Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от kaloyan на 04.01.19, 11:28:
Ами то целия разговор тръгна от
казано от Мартин на 03.01.19, 23:56:
казано от Bart Simpson на 03.01.19, 23:52:
МОЖЕШ ДА ИЗГОРИШ ВСИЧКО С КФ.
Ти сериозно ли !?
От тука тръгна разговора. От, едва ли не, магическата сила на КФ, където можеш да ядеш каквото и колкото си поискаш и да си във форма, което пък се приема и за абсолютна и общовалидна формула за всеки индивид.
04.01.19
11:45
А не, аз за другите индивиди не знам.
За мен знам.
Превързана ми е ръката ама буам хляб и мога да си ходя на плажа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.19 11:46.
На всеки две години се появява по някой, вярващ в ultimate training силата на кросфита, убеден, че именно това е най-добрата тренировъчна схема.
В едно съм сигурна, определено няма друг такъв спорт, който поне за 1 или 2 години да те държи в пълна лудост.
Но най-здравата група форумни кросфитъри си оставаме ние! Далечната 2012 🙂
казано от Bart Simpson на 04.01.19, 11:45:
А не, аз за другите индивиди не знам.
За мен знам.
Превързана ми е ръката ама буам хляб и мога да си ходя на плажа.
Ми аз бухам и хлябове, и торти, и алкохол и си ходя на плаж, без да ми е превързана ръката и без да тренирам КФ. Е, и !?
Барти се закача и гледа сеир. Предполагам е страничен ефект на лудостта кросфит хаха
04.01.19
11:54
Ми значи течеш отнякъде.
казано от Димо на 04.01.19, 11:54:
Барти се закача и гледа сеир. Предполагам е страничен ефект на лудостта кросфит хаха
За това попитах преди да започна разговора, дали говори сериозно, тъй като при писането се губи част от комуникацията.
Барти, това с теченете нещо не го разбирам...
04.01.19
12:00
Стига хора, Димас е прав в еуфория съм че лудоста на празниците мина и ни очаква един месец спокойствие на работа.
Иначе, тренирайте си кой как му е кеф, обичам ви всичките.
04.01.19
13:02
казано от Bart Simpson на 04.01.19, 12:00:
...обичам ви всичките.
Един завоалиран начин, да кажеш, че не ни обичаш. Защото, който обича всички, не обича никой. Из Дао дъ дзин. ((;
04.01.19
13:17
казано от Блажка на 04.01.19, 11:51:
На всеки две години се появява по някой, вярващ в ultimate training силата на кросфита, убеден, че именно това е най-добрата тренировъчна схема.
В едно съм сигурна, определено няма друг такъв спорт, който поне за 1 или 2 години да те държи в пълна лудост.
Но най-здравата група форумни кросфитъри си оставаме ние! Далечната 2012 🙂
И аз съм там, макар да не съм на снимката.
п.п. Прочетох последните постове, пиейки кафе и ядейки шоколадови пурички 😄
Мусаши, като каза вафлички, прегледай тоя нешлифован диамант на който се натъкнах току-що 😄 :
https://www.facebook.com/2028954934033406/posts/2183593341902897/
Вчера храната отлично - скумрия и сьомга с черен хляб, авокадо, горгонзола, айсберг и бейби спанак и 2 купи леща чорба, която методично си сготвих след фитнеса.
Фитнесчето много набързо че закъснях - най-много 15 минути за сс 5х5@90 клек, 5х5@90 лег и 5х5 набирания @СТ, накрая традиционния 1 КМ бягане, после сигурно час ледени душове редувани със сауна и парна баня. Обърнахме го на СПА тея дни повече фитнеса 😄
За деня 1200 Ккал храна за 1550 Ккал дефицит. Общо дефицит 4750 Ккал.
Пиша си ейсега храната за деня и търсех нещо, което не съм ял отдавна и го намирам в графата снаксове в съседство с уискито - последно като съм писал уиски е било 800 грама 😄 Добре съм си поснаксил.
Фитнесчето нормално, после побягах и накрая и по нанагорнище. Пак голямо СПА, голямо нещо направихме. Ледените душове стават неизменна част вече.
Днес почивен ден уж, макар че аз работих, ама жената си беше вкъщи и се заседяхме малко на масата на семейна вечеря и храната повечко дойде днес. 1850 Ккал храна, дефицит за деня 950 Ккал, общо дефицит 5700 Ккал
Като споменах жената, да кажа че всъщност аз като се прибрах от фитнеса тя се беше навечеряла вече. Аз ѝ носех една кутия със страхотни толумбички - не знам колко са - бих предположил 300-400 грама, но тя ги изяде всичките за десерт. А после като ми видя сочните котлети на тиган се присламчи да вечеря и втори път с мен 😄
06-01-2019
Йордановден, от сутринта ходих да снимам хвърляне на кръста. Какъв зверски студ и вятър беше и тея момчета как скочиха да плуват в планинската река не ми се мисли. На мен пръстите ми станаха на кочан само да държа фотоапарата и сълзи от напорите на вятъра носещи мини замразени топченца суграшица ми потекоха, и лека хипотермия получих от пронизващия през дрехите леден вятър докато висях половин час в коритото на реката, водата в менчето на отчето замръзна докато го чакахме, та трябваше да се долива топла вода, а имаше един пич, който дойде гол до кръста, направо нагази до глезените докато другите смелчаци чакаха кръста на сухо на стълбите и взе да се мокри както някой, който лятото на плажа влиза напечен от слънцето във водата да се разхлади и седя така поне 10 минути докато отчето пееше 😄 Разбира се той хвана кръста, явно замръзнал, от замръзнала вода не се бои.
Фитнесчето не помня какво беше, май клек, лег и тяга. И бягах пак с финален спринт по наклон. За да съм солидарен поне отчасти с тея момчета дето мръзнаха направих малко ледени душове след фитнеса 😄 Друго си е да знаеш че ще се намърдаш в сауната веднага като решиш че ти стига ледения душ.
Храната не толкова супер, че бяхме на гости у майка ми, те си искат всяка година щерка ми да им полива с менчето за здраве, имаше кексове, баници, пълна програма. 2450 Ккал храна за деня за 350 Ккал дефицит, общо дефицит 6050
07-01-2019
Ивановден. Един клиент вчера ми вика: крия се вече и не си вдигам телефона, да не би още някой да ме покани на гости, щото още една трапеза ако видя и ще пукясам вече. 😄 Аз обаче нямах такава опция - сестра ми именичка, събра ни пак у майка ми, трапези, яденета, пиенета - хапнах си. Дето се шегува жена ми: като си толкова смел кажи на майка си че не си гладен де! 😄 След това ядене се замъкнах на фитнес, но бях ленив и 2 часа основно лаф-мохабед. После и побягах, но до ледени душове и сауни нямах време и сили да стигна.
Храната пиле, кисело зеле, боб, малко от едни портокалови сладки, извара, кисело мляко, общо 2600 Ккал, дефицит няма, досега дефицита все още 6050 Ккал. Все пак тази сутрин се теглих - кантара си показа горе-долу очакваното - кило и половина надолу до 101.5 кг. Май посвършиха поводите за гостита у майка ми, днес надявам се по-отговорно с храната.
08-01-2019
През деня всякакви щуротии, включително ремонт на водопровод. Леко фитнесче вечерта че после имах да карам до София и обратно да взимам един приятел от летището от среднощен полет. Спря ме пътна полиция и се установи че ми е изтекла книжката отдавна и също че не съм си лепнал стикера за гражданската. Добре че имам хубава аура и имам емоционална интелигентност, та се отървах само с предупреждение след половин час разправии. Успях да си легна в 4 сутринта.
Храната за деня 2050 Ккал за дневен дефицит от 550 Ккал, общо дефицит 6600 Ккал.
09-01-2019
След разкарването на хлапетата сутринта в 7, легнах пак и спах до обяд, когато ме събуди телефона по работа. Цял ден търчане по работа, и леко фитнесче вечерта. Толкова пълен не бях виждал фитнеса май досега. Противно на нормалната реакция, аз се развеселих и всъщност направих добра тренировка. Зарадвах се да видя един приятел, който познавам от фитнеса, но отдавна не бях виждал. Върнал се във фитнеса след като завчера получил прединфарктно състояние и доктора му казал че трябва да отслабне ако иска да живее още. Така се е окръглил милия. И ми вика че тежал 97 кила. И като му казах че аз съм 101 ококори ейййтакива очи. Ама как, ти изглеждаш много по-слаб от мен пък си по-тежък? Еми ейтака. Изобщо направо ми става хем малко хубаво, хем доста кофти като видя някакви хора от по-далечното ми минало на какво са се направили от изпънати и стройни момичета и момчета до сегашни увиснали и занемарени чички... А пък млади момчета и момичета като видя с тресящите се сланини и там вече ми става само и единствено кофти.
Храната добре 1750 Ккал за дневен дефицит от 850 Ккал. Общо дефицит 7450 Ккал. Добре се движа, не с темповете, с които ми се иска, но пак добре. Утре може кантар и снимки - мина си една седмица от предизвикателството.
Набързо да кажа как се движа.
10-01-2019
Фитнесче и леко бягане. Храна за деня 2262, дефицит 463
11-01-2019
Само фитнесче - основно бутане и дърпане шейна със 120 кг на нея и една 20-ка пред нея за по-голямо сцепление. Храна за деня 1384, дефицит 1238
12-01-2019
Колелце двайсетина КМ в града. Най-накрая взех на жената колелото като не мога да си оправя моето. Бях забравил колко е зле да караш МТБ по равното в града - всичко ми се схвана. После фитнесче и леко бягане на пътечка. После и ледени душове със сауна. Храна за деня 2316, дефицит 890
13-01-2019
Само фитнесче. Ново добре забравено старо упражнение правих - тяга с прави крака. Отлично ми се напрегнаха хемстринговете/(задно бедро?) Мислех че днес ще куцам, но нищо ми няма - сякаш не съм тренирал крака вчера изобщо. Пак имаше ледени душове редувани със сауна. И си пия креатина и магнезия. И храната за деня силна 2,687 Ккал. Дефицит за деня няма.
Общо за периода дефицита е 2591 Ккал, и общия досега става 10041 Ккал
Тази сутрин официален кантар за бийчбоди чалънджа и мерене с шивашки метър и калипер. Много съм доволен - свалил съм до 100 кила и даже това ми е въглехидратното тегло, че снощи попрекалих с на жената чудесното ризото и после и с плодовете за десерт. И обиколки и кожни гънки съм смъкнал по малко. Добре вървят нещата засега.
14 до 18-01-2019
Тея 4 дни не съм писал калории, но смятам че съм бил около баланса. Всъщност сега си въведох за вчера храната и ми се потвърди убеждението - таман на баланса. Ходя си на фитнесче, обикалям напред-назад по работа. Вчера всъщност ми беше първия ден тази година без някакво целенасочено трениране. Днес обратно към писането на калории и смятам да посетя фитнеса.
През деня съм супер с храната - не ми се яде, а и не мисля много за храна, особено ако съм навън. Но мисля че има проблем вечер като се съберем семейството. Живеем в малко жилище и всекидневната (хола) ни е и трапезария. Сядам да си видя децата и жената, обаче то е на маса реално. Ядене все има - те си вечерят нормално (или извратено с огромни пици и браунита за десерт). Аз си вечерям нормално и аз моите си неща, обаче не ставаме после от масата и все нещо за замезване има - било то и плодове или някакви други неща и те се натрупат калории без даже да съм бил гладен. Ще видя какво мога да направя по въпроса.
Дефицита си го пиша от последния път като съм го писал 10000 Ккал Утре пак кантар и мерене, ама какво ли да очаквам като 5 дена не съм имал дефицит...
Да пиша дефицита за изминалите дни. Всеки ден си имам дефицит според различно, но важното е че има. За шестте дни в периода 19 до 24.01.2019 общо дефицита е 4626 Ккал (по 770 Ккал на ден средно идва, не зле). Общия дефицит за годината става 14664 Ккал. На теория трябва да съм свалил 2 кила, на практика мисля че са малко повече. Преди няколко дни се теглих 99.5, но наскоро не съм имал случай да се претегля в обичайните условия (сутрин, на гладно, след банята, по боксерки само). Не съм се и мерил с шивашкия метър и калипера, ще изчакам да ги комбинирам.
Всеки ден съм бил във фитнеса, че даже и по площадките навън по малко. Някаква поредица от кофти травмички ми се заформи, отдавам го на лош късмет и тайминг да се съберат. Все съм си знаел че не умея да обръщам и подозирах че това ми неумение ми прави проблеми на китките и особено на дясната, на която имам стари травми, но онзи ден се видя пряката причинно-следствена връзка като пробвах с малко по-тежко. Пообръщах със 70 кила и още вечерта китката ме скъса от болки, чак не мога да хвана нищо. На другия ден си викам айде да не тормозя ръката и взех да клякам. Най-накрая мисля че открих за себе си какво да правя за да не чувствам напрежение в кръста от клякане - не знам как да го обясня, но заключвам таза напред и се стремя да го държа заключен до долу и после нагоре пак. Това супер ми се получи, но една стара травма в десния трапец/рамо ми се обади (обажда се САМО когато клякам хаха - не знам какво толкова я възпалявам, мисля че е защото си виря лактите назад и упражнявам усилие върху трапеца и задното рамо) и обикновено отшумява до края на тренировката, но този път заедно с дискомфорта в китката продължиха 2-3 дни. Та ми се наложи да съм креативен с тренирането докато поотминат.
Снощи 52 совалки от по 15-20 метра с шейна със 100 кг за трийсетина минути. Лека ми беше, затова компенсирах с обем, но такава е шейната - къс ѝ е шиша и само 5 двайски могат да се сложат. Не знам защо така тъпо са я направили. Пак де - бая се напрегнах - почивките само кога съвсем ми излезе въздуха - накрая течеше вода направо от мен. После бягане 1 КМ с 10 км/ч по равно и финален спринт на 15 градуса наклон за 1 минута. И съвсем накрая - не че ми се скачаше много на въже, но поскачах 5 минутки да си намеря повод да се замотам в залата и да погледам рядкосрещана и интересна гледка на упражненията на една мацка, която без да разбирам от йога бих определил стила като йони индиеър йога 😄 Събира очите на целия фитнес с тези стойки. Отделно че е и много хубава и отлично оформена де. И преди някой да каже: ето-видя ли че с йога може да се направи супер тяло, ще кажа че поне тази мацка преди йогата си прави клекове с тежест, и гребане и коремни от наклон с диск и хиперекстензии и всякакви други нормални фитнес упражнения.
После ледени душове редувани със сауна и откарах до 10 часа вечерта. Тази симпатяга с йогата се появи и тя в целия си блясък по половинки бански в спа-то и едва намерих вътрешна сила да си тръгна 😄
От цялото дърпане на шейната със сгънати бицепси - да не са като куки само ръцете - имам силна мускулна на дясната предмишница.
Мнението беше редактирано от Димо на 25.01.19 10:42.
Добре де Димо.Принципно съм съгласна с теб.Трябва да си в дефицит за да сваляш.Но голямият дефицит не е ли “опасен” в дългосрочен план?Така както го пишеш изглежда много просто и лесно.Но практически не се получава точно така.Дефицитът е стрес за тялото.Големият дефицит по-голям стрес.Най-общо казано дълго време в голям дефицит забавя метаболизма за да може тялото да се адаптира към стреса.Задействат се защитни механизми и отслабването спира или още по-зле започваш да се омазняваш още повече.Не е ли така?
Затова орязването на калориите трябва да става плавно.И аеробната дейност да се включи на по-късен етап когато сме орязали калориите до там, че вече няма накъде .
То ако беше толкова просто всички щяха да са fit.
Само за пример ( надявам се да не засегна някой но ...) за 3те месеца през които водя дневник тук колко нови хора имаха желанието да започват своята промяна ?Аз се сещам поне за 5 .Тръгват с голямата кошница.Орязана диета , в комплект 5 - 6 тренировки седмично като преди това са били яко обездвижени.Стреса за тялото е двоен.И издържат н седмица, 2 или най-много месец.И до там.
И другото върху което искам да обърна внимание.Как си сигурен че гориш точно каквото трябва , а именно мазнини?Освен дефицита , разпределението на макросите и физическата активност не оказват ли влияниеза това какво ще сваляш?
Не се заяждам , просто се обърках .Навсякъде само дефицит , дефицит ... е ffs 😜
25.01.19
15:09
Не си наясно с явлението “Димов дефицит” 😄
Димо си яде Х калории и почва - “бягане изгорени n калории, фитнес изгорени n калории, колело n изгорени калории, снимки n изгорени калории, лостове n изгорени калории, тотал Y калории, Y-X=Z калории дефицит”. За това такива числа виждаш, не че е на такъв дефицит от към хранене.
25.01.19
15:38
казано от Maria Kenen на 25.01.19, 14:57:
Не се заяждам , просто се обърках .
изобщо не права за някои неща 🙂
Има упражнения, които много помагат за китките, за тяхната мобилност и сила. Даже след време ще можеш да правиш лицеви опори на китки и за обръщането няма да имаш проблем.
25.01.19
17:20
... например обръщане с тежко 😄
Примерно Андрей Чемеркин е известен с недостатъчната си мобилност, за да ракне щангата, и затва я държи като за преса. На 6:15 се вижда как обръща и тласка 245 кила, като ги държи само на ръце 😄
Най-общо казано дълго време в голям дефицит забавя метаболизма за да може тялото да се адаптира към стреса.Задействат се защитни механизми и отслабването спира или още по-зле започваш да се омазняваш още повече.Не е ли така?
Не, не е така. Правени са експерименти след ВСВ които да наподобят условията в концлагерите и как това се отразява на организма. Не ми се търси изследването, но по памет след няколко седмици почти глад наистина се забавя малко метаболизма, но от порядъка на 10-15%, което може да се обясни и със вече свалените килограми, и с намаляването на несъзнателните движения от човека. И след това, къде линейно, къде малко нелинейно, с дефицита теглото продължава да пада и ако не почне да се храни човек на баланс или в излишък - става на ходещ скелет и накрая просто си умира. Така че приказките “ако не ядеш ще надебелееш още повече” са мит.
Затова орязването на калориите трябва да става плавно.
За някой може би е така, аз ако можех да правя нещата плавно и постоянно нямаше да ми се налага да имам да свалям 15 кила. Да, най-добре е да си ядеш на баланса, да си потренирваш, да медитираш и така цял живот да си във форма. Уви, аз не съм така. Ангажиращо е наистина постоянно да си следя калориите, но плачевните резултати от неследенето им съм ги изпитвал прекалено много пъти. Отделно аз съм 100 кила мъж с излишни 15 кила мас по мен, какво мислиш че ще ми стане ако не си изям десерта? (защото на мен десерта ми е толкова - 500 - 600 Ккал)
Как си сигурен че гориш точно каквото трябва , а именно мазнини?Освен дефицита , разпределението на макросите и физическата активност не оказват ли влияниеза това какво ще сваляш?
Меря си кожните гънки с калипер и си смятам по формула мазнините. Намалява дебелината на подкожната мазнина и теглото пада? Значи горя мазнини. Губя килограми без да намалява пласта мазнина? Значи губя вода и/или мускул.
25.01.19
17:39
Добре де, ама тази вода къде е, която я губиш. Не е ли част от нея и тя в дебелкото под кожните гънки. Т.е. когато ги мериш и има спадане, освен мазнина, не си ли е заминала и вода. Ако пък няма вода под гънките, а килата падат, ама мерките при гънките са си същите, защо непременно да гориш мускул, може само водата да хвърляш.
Питам, не съм наясно и си разсъждавам. Ще взема и аз да си купя калипер, макар моите гънки на тоз етап да се виждат на огледалото, мърдат ли или не 😎
25.01.19
17:53
Губя килограми без да намалява пласта мазнина? Значи губя вода и/или мускул.
зависи...първо изгаря вътрешната мазнина, а не подкожната. Около черният дроб, например...и така калипера няма да покаже нищо, разбира се 🙂
казано от James Hinks на 25.01.19, 15:09:
Не си наясно с явлението “Димов дефицит” 😄
Димо си яде Х калории и почва - “бягане изгорени n калории, фитнес изгорени n калории, колело n изгорени калории, снимки n изгорени калории, лостове n изгорени калории, тотал Y калории, Y-X=Z калории дефицит”. За това такива числа виждаш, не че е на такъв дефицит от към хранене.
Точно както Сашо е казал ги смятам. И за мен това е най-логичния начин за смятане. Какво имам предвид? Айде започва се с изчисляване на БМР - или колко енергия му трябва на тялото ти да си поддържа температурата, да диша, да бие сърцето и т.н. Оттук нататък всеки харчи енергия правейки някакви неща. И нормално хората са сложили коефициент на физическа активност. Обаче как може на мен класическия начин на смятане с дефицит на база на някакъв седмичен коефициент да ми даде верни цифри? Какво означава “4-6 тренировки седмично за коефициент 1.5” например? Ами ако са ми 15 тренировките седмично? Имал съм такива периоди. То даже няма такъв коефициент 😄 Че то и между 4 и 6 тренировки само като цифра има 50% разлика? Дори и да са едни и същи тренировките. Ами ако едната седмица четирите тренировки са сгъване за бицепс и писане по телефона а шестте другата седмица са по час и половина бокс? Как да си пишеш един и същи коефициент? Или коефициента за движение в ежедневието - ако едната седмица нямам работа и гледам найнгаг в леглото по цял ден, а другата седмица имам по 12 часа снимки на терен с търчане и мъкнене на осветления? И двете ли да ги пиша с един коефициент накрая? Това със смятането с коефициенти е за някои по-постоянни и с по-улегнал начин на живот и трениране. Аз не мога да кажа колко и какво ще тренирам като влизам в залата. Може да повдигам нещо там за половин час за отбий номер, а може да се изцедя с кръгове, бягане и блъскане 2 часа да ми излезне джигера. Най- нормалното нещо според мен едната тренировка да я пиша “30 minutes gym general” за 150 Ккал разход, а другата да я пиша “90 minutes circuit workout” за 1000 Ккал. Нито пък мога да кажа как ще ми протече деня. Ден с ден не си приличат.
Затова ги смятам така - решил съм че 2400 Ккал са ми за поддържане като в това са включени нормалната активност - ходене, шопинг, чистене вкъщи, стълби нагоре-надолу, качване на някакви багажи и т.н. От там си пиша и храната. За пример вчера съм ял храна за 1770 Ккал. И съм тренирал гореописаните 50 совалки с шейната и бягането 7 минути за 320 Ккал, от там (2400+320)-1770=950 Ккал дефицит. Или ако ям цяла седмица и тренирам по подобен начин, ще се събере колкото да съм свалил 1 кило мазно горе-долу. Мисля че сметката е достатъчно вярна за моите цели. Даже явно доста консервативно си пиша разхода, а с храната пиша отгоре (не всеки път тегля и меря - най-често на око преценям и пиша) защото днес се претеглих 98 кг - свалил съм 5 кила, като прогнозно трябваше по- малко да е.
казано от Деян на 25.01.19, 17:39:
Добре де, ама тази вода къде е, която я губиш. Не е ли част от нея и тя в дебелкото под кожните гънки. Т.е. когато ги мериш и има спадане, освен мазнина, не си ли е заминала и вода.
Аз да не съм камила бе Дидо? Че да складирам вода в подкожните мазнини 😄 Щото те така правят и така издържат толкова време без вода. Майтапа настрана, има наистина малко вода в мазнинките на хората - мисля че от порядъка на десетина процента, но не съм сигурен че тази вода се губи или напомпва толкова лесно. Под губене на вода когато се говори за флуктуации на теглото на краткосрочна база се има предвид водата, която се задържа от организма ако си ял много въглехидрати или сол, както и цялостно дехидратиране - дали си пил кафета или алкохол, дали си се потил щото е жега и т.н.
казано от Деян на 25.01.19, 17:39:
Ще взема и аз да си купя калипер, макар моите гънки на тоз етап да се виждат на огледалото, мърдат ли или не 😎
Вземи си разбира се. Едно е да се пипаш и да си викаш: “бе май съм понадебелял”, друго е да стиснеш с калипера и да ти прилошее като видиш че си качил 2 см слой лой на корема. :(
Мнението беше редактирано от Димо на 25.01.19 18:37.
казано от Carbohydrate на 25.01.19, 17:53:
Губя килограми без да намалява пласта мазнина? Значи губя вода и/или мускул.
зависи...първо изгаря вътрешната мазнина, а не подкожната. Около черният дроб, например...и така калипера няма да покаже нищо, разбира се 🙂
Да бе, принципно е така, ама колко висцерална мазнина имам според теб, аз съм си мислел че основно болни от някакви метаболитни болести или много-много затлъстели хора имат наистина сериозно количество мазнина около вътрешните органи.
25.01.19
18:42
Димо, евала за това, че имаш търпение и да напишеш всичко това !
Не съм прочел всичко което си написал, но ако се стараеше с храненето и тренирането токова щеше да си мноооого по-напред от сега.
Димо, BMR не е някаква константа и се влияе от тренировките (особено кардиото), при това негативно. Мисля, че Боби беше пускал линк към интересно изследване, според което тялото се опитва да ограничи общото количество изразходени калории, и при драстично увеличен енергоразход поради физическа активност BMR се понижава, противно на очакваното “забързване на метаболизма”. 2000ккал BMR и 1000 ккал от тичане не правят задължително 3000 ккал изразходени за деня.
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.01.19 21:25.
казано от CottageCheese на 25.01.19, 18:42:
Димо, евала за това, че имаш търпение и да напишеш всичко това !
Не съм прочел всичко което си написал, но ако се стараеше с храненето и тренирането токова щеше да си мноооого по-напред от сега.
Виж сега как смесваш нещата - едното е търпение, другото старание. А резултата е трето. Ето че и на теб не ти се чете.
Всичко е наред, пожелавам ти и на теб успех с каквото си си наумил.
Мнението беше редактирано от Димо на 25.01.19 21:37.
25.01.19
21:31
казано от Станимир на 25.01.19, 21:22:
Димо, BMR не е някаква константа и се влияе от тренировките (особено кардиото), при това негативно. Мисля, че Боби беше пускал линк към интересно изследване, според което тялото се опитва да ограничи общото количество изразходени калории, и при драстично увеличен енергоразход поради физическа активност BMR се понижава, противно на очакваното “забързване на метаболизма”. 2000ккал BMR и 1000 ккал от тичане не правят задължително 3000 ккал изразходени за деня.
напротив, ако смятаме за деня, то може и да правят, а ако смятама в по-дълъг период, то там вече може и да се включват други механизми. Трябва да се има предвид адаптацията също така. Честотата на тренировките, еднотипността и т.н. Има много фактори....Но, сега ако се кача на моя бегач и въртя 2 часа на предела, както го правя обикновенно, то след това ми липсват около 700-1000 калории, от които повече от половината в мазнина))).....
казано от kaloyan на 25.01.19, 16:30:
Има упражнения, които много помагат за китките, за тяхната мобилност и сила. Даже след време ще можеш да правиш лицеви опори на китки и за обръщането няма да имаш проблем.
Не знам дали ми е мобилността проблема или силата в китките, аз съм набедил една стара травма, която мине се не мине 1-2 години и става рецидив. Когато се контузих първия път - от тъпа битова ситуация - половин година не можех да си ползвам пълноценно дясната ръка. Нещо вътре от сухожилията изхряска, ама дали беше разкъсано, разтегнато - не знам. И оттогава ми е по-чувствителна на натоварвания и си приболява. После и като се боксирах усещах по същия начин пак само в дясната понякога тая слабост, все едно вътре има нещо скъсано.
[quote author=“Alexander Krastev” date=“1548429640”обръща и тласка 245 кила, като ги държи само на ръце 😄
Същия съм и аз, само дето килограмите са други разбира се. Например аз с лост, който не се върти хубаво не мога да обръщам - веднага ме удря в китките и затова обръщам с единственото елейко в залата. Гого от друга страна вика че изобщо не му трябвало да се върти лоста, щото той не го стиска.
казано от Станимир на 25.01.19, 21:22:
Чел съм за това. Даже го нищихме по подобен повод и за пример разгледахме племето Календжи, които ги били изследвали и установили че разхода им на ден е учудващо малък за ловци-събирачи, които прекарват светлата част на деня в лов и обикаляне из саваната. БМР им бил много нисък, предполага се че в следствие от адаптация.
25.01.19
22:07
казано от Димо на 25.01.19, 21:35:
казано от kaloyan на 25.01.19, 16:30:
Не знам дали ми е мобилността проблема или силата в китките, аз съм набедил една стара травма, която мине се не мине 1-2 години и става рецидив. Когато се контузих първия път - от тъпа битова ситуация - половин година не можех да си ползвам пълноценно дясната ръка. Нещо вътре от сухожилията изхряска, ама дали беше разкъсано, разтегнато - не знам. И оттогава ми е по-чувствителна на натоварвания и си приболява. После и като се боксирах усещах по същия начин пак само в дясната понякога тая слабост, все едно вътре има нещо скъсано.
Бил ли си на лекар ? Аз имах уж леки болки и нищо кой знае какво, докато не реших да си направя снимка и се оказа, че китката ми е счупена от най-малко 2-3 години и не зараства.
Ее, чак пък счупена от години... Верно ли така се оказа при теб? Баси случая... Не знам какво да кажа. Аз все съм възпитаван да не се оплаквам и да стискам... и не - и през ума не ми е минало да ходя на лекар. Ама то няма ли постоянно да ме боли ако е счупено? Мен само ако блъскам много тежък и твърд чувал често, ако обръщам през ден - ейтакива натоварвания. Иначе си боли здраво. Тръгвам си оня ден и казвам чао на един френд там от фитнеса и оня като ми стисна ръката - звездички ми излязоха, хем беше минало 1-2 дена откакто ме заболя. Сега - 3-4 дена по-късно нищичко не усещам - все едно нищо не е било.
25.01.19
22:42
Да, била е счупена поне няколко години и това според два различни лекаря. Оперираха ме март 2016 и все още не е на 100%.
Болката беше от време на време и подобно на това което ти описваш. Примерно при удари по чувал, ако дам пет на някой, ако си разтрия бедрото с китката или някоя друга всекидневна задача.
Беше напълно мобила и не винаги имаше болка при едни и същи условия.
Пп бутал съм си 70кг спокойно със счупената китка без бандажи или накитници, така че това не е индикатор. Най-добре отиди и си направи една снимка и са ти е спокойно.
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 25.01.19 22:45.
‘Баси... Ми освен да отида наистина... Някой път кана с вода не мога да подам през масата като се появи тая болка.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече