Димо сваля 22 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

02.02.20
11:51

казано от стилиянски на 02.02.20, 11:39:

казано от Димо на 02.02.20, 09:54:

01.02
И още едно нещо. Нали все си говорим как хората си пишат храната тенденциозно по-малко отколкото е в действителност. Снощи доста маслини си хапнах и си ги писах както прецених на око. Обаче се сетих че маслините бяха цяло кило точно и като изтегля останалите ще знам колко съм изял. Ами почти 3 пъти повече калории ги бях писал. Подобно нещо и с багетата. Като гледах колко съм изял и си викам: това е поне 100 грама. Тегля една друга багета с тара остатъка от наядената - ми то 50 грама няма.
Другия път ще претегля да видя колко месо излиза от сьомгата, да не и там нещо да са ми големи очите 😄

това му мразя и аз на хляба. викаш си 10 филии не може да надвишат 400kcal, не наяжда Бог знае колко.. ама на - стандартната разфасовка от 400гр. независимо бял/пълнозърнест е близо 1000kcal

А, да - хляба и според мен е зле отвсякъде ако гледаш фактора наяждане/калории. Идеален е само ако с малко пари трябва да си направиш калориите. Иначе при мен беше обратния случай - мен ми се струваше че много хляб съм изял, а то се оказа че наполовина отколкото предполагах. Но аз много много рядко ям хляб изобщо и преценката за количеството му ми е лоша. Затова снощи го притеглих.

ами , пожелавам ти още една безхлебна страница 😄

02.02.20
23:34

02.02
Храната картофи, моркови, пилешка супичка, извара, общо 1300 Ккал. Движение минимално. Вечерта не ми се ходеше сам на фитнес, а жената не щя и така си и останах без тренировка.

Дефицит за деня 1050 Ккал, общо 27900 дефицит до тук.

03.02.20
14:18

Аз съм споменавал колко харесва бюлетините на бб-тийм, но отскоро видях че имат и ютуб канал и качват сравнително често и то много добри видеа. Гледах снощи още няколко и после гледах на Станислав от естетикс бай саъйнс видео на същата тема, еми на бб-тийм е 2 класи нагоре - и като инфо, и като наратив, представяне - отвсякъде. Браво бб-тийм! #Гутджоб

Та в едното видео се говореше за важността на съня, особено в период на кът. Тихомир казва че трябва поне 7 часа сън на ден, иначе почва ниския тестостерон, почва да се сваля повече мускул и по-малко мазнина, почва да ти се яде повече и всякакви такива тъпи и нежелани неща. Тези работи и преди съм ги чел и сам съм ги установил за себе си, но малко като че ли ги бях пооставил на заден рафт в мозъка си. А аз съм от години на по 4-5 часа сън на денонощие. Ето- снощи си легнах в 4:30. И се чувствам ОК, но във видеото специално се споменава едно изследване, според което при системно недоспиване настъпва адаптация и вече не ти се спи, но негативните ефекти от недоспиването са си там и си действат.

Та поставям си нова резолюция - да бъда по-добър и да спя по ПОНЕ 7 часа на денонощие. Което означава най-късно до 22:00 да съм приключил с работата на компютъра или зяпането на телевизор, 1 час там да си разцъкам ходовете на Цива, да си погледна форуми/моруми и в 23:00 най-късно да съм в леглото за да мога до 23:30 или 24:00 да съм заспал.

Деян

03.02.20
14:36

То е ясно, че не следва да се лишаваш от сън, т.е. да ти се спи, ама да не си лягаш, защото видиш ли имаш работа или пък да ставаш, а да ти се спи яко. Аз си лягам обикновено малко след 24.00 ч., просто защото не ми се спи и сам си се събуждам сутрин, даже преди да е звъннал телефона. реално ми се събират по-малко от 7 часа, за да бъда точен между 6 и 7. Не се чуствам недоспал, понякога дремя следобяда през уикендите, защото няма какво да правя. Върна се например от залата, хапна, опъна се на диванчето и то ми се доспи. Предремя 30-60 мин и това е.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.02.20 14:43.

03.02.20
14:48

6-7 часа сън на мен са ми лукс, който рядко ми се случва. Обикновено лягам в 2 и ставам в 7. А ако съм се прибрал отнякъде вечерта и съм бил скапан, а знам че имам много работа, правя един пауър нап 20-30 минутки към 21-22 часа да презаредя батериите, ставам и застъпвам “втора смяна” (според жена ми, която е сънличка и ако не спи 8 часа всяка вечер, не става за човек на другия ден) Аз сова, тя чучулига - питаш ли я милата как ѝ е с караконджул вкъщи 😄

Bart Simpson

03.02.20
15:00

Аз спя между 4.5-6 часа и мразя това, спими се цял живот.
Но не ми остава време за повече.

03.02.20
15:07

Мда...

03.02.20
15:18

казано от Bart Simpson на 03.02.20, 15:00:

Аз спя между 4.5-6 часа и мразя това, спими се цял живот.
Но не ми остава време за повече.

Като ми дойдете на годинките,ще сте кукуряци и на 4 часа сън 😄 Верно било дето разправят старите хора,ама докат си млад не ти се вярват много работи 🙂

03.02.20
15:59

Аз съм си кукуряк бе Дидо, от години спя по г.д. толкова, просто явно не е много ОК това.

03.02.20
23:54

03.02
Храната извара с кисело мляко и стафиди, супа пиле, пиле с тиквички на тиган, маслини, кисело зеле, портокал, общо 1500 Ккал. Движението 3.3К в парка следобед и фитнесче вечерта. 5х5 си карам по разписание клек, раменна и тяга, а после корем 5х5 с 30 кг щанга от наклонен лег, после пак корем с 20 кг от стойката с главата надолу, 3х20@40кг за врат напред и назад на скрипец с колан.

Дефицит за деня 1350 Ккал, за седмицата 1350, общо 29250 дефицит до тук.

Днес разбира се, защото не се бях наспал, цял ден ми се ядеше.

Лягам си. 1 час по-късно от предвиденото, ама пак много навреме.

Bart Simpson

04.02.20
03:32

И аз така-22/30 и в 3/30 чопля форума........

казано от Димо на 03.02.20, 14:18:

Аз съм споменавал колко харесва бюлетините на бб-тийм, но отскоро видях че имат и ютуб канал и качват сравнително често и то много добри видеа. Гледах снощи още няколко и после гледах на Станислав от естетикс бай саъйнс видео на същата тема, еми на бб-тийм е 2 класи нагоре - и като инфо, и като наратив, представяне - отвсякъде. Браво бб-тийм! #Гутджоб

Благодаря ти за обратната връзка, Димо! Все още прохождаме във видео продукцията и е важно да знаем какво се харесва и какво не.

Относно новата ти цел да спиш повече - подкрепям напълно. Това колко сън ще ти е достатъчно, за да си максимално производителен и да имаш оптимални резултати е доста условно, но наистина, досега не съм попадал на изследване, при което да не се наблюдават някакви странични ефекти при по-малко от 6-7 часа сън. Затова и за мен това е абсолютният минимум, към който човек е добре да се стреми.

За себе си например знам, че ако спя по 9-10 часа на нощ, след 2-3 такива дни имам толкова енергия, толкова добре ми функционира мозъкът, че направо не ми се вярва. За съжаление рядко успявам да си позволявам толкова сън, но гледам 7 часа да е долната ми граница.

Потърси къде е твоята оптимална зона и виж какво можеш да направиш да си максимално близко до нея.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.02.20 08:58.

04.02.20
09:06

казано от Bart Simpson на 04.02.20, 03:32:

И аз така-22/30 и в 3/30 чопля форума........

Същия съм и аз, все си намирам какво да погледна, какво да направя и при мен много пъти съм се убеждавал че проблема е най-вече психологически.

Особено на предишната ми работа. Имах чувството че живота ми се изплъзва прекалено бързо из под мен и знаех че легна ли си - заспивам и следващото, което ще знам е алармата, айде пак бързай, айде пак на работа, айде пак проблеми и тъпотии и сякаш си в блато - завърташ се на едната страна уж да изплуваш, а то затъваш повече от другата. И не исках да приема че живота е само това. Живота, който харесвах и исках да живея се случваше вечер с приятелите ми, с жената и децата, после като ги приспя тях вече беше моето време - да прочета нещо ново, да науча нещо ново, да разпусна с моите си хобита и така - не исках да заспивам, защото ще се събудя и пак ще съм в матрицата 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 04.02.20 09:06.

04.02.20
09:15

казано от Тихомир Велев на 04.02.20, 08:57:

Благодаря ти за обратната връзка, Димо! Все още прохождаме във видео продукцията и е важно да знаем какво се харесва и какво не.

Отлично се справяте, особено пък за прохождащи. Но вие имате толкова информация - събрана направо в статии и като готови сценарии, че само да имате време сигурно можете да пускате по 1 видео на ден в следващите 5 години преди да ви се изчерпат темите и да трябва да си измисляте нови 😄

Една мини забележцица - фоновата музика една идея по-тиха може да я правите при монтажа. Поне на мен ми е на ръба да ми е разсейваща. Ама аз не обичам музика като се опитвам да се концентрирам, та може и от мен да е.

Също и знам, че си има г.д. ясна статистика каква дължина се харесва в ютуб от определени таргет групи, и също че всяка минута продукция и монтиране струва повече пари, но аз бих гледал и 2 пъти по-дълги видеа на един път.

А, и това съвсем встрани, но ме кефи как като казвате накрая за сайта изреждате всичко, с което може да се привлече някой, който е харесал видеото и може да иска повече информация, но никъде не споменавате че имате форум. То той и не е много за споменаване де 😄 Tа разбирам ви, макар и да ми е малко тъжно от това.

Успех момчета и момичета, чудесно се справяте.

04.02.20
09:35

Димо, на някой от постовете ти едвам се удържам да цъкна лайк.

04.02.20
09:49

Чувствам се като Орфей когато усмирил Цербер с песните си щом почти съм докоснал нещо във виден мизантроп като теб 😄

04.02.20
10:16

Така като съм в лирично настроение и на литературна тема - Сплаша не мога да реша дали “Гордост и предразсъдъци” или “Панаир на суетата” повече му подхожда 😄

05.02.20
00:30

04.02
Храната извара с кисело мляко и стафиди, супа леща с пиле, маслини, кисело зеле, ябълка, общо 1400 Ккал. Движението 20К+ колелце из града по задачки в пролетното време и фитнесче вечерта.
Във фитнеса инструкторчето като ме видя и ми пусна Рамщайн 😄

Дефицит за деня 1850 Ккал, за седмицата 3200, общо 31100 дефицит до тук.

Днес отлично настроение и работоспособност, дори се събудих сам 5 минути преди алармата в 7. Имах и няколко почти библейски случки. Имах възможност и реших да си върна на двама души пари, които имах да им давам и веднага след това следобеда и на мен едни длъжници м зарадваха с шесторно по-голяма сума от тези, които аз дадох 😄 Ако мога да перефразирам: плати нам дълговете, както ние плащаме на кредиторите си...

В съблекалните на фитнеса имаше едно височко момче, който беше с толкова ниски подкожни мазнини, че целия беше на вени. Дори на долния ред плочки беше само кожа - нямаше и помен от т.н. стуборн бели фат. Питах го дали цял живот си е бил така или е отслабнал и каза че за 4 месеца бил свалил от 90 до 74. И сега от няколко месеца бълквал и бил стигнал 80. Впечатлих се, не бях виждал някой само кожа с реално нула подкожни мазнини на корема. Каза че го били мерили 9%, ама не разбрах сега или на 74 кила. Разбира се преди целия тоя разговор казах “но хомо”, щото да не стане неразбирателство 🙂

Ще си лягам в 1:00 някъде. 2 часа по-късно от предвиденото. Не е лесна тая работа с лягането навреме.

Мнението беше редактирано от Димо на 05.02.20 01:18.

06.02.20
00:52

05.02
Храната доста като количество и доста като разнообразие че се развихрих в кухнята, но позитивното е че така беше замислена. По давление от ютб реших да пусна 3 дни на калориен баланс да презаредя и да залъжа организма че глада е свършил за да не посяга на мускулите. В оригиналния си вариант беше 2 седмици на дефицит последвани от две седмици на баланс, ама нямам нерви и време да чакам 2 седмици да ям на баланса още 😄 Общо 2550 Ккал. Движението фитнесче следобед в най-големия сняг.

Дефицит за деня няма , за седмицата 3200, общо 31100 дефицит до тук.

А Димага не щя да дойде вкъщи за хапка и пийка, три пъти го каних и му се молих.

07.02.20
00:43

06.02
Храната пак доста като количество и като разнообразие. Втори ден от ужким рилоуда.
Ще учудя себе си, но уж смятах, смятах и освен ако не съм пропуснал нещо съм пълен до насита и даже не си стигнах баланса за деня. Общо 2300 Ккал.
Движението фитнесче вечерта след като вече се бях прибрал вкъщи и бях задрямал на дивана. Добре че беше Барти да ме подкокороса да пробвам комплекса, който той беше правил днес:

10 кръга от:
1х тяга @140
2х кофи @30
3х пуш преса @60
4х бърпи
за време.

Оригинално е с 3х суинг @50 кила, ама в моята метросексуална зала няма такива гюлета, затова ми даде алтернатива.

Тягата ОК. Кофите най-бавещото и на моменти болезнено нещо - лявото рамо с травмата от колелото се обади в 3-4 момента с поносима болка. Пушпресите най-лесната част. А бърпитата - колкото и изненадващо, но ми спряха тока 😄 Аз даже не бях много сигурен какво точно беше бърпи, та гледах в интернет как се прави и си викам: е, кво толкова - лицева и скок-дъга. Обаче най-сериозно ме задъхаха точно те. Може би щото никога не съм ги правил, или просто са си по-гадни, отколкото изглеждат отстрани.
Отне ми 22 минути, като можех съвсем спокойно 1-2 минути да скъся, а ако си бях дал зор и повече. Отначало докато се усетя как да закачам бързо двете петнайски без да си смачкам мъжките атрибути бая се помотах. Също сам си цъках на телефона кръговете да не объркам бройката, чаках по едно време един чичка да си прави и той серийки и самата стойка за кофите е почти на другия край на залата и не съм бягал до там и обратно.

След комплекса се бях поизпотил и задъхал леко, но нищо общо с това, как се чувствам след Фран например. Което може би е донякъде нормално, щото подобен може би обем работа, а натикан в 3-4 пъти по-кратко време при Фран.

Дефицит за деня въпреки желанието ми да съм на баланс има че се подух - 500 Ккал , за седмицата 3700, общо 31800 дефицит до тук.

Днес се претеглих да видя след вчерашното стабилно хапване и само донякъде изненадващо ме показа 2-3 кила по-лек?!? И преди ми се е случвало след период на рестрикции като му отпусна малко края - и с храната и с повечко сън и по-малко стрес и рязко тогава губя килограмите, които упорито са си стояли почти същите по време на строгите рестрикции. И според науката не е съвпадение. При изследвания как глада се отразява на затворниците и концлагеристите, големите загуби на тегло са настъпвали след период на сравнително по-обилно хранене след дълъг глад.

Днес си видях един приятел, който отдавна май не го бях виждал. Една веничка на рамото 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 07.02.20 08:45.

07.02.20
09:50

“Say hello to my little friend” - веничката :P

07.02.20
09:56

Веничката is the only little thing in here 😄

Bart Simpson

07.02.20
10:01

Това за снимка от кръста нагоре, нали?? 😄

07.02.20
10:06

Като цяло. Но Сплаш правилно е усетил закачката и pun intended.

07.02.20
12:14

Или ви е беден българският речник или се правите на интересни, ама бая дразни и не само, щото съм мизантроп.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.02.20 12:16.

07.02.20
12:31

казано от Brown Bomber на 07.02.20, 12:14:

Или ви е беден българският речник или се правите на интересни, ама бая дразни и не само, щото съм мизантроп.

А ти как би цитирал Ал Пачино на книжовен български ?

Мнението беше редактирано от Splash на 07.02.20 12:33.

07.02.20
12:43

То все някой цитирате - Ал Пачино, Хари Потър или Ян Бибиян, все тая.

Деян

07.02.20
12:53

Аз затова като пускам мнения тук не смея да цитирам Ницше, Фройд, Айнщайн, Нютон и т.н. ...... че гледайте какво става.

07.02.20
12:59

казано от Деян на 07.02.20, 12:53:

Аз затова като пускам мнения тук не смея да цитирам Ницше, Фройд, Айнщайн, Нютон и т.н. ...... че гледайте какво става.

„Още по-добре ще сториш да отгледаш своя дявол, докато порасне! Дори и за тебе съществува път към величие!“  😄 😄

07.02.20
14:13

След като Леонид в дневника си пише “видеоконферентен разговор”, извиненията не важат.

07.02.20
14:24

казано от Brown Bomber на 07.02.20, 12:14:

Или ви е беден българският речник или се правите на интересни

Сакън някой да не се и забавлява покрай тежките щангии тестостерона който пръска във форума.

07.02.20
14:25

Женки 🙂

07.02.20
14:45

Именно, несигурността някой да не се усъмни в мъжествеността ни е доста задължаваща и натоварваща.

07.02.20
14:51

казано от Brown Bomber на 07.02.20, 14:24:

защото към 3 ам в неделя летя.

А, и к’во е т’ва “ам” ся? Малкото име на Ам-гъл ли е или к’во? Ти латин ли си та не можеш да напишеш “три вечерта” или “по първи петли” като нормален човек? 😄

07.02.20
14:55

За пръв път във форума се чувствам затапен.

Посна ли салза ?

07.02.20
15:26

казано от Alexander Krastev на 07.02.20, 15:13:

Посна ли салза ?

Как да посне, то тва е женско.

07.02.20
15:33

Ей паднал човек не се рита.

Иван

07.02.20
17:17

Винаги бъркам Bart Simpson и Brown Bomber - мисля ги за един и същ човек. Тежък спам alert.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1