Искам да възвърна старата си мускулна маса !

27.06.16
17:45

Здравейте :)
Проблемът ми е следният и ще се надявам ако има хора , които да ми помогнат/
Та....до преди  2 години тренирах усилено(професионално) но спрях поради ред причини. Не съм напълняла , но с времето загубих доооста от обема и здравината на мускулите на краката си.
В момента смятам да тренирам 5-6 пъти седмично , като сутрин правя кардио(единия ден спринтове , другия ускорения , въже , стълби или 5 км крос) , а следобед силова тренировка(2 седмично крака и другото за корем и ръце).
Изключвам сладко и прекомерно ползване на сол. Много протеин , въглехидрати(сложни) особено с протеин след тренировка ; мазнини
Но не знам дали това ще е достатъчно горе-долу след 3 месеца да има резултат(особено в краката - много ме мъчи , че допуснах да загубя толкова мускул)

Всички съвети и мнения ще са от голяяяма полза :) :P

Здравей!

Трудно ще ти каже някой дали това е достатъчно, а още по-трудно ще бъде да се гадае дали ще го постигнеш за 3 месеца. Прекалено малко информация си дала за себе си.

Години, ръст, тегло?

Какъв е бил професионалният спорт, с който си се занимавала?

През 2-те години без него:
- спортувала ли си нещо друго, любителско
- как си се хранила

Има неясноти и около сегашното ти хранене и спортуване.

Имай предвид, че спортуването за здраве и спортуването на професионално ниво са много различни неща (вероятно го знаеш, де), а ако при второто са намесени и стероиди, то разликата се засилва още повече.

Не знам какъв е бил старият ти вид, “старата” ти мускулна маса, нито спецификата на спорта ти, както и сегашното състояние, но при желание, постоянство, добре преценени тренировки и хранене, можеш да постигаш прекрасни резултати (но е вероятно да бъдат различни от времето ти на професионалната спортна кариера).
Гледай обаче по-дългосрочно, а не “след 3 месеца”.

Мисля, че ще ти бъде полезно, ако си направиш дневник тук. :)

27.06.16
21:07

8 години тренирах тенис и лека атлетика - високо натоварване(не любителски)
На 17 съм 166см , 54 кг
Доста от това , което спорта ми даде остана(ако това е точната дума) , но както казах искам да изчистя малко мазнините и мускулна маса да натрупам :)

Ти си на 17… Защо не потренираш малко в залата и не споделиш какво се е случило след около 2-3 месеца ? :)

Carbohydrate

29.06.16
16:50

казано от Strong Beauty на 27.06.16, 21:07:

8 години тренирах тенис и лека атлетика - високо натоварване(не любителски)
На 17 съм 166см , 54 кг
Доста от това , което спорта ми даде остана(ако това е точната дума) , но както казах искам да изчистя малко мазнините и мускулна маса да натрупам :)

Тенис и лека атлетика - висока двигателна активност, голямо потребление на кислород.
Спиране на тренировки - малка двигателна активност или никаква, малко потребление на кислород.
Следствие - мускулите, които са свикнали да получават голямо количество енергия и да я изгарят, сега не извършват работа. Хранителния режим не е корегиран. Получава се това, което става със всички спортисти спрели с тренировките си.
Решение - започни двигателна активност, която си правила преди (така е най-лесно). А хранителния режим го промени леко. Ти знаеш сама, от какво имаш нужда. Имаш стаж, извървян път. Просто го следвай пак с по-малко натоварване. Поработи така, докато свалиш мазнината и чак тогава отивай в зала за силови тренировки! ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1