Бой със сянка с тежести в ръцете.

NG

27.07.16
19:57

Има ли смисъл от боят със сянка с тежести в ръцете? Чувал съм всякакви мнения - според някои е добра тренировка за издръжливост и бързина, според други няма смисъл и може да си контузиш раменете и лактите. Говоря за тежести между половин и един килограм, което май не е кой знае колко повече от едни боксови ръкавици. Какво мислите? Аз съм момче на 22 години, тренирам за кеф и за здраве, няма да ставам боксьор, но искам тренировките ми да са максимално ефективни. Имам две гирички по 0.5 кг и с тях правя 30 минути бой със сянка всеки ден. Първите няколко пъти имах брутална мускулна треска на гърба.

27.07.16
20:10

Даже може да си вземеш гирички от 2 кг, и да изпълняваш прави удари, ъперкъти, и др.. За бонус ще получиш по-силен удар, прави един месец с по 2 кг, после с 3 и така. :)

Carbohydrate

27.07.16
20:27

Ще те даде издържливост повече, отколкото сила. За да ти даде сила, трябва да правиш ускорения, то това определено ще те травмира....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.07.16 20:31.

28.07.16
18:56

Според мен ако не тренираш бокс и нямаш познанията от към техника, стойка и тн. то “боят със сянка” ще е само ненужно размахване на ръце. Има и други начини за увеличаване на издръжливоста, горенето на калории и тн.

28.07.16
19:44

Периодично се появяват самоуки “боксьори” - кой бой на уреди - чували, лапи, круши като кардио, кой бой със сянка за тренировка, кой удари с тежести за сила или за издръжливост...Момчета, ако искате нещо да правите, просто ходете на бокс, не се занимавайте с неща със неясна за вас същност и приложение.

31.07.16
05:31

Ма като отидеш на бокс първо ти чупят носа нали знаеш ;)

17.09.16
20:02

Ми аз тук минавам за “боен изкуствовед”. Няма смисъл от лостове и най-тежките гири са до половин килограм - колкото пък натъртва най-леката бутилка. Преди това се нарича шише.
Наскоро започнах повторно с процедурите. (По културизъм.) След десетилетие пълно прекъсване. Обаче нали идва зима - мислих, прецених и достигнах убеждението, че лостовете, гирите и тежестите... всъщност са стойките за лицеви опори.
Най-високият паунд, или пудовка (английската мярка). Боят със сянка - без допълнение.
Стойката за лицеви опори, под половин килограм - всичката допълнителна тежест (фитилите за набирания не се теглят). Ето един воин ветеран http://www.vbox7.com/play:e8b4f5e9?pos=sn, гдето одобрява становището (и всъщност наливал валута в държавата, ама къде онези ще разберат, каквото става ясно от статия във вестник).
Вигвам! (Защото индианци.)

17.09.16
20:12

Освен с твоя стил от бой със сянка без тежести, защото те са петарка, можеш да разчиташ и на най-популярната видеоигра на 20-ти век: Super Mario Bros.
Изобщо на конзолата Nintendo NES.
Точно ти си такъв клас воин, че развлекателната плазма съвсем ти подхожда! И то представлява достъпното за възрастен аркадно.
Защото детето може да гледа онези чудовища с жетоните. Юношата - да джитка на Mega Drive II. Възрастният - да се допира до NES. За оригинален вид на плазмата.
Всъщност най-популярната у нас конзола се нарича “Трошача”.

26.09.16
21:10

Трошача - за NES.
Mega Drive II съдържа именно “мега”! Все пак една тройка от мързеливи, или най-лесните и валидни (и валидни) кьорфишеци:
- Contra - The Hard Corps;
- Sonic & Knuckles;
- Sonic The Hedgehog 3.
Кьорфишеци от плазма. Но от плазма.

12.10.16
13:21

Сега се сетих, ехей на Paul Newman (Пол Нюман) ми прилича тук лицето Гейзо (Master Winchester в Gun.Smoke, Capcom Co.)
С актьора съм се наслаждавал кинопрожекциите “The Sting” (1973) и “Cool Hand Luke” (1967)”. Дали “The Sting II” ще бъде добър филм?
Жилото, Жилото 2 и Щастливия Люк.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1