С какво мога да заместя клекове?

03.06.16
05:55

Здравейте извинявам се за моя български защото аз съм от Италия и българския ми е втори език ако има граматически или правописни грешки.

С лег преса може ли да заместя клекове поне ме болят капачки на коленете аз пия много вода взех и гльокозамин скоро но вместо да чувствам натоварване в бедра усещам болка в коленете освен лег преса какво друго може?

Здравей!

Не, клековете не са взаимозаменяеми с лег пресата.

Не е лоша идея да направиш видео, докато клякаш, за да видим техниката ти. Клекът сам по себе си не е причина за болките ти, а как точно клякаш.

03.06.16
10:06

казано от Vesselina Alessio на 03.06.16, 05:55:

освен лег преса какво друго може?

Напади с дъмбели, бедрено сгъване, бедрено разгъване.

Задължително си прегледай и оптимизирай техниката на клякане - това като основен приоритет. Търси начин да клякаш, а не да пропускаш това упражнение. За мен клекът няма адекватен пълен аналог, лег-пресата не е най-близката идея. Бедреното сгъване и разгъване са неадекватен вариант. Тренировката за крака може да включва различни вариации на напади, качвания, български клек.

03.06.16
10:43

По принцип хакен клекът натоварва по-голяма част от мускулите на бедрата, отколкото клека, ама винаги е добре когато има класически клек в програмата.

03.06.16
18:58

Аз болките в колената си ги оправих именно чрез клека.
Правилна техника, интензивност, обем и стречинг, това помогна при мен.
Докосна ли само разните лег преси и машини за бедрени разгъвания/ сгъвания и веднага ме заболяват колената.
Спри ги тия машини и се концентрирай върху изпълнението на клек. Болката може да е от грешна техника и тн.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1