17:42

Има доста стрийтфитнесджии дето са яки.
Борислав Гойгаджов примерно 92 кг на 180 см.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 03.07.24 17:42.

03.07.24
20:25

казано от Левронката на 03.07.24, 10:50:

казано от kaloyan на 03.07.24, 09:56:

Килограмите са 69.3 , то и това е причината да усещам лекота. Ниските килограми си имат и своите плюсове .

Да, особено за стрийт фитнес, което не знам защо не го пробваш, ако не ти се тренира по залите.

Ами не си ме разбрал дидо, под офп имам предвид това. Правя го от 10 и повече години постоянно. :) .. По едно време даже сериозно се занимавах.
В момента под офп, разбирам всички упражнения със собствено тегло. Тъй като в момента не правя прогресии свързани с  дадени упражнения в “стрийт фитнес” казвам просто ОФП :)

Може би това е мой пропуск, аз си описвам нещата, които ме кефят и ги отбелязвам. А тези които си ги правя по принцип, не ги записвам в дневника, тъй като не са ми фокус :) Това е .

Относно залите, аз винаги ги мисля. Понеже съм казвал че тягата трудно се замества и ще вляза пак есента, периодизация :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.07.24 20:27.

04.07.24
09:45

Днес 35 минути бягане. Увеличих скороста и намалих обема, без да си давам много зор. Направих един от километрите за 5:30. Последно 2022 съм бягал по-бързо.  След това ОФП .
Сега ще го и напиша :) 3 кръга от
1. Дълбок бг клек
2. Странично ходене с ластик + преплитане и диагонали
3. Набиране
4. Дълбоки напади
5. лицеви опори
6. коремни преси
7. Дълбок клек

После мобилност

казано от kaloyan на 03.07.24, 20:25:

Относно залите, аз винаги ги мисля. Понеже съм казвал че тягата трудно се замества и ще вляза пак есента, периодизация :)

А, трудно. Ти и без това шариш нагоре надолу по поляни и планини, направо взимаш тежки камъни като ти се изпречат пред очите и ги вдигаш от земята или ги прехвърляш през рамо. А колко паднали дървета има, спокойно можеш да повдигаш и да разчистваш пътя, ако са го запречили. Истинска, реална тренировка за сила :-)))))))

07.07.24
08:15

казано от Левронката на 04.07.24, 10:06:

казано от kaloyan на 03.07.24, 20:25:

Относно залите, аз винаги ги мисля. Понеже съм казвал че тягата трудно се замества и ще вляза пак есента, периодизация :)

А, трудно. Ти и без това шариш нагоре надолу по поляни и планини, направо взимаш тежки камъни като ти се изпречат пред очите и ги вдигаш от земята или ги прехвърляш през рамо. А колко паднали дървета има, спокойно можеш да повдигаш и да разчистваш пътя, ако са го запречили. Истинска, реална тренировка за сила :-)))))))

Само да не го види някой планинар, ще го помисли за чисто луд особено ако са в повторения 😅

11.07.24
20:27

Връщам се от 5 дни каране до морето в най-големите жеги. Бях с група за първи път и удоволствието беше голямо. Караше се и на 40+ градуса и по 100 км на ден с различна денивелация, но като тялото се аклиматизира няма проблем. Интересното е че тръгнах под 70 и в момента съм 72 и нещо, което звучи абсурдно ..Според мен съм качил мускулна маса в краката, тъй като не съм се презорвал. Може и да е от водна задръжка. Но определено виждам краката с по-вече мускули и по-голяма обиколка. Не би следвало да е логично, но явно и така става.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.07.24 20:28.

Т.е. качил си 2 кг. мускулна тъкан за 5 дни 🤣🤣🤣🤣🤣
Иначе те разбрах де, просто си ги напомпал, но не е месо.

Мнението беше редактирано от Левронката на 11.07.24 21:23.

11.07.24
21:32

казано от Левронката на 11.07.24, 21:21:

Т.е. качил си 2 кг. мускулна тъкан за 5 дни 🤣🤣🤣🤣🤣
Иначе те разбрах де, просто си ги напомпал, но не е месо.

Най-вероятно е чиста мускулна маса. Дефакто това са 2 кг чиста мускулна маса. Понеже това са по 100 км яко каране + денивелация и 40 градуса температура ... Другия вариант е водна задръжка, затова че може и да е 1 кг . . И на мен ми е интересно да видя какво е ..

П.С - сега ти виждам усмивките след края на първия пост. И ми се струва че се бъзикаш с мен и си мислиш че е невъзможно .. Но ги казвай тези неща, за да може да уточним кое какво е .

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.07.24 21:37.

11.07.24
22:37

Добре,че не са били по 200км...тогава щяха да са 4…до 6кг.

11.07.24
22:55

Със сигурност си качил някой мускул, ама ще са някакви грамове, не килограми. Сигурен ли си, че и двете мерения са правени при еднакви условия? Ако е да, има два варианта според мен - свръх компенсация при яденето, защото рязко си качил енергоразхода и тялото си иска своето, докато се адаптира и/или водна задръжка. Интересно, че при такова дълго натоварване и такива жеги по-вероятно е да си се дехидратирал, отколкото да си задържал вода, но не е невъзможно, ако си бъмкал и доста сол, примерно. Като цяло интересен казус, който е хубаво да се разплете, за да се разбере какво аджеба се е случило с тЕлото ти :)
В крайна сметка вероятно са и трите неща + още нещо...

12.07.24
06:29

Ще го следя, но не съм мерил на краката обиколката преди това. Но със сигурност са по-големми бедрата и сланинките около корема са намалели. Все тази, ще изчакам още един - два дни да видя как са килограмите. Като цяло съм карал на нисък пулс и много малко по баирите напъвах и то за кеф.

Виж какво ти казва науката, а и практиката колко чиста мускулна маса (мускулна тъкан, а не гликоген, който също води до увеличаване на обема на мускула) може да качиш на цялото тяло за един месец при оптимално хранене, тренировки и възстановяване.
До колкото схванах, ти казваш, че си качил 2 кг. мускули по краката само за няколко дни посредством каране на колело. Или аз нещо не съм разбрал🙂

Мнението беше редактирано от Левронката на 12.07.24 07:18.

12.07.24
10:29

казано от Левронката на 12.07.24, 07:16:

Виж какво ти казва науката, а и практиката колко чиста мускулна маса (мускулна тъкан, а не гликоген, който също води до увеличаване на обема на мускула) може да качиш на цялото тяло за един месец при оптимално хранене, тренировки и възстановяване.
До колкото схванах, ти казваш, че си качил 2 кг. мускули по краката само за няколко дни посредством каране на колело. Или аз нещо не съм разбрал🙂

Като говорим за наука, дай ми някаква конкретна научна статия, за да видя какво пише там.

12.07.24
13:04

Да, това с килограмите отива на точни сметки. Сега като се премерих съм 73.6 ... Но това е след като обядвах и тн ... 

Затова че със сигурност за тези 5 дни съм качил 2.5 кг :)) А какво съм качил, очаквам Дидо да каже, според науката която чете и очаквам и статиите разбира се, да се понауча малко и аз, тъй като съм забравил всичко.

То са стотици и сигурно хиляди статии в нет пространството, с проведени опити и изследвания. Напиши How much muscle can we gain in a month  и чети. Един начинаещ, при оптимално хранене, тренировки и възстановяване обикновено качва ЧИСТ МУСКУЛ (не общо тегло) в рамките на около 1 кг. за ЕДИН МЕСЕЦ, разпределен в ЦЯЛОТО тяло. Поради това не виждам как може да качиш чист мускул около 2 кг. само в рамите на 5 дена и то основно в краката. Но знае ли човек, може да си изключение. Не съм спорил, че не си качил килограми, както и това, че краката ти не са с по-големи обиколки. Но и ти самият няма как да знаеш, какво точно си качил- с такава скорост единственото възможно е гликоген и вода. Просто чисто физиологично тялото не може да изгради толкова чисто месо, толкова бързо.
То и тук имаше статии по въпроса, както и супер много такива в български сайтове.

Мнението беше редактирано от Левронката на 12.07.24 17:36.

12.07.24
20:24

Аз също не споря, проблема е че всичките тези неща които ми казваш и какво да пиша, излиза бро сайънс а не научни изследвания. Тези общоприети бодибилдинг глупости, пак не са на базата на изследвания, а на общи схващания.

Та така, след като съм 2.5 кг повече, явно съм качил какво ? Мускули 0.3 гр и мазнини 2.2 кг. 

Но въпроса е че няма как да кача толкова много мазнини при такова натоварване, което всъщност за мен е леко, понеже пулса е доста по-нисък .. Честно казано не ме интересува, писах го така повече за кеф .. Сега ще ти преведа обаче за последните 4 години, какво се случва при дългодневните натоварвания с мен ..

2021 - ком - емине пеша 7 дни с целодневни натоварвания по 12-14 часа  - свалих 4-5 кг .. мускулна маса и мазнини
2022 - ком - емине пеша и с колело 7 дни - свалих мисля не повече от 2 кг
2023 ком-емине с велосипед 12 дни - свалих 0 килограма
2024 - тези 5 дни в жегите, качвам 2.5 кг ...

Та това е сметката. Аз правя дългодневни натоварвания от поне 8 години без прекъсване.

Моето обяснение е много просто. Явно самото натоварване не е било кой знае какво и съм бил с нисък пулс, но пък мми се е отворил апетита и съм ял повече и затова е така :)  ..

Значи ще трябва да се постарая да тренирам малко повече и да лежа по-малко :) .. Но това което пиша за килограмите е така на 100 процента.

П.С—но това което виждам реално е като си стисна шкембето да видя мазнината и не се е качила. Това което виждам е че бедрата са ми нарастнали чувствително .. И да точно за 5 дни ... Дори и да са мазнините, пак се радвам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.07.24 06:44.

От толкова много писане, коментира какво ли не, но не и основното, което ти казах. Гликоген и вода, издул си просто мускулните клетки, качил си общо тегло и обиколките на краката. За 5 дни може основно да се случи това. Това е моето обяснение. Но щом твърдиш, че е основно месо (чиста, нова мускулна тъкан), ок. То по принцип чистото покачване на мускули, без да се покачва в някаква степен и саркоплазмата, и мазнините за хора като нас, Е НЕВЪЗМОЖНО.

12.07.24
21:31

Ами проблема е че ти се опитваш да ме убедиш в нещо на базата на това което някой е писал в интернет. А не може да ми дадеш конретен учебник, научна статия или информация. Аз не желая да ми се обясняват някакви неща от типа на “навсякъде се пише това” при положение че това са твърдения, а не наука.

Ако тогава толкова знаеш напиши ми нещо повече за тази саркоплазма и каква е ролята и и къде .. Обясни ми как се случва това натрупване на вода и гликоген, защото иначе става смешно. Хем да ми се присмиваш на мен, хем да нямаш елементарна представа от физиология, биохимия и тн ...

🤣🤣🤣🤣🤣
Аз не съм ти се присмивал. Просто казах какво мисля по въпроса. А и това е всеобщото мнение въз основа на практиката. Дори не са необходими и изследвания. Виж профи билдърите, които въпреки да са на химия, въпреки стриктните режими на хранене и якото напъване в залата, пак когато са в период на покачване на мускулна маса са бая омазнени.
По твоята логика, покажи ми ти научно изследване, че може да се покачи 1-2 кила мускул за няколко дни😀
Твоята представа за физиология пък е много на ниво, излагайки подобни твърдения.
Както и да е, вярвай си на твоята истина.

Мнението беше редактирано от Левронката на 12.07.24 21:45.

13.07.24
06:41

Мнеее, аз не си вярвам на моята истина... Просто се замислих какво съм написал и виждам че е “бро сайънс” и едно е да ти се струва, друго е реалноста и науката.
Ами аз ще хвана да се разтърся по този въпрос. Проблема е че това са и индивидуални неща и са прекалено много факторите да се обобщава. Имай предвид че аз имам от предните години загубена мускулна маса, която при подходящи натоварвания, може и по-бързо да се възтанови... Но пак казвам това са предположения. Докато бодибилдърите може и да не са най-добрия пример, тъй като да кажем те може да са достигнали даден лимит.... Но да, пак предположения няма смисъл да си чешем езиците.
Аз продължавам да съм 72.5 кг ..

Ще ми се да отскоча утре до планината да направя едно замислено нещо, но може и да не стигна дотам. Сега ще ида да направя малко лостове.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.07.24 06:44.

14.07.24
14:09

Не можах да ида никъде, но сутринта направих набързо със старото колело 2 часа каране. Влязъл съм в много добра кардио форма. Среден пулс 123 и то с гръдния пулсомер. С мъка накрая за 30 секунди успях да го кача на 149. Въобще не се задъхвам по баирите, направо съм като извън земен. Еее разбира се, то не всичко е както трябва, пулса ми може да е нисък, но като напъна в баир, краката ги усещам как одървят, явно ми липсва сила. Няколко пъти съм бил в такава кардио форма, обаче проблема е че никога не съм могъл да подържам такъв обем след това, най-вече заради работа и други ангажименти и лека полека пулса и задъхването започват да се връщат. Защото е необходимо минимум 1 път на седмицата отсега нататък да правя по 12 часа, даже е хубаво да са 2 дните... Здраве да е, така или иначе не гоня нищо, но е много хубаво да си в такава форма.

15.07.24
20:38

Завъртях 1 час и 40 минути днес колоездене и преди това работа и след това работа и после нормалната работа :). Ставам последните дни заради жегата в 5.00 , докато бях отпуска добре, ама сега няма почивка :) .. Днес напънах малко повече на карането и свалих времето, като вдигнах средния пулс до към 137. ..

Утре мисля пак да ставам рано и ще ида да направя едно бягане ако може плюс още упражнения...

15.07.24
21:52

Да отбележа, макар че не помня точно датата... Някъде по това време май 2012 беше мисля започнах да пиша във форума и не съм спирал ... Може и да е било малко по-рано 2012-та, дали не беше началото на годината. Първия дневник го спрях, а втория е от 2016-та когато бях в Ирландия вече.

17.07.24
21:06

Вчера правих офп-то с лостове (специално за Дидо) клекове, напади и тн .. после работа. Днес избягах тези 11 км с яките баири, пулса продължава да е много добре. Докато преди се чудех дали някога ще ми е лесно на изкачването , е на дойде и този момент, на същото темпо, та и по-бързо го усещам леко ....

Гледам обаче и търбуха се разширява, не знам точно как става тая работа .. Но е заради и многото течности покрай тези жеги... Формата е супер, но ми се ще да имам повече време за тренировки.

Последно да пиша и за травмата от която мина малко повече от 1 година и половина .. Но искам за последно да направя едно заключение. Единственото неразположение остана в коляното , след последната интервенция по махането на пироните. Просто сухожилията по някаква причина, заради дърпане или каквото и да е са накъсени явно и като тренирам мобилност го усещам. Така стана и с тези които ги нараних на глезена ...

Най-вероятно ще си остане така, ще ги усещам натегнати и когато претоваря без да разтягам ще имам и неразположения. Нищо фатално, но все пак ще продължавам да опитвам да ги  “оправя” ... Въпроса е че и това и глезена се оправят с мобилност, но това е по-скоро временно, при първа възможност пак одървят :)) .. Явно само аз си мисля че ги оправям, понеже не знам вече колко години правя упражнения за глезена и уж е идеално ... ама не баш :))) ..

Най-важното обаче е че това не ми спира нищо, освен дискомфорта който получавам от време на време .

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1