казано от Димо на 09.04.20, 16:14:
Не знам дали да се оплача или да се похваля, затова просто ще го кажа. Откакто въведоха карантината, такава депресия и нежелание за нищо...
Явно не съм само аз на този хал, а и сме се сетили да се размърдаме по едно и също време :D.
казано от Splash на 09.04.20, 16:31:
казано от Димо на 09.04.20, 16:14:
Не знам дали да се оплача или да се похваля, затова просто ще го кажа. Откакто въведоха карантината, такава депресия и нежелание за нищо...
Явно не съм само аз на този хал, а и сме се сетили да се размърдаме по едно и също време :D.
И после ще ми обяснява някой, че негативното мислене и ритането по собстения задник не били продуктивни...
казано от Boby_ на 09.04.20, 16:55:
И после ще ми обяснява някой, че негативното мислене и ритането по собстения задник не били продуктивни...
Не знам дали все още има хора, които се връзват на целия този ню ейдж булшит с позитивното мислене :)
Местя го тук да се замеряме с граматика и семантика :D
казано от nervak на 24.04.20, 08:43:
казано от Димо на 24.04.20, 08:26:
А може ти да не знаеш че “бляд” е пренебрежително нарицателно за руснак в българския и “един бляд” може да се ползва като нарицателно за руснак в мъжки род, както “един маляка”, “една майна” и т.н. и може да е в мъжки род.
Точно...знам за тая простотия,което потвърждава казаното от мен рода и значението...щот не се казва “един майна” нали?
Може и да си прав, но все пак “майна” е българска дума. Не знам как е граматическото правило за запазване или приемане на българския род при употреба на чуждици. Според мен е допустимо да се променя рода на някоя дума, когато се използва като нарицателно ако се пропуска определение за да се уточни рода на наричания с него. Например за мъж бих казал “тоя бляд” или “Митака е бляд мръсна”. Ако кажа само “тая бляд” не се разбира дали за мъж или жена говоря. За жена как би било на български: “тая блядка”?
24.04.20
10:19
Димас, кажи колко свали с бой и стригане, че тия лафове така или иначе си вървят 😀
24.04.20
11:13
казано от Димо на 24.04.20, 09:00:
А може ти да не знаеш че “бляд” е пренебрежително нарицателно за руснак в българския и “един бляд” може да се ползва като нарицателно за руснак в мъжки род, както “един маляка”, “една майна” и т.н. и може да е в мъжки род.
Точно...знам за тая простотия,което потвърждава казаното от мен рода и значението...щот не се казва “един майна” нали?
Може и да си прав, но все пак “майна” е българска дума. Не знам как е граматическото правило за запазване или приемане на българския род при употреба на чуждици. Според мен е допустимо да се променя рода на някоя дума, когато се използва като нарицателно ако се пропуска определение за да се уточни рода на наричания с него. Например за мъж бих казал “тоя бляд” или “Митака е бляд мръсна”. Ако кажа само “тая бляд” не се разбира дали за мъж или жена говоря. За жена как би било на български: “тая блядка”?
Можеш просто да кажеш сука за жена...но чавдарчето трябва винаги да е вежливо 😀
Майна е мъжки род. Нищо, че завършва на А. Един майна.
Женският вариант е п*тка майна 😜😜
Вежливо: вагина майна
Говоренето в женски род сваля хомосексуалното напрежение в класическата сексуална закана. Типичен пример е - Да те е*ба в газата.
казано от Aleks Sandra на 24.04.20, 11:13:
казано от Димо на 24.04.20, 09:00:
Можеш просто да кажеш сука за жена...но чавдарчето трябва винаги да е вежливо 😀
Щом е вежливо..е длъжно да каже, сучка.
казано от Деян на 24.04.20, 10:19:
Димас, кажи колко свали с бой и стригане, че тия лафове така или иначе си вървят 😀
с бой и глад свалих 7 кила, но откакто сме в пандемия, няма много работа и си седя вкъщи, фитнеса не работи, допамина почти на нулата и си върнах 2-3 кила,а може и 4нда бяха, ама отскоро пак почнах да се съобразявам колко и какво ям и да потренирвам всеки ден и като че ли задържах положението. Надявам се и надолу да тръгнат килограмите пак.
Ай да преместя тая дискусия тука:
казано от Boby_ на 24.07.20, 12:27:
А има и една силна групичка, дето си мисли, че не яде много, а всъщност си жули калориен излишък на общо основание.
“Аз съм само на салата” - да бе, с пет лъжици зехтин.
“Не ям много” - не ядеш много наведнъж, ама тия три вафли между яденетата въобще не съдържат калории...
“Сипвам си малки порции” - и ги прокарваш с три филии хляб на ядене...И още доста такива се сещам. :)
Сестра ми с навлизането в критическата се ошишка до неузнаваемост. През цялото ѝ детство и юношество е била злояда и болезнено клощава чак, аз си я спомням - бяла и кльощава и с черна дълга коса. Като стана жена беше нормална, но с времето почна да качва и сега си е вече направо нездравословно затлъстяла. Та тя дойде при мен като ме видя че влезнах във форма преди някоя година и ми вика: Брат ми, дай нещо неква диета, хранителен режим, не е добре тая работа, искам да отслабна. И аз я питах дали ѝ се смятат калории, тя вика: ооо, неее, дай нещо готово, което да спазвам. Имаш ли воля? “Да, имам” ОК. Сметнах ѝ аз калориите за баланса, извадих там някакви, написах ѝ по 3-4 закуски, обяда и вечери, които да може да си ги върти, написах ѝ разни яденета, които да може да си заменя с горе-долу същите калории и накрая все да е в дефицит. И тя гледа и вика: Оооо, ама то тва много храна бе! Как ще ог изям аз?!? Аз обикновено ям МНОГО ПО-МАЛКО и пак дебелея. И се почна там - аз вече съм стара, метаболизъм, твати, онвати, вредно е да се яде вечер, щото не се усвоява (wtf бе, каот не се усвоява как дебелееш? ) Викам ѝ: Ай недей много са обяснява, ами като си дошла при мен с молба за съвет - спазвай каквото съм ти написал и ще видим какво ще стане след месец-два.
Е, разбира се, след месец спазвайки каквото съм ѝ написал, щото и аз я контролирах, беше свалила 2-3 кила и много се зарадва. После обаче - то живота си върви - аз спрях да я проверявам и да я надъхвам всеки ден и след 2 месеца се виждаме и ми се струва че още се е ошишкала. “Кво става бе какче? Храниш ли се както ти бях написал?” “Ееееми горе-долу, ама по-скоро почнах пак да си ям нормално както аз си ям, то много затормозяващо да ядеш по списък.”
Еми кво да кажа ся... Значи това, което съм ѝ написал е “много” и “затормозяващо”, ама сваля мазнини. А като си яде квото си иска и си мисли че е “малко” - си върна килограмите и продължава да дебелее...
Не знам как не се усещат тея хора, а тя е и медицински работник, и освен това беше мега умна като по-малка... Ахаха, а като споменах медицина, като почне да ми разправя как отслабват колежките ѝ докторки... Ибаси суеверията и псевдонауката човек... То не беше лунна диета, не беше Дънов, Мънов, всякакви такива шарлатании... И това ми били лекари, учили са медицина и трябва да имат рационално и критично мислене...
казано от Димо на 24.07.20, 12:45:
... Ибаси суеверията и псевдонауката човек... То не беше лунна диета, не беше Дънов, Мънов, всякакви такива шарлатании... И това ми били лекари, учили са медицина и трябва да имат рационално и критично мислене...
Защото, е по-лесно...
И един любим цитат:
“So I had to learn. All my life. The hard way. And the hard way’s pretty hard, but not so hard as the easy way.”
Мнението беше редактирано от Splash на 24.07.20 12:59.
Освен тва е фенка на Мангъров :D И ми го цитира и ми разправя че вирус нямало и било измислица за да взимат едни пътеки по здравната каса и да откраднат едни милиони. И го ползва като извинение да не носи маска и да обикаля навсякъде. Ама като ѝ се обадиха да ѝ предложат работа на първа линия и като ужилена: ААА!! НЕ! Не, не, такава е сутиацията точно в момента че не искам. И ми вика: да не съм луда там с тея болни?!? Чай ся, нали нямаше вирОс? Отивай там, граби с пълни шепи от схемата за източване на милиарди с несъществуващия вирус. Ще си клатиш краката и ще взимаш лудите пари, щото то вирус няма, няма да има и болни, които да обслужваш - само платени симуланти и потоци мръсни пари.
Абе кво да кажа... А едно време като ученичка печелеше национални олимпиади по физика и математика. Даже малко носталгия и ретроспекция - едната ѝ награда беше фотоапарат Смяна 8, от който на мен ми се породи интереса към фотографията. Ама явно с годините хората се променят.
24.07.20
13:05
Сестра ми откакто я помня, все е била с едната ръка на дръжката на хладилника и беше пълна. Започна да тренира в зала дълго след като роди, отслабна и се стегна, после се разболя от тежък диабет, продължи да тренира и до ден днешен на 44 год е фит, при условие, че има по-едра структура и понякога кръвната и захар, часове след хапване на сварено яйце и гол домат скача до 20, при все, че е на “най-добрите” инсулини и медикаменти. Тренира всеки ден вкъщи или в зала, внимава какво и колко яде (въпреки че редовно пие концентрати). Като чуя някой да се оправдава с диабет за затлъстяването си и някак си не му вярвам.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.07.20 13:08.
Ай да преместя тая дискусия тука:
А има и една силна групичка, дето си мисли, че не яде много, а всъщност си жули калориен излишък на общо основание.
“Аз съм само на салата” - да бе, с пет лъжици зехтин.
“Не ям много” - не ядеш много наведнъж, ама тия три вафли между яденетата въобще не съдържат калории...
“Сипвам си малки порции” - и ги прокарваш с три филии хляб на ядене...И още доста такива се сещам. :)
Сестра ми с навлизането в критическата се ошишка до неузнаваемост. През цялото ѝ детство и юношество е била злояда и болезнено клощава чак, аз си я спомням - бяла и кльощава и с черна дълга коса. Като стана жена беше нормална, но с времето почна да качва и сега си е вече направо нездравословно затлъстяла. Та тя дойде при мен като ме видя че влезнах във форма преди някоя година и ми вика: Брат ми, дай нещо неква диета, хранителен режим, не е добре тая работа, искам да отслабна. И аз я питах дали ѝ се смятат калории, тя вика: ооо, неее, дай нещо готово, което да спазвам. Имаш ли воля? “Да, имам” ОК. Сметнах ѝ аз калориите за баланса, извадих там някакви, написах ѝ по 3-4 закуски, обяда и вечери, които да може да си ги върти, написах ѝ разни яденета, които да може да си заменя с горе-долу същите калории и накрая все да е в дефицит. И тя гледа и вика: Оооо, ама то тва много храна бе! Как ще ог изям аз?!? Аз обикновено ям МНОГО ПО-МАЛКО и пак дебелея. И се почна там - аз вече съм стара, метаболизъм, твати, онвати, вредно е да се яде вечер, щото не се усвоява (wtf бе, каот не се усвоява как дебелееш? ) Викам ѝ: Ай недей много са обяснява, ами като си дошла при мен с молба за съвет - спазвай каквото съм ти написал и ще видим какво ще стане след месец-два.
Е, разбира се, след месец спазвайки каквото съм ѝ написал, щото и аз я контролирах, беше свалила 2-3 кила и много се зарадва. После обаче - то живота си върви - аз спрях да я проверявам и да я надъхвам всеки ден и след 2 месеца се виждаме и ми се струва че още се е ошишкала. “Кво става бе какче? Храниш ли се както ти бях написал?” “Ееееми горе-долу, ама по-скоро почнах пак да си ям нормално както аз си ям, то много затормозяващо да ядеш по списък.”
Еми кво да кажа ся... Значи това, което съм ѝ написал е “много” и “затормозяващо”, ама сваля мазнини. А като си яде квото си иска и си мисли че е “малко” - си върна килограмите и продължава да дебелее...
Не знам как не се усещат тея хора, а тя е и медицински работник, и освен това беше мега умна като по-малка... Ахаха, а като споменах медицина, като почне да ми разправя как отслабват колежките ѝ докторки... Ибаси суеверията и псевдонауката човек... То не беше лунна диета, не беше Дънов, Мънов, всякакви такива шарлатании... И това ми били лекари, учили са медицина и трябва да имат рационално и критично мислене...
Аз ще ти кажа. Изразяваш се като човек специалист, а ти не си такъв. Затова че вместо да анализираш защо не се получават нещата със сестра ти, ти бързаш да съдиш. Няма как да стане така. И няма как да стане ти да даваш предписания, защото просто ще сгрешиш. За тези неща се учи и то пак не стига :) капиш ?
Същата е и сестра ми...хем моите диете са,аре...най-малкото не здравословно издържани.И пак...ми тооо ся тва ли даям само.???-викам,нали искаш и да фиркаш...ми искам,ами тогава само тва дет съм ти писал и си фиркай бялото вино...ама не става...малко шоколад не пречил и после гЪзот тежал.
“Не ям въглехидрати и пак не свалям” - а тия девет пържени кюфтета къде изчезнаха?
Така и така съм ги подкарал медицинските работници. Моя личен приятел и зъболекар и отличник на випуска си си е пухкав от много години. И все се опитва да отслабне и все нещо не става. И аз съм му казвал няколко пъти за броенето на калории, той вика: тва не може да се поддържа. Закво да не може да се поддържа? Щото иска да положиш усилие и воля? Както и да е, аз не съм настоявал, първо щото е доктор нали - би трябвало да ги разбира не теория нещата, и второ - защото го знам че е малко докачлив и неща да го дразня.
Оня ден пием кафе с него и още един приятел и тоя другия (който е мой успешен проект с отслабване с МФП и напоследък даже и спорт - години си седи вече във форма) - и та този другия пита зъболекаря ми: Кво става, как върви кето диетата? “Еми върви, ама много ми се яде сладко, заебах я”
И аз тука се включвам да кажа че такива рестриктивни монодиети не са лесни за поддържане в дългосрочен план и че човек трябва да знае колко калории има в коя храна и да си прави горе-долу сметката и като му се яде определен вид храна, да намали калориите от друга и така ще се поддържа във форма. И че ако с кетото отслабваш, то това е защото за повечето хора е сравнително трудно да преядеш с мазнотии, просто щото ти става “байгън” и отслабването всъщност е резултат от неволното намаляне на калориите и в редки случаи с инсулинова резистентност - подобряване на хормоните. И като отвори една уста тоя ми ти ужким медик. Тва не било доказано с калориите, от друга страна кетото било мега як режим и научно доказано че се отслабва с него, щото там кетоза, инсулина нисък, значи квото и колкото да ядеш, отслабваш. Няма ли инсулин - невъзможно е да трупаш мазнини.
Викам му: ти верно ли го вярваш това? И той: Ми да - то е толкова логично...
И се почна един тъп спор - нямало ензим, който да разгражда мазнините в човешкия организъм, той не знаел какво се случва с тях, ама не били като лошите въглехидрати, които ти вдигат инсулина и се трупат под формата на мазнини... Нищо не било доказано - не било ясно дали калориите са причината да дебелееш, според него всичко било сива материя и каквото работело при един, не работело при друг, слушай си тялото и т.н.
Накрая ми стана тъпо, щото го виждам че се афектира и едва ли не го упреквам защо е дебел. А аз съм само за научния подход и научния принцип.
казано от kaloyan на 24.07.20, 13:14:
Аз ще ти кажа. Изразяваш се като човек специалист, а ти не си такъв. Затова че вместо да анализираш защо не се получават нещата със сестра ти, ти бързаш да съдиш. Няма как да стане така. И няма как да стане ти да даваш предписания, защото просто ще сгрешиш. За тези неща се учи и то пак не стига :) капиш ?
Аве, Калоянчо, откъде се появи пак ти с тая мозъчна пръдня ве брат ми, Кое е капиш, ти ли си специалиста по капишизъм та дойде да ми даваш акъл?
В тая връзка се чудех откъде рязко у теб се появи тоя мерак да ми даваш наклон на хоя в живота, докато преди това ми се струваше като приятен младеж и събеседник, и все не се сещах за причина - викам си нещо е изчаткал просто. Обаче оня ден нещо си говорихме с едни съфорумци и търсех нещо назад в една тема да покажа и кво да видя: една мацка, която ти многократно ѝ правиш мили очи и тя брутално те отсвирва - доста грубо дори за моя вкус - та същата тая сладурка нещо ми беше писала на едни снимки че съм бил сладур и там нещо си говорихме. Аз съм “тооолкова женен” (както казваше една там :D) брадат чичка на 45 и най-вече съм реалист и през ум не ми е минало че нещо повече от симпатия и лаф-мохабед има в тоя случай във форума, но на мен ми се образува една теория че това съвпада като време с напъните ти да си покажеш несъществуващото морално и интелектуално превъзходство над с нищо незаслужилия ми задник. Кво ли си викаш: дейба и тъпия чичак, аз толкова мило се държа с нея и така грубо ме реже, а на тоя тука му прави комплименти :D
Виж преосмисли си генерално подхода към живота и щастието в него. Преоценка на собствената ти значимост и себеоценка.
Мнението беше редактирано от Димо на 24.07.20 13:42.
24.07.20
13:41
В моме та лющя бири по цял ден, а вечер много, ям свинска храна, яко хляб, сладко, сладолед не подбирам и съм плосък корем, почти наа плочки, нещо което преди гладувах наа куче за да стане.
В същото времв имам и сила за заалата и качвам кофите и всичко.
Стрес му е майката, яко стрес.
А, те ти го, Дима, дето ми го защитаваш, келеша.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.07.20 13:41.
казано от Димо на 24.07.20, 13:22:
И се почна един тъп спор - нямало ензим, който да разгражда мазнините в човешкия организъм, той не знаел какво се случва с тях, ама не били като лошите въглехидрати, които ти вдигат инсулина и се трупат под формата на мазнини... Нищо не било доказано - не било ясно дали калориите са причината да дебелееш, според него всичко било сива материя и каквото работело при един, не работело при друг, слушай си тялото и т.н.
Липаза му викат на тоя ензим, дето го няма.
24.07.20
13:47
Ех, Димо - липсваше тук.
Ама аз да те питам: защо от 6 месеца не тренираш. Ммм?
И вие ми липсвахте - всичките без изключения, дори ню ейдж и дървените филосифии :D
Ама веднага се присетих за едната причина да не пиша. Ми то много време отнема бе човек... Като се почне и айде - половината ден мина, а работата седи и си чака.
Не тренирам, основно щото работя на 3 места и спя по 4 часа на денонощие. Не че не мога да вкарам още половин час някъде, ама не ща да си вдигам стреса допълнително и да ям още комфърт фуд и така да подхранвам порочния цикъл и накрая вместо да изпиша вежди - да извадя очи...
казано от Bart Simpson на 24.07.20, 13:41:
В моме та лющя бири по цял ден, а вечер много, ям свинска храна, яко хляб, сладко, сладолед не подбирам и съм плосък корем, почти наа плочки, нещо което преди гладувах наа куче за да стане.
В същото времв имам и сила за заалата и качвам кофите и всичко...
Барти, предполагам че тая ще е до време. Издевателствата над организма, стреса и недоспиването се връщат с лихвите и те захапват, кога най-малко ги очакваш.
Споделям, само от личен опит... пък и петъчно, спама бил окей съм чувал :)
Мнението беше редактирано от Splash на 24.07.20 14:10.
24.07.20
14:08
казано от Димо на 24.07.20, 13:58:
Ама веднага се присетих за едната причина да не пиша. Ми то много време отнема бе човек... Като се почне и айде - половината ден мина, а работата седи и си чака.
Така е, отнемат си време и енергия форумите, ако ги следиш и пишеш редовно. Аз се боря да съчетавам-отворя чат пат докато драскам на компа задачите, видя кой какви ги е вършил и така. Като имам време и съм на кеф, тролна някъде и пусна някой спам /не целенасочено/, опиша вечер заниманията и т,вай ;-)
казано от Splash на 24.07.20, 14:08:
Споделям, само от личен опит... пък и петъчно, спама бил окей съм чувал :)
В тоя дневник позитивния спам винаги е добре дошъл.
След едно такова мнение Димо и написано по този начин, директно ако си имал и имаш някакви претенции, те просто приключват в този момент :) Но ти още преди си показа “капцитета” така че много здраве :) .
Много ти здраве и на теб. Ако искаш се засягай, или ако искаш си помисли дали с поведението си не провокираш дори по-сдържаните да ти кажат някакси по-директно да им спестиш нюейдж неопределените си съвети.
24.07.20
14:39
Не знам как не се усещат тея хора, а тя е и медицински работник, и освен това беше мега умна като по-малка...
Едни ги мързи, други не искат да видят различното, трети си мислят, че нещата стават с някаква магия...Без значение кой колко е умен, колко добър лекар е, какъв спортист е бил или какво е учил. Примери такива много, за съжаление...Тоест те да съжаляват, че са такива.
казано от kaloyan на 22.07.20, 16:29:
казано от Alexander Krastev на 17.07.20, 15:09:
Продукция от градинарското ни начинание. ...
Е това вече е нещо, браво ! Покрай тези неща, човек понякога се замисля, къде е и защо прави някои неща и кое всъщност е важно.
За ейтакъв изказ говорих. ОК, да - супер е да си отгледаш домати - аз даже на терасата гледам в саксии. И като вкус и като емоция нямат нищо общо с тея от магазина, ама така казано : “е това вече е нещо” след толкова години да му четеш дневника, внушаваш че другите неща, за които Кръстев които пише тук и това, което се вижда - поне за мен ясно - работа, добър специалист, кариера, жена, деца, семейство, умен готин изигоинг пич, яки тренировки - всичко това е някво си алата-балата. Видиш ли, вече био-доматите са нещо смислено и ще му дадат просветление. Ай малко си слез на гъзъ бек ту дъ риъл уърлд и гет риъл, а? Кво има до го мислиш смисъла на живота? Ти ако не си го намерил на твоята възраст, закъде си тръгнал изобщо?
24.07.20
15:27
Димо щом ти се връщаш и аз се връщам 😂😂😂 Шегувам се, просто ще направя едно изключение за Калоянчо защото и аз съм му фен. То си му личи, че не е У ред. Освен, че е на всяко гърне похлупак и е компетентен по абсолютно всички теми, аз си затвърдих, че не е у ред когато Дидо съвсем чистосърдечно поздрави форума с песен с китарата и той написа, че му хъркали гърдите, направи му диагноза и му назначи и лечение :) Незнам колко болен мозък трява да има човек да подходи така.
24.07.20
15:27
Димо, понякога тълкуваме грешно нещата. Да, Барбериан Калата и спрямо мен се е изказвал неласкаво но говоря за случаите /не само той когато нещо е казал/, когато казаното се тълкува в съвсем друг смисъл от заложения в главата на автора. Може да има предвид, че “това вече е нещо” в конкретиката на “това вече е истински и хубав зеленчук”. Т.е. не като цяло какъв е и какво прави и е правил Кръстев до тоя момент :-)
Сещам се когато осмиваха Ангелкова за безплатните чадъри и тези на още по-ниски цени. Едва ли не има по-ниски от безплатните. А може жената да е искала да каже: безплатни и такива които няма да са безплатни, но ще са на още по-ниски цени от обичайните предлагани за конкретния плаж. И т.н. :-)
Но го има и момента, когато човек го прави неволно. Вече ако е целенасочено, с цел някой да засегнеш, не е ок. Калоян да каже.
Мнението беше редактирано от Dydo на 24.07.20 15:36.
Хахах, задълбочени анализи яко :) ... Човека с пудовките веднага се включи, един ден се моли, на следващия е баровец номер едно. Ехх :) :)
24.07.20
15:48
казано от Димо на 24.07.20, 13:22:
“Не ям въглехидрати и пак не свалям” - а тия девет пържени кюфтета къде изчезнаха?
Викам му: ти верно ли го вярваш това? И той: Ми да - то е толкова логично...
Нищо не било доказано - не било ясно дали калориите са причината да дебелееш, според него всичко било сива материя и каквото работело при един, не работело при друг, слушай си тялото и т.н.Накрая ми стана тъпо, щото го виждам че се афектира и едва ли не го упреквам защо е дебел. А аз съм само за научния подход и научния принцип.
Ти пък според мен подценяваш ролята на хормоните и характера на тренировъчните стимули и движение като цяло. Знаеш кво мисля по въпроса, движа се според моите принципи ( тоест практикувам тва дето проповядвам) и си имам съответните резултати.
Еми да, хора сме (повечето - само ти може да се изживяваш като много извисен и на друго астрално ниво) - анализите са ОК, къде научни, къде махленски. Това което за мен не е ОК е да идваш и на всеки да обясняваш че не знаеш как е, ама и той не знае как е, затва да мълчи щото е смешен. За мен трябва или да обясниш и да се аргументираш, или се позоваваш на експертизата си (аз съм професор или инженер или едисикъв и ги разбирам нещата). А ти идваш и казваш на всички колко не ги разбират нещата, но като те питат теб нещо конкретно, все не успяваш да дадеш обяснение или да обясниш от позицията на какъв се изказваш. “Кво разбирате вие, аз съм виждал едни сгради с едни табелки, капиш” Баси празнословието и безплодната схема ...
казано от Joe Musashi на 24.07.20, 15:48:
Ти пък според мен подценяваш ролята на хормоните и характера на тренировъчните стимули и движение като цяло. Знаеш кво мисля по въпроса, движа се според моите принципи ( тоест практикувам тва дето проповядвам) и си имам съответните резултати.
Много правилно използваш думата “подценяваш” Аз не ги изключвам, те си имат значение, само казвам че основното е калорийния дефицит.
Отделно че на тоя конкретния моя приятел не че не се движи, ама колелце 2-3 км, народни танци с групата там в читалището и това му е тренирането.
А че е медик и не знае какво става с мазнините които ияжда и да мисли че щом няма инсулин, значи няма как да дебелееш, изобщо няма да го коментирам. И вместо да се информира, да се сърди, ай немам нужда от такава драма.
Всъщност това което написах е че не е правилно да се съди, особено така лесно :) това беше идеята. .. Мързелив, дебел, не знам си какъв :) и тн.
казано от kaloyan на 24.07.20, 15:56:
Всъщност това което написах е че не е правилно да се съди, особено така лесно :) това беше идеята. .. Мързелив, дебел, не знам си какъв :) и тн.
Да бе, принципно е така, Ама живота е много кратък и се случва реално за да даваш безкраен кредит на съмнение на всеки и да си прекарваш живота в неопределиение, само щото няма как да знаеш абсолютно всичко за мотивите и причините някой си да прави нещо си за да можеш да го прецениш абсолютно правилно.
Моето виждане е че трябва да избереш някакъв разумен кредит според заслугите и да заемаш позиция в определен момент. И да наричаш нещата които те касаят с имената им.
Конкретно в тоя случай, според теб защо сестра ми като яде това, което може да се сметне и като калории е достатъчно за дефицит, и отслабва, нищо че ѝ се струва МНОГО. И защо като иска да отслабне (и психически и физически е добре за нея) не си стои на тоя начин на хранене, ами се връща към нейното МАЛКО, нищо че вижда че резултата е обратен. Заеби неопределеността, кажи ми как според теб е правилно да мисля в тоя случай.
24.07.20
16:46
Домати има.
24.07.20
16:47
казано от kaloyan на 24.07.20, 15:38:
Хахах, задълбочени анализи яко :) ... Човека с пудовките веднага се включи, един ден се моли, на следващия е баровец номер едно. Ехх :) :)
Теб нещо сериозно ти се допират жичките, казвам ти.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече